Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου
  • [02] "Στόχος η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού"
  • [03] Γ.Παπανδρέου: "Εκλογές η μόνη λύση"
  • [04] Α.Αλαβάνος: "Ζούμε τη λειψυδρία στα νησιά"

  • [01] Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

    Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Με κάθε μέσο φεύγουν και οι τελευταίοι αναπομείναντες στις μεγάλες πόλεις. Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα λεωφορεία.

    Έκτακτα μέτρα, και με επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερο, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου εφαρμόζει από την Παρασκευή και έως και τις 15 του μήνα η Τροχαίας Αττικής. Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

    Τα μέτρα αφορούν τόσο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας όσο και την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες, στα δίκτυα του λεκανοπέδιου, αλλά και στα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμοί ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο και οι χώροι όπου τελούνται καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις).

    Συνεργεία της Τροχαίας θα διευκολύνουν την κυκλοφορία και θα επιτηρούν για ενδεχόμενες παραβάσεις.

    Παράλληλα, σε όλη την Αττική και επί 24ώρου βάσεως θα συγκροτηθούν συνεργεία ελέγχων τροχονομικών παραβάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και του φωτεινού σηματοδότη καθώς επίσης και στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:

    Την Παρασκευή 10-8-2007 και την Τρίτη 14-8-2007 για το ρεύμα εξόδου από 15.00΄ έως 22.00΄ ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

    α)Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο του Ρίου.

    β)Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 371+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

    γ)Στην Εγνατία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο Λαγκαδά μέχρι το χωριό Μεγάλη Βόλβη και από τον ανισόπεδο κόμβο Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.

    δ)Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.

    ε)Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χ.λ.μ.

    στ)Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

    ζ)Στην Επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ρεντίνας (λειτουργική Εγνατία), από το χωριό Μεγάλη Βόλβη μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    Την Κυριακή 12-8-2007 και την Τετάρτη 15-8-2007 για το ρεύμα εισόδου από 15.00΄ έως 23.00΄ ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

    α)Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

    β)Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 371+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

    γ)Στην Εγνατία Οδό, από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ρεντίνας.

    δ)Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    ε)Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χ.λ.μ. μέχρι την αερογέφυρα Ρυσίου.

    στ)Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

    ζ)Στην Επαρχιακή οδό Ρεντίνας - Λαγκαδά (λειτουργική Εγνατία), από τη διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι το χωριό Μεγάλη Βόλβη.

    Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

    α)Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

    β)Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

    γ)Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα στο τμήμα Κόρινθος (Εξαμίλια) - Ρίο της Ν.Ε.Ο.Α.Κ., στο ρεύμα εξόδου.

    δ)Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

    [02] "Στόχος η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού"

    Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα είχε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Σιούφας παρέδωσε στον πρωθυπουργό την έκθεση για τον ενεργειακό στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας για την περίοδο 2008 -2020. Την ίδια έκθεση ο κ. Σιούφας παρέδωσε λίγο αργότερα και στην πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη.

    Οπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης με βάση αυτή την έκθεση αποτυπώνεται η σημερινή και η μελλοντική κατάσταση στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας καθώς επίσης και οι διεθνείς εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα.

    Επίσης ο κ. Σιούφας δήλωσε πως στην έκθεση αποτυπώνεται και τα ενεργειακά σενάρια για το πως θα κινηθεί η ενέργεια τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς μέχρι το 2020. "Με βάση την έκθεση αυτή αλλά και την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, στοχεύουμε την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, την προστασία του περιβάλλοντος και συγχρόνως τις δυνατότητες εκείνες που θα καταστήσουν ακόμα παραγωγικότερη και ανταγωνιστικότερη την οικονομία μας", τόνισε ο κ. Σιούφας ο οποίος διευκρίνισε πως στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η περιφερειακή ανάπτυξη, στη βάση των ενεργειακών αναγκών της χώρας του σήμερα και του αύριο.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε την έκθεση αυτή πολύ σημαντικό εργαλείο και πρόσθεσε, πως πιστεύει ότι το δεύτερο μέρος της, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε να ακουστούν οι προτάσεις των κομμάτων και των παραγωγικών και κοινωνικών εταίρων για το πώς θα πορευτούμε μέχρι το 2020 στον τομέα της ενέργειας.

    Σε ερώτηση για το εάν ο ελληνικός λαός θα δώσει παράσημο στην κυβέρνηση στις εκλογές όπως έδωσε παράσημο ο κ. Πούτιν στον κ. Σιούφα ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: "Θα δώσει όχι μόνο για το έργο που έχει κάνει αλλά κυρίως για εκείνα τα οποία περιμένει από τη δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".

    Δήλωση Χ. Παπουτσή

    Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της ενέργειας, άσκησε ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, με την ευκαιρία κατάθεσης της έκθεσης μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Δ.Σιούφα.

    "Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζεται ολοταχώς για παραίτηση και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης καταθέτει την έκθεση για τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της χώρας. Επιπλέον, προαναγγέλλει δημόσια διαβούλευση για τον Δεκέμβριο, όταν η ΝΔ δεν θα βρίσκεται στην εξουσία. Πρόκειται για εμπαιγμό της Βουλής, της επιχειρηματικής κοινότητας και των πολιτών", δήλωσε ο κ.Παπουτσής.

