Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τομή το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση"
  • [02] Καταγγελία δικομματισμού από την Αλ.Παπαρήγα
  • [03] Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά

  • [01] "Τομή το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση"

    Συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα και μετά το τέλος της ο κ. Μαγγίνας δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα των αρμοδιοτήτων του και πως συζήτησαν για την πορεία του νομοθετικού έργου σημειώνοντας ότι έχει περάσει από τη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το οποίο χαρακτήρισε τομή για τα ασφαλιστικά πράγματα της χώρας. Ο υπουργός Απασχόλησης πρόσθεσε πως συζήτησαν και για στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο του ταμείου κοινωνικής συνοχής ενώ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τη διαδικασία για την επιλογή προέδρου στα ασφαλιστικά ταμεία.

    "Για το θέμα της κατώτατης εθνικής σύνταξης έχουν λεχθεί διάφορα κυρίως από τον κ. Αλογοσκούφη, είναι θέμα που μελετάται", τόνισε ο κ. Μαγγίνας ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν έχει να πει κάτι περισσότερο όταν ρωτήθηκε για το ύψος που θα έχει η κατώτατη εθνική σύνταξη. "Τίποτα από όσα εξαγγέλλονται δεν είναι προεκλογικές παροχές είναι υλοποίηση διαφόρων σημείων του κυβερνητικού μας προγράμματος" επεσήμανε ο κ. Μαγγίνας ο οποίος σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών είπε πως έχουν λεχθεί διάφορα και κυρίως ισχύει ότι έχει πει ο πρωθυπουργός.

    Τέλος σε ερώτηση για το πόρισμα Αναλυτή για το ασφαλιστικό είπε πως πρόκειται για διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, πως γίνεται καλή δουλειά από τον κ. Αναλυτή και πως όταν υπάρξει κάτι θα δημοσιοποιηθεί.

    [02] Καταγγελία δικομματισμού από την Αλ.Παπαρήγα

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις εξαγγελίες του τελευταίου διαστήματος, αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ για την γενικότερη πολιτική του στάση, εξαπέλυσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δηλώσεις της στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο δικομματικός καυγάς θα ξεπεράσει τα όρια εξαχρείωσης που έχουμε γνωρίσει σήμερα» και σημείωσε, αναφερόμενη στα δύο μεγάλα κόμματα, ότι «είναι επικίνδυνοι και οι δύο στην προεκλογική περίοδο».

    Αναφερόμενη στις κυβερνητικές εξαγγελίες, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι εμφανίζονται από τη ΝΔ ως παροχές σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού, αλλά "πρόκειται για παροχές ψίχουλα" και δεν συνοδεύονται από πού θα βρεθούν τα λεφτά και αν ο προϋπολογισμός σηκώνει αυτές τις παροχές.

    Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι ριζικά αντίθετο με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται αυτές οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ.

    Κλιμακώνοντας την κριτική της στα δύο μεγάλα κόμματα , η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι «αυτές οι εξαγγελίες που υπάρχουν στα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι συζητήσεις που γίνονται για κατώτατο εγγυημένο εισόδημα, κατώτατη εθνική σύνταξη κλπ, οι "παροχές" που γίνονται στις ανύπαντρες μητέρες, στις μονογονεϊκές οικογένειες κλπ μας φέρνουν την εποχή του 1950, όταν η Φρειδερίκη μοίραζε τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων και ανέβαινε σε έναν γαϊδαράκο και περιδιάβαινε τα χωριά και μοίραζε τέτοια επιδόματα. Ακριβώς είναι αυτή η λογική. Σε αυτή τη λογική κινούνται. Γι΄ αυτό λέμε ότι είναι εξευτελιστικές, γελοίες παροχές, αλλά και πολιτικά επικίνδυνες».

    Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «πάνε να κρύψουν το γεγονός ότι θα έχουμε ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα - και αυτό επίσης ισχύει σε όλη την Ευρώπη για τους ίδιους ταξικούς λόγους - όπου θα ανέβουν τα όρια συνταξιοδότησης, θα μειωθούν οι συντάξεις, θα ανέβουν οι ασφαλιστικές εισφορές και το κυριότερο, μέσω των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμών στην παιδεία, στην υγεία και σε όλους τους άλλους κοινωνικούς τομείς, οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν περισσότερα και θα κερδίζουν ακόμα περισσότερα οι επιχειρηματίες».

    Προέβλεψε επίσης ότι »οδεύουμε τα επόμενα χρόνια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων - όπως έχει γίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης - θα έχουμε επέκταση της ελαστικής απασχόλησης, της μερικής απασχόλησης και επομένως η εθνική κατώτατη σύνταξη έρχεται να απαντήσει δήθεν στο ερώτημα πως θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι που σήμερα είναι 40 χρονών, 35 και κάτω».

    Η απάντηση του ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι ότι "δεν μπορεί να έχουμε κατώτατη σύνταξη π.χ. κάτω από τα 1050 ευρώ. Και για να εξασφαλιστεί αυτό, σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί να είναι με τα σημερινά δεδομένα κάτω από 1300 ευρώ. Έτσι παλεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις διεκδικήσεις τους, παίρνοντας υπόψη και τις σύγχρονες ανάγκες, αλλά κυρίως τη μεγάλη κερδοφορία που υπάρχει. Χρήματα υπάρχουν. Αυτή είναι η ουσία", τόνισε.

