Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

  • [01] Τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα από τις πυρκαγιές και τον καύσωνα και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

    Ο κ. Παυλόπουλος σε αναλυτικές δηλώσεις του τόνισε ότι "αντιμετωπίζουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση" και τόνισε ότι ο καύσωνας, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της Μετεωρολογικής, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, το οποίο είχε και επιπτώσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις. "Είμαι υποχρεωμένος και το κάνω γιατί είναι χρέος της πολιτείας να εκφράσω τη λύπη μου για όσους ήταν θύματα του καύσωνα", είπε ο κ. Παυλόπουλος και τόνισε "κάναμε παν το δυνατό, αλλά πάντα η πολιτεία πρέπει να απολογείται σε αυτές τις περιπτώσεις για εκείνους που χάθηκαν από τις αιτίες του καύσωνα".

    Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε όμως ότι αν κάνει κανείς συγκρίσεις θα καταλάβει ότι υπάρχει τεράστια διαφορά σήμερα με το παρελθόν και πρόσθεσε "δεν είναι αυτός ο οδηγός μας, οι συγκρίσεις του παρελθόντος, γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον και να πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα".

    Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για όσους ταλαιπωρήθηκαν με τις διακοπές της ΔΕΗ και για εκείνους που υπέστησαν ζημιά στις δουλειές τους και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει καθετί το δυνατό για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

    Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε το προσωπικό της ΔΕΗ και τις δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας και κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για τιτάνια προσπάθεια από όλους και σημείωσε ότι σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές έχει σημασία όχι μόνο ο αριθμός τους αλλά και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο σημειώθηκαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ανέφερε, υπάρχει στο Πήλιο και στα Δερβενοχώρια, όπου η δεύτερη περιοχή σχετίζεται και με τις γραμμές υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ.

    Ανεξάρτητα από αυτό, είπε, η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να διασφαλίζει τις συνθήκες παροχής ρεύματος και μέσω άλλων περιπτώσεων.

    Σε ότι αφορά το σταθμό στο Ωραιόκαστρο, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι μέσω άλλων διόδων υπάρχει και θα υπάρξει παροχή ρεύματος, ανεξάρτητα από το χρόνο που θα χρειαστεί για να επισκευαστεί πλήρως ο υποσταθμός.

    Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι υπήρξαν προβλήματα και ότι ταλαιπωρήθηκαν πολίτες, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δει κανείς τις συνθήκες αυτού του καύσωνα και τα φορτία που είχαμε, σημειώνοντας ότι δεν είμαστε στην εποχή του '87, που όταν είχαμε τότε καύσωνα, έχασαν πολλοί τη ζωή τους, επειδή δεν είχαν κλιματιστικά.

    Σημείωσε ακόμη ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και γι αυτό η ΔΕΗ, από την πλευρά του ύψους των φορτίων, αντιμετώπισε την αυξημένη ζήτηση και πρόσθεσε "αν συλλογιστείτε ποιές ήταν οι δυνατότητες της ΔΕΗ από πλευράς παραγωγής ρεύματος, ακόμη και λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταλαβαίνει κανείς ότι έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και οι επενδύσεις για να έχουμε το ρεύμα που χρειαζόμαστε και γι αυτό δεν είχαμε τόσες επιπτώσεις όσο παλιά.

    Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε και τους πολίτες για τη συνδρομή τους και την ευαισθησία τους, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, όπως ανέφερε, ούτε η πολιτεία θα μπορούσε να τα καταφέρει.

    Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι σήμερα είναι μια σχετικά δύσκολη ημέρα, καθώς μπορεί να φεύγει ο καύσωνας, αλλά λόγω των ανέμων υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι για πυρκαγιές.

    Ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς πολλές πυρκαγιές ξεκινούν από ασήμαντες αφορμές και λόγω καιρικών συνθηκών αποκτούν μεγάλες διαστάσεις. Ζήτησε, ιδίως, να αποφεύγουν οι πολίτες τους δασικούς χώρους.

    Απαντώντας σε ερώτηση ποιά ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού για την κατάσταση και αν είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως ο πρωθυπουργός διακρίνεται για την υπευθυνότητα και την ψυχραιμία του και αυτό που ζητά από τους υπουργούς του είναι να είναι σε εγρήγορση για να τα πηγαίνουμε όλοι καλύτερα.

    Ο πολίτης, είπε ο κ. Παυλόπουλος, έζησε χρόνια μια διαλυμένη κρατική μηχανή και στιγμές ανευθυνότητας. Θα πρέπει να δει κανείς τι είχε γίνει στο παρελθόν με πολύ λιγότερες θερμοκρασίες και με λιγότερα χιόνια για να καταλάβει ότι αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις αυτές όσο καλύτερα γίνεται και πρόσθεσε "πάντοτε όσο υπάρχει και το παραμικρό πρόβλημα, στον πολίτη η πολιτεία οφείλει να απολογείται". Αυτή είναι η δουλειά της πολιτείας, είπε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε ότι αυτό είναι το χρέος της και κάθε πρόβλημα που έχει ο πολίτης θα πρέπει να το αντιμετωπίζει η πολιτεία σαν δικό της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2007 - 14:30:24 UTC