Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου

  • [01] Με λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τιμήθηκε με το Μεγαλόσταυρο των Κομνηνών από το ομώνυμο Ιδρυμα, γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά.

    Ο Πρόεδρος παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία και την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη, ενώ σε δηλώσεις του έστειλε μήνυμα εθνικής ομοψυχίας, αλληλεγγύης και αγάπης και δημιουργίας προς όλους τους Έλληνες.

    "Είναι σήμερα η μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. Τιμάμε με ευλάβεια τη μνήμη της Θεομήτορος, της Υπεραγίας Θεοτόκου και αναλογιζόμαστε τις μεγάλες αξίες της Ορθοδοξίας, που είναι η αγάπη στον άνθρωπο, η αλληλεγγύη και ο άδολος πατριωτισμός. Επειδή βρίσκομαι στην πνευματική εστία του ποντιακού ελληνισμού, θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας, αλληλεγγύης, αγάπης και δημιουργικής δουλειάς. Εύχομαι σε όλους σας Χρόνια Πολλά", τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

    Μετά τη λιτάνευση της εικόνας ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στη συνέχεια, ο κ. Κάρολος Παπούλιας θα αναχωρήσει επιστρέφοντας στη Λευκάδα.

    Στις εκδηλώσεις, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Γιώργος Καλατζής και τη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Σώματος Γιώργος Σούρλας.

    Στην Τήνο ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, όπου βρίσκεται με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δυό τους παιδιά, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι κατά τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης έγιναν πολλά. "Είμαστε στη μέση ενός δύσκολου και ανηφορικού δρόμου" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως "είναι μονόδρομος και είμαστε αποφασισμένοι να τον συνεχίσουμε".

    Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει σήμερα για την Αθήνα.

    Στην Παναγία Σουμελά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Στις εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά, παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, βουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.

    Με δηλώσεις τους οι πολιτικοί αναφέρθηκαν στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις.

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης

    "Σήμερα γιορτάζει ο Πόντος, γιορτάζει η Ελλάδα ολάκερη. Σήμερα, γιορτή της Παναγιάς, είναι μέρα που καλό είναι να ξέρουμε και να κρατάμε πάντα μέσα μας ότι η Παναγιά ενώνει. Ενώνει όλους τους Έλληνες. Γι' αυτή την Ελλάδα, λοιπόν, που όλοι θέλουμε, που όλοι αξίζουμε, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε γι' αυτό το καλύτερο αύριο που πρέπει και δικαιούνται οι νέες γενιές, τα παιδιά μας", τόνισε ο Υπουργός Γιώργος Καλατζής.

    Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας

    " Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων παρίσταμαι εδώ και εύχομαι η Παναγία Σουμελά να φωτίζει πολίτες και πολιτικούς να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις για το καλό του έθνους, για τα ιερά και τα όσια, που δυστυχώς πολλές φορές βάλλονται", τόνισε ο Γ. Σούρλας.

    Ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου

    " Σήμερα γιορτάζει ο ελληνισμός. Σήμερα γιορτάζει η Χριστιανοσύνη. Σήμερα είμαστε στην Παναγία Σουμελά, γιορτάζοντας την ημέρα της Παναγίας, τιμώντας τον ποντιακό ελληνισμό, που θυμάμαι όταν πρωτοήλθε εδώ ο πατέρας μου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, είπε τη φράση "θα ήταν τιμή μου να είμαι Πόντιος". Τιμούμε, λοιπόν, τους αγώνες και την παράδοση του ποντιακού ελληνισμού, αυτού του όμορφου κομματιού του ελληνισμού και της Ελλάδας. Μας δίνει έμπνευση, μας δίνει δύναμη, δύναμη για να παλέψουμε για μία καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο αύριο αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελληνίδα και στον Έλληνα. Σύντομα αλλάζει σελίδα η Ελλάδα. Και σύντομα μαζί με την Ελληνίδα και τον Έλληνα δημιουργούμε την Ελλάδα της σιγουριάς, της ελπίδας και της προοπτικής", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο γραμματέας ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης

    "Χρόνια Πολλά σε όλες της Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια Πολλά στον ποντιακό ελληνισμό. Εδώ από την Παναγία Σουμελά θυμόμαστε πόσα πέρασε, αλλά επιβίωσε. Θυμόμαστε τις αλύτρωτες πατρίδες και αυτό πρέπει να μας διδάξει. Η ενότητα του ελληνισμού είναι πάνω από όλα. Γι' αυτό χωρίς οξύτητες, χωρίς πόλωση, χωρίς διχασμούς, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό των Ελλήνων, για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων των συνανθρώπων μας", επεσήμανε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Ο πρόεδρος ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης

    "Μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία, μεγάλη ημέρα για τον ελληνισμό. Ευρισκόμενος απέναντι σε όλους αυτούς τους Ποντίους, αισθάνομαι, πράγματι, μεγάλη ικανοποίηση για τους αγώνες που έδωσα για τους Ποντίους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εύχομαι την ημέρα της Παναγιάς, που ουσιαστικά συμπίπτει με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, να κατανοήσουν κάποιοι ότι δεν χρειάζεται ούτε κίβδηλες "γκραγκάσες", ούτε σκουριασμένες τρομπέτες, που δηλητηριάζουν το ήπιο προεκλογικό κλίμα. Ας φροντίσουν να παρακολουθήσουν τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και μην πέσουμε σε θέσεις και καταστάσεις για τις οποίες κάποτε θα ντρέπονται", ανέφερε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

    Ο πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης Στ. Παπαθεμελής

    "Η σημερινή κοσμοσυρροή αποδεικνύει τη βαθιά προσήλωση του λαού μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού. Με αυτές τις αξίες έζησε και επέζησε ο ελληνισμός, αυτές τις αξίες χρωστούμε να τις διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού", σημείωσε ο Στ. Παπαθεμελής.

    Από τον άμβωνα της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων ευχήθηκε για την υγεία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου να πετύχει η μεταμόσχευση στην Αμερική και να επιστρέψει υγιής.

    Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά Γιώργος Τανιμανίδης, παρέδωσε εκ μέρους του Ιδρύματος υποτροφία στον μαθητή Γιώργο Τσακαλίδη από το χωριό Μακροχώρι της Ημαθίας στη μνήμη των μαθητών που είχαν χάσει τη ζωή τους στην κοιλάδα των Τεμπών επιστρέφοντας από εκδρομή.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα βρίσκεται στη Νέα Μάκρη, ενώ στην Κρήτη είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ηράκλειο, όπου θα είναι και υποψήφιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 August 2007 - 10:30:18 UTC