Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με λαμπρότητα ο εορτασμός της κοίμησης της Θεοτόκου
  • [02] Πρ.Παυλόπουλος:Oι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους
  • [03] "Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας"

  • [01] Με λαμπρότητα ο εορτασμός της κοίμησης της Θεοτόκου

    Στη Λευκάδα παραθερίζει με την οικογένειά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, που στις 15 Αυγούστου θα μεταβεί στο Βέρμιο, στην Παναγία Σουμελά, για να παρακολουθήσει τη λιτανεία της ιερής εικόνας.

    Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής βρίσκεται με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δυό τους παιδιά στην Τήνο, για να παραστεί όπως κάθε χρόνο στο λαμπρό εορτασμό προς τιμήν της Μεγαλόχαρης. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 16 Αυγούστου.

    Το Ιόνιο για το δεύτερο μέρος των ολιγοήμερων διακοπών τους επέλεξαν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του ¶ντα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφθασε το Σάββατο στη Νικιάνα της Λευκάδας, αλλά σήμερα το πρωί θα βρίσκεται στη Χαρ.Τρικούπη αφού θα προεδρεύσει στη συνεδρίση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα θα περάσει λίγες στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι της στη Νέα Μάκρη, αφού επέλεξε να μην απομακρυνθεί από την Αθήνα.

    Στην Κρήτη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ηράκλειο που θα είναι και υποψήφιος, ενώ θα κάνει και μια βόλτα στα Χανιά.

    Εγκαταλείπουν το λεκανοπέδιο και οι τελευταίοι εκδρομείς του καλοκαιριού

    Στον εντυπωσιακό αριθμό των 500.000 έφτασαν τα αυτοκίνητα που έφυγαν τις τελευταίες ημέρες από την Αθήνα, σύμφωνα με υπολογισμούς της τροχαίας. Το Σάββατο, από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως και τις 2 περίπου το μεσημέρι, παρατηρήθηκαν στα διόδια ουρές χιλιομέτρων, ενώ από την έξοδο της πόλης έως και τις Αφίδνες, η κίνηση των οχημάτων γινόταν με επιπλέον δυσκολία, λόγω των προγραμματισμένων έργων διαγράμμισης στο οδόστρωμα.

    Μεγάλη ήταν η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου το τριήμερο από την Παρασκευή 10/8 έως και την Κυριακή 12/8. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκαν 771 δρομολόγια Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων και με αυτά διακινήθηκαν 319.701 επιβάτες, 48.970 ΙΧ και 3.881 Φ/Γ οχήματα.

    Αναλυτικότερα, από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 603 δρομολόγια πλοίων με τα οποία διακινήθηκαν 254.456 επιβάτες, 36.630 ΙΧ και 3.272 Φ/Γ οχήματα.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 112 δρομολόγια πλοίων, με τα οποία διακινήθηκαν 49.319 επιβάτες, 8.303 ΙΧ και 384 Φ/Γ οχήματα. Από το λιμάνι του Λαυρίου έγιναν 56 δρομολόγια με τα οποία διακινήθηκαν 15.926 επιβάτες, 4.037 ΙΧ και 220 Φ/Γ αυτοκίνητα.

    Σημειώνεται επίσης ότι, από την έναρξη της θερινής περιόδου μέχρι χθες, έχουν εκτελεσθεί στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου 26.557 δρομολόγια Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, με τα οποία διακινήθηκαν 6.882.237 επιβάτες, 818.644 ΙΧ και 204.297 Φ/Γ οχήματα.

    [02] Πρ.Παυλόπουλος:Oι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

    Το έχω πει πολλές φορές, θα το πω άλλη μία. Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και εκείνος θα αποφασίσει, δήλωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παυλόπουλος έκανε μία σύγκριση, για να γίνει, όπως είπε, αντιληπτή μια τεράστια διαφορά που υπάρχει, ανάμεσα στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και στο σήμερα της κυβέρνησης Καραμανλή.

