Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Βλέπω νίκη στις εκλογές"
  • [02] Επίσκεψη Αλ. Αλαβάνου στη Βιάννο Ηρακλείου

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Βλέπω νίκη στις εκλογές"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών Μ. Μορατίνος. "Βλέπω νίκη" ήταν η απάντηση του κ. Παπανδρέου, όταν προσερχόμενος στην Χαριλάου Τρικούπη ρωτήθηκε αν "βλέπει εκλογές".

    Στο μεταξύ, συνεδρίασε σήμερα υπό τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη, η γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

    «Σήμερα οι σκέψεις και η δράση μας πρέπει να είναι να σώσουμε τον κόσμο, τις περιουσίες και το πράσινο στην Πεντέλη. Δυστυχώς, βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι για άλλα σκέπτονται και συσκέπτονται και όχι γιβ αυτό το πρωτεύον θέμα. Οσο για τις εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Να τις κάνουν για να φύγουν επιτέλους γρήγορα». Τη δήλωση έκανε το μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Θανάσης Τσούρας μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης εκπρόσωπος Τύπου

    Ο Γιάννης Ραγκούσης θα αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μετά την προκήρυξη των εκλογών, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου. Ο κ. Ραγκούσης θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος.

    Ο κ. Ραγκούσης γεννήθηκε το 1965 και είναι δήμαρχος Πάρου. Πριν την εκλογή του ως Δημάρχου, ο Γ.Ραγκούσης είχε εργαστεί ως ο πρώτος Γενικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας(1994-1995), ως Ειδικός Σύμβουλος του Έλληνα Επιτρόπου κ.Χρ.Παπουτσή (1995-1998) ενώ από το 1999 έχει ιδρύσει δική του εταιρία, με τη μέθοδο franchising ,για τη λειτουργία εστιατορίου Goody's. Στο ΠΑΣΟΚ είχε εκλεγεί μέλος της ΚΕ το 1994.

    [02] Επίσκεψη Αλ. Αλαβάνου στη Βιάννο Ηρακλείου

    Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βιάννου του Νομού Ηρακλείου ενημερώθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην περιοχή.

    Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μετά τις συζητήσεις που είχε με τον Δήμαρχο, ενώ δηλώσεις έκανε και για την πυρκαγιά στην Πεντέλη, λέγοντας ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα έχει πάρει μαθήματα από τις προηγούμενες πυρκαγιές και η έκταση της καταστροφής της Πεντέλης δεν θα πάρει τις διαστάσεις της Πάρνηθας».

    Ο δήμαρχος Βιάννου ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο του ΣΥΝ για θέματα που απασχολούν τον Δήμο. "Μετακατοχικά η Βιάννος έχει βιώσει την πλήρη εγκατάλειψη" ανέφερε στον κ. Αλαβάνο ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι "δεν είναι δυνατόν να επιχορηγούνται οι αστικές συγκοινωνίες και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να μην περνούν από τα χωριά στην Βιάννο".

    Ο κ. Αλαβάνος απαντώντας υπενθύμισε το ιταλικό μυθιστόρημα "Ο Χριστός σταμάτησε στο Εμπολι" λέγοντας ότι ο Χριστός σταμάτησε στην Έμπαρο (χωριό του Δήμου Βιάννου). Είμαστε, είπε, σε μια περιοχή ευλογημένη από τη φύση στην οποία δυσκολεύεσαι να βρεις το κράτος. "Ασθενοφόρο δεν υπάρχει, δεν υπάρχουν Δημόσιες υπηρεσίες και όσες υπάρχουν - πρόσθεσε - υπολειτουργούν".

    Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην Πεντέλη ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε ότι "παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και ελπίζουμε αυτή τη φορά να λειτουργήσει το κράτος και να μην έχουμε αυτή τη φορά φαινόμενα τύπου Πάρνηθας".

    Ακόμη ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας για τις εκλογές, ισχυρίσθηκε ότι αυτές θα μείνουν ως "κακόγουστο ανέκδοτο" καθώς όπως ανέφερε, "είναι ανεπίτρεπτο ο Έλληνας πρωθυπουργός που έχει εξαφανισθεί από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για θέματα Παιδείας, ασφαλιστικό και πυρκαγιές, να εμφανίζεται κατακαλόκαιρο για να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής". Ακόμη, ο κ. Αλαβάνος άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση και για το θέμα της αγροφυλακής.

    Από τα βέλη του προέδρου του ΣΥΝ δεν ξέφυγε ούτε το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "η κυβέρνηση κάνει τις εκλογές γιατί δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση για να την αμφισβητήσει".

    Ο κ.Αλαβάνος, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη, ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο περιοδεία του στα Χανιά και επιστρέφει στην Αθήνα. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Ν.Πεντέλης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2007 - 14:30:32 UTC