Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: «Μας περιμένει ένα καλοκαίρι δουλειάς»

  • [01] Γ.Παπανδρέου: «Μας περιμένει ένα καλοκαίρι δουλειάς»

    Υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου συνεδρίασε σήμερα το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας, οι προεκλογικές υποσχέσεις και η "παροχολογία" - όπως εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ - της κυβέρνησης, καθώς και θέματα συγκέντρωσης των ΜΜΕ.

    Εισηγητές για τα θέματα πολιτικής προστασίας ήταν οι κκ Ε. Βενιζέλος, Χ. Παπουτσής, Χ. Πρωτόπαπας, Α. Παπαδόπουλος και Β. Αργύρης, για τις προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης η κ. Δαμανάκη και για την συγκέντρωση των ΜΜΕ ο κ. Τ. Χυτήρης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο για τα αποτελέσματα της πρόσφατης περιοδείας του στην Β. Ελλάδα η οποία, είπε, ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και παραγωγική. Όπως τόνισε, σε όλη την διαδρομή συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση και ενθουσιασμό από τον κόσμο και "καταγράφηκαν οι προσδοκίες και οι ελπίδες του κόσμου για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και η αγανάκτησή του για την πολιτική της ΝΔ".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες συστηματικές περιοδείες και υπογράμμισε, απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΣ, ότι "έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι δουλειάς".

    Αναφερόμενος στην χθεσινή απόρριψη της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα, είπε ότι αυτή είναι απόδειξη της βούλησης της κυβέρνησης να συγκαλύπτει συστηματικά το σκάνδαλο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για "προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη", τόνισε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η στήριξη της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά σταθερά από τους Έλληνες δικαστές να "σταθούν στο ύψος τους αγνοώντας τις πιέσεις που επιχειρούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ".

    Σε ότι αφορά την "παροχολογία", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο κ. Καραμανλής περνά τώρα σε αυτήν, κάτι που το ΠΑΣΟΚ είχε προβλέψει και ανέμενε. "Η απάντηση στην παροχολογία της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή εστιάζεται πριν απβ όλα στην έλλειψη αξιοπιστίας που επί τέσσερα χρόνια συνοδεύει αυτήν την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με μια θετική πρόταση για την ελληνική κοινωνία που αποτυπώνεται στο πρόγραμμά του, ο θεματικός εμπλουτισμός του οποίου θα συνεχιστεί σταθερά - όπως έγινε με τα θέματα περιβάλλοντος και διαφάνειας - σε συνεργασία με ευρύτερους φορείς, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, μαζικούς φορείς και κοινωνικούς παράγοντες. "Έτσι, όχι μόνο εμβαθύνεται το πρόγραμμα, αλλά προετοιμάζεται υπεύθυνα και η διακυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Κωνσταντινούπολη έδειξε ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχει σχεδιασμός, βάθος, σταθερότητα μέσων και στόχων, αλλά υπάρχει μια μέριμνα για περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα παρουσία. Ανέφερε ότι δεν φαίνεται να υπήρξε κίνηση προς τον κ. Ερντογάν για το Πατριαρχείο, συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς πάντα σε όλα τα επίπεδα, πιέζαμε για όλα τα θέματα» και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο πρωθυπουργός να μην θέτει αυτά τα ζητήματα.

    Στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκαν και θέματα ναρκωτικών για τα οποία ο κ. Παπανδρέου είπε το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση από την ΝΔ και υπογράμμισε ότι με το έργο του ΠΑΣΟΚ για τα ναρκωτικά είχε εισαχθεί η αντιμετώπιση του χρήστη ως ασθενούς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτή η αντιμετώπιση επιβάλλει έτσι ώστε η μέριμνα να γίνεται με ένα μεγάλο δίκτυο στήριξης και επέκρινε τους δύο υπουργούς Υγείας της ΝΔ για εγκατάλειψη αυτής της πολιτικής με τραγικά, ορισμένες φορές, αποτελέσματα για αυτά τα παιδιά. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία σε ένα εθνικό σχέδιο πρόληψης, θεραπείας και αποτελεσματικής καταστολής των εμπόρων ναρκωτικών.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αφορούν την Αστυνομία, κάνοντας λόγο με αφορμή τα διαμειφθέντα στο ΑΤ Ομονοίας, περί απαράδεκτων φαινομένων για την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας, τα οποία επιπλέον, όπως είπε, διασύρουν την χώρα διεθνώς. Απέδωσε τέτοια φαινόμενα αφβ ενός μεν στην "διάλυση της αστυνομίας λόγω κομματικοποίησης και αναξιοκρατίας που καθιστά και τους αστυνομικούς θύματα αυτής της κατάστασης", αφετέρου δε στην "απαράδεκτη ανοχή στην επαναληπτικότητα τέτοιων φαινομένων". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ "είχαν δώσει αξιοπρέπεια στον αστυνομικό, σε αντίθεση με την αυθαιρεσία και την αναξιοκρατία που επικρατεί τώρα" και πρόσθεσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η επαναφορά της αξιοκρατίας στο αστυνομικό σώμα, ώστε να εμπεδωθεί η ασφάλεια και τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και στην πόλη και στην ύπαιθρο.

    Ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε για το εξωτερικό, για την προπαρασκευή της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Γενεύη και η οποία θα ασχοληθεί με θέματα περιβάλλοντος και κλιματικών αλλαγών, Μέσης Ανατολής, Ιράν, Παλαιστίνης και Λιβάνου και Βαλκανίων-Κοσόβου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 June 2007 - 14:30:28 UTC