Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης
  • [02] Ο Γ.Παπανδρέου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Οπως δήλωσε ο κ. Παπαληγούρας, κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η αλλαγή της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.

    Ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε ότι «είναι ιδιαίτερη η σημερινή συγκυρία, καθώς η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης καλείται να προχωρήσει την υπόθεση της κάθαρσης και καθώς ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης βρίσκονται κρίσιμα θέματα. Μπορώ να είμαι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης θα ανταποκριθεί στον απόλυτα ανεξάρτητο και ανεπηρέαστο ρόλο της στην αντιμετώπιση όλων των θεμάτων».

    Ο κ. Παπαληγούρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει τα πρόσωπα που θα ηγηθούν» και σε άλλη ερώτηση ότι το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί τα κριτήρια επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, είπε «τί θέλετε να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ -κάποια τουλάχιστον κέντρα του - φοβούμαι ότι τον τελευταίο καιρό πράγματι αναλίσκεται στο να επιχειρεί να φθείρει τη Δικαιοσύνη».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, εάν έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και αν έχουν δοθεί τα στοιχεία για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ταμείου Εθνικής Οδοποιΐας και γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπαληγούρας είπε "ο πρωθυπουργός κατέθεσε στη Βουλή προχθές συγκεκριμένα στοιχεία που είχε υπόψη του. Αυτά είναι πλέον δημόσια έγγραφα".

    Σε σχετική ερώτηση επίσης αν πρέπει να επιληφθεί αυτεπαγγέλτως η Δικαιοσύνη ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε «εγώ είπα ότι αυτά είναι απλώς δημόσια έγγραφα, τίποτα πέραν αυτού».

    Τέλος, σε ερώτηση αν ο κ. Παπακωνσταντίνου συγκαταλέγεται στα ονόματα που ερευνούν οι εισαγγελείς για την υπόθεση των ομολόγων, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε «δεν το γνωρίζω και οφείλω να μην το γνωρίζω, αλλά θέλω να σημειώσω ότι υπάρχει μια σύγχυση. Επειδή το Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας λέγεται ταμείο, κάποιοι δημοσιογράφοι, έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται περί ασφαλιστικού ταμείου. Και δεν πρόκειται».

    Τηλεφωνική επικοινωνία Κ.Καραμανλή-Φ.Σινιόρα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από αίτημα του Λιβανέζου πρωθυπουργού.

    Ο κ. Σινιόρα ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, για την πρόσφατη επίσκεψή της στο Λίβανο, καθώς και για τις συνομιλίες που είχε η κ. Μπακογιάννη με τον κ. Σινιόρα και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συμβάλει μαζί με την ΕΕ στην ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας του Λιβάνου και διαβίβασε τα αισθήματα αλληλεγγύης της χώρας μας για την απώλεια στρατιωτών από την επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Λίβανο.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε την επιδοκιμασία της Ελλάδας στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Λιβάνου για την εμπέδωση της ασφάλειας και τη σταθερότητα στη χώρα και τόνισε ότι ο εθνικός διάλογος είναι κομβικής σημασίας, προκειμένου να εκτονωθούν οι εντάσεις και να επιτευχθεί πολιτική κατανόηση.

    Μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών από τις πυρκαγιές

    Τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποκατάσταση των προβλημάτων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, συζήτησε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι "όπου ήταν δάσος παραμένει δάσος, ούτε μια σπιθαμή δεν πρόκειται να χαθεί. Το δάσος θα προφυλαχθεί και θα ξαναγεννηθεί".

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ακόμα ότι σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί φαινόμενα σαν αυτά που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, όπου μέσα στα δάση ξεφύτρωσαν βίλες.

    "Αυτά είναι παρελθόν και γι'αυτό το λόγο ξεκινήσαμε αμέσως με τις αεροφωτογραφήσεις και με την αποκατάσταση του δάσους, καθώς επίσης και με τη λήψη μέτρων για αντιπλημμυρικά έργα".

    Σε ό,τι αφορά τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, είπε ο κ. Παυλόπουλος, από τη μια πλευρά ξεκινάει η μελέτη για την αναδάσωση και από την άλλη, η προεργασία για τα αντιπλημμυρικά έργα και τα επιμέρους και τα μεγάλα, που αφορούν και τη βόρεια πλευρά της Αττικής.

