Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης
  • [02] Γ.Παπανδρέου:"Εθνική-οικολογική κρίση"
  • [03] Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
  • [04] Επίσκεψη Παπαρήγα στον "Δημόκριτο"
  • [05] Αρχαίο ελληνικό θέατρο στην Αυστρία

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

    Στην ορκωμοσία νέων Πυροσβεστών θα παραστεί ο πρωθυπουργός, στις 9.00 το πρωί, στην Πυροσβεστική Ακαδημία. Στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φ. Πετραλιά.

    Για την τριμερή διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας και Τουρκίας για την κατασκευή και λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των τριών χωρών, που υπογράφεται σήμερα στη Ρώμη, ενημέρωσε χθες τον κ. Κ.Καραμανλή ο κ. Δ.Σιούφας.

    "Πρόκειται για ένα ακόμα έργο στρατηγικής σημασίας που πράγματι αναβαθμίζει τη θέση της Χώρας και την καθιστά επιπλέον στρατηγικό κόμβο μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση", τόνισε ο κ. Δ. Σιούφας.

    "Ολοκληρώνονται έτσι οι διμερείς συμφωνίες Ελλάδας-Ιταλίας και Ελλάδας-Τουρκίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία και τη Μέση Ανατολή, μέσω Ελλάδας στην Ιταλία και στις αγορές της Ευρώπης" τόνισε.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε ακόμη τον πρωθυπουργό για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    "Και οι δύο συμφωνίες αλλά κυρίως η πρώτη, αποδεικνύουν την επιθετική πολυμερή και εξωστρεφή ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας", πρόσθεσε ο κ.Σιούφας.

    Ερωτηθείς για τα προβλήματα διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος ο κ.Σιούφας τα απέδωσε στην κατάρρευση του ηλεκτρικού συστήματος στο Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και τη FYROM, η οποία επηρέασε και τη χώρα μας.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης οι αυτόματοι μηχανισμοί που διαθέτει η χώρα μας προστάτευσαν το σύστημα.

    Ανακοίνωσε ότι οι τρεις μονάδες που τέθηκαν εκτός λειτουργίας, λειτουργούν και πάλι από χθες το βράδυ και κατέληξε, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν κατά τις ώρες αιχμής (11-3), ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, λέγοντας'' ζητήσαμε την ανοχή των πολιτών. Μόνο με τη συμμετοχή τους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας που για δεκαετίες είχαν να εμφανιστούν.''

    Συνεργασία με τη Μ. Γιαννάκου

    Εφ' όλης της ύλης ενημέρωση και ιδιαίτερα για την Ανώτατη Εκπαίδευση παρείχε η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου στον Κ. Καραμανλή, με τον οποίο συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κ. Γιαννάκου μετά τη συνάντηση τόνισε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ειδικά για τα δυο νέα νομοθετήματα με τα οποία ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση στα θέματα της Παιδείας.

    Αφορούν πρώτον, την έρευνα και δεύτερον, τα μεταπτυχιακά.

    Αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την έρευνα μέσω του οποίου το υπουργείο Παιδείας και τα πανεπιστήμια αναλαμβάνουν περισσότερες αρμοδιότητες η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα το καταθέσουν από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα στη Βουλή.

    Η πρόταση νόμου για τα μεταπτυχιακά όπως τόνισε η κ. Γιαννάκου έχει ήδη αποσταλεί στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, τους Πρυτάνεις και τα πανεπιστήμια προκειμένου να αξιολογηθεί και να γίνουν οι παρατηρήσεις τους. Κατόπιν, μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία θα κατατεθεί και αυτό.

    Η κ. Γιαννάκου επανέλαβε ότι με τα δυο αυτά νομοθετήματα ολοκληρώνεται μια μεταρρύθμιση που ξεκίνησε από την αναγνώριση των τίτλων σπουδών, τη δια βίου μάθηση, την αξιολόγηση των πανεπιστημίου και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

    Ερωτηθείσα για το θέμα του βιβλίου της ιστορίας της Στ' Δημοτικού η υπουργός απάντησε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις.

    [02] Γ.Παπανδρέου:"Εθνική-οικολογική κρίση"

    Το Α' ΚΑΠΗ του Δήμου Υμηττού, θα επισκεφθεί στις 9.15 το πρωί,ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του Προγραμματικού Διαλόγου και Δράσεων του Κινήματος, που είναι αφιερωμένες στην τρίτη ηλικία και τους συνταξιούχους.

    "Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει την εθνική - οικολογική κρίση", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση η οποία διήρκεσε, περίπου, πενήντα λεπτά.

    Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ.Παπανδρέου, προκειμένου να θέσει υπόψη του κ. Κ. Παπούλια την πρότασή του για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση της "εθνικής κρίσης", όπως χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές.

    Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "η χώρα μας δοκιμάζεται από μια εθνική-οικολογική κρίση" και αναφέρθηκε στις συνέπειες των πυρκαγιών σε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και φυσικού πλούτου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόρριψη, από την πλευρά της κυβέρνησης, της πρότασής του για την από κοινού αντιμετώπισης του προβλήματος.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μετά την απόρριψη,"η κυβέρνηση μένει μόνη της με τις ευθύνες της", ενώ την κατηγόρησε ότι έχει κομματικοποιήσει πλήρως τον κρατικό μηχανισμό,μαζί και την Πυροσβεστική.

    Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία με τον κ. Παπούλια,συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη χθεσινή αναφορά του στο περιβάλλον,χαρακτηρίζοντας καίρια την παρέμβασή του.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την παρουσία του στις χθεσινές κηδείες στη Θεσσαλονίκη των δύο χειριστών του μοιραίου "Καναντέρ".

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τραγικές τις στιγμές που έζησε, καθόσον επρόκειτο για "δύο νέα παιδιά",το ένα από τα οποία αφήνει πίσω του μικρά παιδιά.

    [03] Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

    Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός των πυρκαγιών στην Αχαϊα. Απανθρακωμένοι βρέθηκαν ένας 75χρονος στο χωριό Μαμουσιά Αιγίου και μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Ανω Διακοπτό Αχαίας. Ερευνες για τον εντοπισμό άλλης μιας γυναίκας που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε σπίτι στην ίδια περιοχή. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν δήμοι και κοινότητες των νομών Αχαίας, Κεφαλονιάς και Καστοριάς.

    Εκτεταμένα είναι τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή της Αιγιαλίας Αχαϊας. Κάηκαν πολλά σπίτια και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα. Λόγω της φωτιάς έχουν κλείσει, τόσο η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, όσο και η παλαιά εθνική οδός, στο ύψος του Διακοπτού. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της Αστυνομίας όσοι κινούνται προς Πάτρα και Ηλεία θα πηγαίνουν στον προορισμό τους μέσω Τρίπολης. Ενώ για όσους κινούνται προς Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα γίνεται εκτροπή μέσω Λειβαδιάς - Ιτέας - Ναυπάκτου.

    Τα πύρινα μέτωπα κινούνται αφ΄ ενός προς την περιοχή του ποταμού Σελινούντα κοντά στο Αίγιο και αφ΄ ετέρου προς την ανατολική Αχαΐα, ενώ η φωτιά είναι ορατή και από την πόλη των Καλαβρύτων.

    Εννέα άτομα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο "Σούπερ Πούμα" από το Πυργάκι Αχαΐας στο Αίγιο. Στην περιοχή παραμένουν άλλα δύο "Σούπερ Πούμα", ενώ τα υπόλοιπα πέντε ελικόπτερα που διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την απομάκρυνση του πληθυσμού από τις περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές, επέστρεψαν στις βάσεις τους και παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας.

    Σε οκτώ μέτωπα μαίνονται οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, έχουν εκκενωθεί πολλά χωριά, ενώ απειλείται ο δρυμός του Αίνου. Ζώα και σπίτια κάηκαν, ενώ από τους καπνούς ένας πυροσβέστης λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στη μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλλονιά κινδύνεψε και ένα αεροσκάφος Canadair που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης, όταν υπέστη απώλεια ισχύος στον ένα κινητήρα. Οι πιλότοι του ωστόσο κατάφεραν να το προσγειώσουν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

    Σε κατάσταση έκτασης ανάγκης κηρύχθηκαν λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην Καστοριά οι δήμοι Νεστορίου, Ακριτών, καθώς και οι κοινότητες Αρένων, Γράμμου και Καστρακίου.

    Από το δημοτικό διαμέρισμα Κυψέλης του δήμου Νεστορίου απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 120 άτομα, ενώ περίπου 50 επέλεξαν να παραμείνουν με δική τους ευθύνη, υπογράφοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης πυρκαγιές στη Χίο, Βελβεντό Κοζάνης, Σανιάδα Θεσπρωτιάς, Αμάραντο Ιωαννίνων,, Δράμα, Κιλκίς Ψάρι Μεγαλόπολης, Φάρσαλα.

