Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Γραμματεία της εκλογικής επιτροπής
  • [02] Δωρεάν ψηφιακή τηλεόραση για ΑΜΕΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Γραμματεία της εκλογικής επιτροπής

    Η πρώτη συνεδρίαση της δεκαμελούς Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη, στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το Κίνημα βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Τη συνεδρίαση συγκαλεί ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος και θα προεδρεύει των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

    Στην Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, συμμετέχουν επίσης οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Κώστας Λαλιώτης, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Δημήτρης Ρέππας και Θανάσης Τσούρας.

    Στις συνεδριάσεις της θα μετέχουν, επίσης ο νέος γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος (πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), η τοποθέτηση του οποίου ανακοινώθηκε, καθώς και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του Κινήματος Παύλος Γερουλάνος.

    "Κάτω από την πίεση της κοινωνίας, κάτω από την πίεση του ΠΑΣΟΚ, κάτω από την πίεση της διάλυσης, που έχει επιφέρει στην χώρα η κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα, ο κ. Καραμανλής, θα αναγκαστεί να προσέλθει στις εκλογές επιλέγοντας την ημερομηνία της ήττας του". Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία όλα τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες αναφέρουν εκλογές το Σεπτέμβριο και αν το Κίνημα είναι έτοιμο γιαυτές. Ο κ. Ευθυμίου υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει εκλογές από τις 2 Φεβρουαρίου και θεωρεί τις εκλογές αυτές αναγκαίες για να πάει διαφορετικά μπροστά ο τόπος.

    [02] Δωρεάν ψηφιακή τηλεόραση για ΑΜΕΑ

    Τη δωρεάν διανομή 50.000 αποκωδικοποιητών ψηφιακής τηλεόρασης σε άτομα με αναπηρία,ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Ο Θ.Ρουσόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα και ανταποκρίνεται στο αυτονόητο χρέος κάθε δημοκρατικής πολιτείας να κατοχυρώνει στην πράξη τα συνταγματικά δικαιώματα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας όλων των πολιτών.

    "Η κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια να αναπαράγει άδικους αποκλεισμούς και στερεότυπα και αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να κατοχυρώσουμε στην πράξη σε όλους τους συμπολίτες μας ουσιαστικές ευκαιρίες έκφρασης και δημιουργίας", υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και σημείωσε πως η διάθεση των ψηφιακών αποκωδικοποιητών στους συμπολίτες μας με αναπηρία είναι ένα ακόμα μικρό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή του Προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου, αφού μέσα σε λίγους μήνες οργανώθηκαν και λειτούργησαν τρία ψηφιακά κανάλια. Συμπλήρωσε δε πως το Μάρτιο του 2006 έγινε το πρώτο βήμα με τη λειτουργία του ψηφιακού καναλιού PRISMA PLUS στην ΕΡΤ. Έκανε επίσης λόγο για πρωτοποριακή πρωτοβουλία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού πρόκειται για το πρώτο πολυσυλλεκτικό κανάλι που έχει πρόγραμμα διαμορφωμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα ζητήματα της αναπηρίας.

    "Δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία, με τη δωρεάν διανομή αποκωδικοποιητών,δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει πριν από ενάμιση χρόνο",συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς.

    Μάλιστα υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει το 2012 ως το κατώφλι για τη μετάβαση στην ψηφιακή αναμετάδοση ραδιοτηλεοπτικού σήματος και πως το PRISMA PLUS είναι το πρώτο,αλλά όχι το μόνο κανάλι στο οποίο εφαρμόζονται οι νέες τεχνολογίες προσβασιμότητας.

    "Στόχος μας είναι η τελική ενσωμάτωση των δυνατοτήτων αυτών σε όλα τα κανάλια και τα προγράμματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η ενθάρρυνση αντίστοιχων δράσεων από ιδιωτικά κανάλια", επεσήμανε ο Θ.Ρουσόπουλος.

    Ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ακόμη πως μετά από γόνιμο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς θεσμοθετήθηκε ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για άτομα με αναπηρία και φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για την αναπηρία. Μάλιστα είπε πως στο πρώτο φεστιβάλ που έγινε υπήρχαν 350 συμμετοχές από 40 χώρες και η κριτική επιτροπή απένειμε πέντε βραβεία των 20.000 ευρώ το καθένα. Ακόμη πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε από το 2006 η έκδοση σε μορφή Braille του ετήσιου Αλμανάκ "Πολιτικά Γεγονότα",η έκδοση δημοσιογραφικού οδηγού για θέματα αναπηρίας και ΜΜΕ του 2006, ο οδηγός ψυχικής ασθένειας και ΜΜΕ το 2007,η δημιουργία ειδικών ιστότοπων και η διεξαγωγή ετήσιας έρευνας κοινής γνώμης για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων.

    Ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε πως η δράση αυτή χρηματοδοτείται με 45 εκατ. ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, γίνεται αξιοποίηση του προγράμματος Κοινωνίας της Πληροφορίας και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2008.

    Αναλυτικά, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ανέφερε πως χρηματοδοτείται με 25 εκατ. ευρώ η ΕΡΤ για την ενίσχυση ψηφιακού περιεχομένου που είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία, με δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για την προμήθεια 50.000 ψηφιακών αποκωδικοποιητών σε άτομα με αναπηρία και πέντε εκατομμύρια ευρώ το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης επίσης για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών εξατομικευμένης πληροφόρησης και ενημέρωσης για άτομα με αναπηρία.

    "Αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι μεμονωμένη δράση,υπάρχουν δέκα παρόμοιες δράσεις που ενισχύουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις δυνατότητες της ψηφιακής Ελλάδας",επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας ο οποίος ανέφερε πως έχει δοθεί σε 3.518 μαθητές με αναπηρία ειδικός υπολογιστικός εξοπλισμός.

    Σε ερώτηση για το πως απαντά η κυβέρνηση σε όσα λέει η αντιπολίτευση πως κι αυτές οι εξαγγελίες είναι προεκλογικές παροχές, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε:

    "Εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας κανονικά, εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας σε όλους τους τομείς, σε όλες τις δράσεις που έχουμε αναλάβει, πρόκειται για δράση ενταγμένη στην ψηφιακή στρατηγική η οποία υλοποιείται από το 2006. Δεν έχει σημασία σε ποια περίοδο βρισκόμαστε".

    Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος είπε:

    "Οι δράσεις αυτές έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς, δεν είναι κάτι που έγινε αιφνιδιαστικά, είναι δε σαφές πως κάτι που ξεκινά ως ιδέα για να φτάσει την υλοποίησή του δεν μπορεί αυτό να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη".

    Ακόμη ανέφερε πως ήδη έχουν διατεθεί 300.000 αποκωδικοποιητές για τα τρία νέα προγράμματα και πως σε καμία χώρα δεν γίνονται αυτά τα προγράμματα από τη μία μέρα στην άλλη.

    Ο υπουργός Επικρατείας είπε επίσης πως η αρχική πρόβλεψη ήταν για 100.000 αποκωδικοποιητές, αλλά αυτό που κατάφερε κατ' αρχάς είναι να διαθέσει 50.000 και σημείωσε πως έχουν γίνει άλματα σε σχέση με τα στοιχεία των τελευταίων ετών.

    Ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ρωτήθηκε και για τα κονδύλια που θα δοθούν για έργα στην εκκλησία από Δ' ΚΠΣ και ανέφερε πως έχει υπογραφεί μία προγραμματική συμφωνία για κάποια έργα τα οποία επεξεργάζονται εδώ και καιρό οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στο εθνικό σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης "2007-2013". Συμπλήρωσε δε πως έχει βγει αναλυτική ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό αυτών των έργων και πως αν υπάρχουν και άλλα που προωθεί η Εκκλησία, σε συνεργασία μαζί της θα μπορέσουν στο πλαίσιο των κανόνων να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 August 2007 - 12:30:22 UTC