    Η μελέτη για την αναδάσωση και τα αντιπλημμυρικά θα γίνει υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά και θα συμμετέχουν και οι συναρμόδιοι φορείς της περιφέρειας, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, αυτές καταβάλλονται όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, είτε πρόκειται για φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, είτε πρόκειται για σπίτια και άλλες υποδομές.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει το περιβάλλον και το δασικό πλούτο, να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την καταστροφή και να δώσει τις σχετικές αποζημιώσεις.

    Το ταχύτερο που πρέπει να κάνουμε τώρα, είπε ο κ. Σουφλιάς, είναι η χαρτογράφηση της καταστροφής σε όλες τις περιοχές και στην Πάρνηθα να προχωρήσουμε ταχύτατα στα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά έργα και πρόσθεσε "αυτά πρέπει να γίνουν αν είναι δυνατόν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, ώστε να προλάβουμε τις μεγάλες βροχές.

    Το δεύτερο είναι, όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, να προχωρήσει η μελέτη αναδάσωσης ώστε να αναγεννηθεί στη συνέχεια το δάσος, δηλαδή να αρχίσει η αναδάσωση το Νοέμβριο και μέχρι το Φεβρουάριο να έχει αναδασωθεί το μεγαλύτερο μέρος.

    "Είναι μια τραγωδία, διδασκόμαστε από όλες αυτές τις καταστάσεις και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, για να αποκαταστήσουμε το ταχύτερο δυνατόν αυτόν τον πνεύμονα της Αττικής και το φυσικό περιβάλλον", υπογράμμισε ο κ. Σουφλιάς.

    Απαντώντας σε ερώτηση ότι ο κ. Πολύδωρας παραπονείται ότι δεν τον στηρίζουν όλοι οι υπουργοί, ο κ. Σουφλιάς είπε "θα τον στηρίξω εγώ λέγοντας ότι πολλές φορές συζητάμε για πολιτικές ευθύνες, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει στην ουσία τι είναι η πολιτική ευθύνη. Υπάρχουν και υπηρεσιακές ευθύνες. Δεν υπάρχουν μόνο οι πολιτικές και πολλές φορές συγχέουμε τις πολιτικές με τις υπηρεσιακές ευθύνες".

    Σε άλλη σχετική ερώτηση ο κ. Σουφλιάς ήταν κατηγορηματικός λέγοντας "εγώ δεν αποδίδω πολιτικές ευθύνες στον κ. Πολύδωρα".

    Ο κ. Παυλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες, είπε "φάνηκε χθες στη Βουλή από την ομιλία μου".

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν παράπονα από τον κ. Πολύδωρα για μη στήριξή του από υπουργούς, δήλωσε "έχω πει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση είναι μία".

    [02] Ο Γ.Παπανδρέου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

    «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αναφαίρετα δικαιώματα και βεβαίως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου», ανέφερε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου, επισκεπτόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε μακρά συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι και στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προς τιμήν του.

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο έτοιμο από ποτέ»

    ''Ηρθε και πάλι η ώρα του ΠΑΣΟΚ'', τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές.

    "Η δεξιά παρένθεση καταρρέει και τερματίζεται, η ανατροπή συντελείται, η νέα μεγάλη αλλαγή έρχεται", ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτω από τις επιδοκιμασίες των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι πιο έτοιμο και πιο ώριμο από ποτέ, όμως δεν επαναπαύεται καθώς ο δρόμος μέχρι τις εκλογές είναι μακρύς και δύσκολος".

    Βρισκόμαστε τόνισε, στην αφετηρία στη μάχη της τελικής ευθείας, είμαστε λίγο πριν τις κάλπες που θα απαλλάξουν τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για πανικό της κυβέρνησης και μόνιμη ψύχωση του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών με την ημερομηνία των εκλογών. Ο,τι όμως και αν κάνουν, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το βέβαιο είναι ότι το ετοιμόρροπο σχήμα θα πέσει, δεν θα αντέξει άλλο.