    [04] Επίσκεψη Παπαρήγα στον "Δημόκριτο"

    Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» θα επισκεφθεί η κ. Αλέκα Παπαρήγα. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Κέντρου, θα περιηγηθεί στα Ινστιτούτα και θα έχει συζήτηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων Ερευνητών, Εργαζομένων, Μεταπτυχιακών του Κέντρου και με τους εργαζομένους, στο αμφιθέατρο «Επιστήμης Υλικών».

    Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και σε δηλώσεις της ανέφερε ότι το Κόμμα είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης που έχουν σχέση με τις υποδομές, τις συνθήκες εργασίας.

    Υπάρχει πολύ μεγάλος φόρτος δουλειάς, οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να δουλεύουν πάρα πολλές ώρες την ημέρα και αυτό είναι και σε βάρος δικό τους, αλλά και στην απόδοση και στην γρήγορη πραγματοποίηση των δικών και της απονομής της δικαιοσύνης, είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε επίσης

    "Υποστηρίζουμε λοιπόν όλα τα αιτήματά τους που έχουν σχέση με τις συνθήκες δουλειάς. Υπάρχουν επίσης ορισμένα οικονομικά αιτήματα τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να τα ικανοποιήσει από τη στιγμή που τα έχει υποσχεθεί. Γενικότερα εμείς παλεύουμε ως κόμμα για να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στα θέματα της δικαιοσύνης που δυσκολεύει να κάνουν με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα όσο μπορούν το έργο τους οι λειτουργοί της δικαιοσύνης".

    Εξ άλλου σε δηλώσεις σχετικά με το ευρωσύνταγμα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ "καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την απόφαση της Κομισσιόν, στην οποία, βεβαίως, συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση, το καταδικασμένο με λαϊκά δημοψηφίσματα ευρωσύνταγμα, να το φέρουν με την μορφή της ευρωσυνθήκης, με άλλο, δηλαδή, όνομα και με περιορισμένες αλλαγές, πίσω από τις πλάτες των λαών και χωρίς βεβαίως να έχουν καμία δέσμευση να πάρουν τη γνώμη των λαών με δημοψηφίσματα και εκεί που το σύνταγμα επιβάλλει".

    Η κα Παπαρήγα ανέφερε τη διαμαρτυρία που έχει κάνει το ΚΚΕ μαζί με άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της ευρωσυνθήκης και όλα τα παρεπόμενα άρθρα και οι επεξηγήσεις, που "συνήθως δεν δίνονται στη δημοσιότητα".

    Πρέπει, τόνισε, να γίνει δημοψήφισμα παντού, εφόσον είναι αποφασισμένο να το φέρουν και βεβαίως η καταδίκη των λαών πρέπει να είναι μεγάλη ετυμηγορία, ένα όχι στην ευρωσυνθήκη, η οποία ολοκληρώνει τις αντιδραστικές αλλαγές, στρατικοποιεί την Ευρώπη.

    Καταλήγοντας η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε:

    "Έτσι και αλλιώς, ό,τι κι αν γίνει οι λαοί δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν αυτό το κείμενο, γιατί είναι τέτοιες οι εμπειρίες, ωστόσο αποτελεί μια εντελώς αρνητική εξέλιξη. Κι η ελληνική κυβέρνηση βεβαίως έχει δώσει και την υπογραφή της και την έγκριση της, χωρίς μάλιστα, αν και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, να κάνει και καμιά ιδιαίτερη ενημέρωση. Θεωρούμε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό. Εμείς ξαναλέμε όχι σε κάθε είδους ευρωσύνταγμα και κάθε είδους ευρωπαϊκή συνθήκη και οι λαοί να έχουν λόγο σε αυτήν την υπόθεση".

    [05] Αρχαίο ελληνικό θέατρο στην Αυστρία

    Με διθυραμβική κριτική παρουσίασε η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας "Κρόνεν Τσάιτουνγκ" (1,1 εκατομμύρια φύλλα μέση ημερήσια κυκλοφορία) την έναρξη, το περασμένο Σάββατο, του φετινού προγράμματος του διεθνώς γνωστού αυστριακού Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου Καρνούντουμ, με μια ιδιόμορφη διασκευή από τις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη.

    Στο εκτενές δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα πλέκει το εγκώμιο του "αεικίνητου πατέρα του Φεστιβάλ Καρνούντουμ", του Ελληνο-ιταλού σκηνοθέτη, σκηνογράφου και μεταφραστή Πιέρο Μπορντίν, ο οποίος, όπως σημειώνει, κατορθώνει και φέρνει πάντα στο Φεστιβάλ του "πολύ μεγάλα ονόματα", όπως για παράδειγμα φέτος, από το "Πίκολο Τεάτρο" του Μιλάνου μέχρι τον Πέτερ Στάιν.

