Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Πέντε μεγάλες δεσμεύσεις"

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Πέντε μεγάλες δεσμεύσεις"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε σήμερα σε ομιλία του στο Μενίδι την κυβέρνηση για λασπολογία και πόλωση της πολιτικής ζωής, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε εκλογές και έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για την προστασία και αναδάσωση της Πάρνηθας.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή διχάζει την Ελλάδα και την πληγώνει καθημερινά και έκανε λόγο για ετοιμόροπη κυβέρνηση. "Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θέλουν να κάνουν τους Ελληνες να ξεχάσουν τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, τους Αγάπιους και τους Ευγένιους, τον κ. Τσιτουρίδη και τον κ. Κουρή, τον κ.Δούκα και τον κ. Αλογοσκούφη, τους κουμπάρους, τις υποκλοπές, τις παράνομες απαγωγές πολιτών, τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα του κ. Πολύδωρα, τη διάλυση του ΕΣΥ, τα κλειστά πανεπιστήμια, τις οικολογικές καταστροφές, τα σκάνδαλα στην Cosmote, την Εθνική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη Λάρκο, στην Αγροτική, στην Π&Κ Χρηματιστηριακή, τις γαλάζιες συνεντεύξεις, τον απροκάλυπτο γαλάζιο κομματισμό στη δικαιοσύνη, τα έργα και τις ημέρες του εκλεκτού τους αρχιδικαστή κ. Κεδίκογλου", είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Υπογράμμισε ότι η J&P Morgan απαιτεί την "ομερτά" και πιέζει για να μη γίνει καμία δικαστική κίνηση στα επόμενα δέκα χρόνια, προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα και έκανε λόγο για απαράδεκτη συνεργασία των ενόχων και της J&P Morgan.

    Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά δεν φοβάται τίποτα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενώ αρνείται επί 130 μέρες να δώσει τα στοιχεία για τα ομόλογα στη Βουλή, επέλεξε τη συγκάλυψη της αλήθειας, ενώ "τα χαρτιά που πέταξε στη Βουλή ο κ. Καραμανλής ή ήξερε ότι αυτά δεν περιέχουν καμιά απόδειξη οπότε σήμερα συκοφαντεί και λασπολογεί ή ήξερε το αντίθετο οπότε είναι ένοχος εκβιαστικής πρακτικής".

    Αναφερόμενος στις καταστροφές από τις πυρκαγιές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για διάλυση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής "θέλει επίσης να ξεχάσουμε ότι θέλησε να περάσει την αλλαγή του άρθρου 24, αλλά η δικιά μας αντίδραση ήταν άμεση και αποχωρήσαμε από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, ο κ. Καραμανλής θέλει να ξεχάσουμε ότι στόχο έχει την οικοπεδοποίηση όλων των ακτών της χώρας μας και ότι προχθές προσπάθησε η κυβέρνησή του να περάσει τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στα δάση αλλά, η δικιά μας αντίδραση ήταν άμεση και αποτρέψαμε την ψήφιση του νομοσχεδίου".

    Ανέφερε ότι επέστρεψε εσπευσμένα από το εξωτερικό όπου προήδρευε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς λόγω των πυρκαγιών και μετέφερε στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές τη συμπαράσταση ολόκληρου του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι σήμερα απαιτούμε από την κυβέρνηση πριν τις εκλογές: να αποτυπωθεί και να οριοθετηθεί άμεσα η περιοχή που κάηκε, να γίνουν γρήγορα αντιπλημμυρικά έργα, να αποτραπεί όποια απόπειρα αυθαίρετης δόμησης, να γίνουν παρεμβάσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και να σταματήσουν τους αυτοσχεδιασμούς και να εφαρμόσει τα υπάρχοντα σχέδια.

    Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνησή του, μετά τις εκλογές, θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για τα δάση, όπως τη δημιουργία αυτοτελούς υπουργείου Περιβάλλοντος που θα έχει όλες τις αρμοδιότητες για τη δασική πολιτική, άμεση κατάρτιση δασικών χαρτών και πρόγραμμα αναδασώσεων, ολοκλήρωση Εθνικού Κτηματολογίου και δασολογίου, πρόληψη αυθαίρετης δόμησης με προώθηση σχεδίων χρήσεων γης στον εξωαστικό χώρο, περιβαλλοντική εκπαίδευση στο σχολείο και εθνικό σχέδιο για τη Δυτική Αττική.

    Αναφερόμενος στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής, ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους Ποντίους που ζουν εκεί καθώς και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2000 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έκανε τίποτα για τον ποντιακό ελληνισμό, ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε να προχωρήσουν στην επίλυση των προβλημάτων των Ποντίων με πρώτο την ένταξη των σπιτιών και το συνταξιοδοτικό. Ο ίδιος τόνισε «ξέρετε άλλωστε την προσπάθεια μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας και για τη διεθνοποίηση του θέματος».

    Αναφέρθηκε επίσης στις πέντε μεγάλες δεσμεύσεις που δεσπόζουν στο πρόγραμμα του κόμματος, με πρώτη την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων, για να ακολουθήσουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στην οικονομία της γνώσης και στην πράσινη οικονομία, μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση, με εγγύηση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ένα νέο συμβόλαιο με το λαό για την εργασία, την οικογένεια, το παιδί, την υγεία, τις συντάξεις και την καταπολέμηση της φτώχειας.

    Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη μείωση της ανεργίας κατά 3% μέσα στην πρώτη τετραετία και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού. Ως πέμπτη προγραμματική δέσμευση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τον καινούριο ρόλο του κράτους με επιτελική κυβέρνηση, λιγότερα υπουργεία, αιρετό περιφερειάρχη, λιγότερες περιφέρειες και νέες συνενώσεις με ένα νέο "Καποδίστρια".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι την ίδια ώρα που ο κ. Καραμανλής και τα στελέχη του είναι κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του συνεδρίου τους και στην παγωμένη ατμόσφαιρα των κομματικών χειροκροτητών, το ΠΑΣΟΚ είναι με τον κόσμο και ξεκινά για την τελική μάχη και τη νίκη, ενώ εκείνοι μετράνε μέρες ως την ήττα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2007 - 20:30:15 UTC