    [03] Γ.Παπανδρέου: "Εκλογές η μόνη λύση"

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο με την κυβέρνηση της ΝΔ και η κυβέρνηση σε αποσύνθεση,δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση και καθώς οι πολίτες λένε "φτάνει πιά", υπάρχει η επιλογή της ελπίδας,της αξιοπρέπειας και της συγουριάς,που είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για μια δίκαιη κοινωνία,με αναδιανομή του εισοδήματος. Και ανέλαβε προσωπικά τη δέσμευση για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος,ενώ πρόσθεσε ότι "πορευόμαστε με τη γλώσσα της αλήθειας".

    Αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η παροχολογία δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή.

    Και πρόσθεσε ότι οι πολίτες "δεν τους πιστεύουν πιά διότι το 2004 άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν".

    Είναι, ανάφερε επίσης, η κυβέρνηση της αναξιοπιστίας και της κοινωνικής αδικίας,η οποία έχει ως μόνο μέλημα το βόλεμα των δικών της.

    Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών,ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί,από την πίεση της κοινωνίας,τη διάλυση του κράτους και τα οικονομικά αδιέξοδα,να προσέλθει σε εκλογές και τόνισε ότι αυτή είναι η μόνη λύση στα προβλήματα που περιέγραψε.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι "οι εκλογές είναι η μόνη λύση και όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο το καλύτερο".

    Η κυβέρνηση, ανάφερε επίσης ο Γ.Παπανδρέου,έκλεισε τον κύκλο της και η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να περιμένει από μια κυβέρνηση που βρίσκεται μακριά από την κοινωνία και την ελληνική οικογένεια.

    Είναι η ώρα της Ελληνίδας και του Έλληνα,τόνισε ο Παπανδρέου και πρόσθεσε λέγοντας ότι "μαζί θα πάμε μπροστά,μαζί θα ανοίξουμε το δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης,της σιγουριάς και της ανθρωπιάς".

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως αυτή "δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ανθολόγιο ξύλινης συνθηματολογίας".

    Είναι, πρόσθεσε, "μια ακόμη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να ξεφύγει από το παρελθόν του «σκληρού ροκ» και του ανεύθυνου λαϊκισμού".

    Κατανομή αρμοδιοτήτων στα μέλη της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα

    Κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, έγινε στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του οργάνου υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Τον τομέα επικοινωνίας και την καμπάνια του κόμματος ανέλαβαν οι Κώστας Λαλιώτης, Πέτρος Ευθυμίου και Παύλος Γερουλάνος.

    Το βάρος της προγραμματικής και αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης θα σηκώσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Δημήτρης Ρέππας. Μέρος του βάρους θα σηκώσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος, οι γραμματείς και τα μέλη των Τομέων, καθώς και η πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Μαριλένα Κοππά και ο επικεφαλής της Επιμόρφωσης Αλέξης Κόκκος.

    Τον συντονισμό των οργανωμένων δυνάμεων του Κινήματος θα έχουν οι Θανάσης Τσούρας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο νέος Γενικός Διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Η παρακολούθηση των ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών, η συμπεριφορά του κρατικού μηχανισμού και η εκπροσώπηση στη Διακομματική Επιτροπή, ανατίθενται στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Πετσάλνικο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Αλέκο Παπαδόπουλο και Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

    Τα θέματα που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ θα χειρίζονται οι Κώστας Σκανδαλίδης, Παρασκευάς Αυγερινός και Γιώργος Κίσσονας.

    Τέλος, τα οικονομικά του Κινήματος θα χειρίζονται οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Τηλέμαχος Χυτήρης.

    [04] Α.Αλαβάνος: "Ζούμε τη λειψυδρία στα νησιά"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος θα επισκεφθεί σήμερα την πλαζ του Αγίου Κοσμά, όπου χθες σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ λουομένων και υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρίας που διαχειριζόταν την πλαζ πριν αυτή αποδοθεί στο δήμο Ελληνικού.

    Χθες ο κ. Αλαβάνος συναντήθηκε με το προεδρείο του συνδικάτου των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και συζήτησαν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της λειψυδρίας.

    Ο κ. Αλαβάνος σε δήλωσή του τόνισε ότι σύμφωνα με μελέτη βρετανών επιστημόνων προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση των επιπτώσεων του φαινόμενου του θερμοκηπίου στο τέλος της δεκαετίας, ειδικά στη Νότια Ευρώπη, ενώ επισημαίνεται και το πρόβλημα της λειψυδρίας.

    «Ήδη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, «ζούμε τη λειψυδρία στα νησιά του Αιγαίου, ζούμε ένα χάος με γήπεδα γκολφ, με πισίνες και με παράνομες γεωτρήσεις στην Ελλάδα, ενώ δεν υπάρχει εθνική πολιτική για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Και ενώ η Ελλάδα έχει επανειλημμένα παραπεμφθεί στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το όργανο, το κατεξοχήν υπεύθυνο, για τα ζητήματα των υπογείων υδάτων, το ΙΓΜΕ είναι εγκαταλελειμμένο».

    Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των επιστημόνων και των εργαζομένων είναι πάνω από 50 χρονών και πρόσθεσε ότι «το έχουν κάνει ΚΑΠΗ ουσιαστικά, δεν ανανεώνεται το προσωπικό, δεν υπάρχουν πόροι για να μπορέσει να κάνει έρευνες και παρεμβάσεις σε ζητήματα υποδομής. Κι όπως δεν έχουμε δασικούς χάρτες, η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ευρώπη των 15, η οποία δεν έχει χάρτες των υπογείων υδάτων».

    Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα περιοδεύσει στις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές στο Αίγιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 August 2007 - 8:30:26 UTC