    Η "Κρόνεν Τσάιτουνγκ" επαινεί ιδιαίτερα τη "νέα, αστεία και πολύ επιμελημένη" μετάφραση αυτής της κωμωδίας του Αριστοφάνη στα γερμανικά από τον ίδιο τον Πιέρο Μπορντίν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, όπως γράφει, μια τέλεια, πνευματώδη, κωμική αλλά και πλήρη αληθειών γύρω από την πολιτική, θεατρική παράσταση.

    "Καταπληκτικούς" χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας, τους τρεις ηθοποιούς, την "ιδιαίτερα θελκτική, χαριτωμένη και ευφυή πρωταγωνίστρια Μίριαμ Γκόλντσμιτ" στο ρόλο της Πραξαγόρας και τους "δύο τέλειους κωμικούς με τάση προς το τραγικό", Βόλφγκανγκ Κρόκε και Χανς-Πέτερ Τράουσκε, που μαζί με το μουσικό σχήμα της Βιέννης "Οι Ελληνες", το οποίο ερμήνευε στο ενδιάμεσο των σκηνών ελληνικά πολιτικά τραγούδια, συνετέλεσαν στην επιτυχία της παράστασης.

    Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση της κωμωδίας του Αριστοφάνη κάνοντας παραλληλισμούς με τη σημερινή εποχή, και προσθέτει πως το Φεστιβάλ στο Καρνούντουμ άνοιξε και πως ο Πιέρο Μπορντίν απέδειξε με την εναρκτήρια παράστασή του ότι με απλά μέσα μπορεί συχνά να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα.

    Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Καρνούντουμ, ένα από τα σημαντικότερα και διασημότερα θέατρα στον κόσμο, το "Πίκολο Τεάτρο ντι Μιλάνο-Τεάτρο ντ Εουρόπα" θα ανεβάσει το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιουλίου τις "Εκκλησιάζουσες" σε ιταλική γλώσσα στο μεγάλο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Καρνούντουμ και σε σκηνοθεσία της Σερένα Σινιγκάγκλια που θεωρείται ο ανερχόμενος μεγάλος "αστέρας" στο χώρο του ιταλικού θεάτρου.

    Στις 25 Αυγούστου το ιρλανδικό πρωτοποριακό θέατρο "Παν Παν" θα παρουσιάσει μια δική του εκδοχή του "Οιδίποδα" του Σοφοκλή με τίτλο "Oedipus loves you", ενώ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου ο διάσημος Πέτερ Στάιν, με πολλές ήδη συμμετοχές στο Καρνούντουμ - ο οποίος νωρίτερα στις 10 και 11 Αυγούστου σκηνοθετεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή - θα ανεβάσει το "Φάουστ Φαντασία", μια δική του διασκευή, σκηνοθεσία, παραγωγή και ερμηνεία του "Φάουστ" του Γκέτε.

    Το φετινό Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου Καρνούντουμ συμπληρώνεται με Εβδομάδα Κινηματογράφου από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου, της οποίας ορισμένες ταινίες έχουν αναφορές σε θέματα του αρχαίου δράματος, ενώ περιλαμβάνει και την ταινία "Πολίτικη κουζίνα" πλαισιωμένη με συναυλία ελληνικής μουσικής από το μουσικό σχήμα "Οι Ελληνες".

    Το Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου Καρνούντουμ - το οποίο ίδρυσε πριν 18 χρόνια και διευθύνει μέχρι σήμερα ο Ελληνο-ιταλός σκηνοθέτης, σκηνογράφος και μεταφραστής Πιέρο Μπορντίν - πραγματοποιείται στα ερείπια των δύο αμφιθεάτρων της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης Καρνούντουμ, δίπλα στη σημερινή αυστριακή κωμόπολη Πετρονέλ, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Βιέννης κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία.

    Το Φεστιβάλ Καρνούντουμ, που μαζί με τις Συρακούσες και τη Μερίντα, αποτελούν τα τρία κέντρα Αρχαίου Ελληνικού Δράματος εκτός Ελλάδας, έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μεγάλα "ονόματα" που ασχολούνται με το αρχαίο ελληνικό θέατρο, όπως Τόνι Χάρισον, Πίτερ Χολ, Ρόμπερτ Ουίλσον, Ταντάσι Σουτζούκι, Γιούργκεν Χέιμε, Πέτερ Χέιμε, Πέτερ Στάιν και Θεόδωρο Τερζόπουλο με το θέατρό του "Αττις".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 July 2007 - 4:30:22 UTC