Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Ηρθε και πάλι η ώρα του ΠΑΣΟΚ»

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Ηρθε και πάλι η ώρα του ΠΑΣΟΚ»

    ''Ηρθε και πάλι η ώρα του ΠΑΣΟΚ'', τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές.

    "Η δεξιά παρένθεση καταρρέει και τερματίζεται, η ανατροπή συντελείται, η νέα μεγάλη αλλαγή έρχεται", ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτω από τις επιδοκιμασίες των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι πιο έτοιμο και πιο ώριμο από ποτέ, όμως δεν επαναπαύεται καθώς ο δρόμος μέχρι τις εκλογές είναι μακρύς και δύσκολος".

    Βρισκόμαστε τόνισε, στην αφετηρία στη μάχη της τελικής ευθείας, είμαστε λίγο πριν τις κάλπες που θα απαλλάξουν τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για πανικό της κυβέρνησης και μόνιμη ψύχωση του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών με την ημερομηνία των εκλογών. Ο,τι όμως και αν κάνουν, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το βέβαιο είναι ότι το ετοιμόρροπο σχήμα θα πέσει, δεν θα αντέξει άλλο.

    Ο κ. Παπανδρέου προέβλεψε σκληρό προεκλογικό αγώνα, όπου όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο. Η Αγία Τριάδα της εξουσίας της δεξιάς, ανέφερε, είναι η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, το χρήμα και το κράτος λάφυρο. Και θα τα χρησιμοποιήσουν όλα στην προεκλογική περίοδο.

    Εκτίμησε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να κλείσει το μάτι ή να απειλήσει εκείνους τους οποίους ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε αποκαλέσει "νταβατζήδες".

    Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξοδέψει πακτωλό εκατομμυρίων για να καλύψει τα ομόλογα, τους κουμπάρους και τις μίζες και μια διαφημιστική εκστρατεία η οποία χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα. Και πρόσθεσε, ότι αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν από χορηγούς, από εκείνους που εξυπηρετήθηκαν και τώρα θα εξοφλήσουν τα γραμμάτια.

    Εμείς, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, απέναντι σε όλα αυτά θα αντιπαρατάξουμε την αλήθεια και θα αναδείξουμε την υπεροχή του στελεχιακού μας δυναμικού και του προγράμματός μας. Δίπλα τους πρόσθεσε, θα είναι οι λίγοι και τα ισχυρά συμφέροντα, ενώ δίπλα μας θα συνταχθεί ο ελληνικός λαός.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το κράτος ως λάφυρο για τα ρουσφέτια της και χρησιμοποιεί τα χρήματα του ελληνικού λαού για να εξαγοράσει συνειδήσεις.

    Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε ότι ακολουθεί την τακτική του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του. Χρησιμοποιεί τυμβωρυχία του παρελθόντος για να αποσείσει τις ευθύνες του παρόντος.

    Προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός θα πετάει πυροτεχνήματα της τελευταίας στιγμής μήπως και στρέψει αλλού την προσοχή του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση των ομολόγων.

    Επίσης προέβλεψε ότι η ΝΔ θα ανοίξει πόλεμο συκοφαντίας και λασπολογίας και προειδοποίησε τα στελέχη του να είναι έτοιμα γιατί θα γίνει προσπάθεια να χτυπηθούν ένα προς ένα.

    Εμείς, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ανήκουμε σε άλλη πολιτική σχολή, σε άλλο κόσμο. Θα αντιπαραθέσουμε την αλήθεια και τη διαφάνεια. Ολα να έρθουν στο φως.

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, έλλειψη συντονισμού, ασυνεννοησία και διάλυση του κρατικού μηχανισμού. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε, φαίνεται να είναι ευτυχής με την εικόνα του κράτους που επανίδρυσε, ενώ χαρακτήρισε τους αρμόδιους υπουργούς (Παυλόπουλο, Σιούφα, Πολύδωρα), ως "εκπροσώπους του απόλυτου τίποτα".

    Σχετικά με το μοντέλο Χαλκιδικής, το οποίο η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα εφαρμόσει και στην Πάρνηθα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τίποτα δεν έγινε ακόμα και ότι στη Χαλκιδική πρώτα έταξαν και μετά εγκατέλειψαν. Και αυτό πρόσθεσε, είναι το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ.

    Ο κ. Παπανδρέου αποτίμησε θετικά το έργο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν και τόνισε ότι η θετική ψήφος στις εκλογές θα είναι και μια επιβράβευση της συστηματικής δουλειάς που έγινε.

    Είναι χαρακτηριστικό, πρόσθεσε, ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση άρχισε με την πρόταση μομφής που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ ζητώντας εκλογές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος όλο αυτό το διάστημα να είναι κοντά στους πολίτες, να μιλάνε μαζί τους, να πείθουν για τις θέσεις του Κινήματος και να αναπτύσσουν μαζί τους σχέσεις ειλικρίνειας και δεσμούς εμπιστοσύνης.

    Αναφέρθηκε και σε θέματα νοοτροπίας και συμπεριφορών και τόνισε ότι "στο ΠΑΣΟΚ δεν ανεχόμαστε κυνηγούς καρέκλας, διότι αυτό είναι χαρακτηριστικό της δεξιάς". Τόνισε επίσης ότι δεν δεχόμαστε τη λογική του "εγώ" πάνω από το "εμείς".

    Ανέφερε επίσης ότι η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη τιμή και όλοι οφείλουν να φανούν αντάξιοι αυτής της τιμής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 July 2007 - 10:30:23 UTC