    Μιλώντας για το πολιτικό κλίμα και αφού τόνισε ότι η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο, η Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «εμείς βλέπουμε ότι στην προεκλογική περίοδο ο δικομματικός καυγάς θα ξεπεράσει τα όρια εξαχρείωσης που έχουμε γνωρίσει σήμερα. Είναι επικίνδυνοι και οι δυο στην προεκλογική περίοδο. Γιατί προκειμένου να εξασφαλίσει ο καθένας για λογαριασμό του την πρωτιά, δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όποια μέσα του είναι βολικά. Και το θέμα δεν είναι οι μεταξύ τους σχέσεις, ο μεταξύ τους καυγάς. Ο μεταξύ τους καυγάς στρέφεται, έχει αποδέκτη το λαό, προκειμένου να συγκρατήσουν απώλειες που έχουν και τα δυο κόμματα, προκειμένου να εμποδίσουν διαρροές που θα πλήξουν τον δικομματισμό».

    Το ΚΚΕ επιμένει, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι «το βράδυ των εκλογών πρέπει και οι δυο, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να νιώσουν ότι τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Πρέπει να έχουν απώλειες και οι δυο, να μη γίνει μεταφορά δυνάμεων από το ένα στο άλλο κόμμα. Είναι επικίνδυνοι και οι δυο. Και στην οικονομική τους και στην κοινωνική τους και στην εξωτερική τους πολιτική και ιδιαίτερα είναι επικίνδυνοι διότι ακριβώς θέλουν με κάθε μέσο - και δε διστάζουν - να παρεμποδίσουν τη λαϊκή αφύπνιση, τη λαϊκή αντεπίθεση».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της περίμενε αυτές τις επιθέσεις , τις είχε προαναγγείλει, γι αυτό, όπως είπε δεν προκαλούν έκπληξη και πρόσθεσε: "Ξέρουμε και τους πρωτεργάτες, ξέρουμε και τους ενδιάμεσους και τους υλοποιητές".

    Χαρακτήρισε την επίθεση πολιτική και είπε ότι ο λόγος είναι διπλός. "Πρώτον, είναι η πολιτική μας γραμμή. Δεν κατάφεραν να μας βάλουν στο χέρι. Και η πολιτική μας γραμμή λέει ότι σήμερα ο λαός πρέπει να καταφέρει χτύπημα και στα δύο κόμματα μαζί, ανεξάρτητα αν ένας συμπαθεί περισσότερο τη ΝΔ και άλλος συμπαθεί περισσότερο το ΠΑΣΟΚ.

    Δεύτερον, η πολιτική γραμμή του ΚΚΕ πατάει σήμερα σε περισσότερες εμπειρίες και ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους κάνουν αυτήν την επίθεση".

    [03] Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά

    Για 9η χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και άλλους φορείς διοργανώνει, και φέτος, τις εκδηλώσεις "Αγροτικός Αύγουστος 2007 - Κρήτη - Γη - Πολιτισμός".

    Κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι ο αγροτουρισμός και η προβολή μέσω αυτού των πολιτισμικών χαρακτηριστικών και των παραδοσιακών προϊόντων της Κρήτης.

    Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

    Έκθεση Κρητικών προϊόντων ποιότητας, ειδών λαϊκής τέχνης και του αγροτουριστικού προϊόντος του νομού Χανίων που θα διαρκέσει μέχρι και Κυριακή 12 Αυγούστου 2007, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

    Έκθεση Κρητικών μουσικών στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ) μέχρι την Κυριακή 12 Αυγούστου 2007.

    Πολιτιστικές βραδιές και Βραδιές Γευσιγνωσίας καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης, από τους Δήμους του Νομού Χανίων , τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Δίκτυο Νησιωτικής Ελλάδας και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης..

    Μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2007, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων. Όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

    Στον αγροτικό Αύγουστο 2007 συμμετέχουν 261 εκθέτες.

    Οι 144 φιλοξενούνται σε περίπτερα δήμων του νομού ,29 ανήκουν στο δίκτυο αγροτουρισμού Χανίων και 88 είναι ιδιώτες εκθέτες.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος σε μήνυμα του που φιλοξενείται στο επίσημο έντυπο των εκδηλώσεων επισημαίνει μεταξύ άλλων.

    " Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα από μέτρα και πρωτοβουλίες σε κοινοτικό, και εθνικό επίπεδο, θέτει τις βάσεις για μια ανταγωνιστική ποιοτική ελληνική γεωργία που θα αποτελέσει τη δυναμική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις."

    " Ο αγροτουρισμός με σεβασμό στο περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της υπαίθρου" επισημαίνει στο μήνυμα του ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.ενω ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ του νομού Κυριάκος Βιρβιδάκης χαρακτηρίζει τον αγροτουρισμό ως εναλλακτική μορφή τουρισμού εξέχουσας σημασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 August 2007 - 10:30:22 UTC