Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη με Γ. Παπανδρέου για τις φωτιές
  • [02] Θέατρο νέων συγκρούσεων το Κόκκινο Τζαμί

  • [01] Σύσκεψη με Γ. Παπανδρέου για τις φωτιές

    Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου, έγινε το μεσημέρι στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη,στην οποία εξετάστηκαν τα θέματα των πυρκαγιών,οι οποίες,όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος του Κινήματος, συνιστούν εθνική οικολογική κρίση, καθώς και η δράση του ΠΑΣΟΚ για την παροχή της μεγαλύτερης δυνατής βοήθειας στις δυνάμεις πρόληψης, πυρόσβεσης και παροχής βοήθειας σε πληγέντες.

    Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η σύσταση δύο Επιτροπών. Η πρώτη, η οποία θα έχει επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών και θα προτείνει τη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τον Πρόεδρο του κόμματος και το κόμμα συνολικά.

    Στην Επιτροπή αυτή,την υψηλή εποπτεία της οποίας,όπως και της δεύτερης, θα έχει ο Γραμματέας του κόμματος Νίκος Αθανασάκης, εκτός του κ. Βενιζέλου θα μετέχουν οι Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και Νίκος Σαλαγιάννης.

    Η δεύτερη Επιτροπή, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα εισηγηθεί τρόπους δραστηριοποίησης των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλευρό των δυνάμεων της πολιτείας για να συνδράμουν στο έργο τους. Οι προτάσεις της Επιτροπής αναμένονται πολύ σύντομα, καθώς θα αποτελέσουν οδηγίες που θα σταλούν στις οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

    Στο μεταξύ ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος,σχολιάζοντας την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να έλθουν ρωσικά εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών,δήλωσε ότι επί της δικής υπουργίας στο υπουργείο Εσωτερικών, το 1998, ένας απλός υπάλληλος, με εντολή του, έφερε ένα Ιλιούσιν στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση πρωθυπουργού. Και πρόσθεσε ότι αυτό που έκανε ένα απλός υπάλληλος τότε, είναι αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός σήμερα.

    [02] Θέατρο νέων συγκρούσεων το Κόκκινο Τζαμί

    Εκατοντάδες πιστοί είχαν προσέλθει το πρωί για την προσευχή, ανάμεσα τους πολλοί πρώην σπουδαστές κορανικών σχολείων που στεγάζονται στον περίβολο του Κόκκινου Τεμένους, και εξεδίωξαν τον νέο ιμάμη που αναμενόταν, ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης, να τελέσει την προσευχή.

    Εξοργισμένα άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά του πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, εξεδίωξαν από το τζαμί τον Μοχάμεντ Ασφά, ιμάμη ενός άλλου τεμένους του Ισλαμαμπάντ από τον οποίο η κυβέρνηση είχε ζητήσει να τελέσει τη μεγάλη προσευχή στη θέση του πρώην ιμάμη που κρατείται. Το οργισμένο πλήθος εναντιώθηκε και σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

    Οι πιστοί αυτοί άρχισαν επίσης να ξαναβάφουν με κόκκινο χρώμα τους τοίχους του τεμένους, στο οποίο οι αρχές είχαν ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης πριν από τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

    Η αστυνομία υποχώρησε από τον περίβολο και τοποθέτησε θωρακισμένα οχήματα πέριξ του Τζαμιού.

    Στο μεταξύ τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά, έξω από ένα εστιατόριο, σε μικρή απόσταση από το Κόκκινο Τζαμί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 July 2007 - 14:30:22 UTC