    Ένα στοιχείο μόνον αρκεί: Το ΠΑΣΟΚ, 4 ολόκληρα χρόνια, τη περίοδο 2000-2004, είχε απορροφητικότητα των Π.Ε.Π. κατά μέσο όρο 15,6%. Και σε 3,5 χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή έχει ξεπεράσει το 64%. Δηλαδή, εξήγησε, τρέχει με 3 φορές ταχύτερους ρυθμούς απβ όσο οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αναφέροντας στη συνέχεια ως παράδειγμα την Κρήτη, είπε ότι ο μέσος όρος απορροφητικότητας είχε φτάσει το 2004 στο 23%, ενώ σήμερα ξεπερνάει το 60%. Τα έργα που είχαν ενταχθεί εδώ την περίοδο 2000-2004 ήταν 1.250 και σε 3,5 χρόνια εντάχθηκαν, 1.750 έργα. Δεν λέω ότι τα κάναμε όλα, ούτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι η σύγκριση δείχνει πως η Κυβέρνηση Καραμανλή είναι απείρως ικανότερη και αποτελεσματικότερη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Ακομη ο κ. Παυλόπουλος απαντώντας στην ερωτηση αν «η ομιλία σας αλλά και του κ. Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή οξύνουν το πολιτικό κλίμα» τόνισε :

    «Κοιτάξτε τις δηλώσεις μου και θα καταλάβετε. Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Έχουμε όμως σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε».

    Ο Παυλόπουλος παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης

    «Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, η Κρήτη κατάφερε να εδραιωθεί ως μία Περιφέρεια με δυναμική προοπτική, η οποία έχει να επιδείξει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αξιοποιώντας στο έπακρο τόσο τον νησιωτικό χαρακτήρα της όσο και τα κάθε είδους συγκριτικά πλεονεκτήματά της και η οποία κατακτά σταθερά τη θέση που της αξίζει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου». Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος παρουσιάζοντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον γ.γ. Σεραφείμ Τσόκα τον απολογισμό των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης κατά την τελευταία τριετία.

    Ο κ. Παυλόπουλος στην αρχή της συνέντευξης αναφέρθηκε στην ουσιαστική προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης στις τοπικές κοινωνίες -ιδίως, μέσω της εκτέλεσης έργων πνοής σε αυτές- που αποτελούν πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης Καραμανλή, όπως τόνισε. Αυτό, συνέχισε, γίνεται πράξη, για πρώτη φορά, σε μία πλήρη και ολοκληρωμένη στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης με αιχμή του δόρατος το Δ΄ Κ.Π.Σ. Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για την πρόκληση των 20,1 δις ευρώ που εξασφαλίσθηκαν, τα οποία, διοχετεύονται ήδη στην Περιφέρεια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% .

    Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην πορεία των ΠΕΠ και επεσήμανε ότι επί ΠΑΣΟΚ ο μέσος όρος απορροφητικότητας των 13 Π.Ε.Π. ήταν λίγο παραπάνω από 15,6%. Σήμερα, συμπλήρωσε, και μετά από τρεισήμισι χρόνια διορθωτικών παρεμβάσεων, ο μέσος όρος ξεπέρασε το 64%. Αυτό, εξήγησε ο κ. Παυλόπουλος, σημαίνει ότι τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχουμε υπέρ-τετραπλάσια ποσοστά απορρόφησης απβ ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση για το ίδιο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας ότι η μεθοδική και συστηματική δουλειά μπορεί να αντιστρέψει την κακή πορεία του προγράμματος για την οποία ευθύνεται η απραξία και η αστοχία της προηγούμενης κυβέρνησης.

    Η Περιφέρεια Κρήτης, συνέχισε ο υπουργός εφαρμόζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της κυβέρνησης για αποκέντρωση, ισόρροπη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη, άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και αναλαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο αυτό, έχει να μας παρουσιάσει σήμερα ιδιαίτερα σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς της περιφερειακής διοίκησης.

    Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα και τους συνεργάτες του, οι οποίοι προώθησαν και εκτελούν με επιτυχία τον ανωτέρω αναπτυξιακό σχεδιασμό, θέτοντας, παράλληλα, στέρεες βάσεις για μία, ακόμη πιο γόνιμη και επωφελή για τους πολίτες της Κρήτης, τέταρτη προγραμματική περίοδο.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης και όπως είπε το ποσοστό απορρόφησης τον Απρίλιο του 2004 ήταν περίπου 23% και σήμερα η αύξηση του δείκτη απορροφητικότητας σε ποσοστό 60% δίνει στην Περιφέρεια Κρήτης ένα σημαντικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα, το οποίο ισοδυναμεί με αναπτυξιακό διαβατήριο για το Δ΄ Κ.Π.Σ.

    Είναι χαρακτηριστικό όπως ανέφερε ο υπουργός, ότι τον Απρίλιο 2004 και μετά από τετραετή περίπου εφαρμογή του προγράμματος, βρήκαμε 1.250 ενταγμένα έργα και, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, τα αυξήσαμε σχεδόν σε 3.000. Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι στο σύνολο των 3.000 έργων του ΠΕΠ, τα 1.750 εντάχθηκαν μετά τον Απρίλιο του 2004 (δηλαδή μέσα σε τρία χρόνια εντάχθηκε το 58,3% των έργων, ενώ το ΠΑΣΟΚ χρειάσθηκε τέσσερα χρόνια για το 41,7% των έργων).

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παυλόπουλος στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα Θησέας που όπως τόνισε δίνει για 5 χρόνια διπλάσιους πόρους απβ ό,τι έδινε το ΕΠΤΑ για 7 χρόνια

    Το Πρόγραμμα Ε.Π.Τ.Α. έδινε στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Κρήτης συνολικά 150,3 εκ. ευρώ για 7 χρόνια, τη στιγμή που ο ΘΗΣΕΑΣ για 5 χρόνια δίνει, ως τώρα, πάνω από 195 εκ. ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσει τα 209 εκ. ευρώ. Δηλαδή αύξηση πόρων της τάξεως του 40% και μάλιστα για λιγότερα χρόνια. Αν προστεθούν σε αυτά και οι πόροι από τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ν. 3389/2005), είναι αυτονόητο ότι το ποσό αυτό πολλαπλασιάζεται, όπως πολλαπλασιάζονται και οι αναπτυξιακές δυνατότητες για την τοπική κοινωνία της Κρήτης. Επίσης, όσον αφορά τους ΟΤΑ της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν προενταχθεί ήδη 947 έργα συνολικού προϋπολογισμού 150,5 εκ. ευρώ. Από αυτά τα έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί 466 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 78,8 εκ. ευρώ. Μάλιστα, υπάρχουν πάνω από 97 ολοκληρωμένα δημοτικά έργα.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που γίνονται καθώς και στις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) που στο πλαίσιο της Περιφέρειας Κρήτης έχουν δοθεί 3 εγκρίσεις για 3 έργα σε 1 Σύνδεσμο (45 ΟΤΑ) και σε δύο ΟΤΑ, συνολικού ύψους 515 χιλ. ευρώ.

    Ακολούθως μίλησε για τα οικονομικά των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων λέγοντας ότι μεταξύ 2004 και 2006 οι πόροι της Ν.Α. υπερτριπλασιάσθηκαν, ενώ το 2007 επέρχεται περαιτέρω αύξηση που φθάνει ως το 20%.

    Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Περιφέρειας Κρήτης πήραν από τους ΚΑΠ του 2004, πριν από τον ν. 3345/2005, καθαρά 6,1 εκ. ευρώ (χωρίς τα προνοιακά, που αντιπροσώπευαν περίπου το 73% των πόρων τους!). Μετά τον ν. 3345/2005 το ποσό αυτό, για το 2006, γίνεται 22,9 ευρώ. Για δε το 2007 προβλέφθηκε περαιτέρω αύξηση των πόρων των Ν.Α. της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες επιχορηγούνται πλέον με το ποσό των 25,1 εκ. Ευρώ. Πήραν δηλαδή τετραπλάσιους πόρους.