    Ο κ. Παπανδρέου προέβλεψε σκληρό προεκλογικό αγώνα, όπου όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο. Η Αγία Τριάδα της εξουσίας της δεξιάς, ανέφερε, είναι η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, το χρήμα και το κράτος λάφυρο. Και θα τα χρησιμοποιήσουν όλα στην προεκλογική περίοδο.

    Εκτίμησε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να κλείσει το μάτι ή να απειλήσει εκείνους τους οποίους ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε αποκαλέσει "νταβατζήδες".

    Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξοδέψει πακτωλό εκατομμυρίων για να καλύψει τα ομόλογα, τους κουμπάρους και τις μίζες και μια διαφημιστική εκστρατεία η οποία χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα. Και πρόσθεσε, ότι αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν από χορηγούς, από εκείνους που εξυπηρετήθηκαν και τώρα θα εξοφλήσουν τα γραμμάτια.

    Εμείς, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, απέναντι σε όλα αυτά θα αντιπαρατάξουμε την αλήθεια και θα αναδείξουμε την υπεροχή του στελεχιακού μας δυναμικού και του προγράμματός μας. Δίπλα τους πρόσθεσε, θα είναι οι λίγοι και τα ισχυρά συμφέροντα, ενώ δίπλα μας θα συνταχθεί ο ελληνικός λαός.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το κράτος ως λάφυρο για τα ρουσφέτια της και χρησιμοποιεί τα χρήματα του ελληνικού λαού για να εξαγοράσει συνειδήσεις.

    Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε ότι ακολουθεί την τακτική του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του. Χρησιμοποιεί τυμβωρυχία του παρελθόντος για να αποσείσει τις ευθύνες του παρόντος.

    Προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός θα πετάει πυροτεχνήματα της τελευταίας στιγμής μήπως και στρέψει αλλού την προσοχή του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση των ομολόγων.

    Επίσης προέβλεψε ότι η ΝΔ θα ανοίξει πόλεμο συκοφαντίας και λασπολογίας και προειδοποίησε τα στελέχη του να είναι έτοιμα γιατί θα γίνει προσπάθεια να χτυπηθούν ένα προς ένα.

    Εμείς, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ανήκουμε σε άλλη πολιτική σχολή, σε άλλο κόσμο. Θα αντιπαραθέσουμε την αλήθεια και τη διαφάνεια. Ολα να έρθουν στο φως.

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, έλλειψη συντονισμού, ασυνεννοησία και διάλυση του κρατικού μηχανισμού. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε, φαίνεται να είναι ευτυχής με την εικόνα του κράτους που επανίδρυσε, ενώ χαρακτήρισε τους αρμόδιους υπουργούς (Παυλόπουλο, Σιούφα, Πολύδωρα), ως "εκπροσώπους του απόλυτου τίποτα".

    Σχετικά με το μοντέλο Χαλκιδικής, το οποίο η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα εφαρμόσει και στην Πάρνηθα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τίποτα δεν έγινε ακόμα και ότι στη Χαλκιδική πρώτα έταξαν και μετά εγκατέλειψαν. Και αυτό πρόσθεσε, είναι το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ.

    Ο κ. Παπανδρέου αποτίμησε θετικά το έργο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν και τόνισε ότι η θετική ψήφος στις εκλογές θα είναι και μια επιβράβευση της συστηματικής δουλειάς που έγινε.

    Είναι χαρακτηριστικό, πρόσθεσε, ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση άρχισε με την πρόταση μομφής που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ ζητώντας εκλογές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος όλο αυτό το διάστημα να είναι κοντά στους πολίτες, να μιλάνε μαζί τους, να πείθουν για τις θέσεις του Κινήματος και να αναπτύσσουν μαζί τους σχέσεις ειλικρίνειας και δεσμούς εμπιστοσύνης.

    Αναφέρθηκε και σε θέματα νοοτροπίας και συμπεριφορών και τόνισε ότι "στο ΠΑΣΟΚ δεν ανεχόμαστε κυνηγούς καρέκλας, διότι αυτό είναι χαρακτηριστικό της δεξιάς". Τόνισε επίσης ότι δεν δεχόμαστε τη λογική του "εγώ" πάνω από το "εμείς".

