Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
  • [02] Ρωσική αποστολή στο βυθό του Βόρειου Πόλου

  • [01] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

    Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα και έκτακτες καταστάσεις από την απότομη αλλαγή του καιρού, που άρχισε χθες με μπουρίνια, καταιγίδες, κατά τόπους πολύ ισχυρές, ενώ σε πολλές περιοχές θα σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με τους Μετεωρολόγους θα επηρεαστούν κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία μέχρι και τη Βόρεια Πελοπόννησο και μέσα σε 24 ώρες θα πέσει 5 φορές μεγαλύτερη ποσότητα νερού από ότι πέφτει συνήθως το μήνα Αύγουστο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

    Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί σήμερα το απόγευμα.

    Προβλήματα στο "Μακεδονία"

    Προβλήματα στην κίνηση των αεροσκαφών, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από αργά το απόγευμα της Κυριακής τόσο την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Λόγω χαμηλής νέφωσης στην περιοχή του αεροδρομίου, δέκα πτήσεις δεν κατόρθωσαν να προσγειωθούν, με αποτέλεσμα οχτώ από αυτές να προωθηθούν στην Αθήνα και δύο στην Καβάλα.

    Εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη δεχτεί 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως από υπόγειους χώρους, ενώ νωρίτερα δέντρο κατέπεσε σε πάροδο της Σοφούλης, προκαλώντας ζημιές σε τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

    Εν τω μεταξύ, "κύμα" επιστροφής από τη Χαλκιδική καταγράφεται από το μεσημέρι της Κυριακής, μετά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

    Σύμφωνα με το Τμήμα Τροχαίας Ν. Μουδανιών, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη αυτή την ώρα στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ από το πρωί αυτοκίνητα της Νομαρχίας Χαλκιδικής γυρίζουν στις πόλεις και τα χωριά του Νομού ζητώντας από τους παραθεριστές και τους κατοίκους να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

    Στη Θεσσαλονίκη, το Κεντρικό Λιμεναρχείο εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα και για ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων από το βράδυ, ενώ ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

    Συγκεκριμένα, ο Νομάρχης ζήτησε από τους Δημάρχους του Νομού να θέσουν το προσωπικό σε μέγιστη ετοιμότητα και να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για τη λήψη μέτρων προστασίας εγκαταστάσεων και μηχανημάτων καθώς και για την απομάκρυνση του ζωικού κεφαλαίου από τις παραποτάμιες περιοχές.

    Ζήτησε επίσης από την ΕΛ.ΑΣ. και τους Δημάρχους να ενημερώσουν όλους τους υπεύθυνους των τουριστικών εγκαταστάσεων, οργανωμένων χώρων κατασκηνώσεων, καθώς και τους ελεύθερους κατασκηνωτές, προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους, ενώ από τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ, τον ΟΑΣΘ και την ΕΥΑΘ ζήτησε να εκδώσουν οδηγίες- κατά την κρίση τους- για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υποδομών και των μέσων που διαθέτουν.

    [02] Ρωσική αποστολή στο βυθό του Βόρειου Πόλου

    Ρώσοι εξερευνητές ξεκίνησαν από τον Βόρειο Πόλο την κατακόρυφη κατάδυσή τους στην καρδιά των παγωμένων νερών του Αρκτικού Ωκεανού, ανακοίνωσε το ρωσικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Αρκτική και την Ανταρκτική της Αγίας Πετρούπολης που οργανώνει την αποστολή.

    "Κατεβαίνουν. θα φθάσουν μέχρι το βυθό", δήλωσε εκπρόσωπος του Ινστιτούτου διευκρινίζοντας ότι η κατάδυση να διαρκέσει 8-9 ώρες και θα φθάσει σε βάθος 4.200 μέτρων.

    Η ρωσική αποστολή έφθασε στο σημείο της κατάδυσης, σε γεωγραφικό πλάτος 90 μοίρες βόρεια.

    Στην αποστολή συμμετέχουν δύο βουλευτές και ένας επιστήμονας. θα καταδυθούν με δύο βαθυσκάφη Mir , θα πραγματοποιήσουν πειράματα και θα στήσουν μια ρωσική σημαία στο βυθό. Η μοναδική τους ανησυχία είναι αν θα μπορέσουν να αναδυθούν από την ίδια τρύπα από την οποία καταδύθηκαν , αφού τα βαθυσκάφη δεν έχουν αρκετή δύναμη ώστε να σπάσουν τον πάγο της επιφάνειας του Αρκτικού Ωκεανού.

    Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι πέντε χώρες που έχουν εδάφη εντός του αρκτικού Κύκλου, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δανία, διαθέτουν οικονομική ζώνη 200 μιλίων ανοικτά της βόρειας ακτογραμμής τους. Ωστόσο Η Ρωσία διεκδικεί ευρύτερη ζώνη με το επιχείρημα ότι ο βυθός της Αρκτικής και η Σιβηρία συνδέονται με κοινή υφαλοκρηπίδα.

    Σοβιετικά και αμερικανικά υποβρύχια έχουν πλεύσει κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Βορείου Πόλου, αλλά κανένα δεν έχει φθάσει στο βυθό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 August 2007 - 4:30:16 UTC