    Τέλος αναφέρθηκε στις δράσεις περιφερειακής ανάπτυξης για την περιφέρεια Κρήτης και στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

    Δηλώσεις του γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης

    Ο απολογισμός του έργου και των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης, τα τρία τελευταία χρόνια, αποτελεί την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων που φέρνει το νησί στην πρωτοπορία δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας παρουσιάζοντας τον απολογισμό των δράσεων της περιφέρειας Κρήτης κατά την τελευταία τριετία

    Ο κ. Τσόκας ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο για την παρουσία του στην Κρήτη, που, όπως ανέφερε, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για την περιοχή. Επίσης χαρακτήρισε τον κ. Παυλόπουλο ως αρχιτέκτονα της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας η οποία αλλάζει όψη

    Η Κρήτη είπε, εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα στο έργο και στην πολιτική της κυβέρνησης ώστε να ενδυναμώσει τη θέση της, ως κόμβος δημιουργίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

    Ακολούθως αναφέρθηκε ενδεικτικά σε μερικά απο τα έργα που εκτελούνται στο νησί τονίζοντας ότι στην Κρήτη, υλοποιούνται 3.000 μεγάλα και μικρά έργα απο το ΠΕΠ, η απορροφητικότητα του οποίου έχει τριπλασιασθεί. Παράλληλα μια σειρά σημαντικών έργων ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης:

  • Το φράγμα Αποσελέμη με τα δίκτυα και τις απαλλοτριώσεις μαζί, προϋπολογισμού 207 εκ. ευρώ (με την έκπτωση 146,7 εκ) βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης και η ολοκλήρωση του αναμένεται το 2010.

  • Το φράγμα Πλακιώτισσας εντάχθηκε στο τομεακό του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 27 εκ. ευρώ ενώ δημοπρατήθηκαν τα δίκτυα του Φράγματος Φανερωμένης με 26,7 εκ. ευρώ.

  • Εξασφαλίσθηκε το ποσό των 10 εκ. ευρώ για μελέτη της αξιοποίησης του Πλατύ Ποταμού έργο το οποίο θα ξεπεράσει τα 130 εκ. ευρώ, ενώ το φράγμα Βαλσαμιώτη εντάχθηκε στο τομεακό του υπουργείου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση .

  • Ο Βόρειος Οδικός ¶ξονας Κρήτης, μαζί με τους κάθετους άξονές του, έχει πλέον δρομολογηθεί και προχωρεί.

  • Ο Οδικός ¶ξονας Ηράκλειο- Μεσαρά προϋπολογισμού 110 εκ. ευρώ προχωρεί και ήδη εκτελείται το Τμήμα Απομαρμά - Καστέλι και σύντομα υπογράφεται και η σύμβαση για το Τμήμα Αγία Βαρβάρα- Απομαρμά .

  • Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο, ένα σημαντικό έργο του Βόρειου Οδικού ¶ξονα που θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της περιοχής.

    Eπίσης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατασκευάζονται 141 έργα για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης της Κρήτης και στους τέσσερις Νομούς. Ήδη μάλιστα, έχουν εγκριθεί και πρόσθετες πιστώσεις, λόγω του ικανοποιητικού βαθμού απορρόφησης των πόρων κά.

    [03] "Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας"

    «Ο κ.Καραμανλής είναι αναγκασμένος αργά ή γρήγορα να προσέλθει σε εκλογές» αναφέρει σε δήλωσή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και προσθέτει: «Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που ίδια διαμόρφωσε με τις πολιτικές της και τις επιλογές της» και την κατηγορεί για "πελατειακή, αντιλαϊκή και κοινωνικά άδικη πολιτική".

    «Αυτή η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της. Οι εκλογές θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο» γράφει ο κ.Παπανδρέου και τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει τις ανάγκες της χώρας και των Ελλήνων πολιτών και έχει διδαχθεί από την εμπειρία του παρελθόντος».

    Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει «μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία, η δημόσια διοίκηση» και τονίζει μεταξύ άλλων: «Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, που γίνονται ακόμη πιο βαριές, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ διέλυσε τη χώρα και αποδόμησε τις κοινωνικές κατακτήσεις. Δεσμευόμαστε ότι το πρόγραμμά μας θα γίνει πράξη στο ακέραιο»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2007 - 6:30:22 UTC