    Ανέφερε επίσης ότι η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη τιμή και όλοι οφείλουν να φανούν αντάξιοι αυτής της τιμής.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προχώρησαν σε πολιτικές αποτιμήσεις της πλούσιας σε γεγονότα περασμένης περιόδου, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές συγκίνησης όταν οι βουλευτές Αλέκος Ακριβάκης και Στέλιος Ματζαπετάκης πραγματοποίησαν την τελευταία τους ομιλία καθώς δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

    Η καταστροφή της Πάρνηθας εκτιμήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως κορυφαία απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης και ήταν ψηλά στον κατάλογο των τοποθετήσεων των βουλευτών, οι οποίοι, τόνισαν ότι στην προσεχή περίοδο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ καταγγελτικού και προγραμματικού λόγου, ρίχνοντας βαθμιαία περισσότερο βάρος στο δεύτερο.

    Ενα άλλο σημείο στο οποίο στάθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν η συνεχής υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και τόνισαν ότι το κόμμα πρέπει προεκλογικά να επεξεργαστεί προτάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Βουλής.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις ομιλίες τους τόνισαν την αναγκαιότητα συλλογικής και οργανωμένης δράσης των στελεχών και βουλευτών του Κινήματος, ενώ δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις για την όσο το δυνατό γρηγορότερη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

    Μετά τις τοποθετήσεις των βουλευτών η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ολοκληρώθηκε με τη δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είπε ότι το κόμμα θα πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα της Πάρνηθας, με πρώτο στόχο την αντιμετώπιση του άμεσου προβλήματος και δεύτερο την εκπόνηση σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής για τα δάση και το περιβάλλον.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέφερε στην κοινοβουλευτική Ομάδα τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό που εξέφρασε η Σοσιαλιστική Διεθνής από τη συνεδρίαση της οποίας έφυγε εσπευσμένα λόγω της φωτιάς της Πάρνηθας.

    Σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα πολιτικά καθήκοντα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου παρότρυνε τα στελέχη και τους βουλευτές να μεταφέρουν τον προγραμματικό λόγο του κόμματος παντού, τονίζοντας την αναγκαιότητα της άμεσης επαφής με τον κόσμο καθώς, όπως είπε, για τα ΜΜΕ πολλές φορές δεν είναι είδηση να συζητάς το πρόγραμμα ενός κόμματος.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η ΝΔ θα λειτουργήσει στο προσεχές διάστημα με γνώμονα τον πανικό και το φόβο ότι χάνει την εξουσία και υπογράμμισε ότι "εμείς αντιπαρατασσόμαστε με τις αξίες μας".

    Συνοψίζοντας τις επιμέρους τοποθετήσεις των βουλευτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τέλος του κύκλου της μεταπολίτευσης και άνοιγμα ενός νέου κύκλου όπου θα πρέπει το Κοινοβούλιο να ενδυναμωθεί, η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ να είναι ανεξάρτητα, να υπάρχει διαφάνεια για το πολιτικό χρήμα, αυτονομία της πολιτικής και κράτος που σέβεται τον πολίτη.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε για την προσφορά τους τους βουλευτές που δεν είναι θα υποψήφιοι όπως Αλέκος Ακριβάκης, Στέλιος Ματζαπετάκης, Νόρα Κατσέλη, Σταύρος Μπένος, Λάμπρος Παπαδήμας, Ελένη Κούρκουλα, είτε διότι ολοκληρώνουν την κοινοβουλευτική τους παρουσία, είτε διότι έχουν εκλεγεί στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η κ. Σχοιναράκη και ο κ. Φούρας. Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι πάντα κοντά στο ΠΑΣΟΚ και θα εργαστούν για την εκλογική του νίκη, πράγμα, εξάλλου, το οποίο διατύπωσαν κατηγορηματικά και οι ίδιοι.

    Δήλωση Θ. Ρουσόπουλου

    Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Ο κύριος Παπανδρέου είδε χθες στη Βουλή κάθε αντιπολιτευτικό του τέχνασμα να καταρρέει. Δεν εκπλήσσει κανέναν λοιπόν που, για μια ακόμη φορά σήμερα, κατέφυγε στα γνώριμα για το κόμμα του χαρακώματα της όξυνσης και του λαϊκισμού.

    Όσο περισσότερο υβρίζει, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η πολιτική του γύμνια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 July 2007 - 12:30:29 UTC