Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο
  • [02] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με υποψήφιους Βουλευτές
  • [03] Ο κυκλώνας Ντιν έπληξε και την Τζαμάικα

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Προκόπη Παυλόπουλο έχει από τις 10 το πρωί,στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    "Αντιπαραθέτουμε το έργο μας απέναντι στον λαϊκισμό και την διαστρέβλωση", τόνισε χθές ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, κατά την τελετή θεμελίωσης στη Δράμα, κτιρίου Στήριξης Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

    "Η κοινωνική ευαισθησία, η κοινωνική αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη, δεν μετριέται με εύκολα λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα. Το έργο είναι το κριτήριο της αξιοπιστίας του καθενός. Εμείς αντιπαραθέτουμε το έργο μας απέναντι και στον λαϊκισμό και στην διαστρέβλωση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Το Κέντρο είναι προϋπολογισμού 2εκατ. 100 χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα είναι έτοιμο στις 31/8/2008.

    Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας

    Καμία δέσμευσή μας δεν εγκαταλείπεται δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος στους πολίτες της Δράμας, που είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το κτίριο της Νομαρχίας, για να παρακολουθήσουν την τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας σε αίθουσα Προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Πρώτο βήμα είναι η άμεση νομοθέτηση των ρυθμίσεων που ήδη έχουμε καταθέσει στη Βουλή» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Συγκροτούμε Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, χορηγούμε, από τις αρχές του 2008, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, αυξάνουμε περισσότερο το επίδομα ανεργίας και, βέβαια, αυξάνουμε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ. Όλα αυτά αποτελούν βασικά συστατικά του επόμενου προϋπολογισμού».

    Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, αναφερόμενος στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, έκανε λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς -όπως είπε- θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. «Για μας υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ο δρόμος του έργου και του αποτελέσματος, ο δρόμος των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «αυτή τη στρατηγική ζητάμε να επικυρώσουν με την ψήφο τους οι Έλληνες στις εκλογές. Προχωράμε μπροστά για νέα ισχυρή εντολή ώστε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τη στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων».

    Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την αντιπολίτευση για μηδενιστική αντίληψη απέναντι στο έργο της κυβέρνησής του. Προέβλεψε, δε, ότι το επόμενο διάστημα θα κορυφωθεί η οξύτητα και η πόλωση από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Δήλωσε ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει αυτόν το δρόμο: «Απόφαση μας είναι να τους αφήσουμε μόνους στον κατήφορο που ακολουθούν. Οι πολίτες έχουν καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και τις απορρίπτουν. Εμείς προασπίζουμε το ήπιο πολιτικό κλίμα, γυρίζουμε την πλάτη σε πρακτικές που στο παρελθόν οδήγησαν στο διχασμό. Κοιτάμε μπροστά. Σεβόμαστε όλους τους πολίτες. Είμαστε περήφανοι για το έργο μας και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

    Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου λέγοντας πως τα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησής του, τα τριάμισι αυτά χρόνια, αναγνωρίζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αναφερόμενος -με αφορμή την ονοματοδοσία του αμφιθεάτρου- στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, τόνισε πως οι παρακαταθήκες του είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρες παρά ποτέ.

    Τέλος, προσφωνώντας τον πρωθυπουργό, ο νομάρχης Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης είπε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο στο νομό του από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε να γίνουν και άλλα για να καλυφθεί το αναπτυξιακό έλλειμμα στην περιοχή.

    [02] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με υποψήφιους Βουλευτές

    Συνάντηση με τους νέους υποψηφίους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την ώρα ο Γ. Παπανδρέου,σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.

    «Πάμε για μεγάλη νίκη στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, μια νίκη που ποθεί ο ελληνικός λαός» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος, με θέμα την έγκριση των ψηφοδελτίων με τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές.

    Σε 27 ημέρες, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και από την επόμενη των εκλογών πιάνει δουλειά η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα για τη νέα αλλαγή πρόσθεσε, η οποία γίνεται «εθνική επιταγή». Όλοι οι Έλληνες απαιτούν αλλαγή για να γίνει καλύτερη η ζωή μας είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Η Νέα Δημοκρατία φεύγει διότι απογοήτευσε τους Έλληνες και δημιούργησε τεράστια ανασφάλεια, αγανάκτηση και οργή στον πολίτη τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ότι είχε να δώσει. Σημείωσε, δε, ότι αυτές οι εκλογές έρχονται για να μπει τέλος στη μιζέρια, την παρακμή, τη διαφθορά, σε αυτούς που προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις με το ρουσφέτει και τα χρήματα του ελληνικού λαού, στους κολλητούς και στους κουμπάρους.

    Αναφερόμενος στην προκήρυξη των εκλογών τόνισε ότι αυτές δεν τις αποφάσισε ο πρωθυπουργός αλλά σύρθηκε και υποχρεώθηκε σε αυτές και μάλιστα σε συνθήκες πανικού.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι με τις «εκλογές-εξπρές» προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα που δημιούργησε το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων, τις «χρυσές προμήθειες» και την αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ «που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι υπουργοί του κ. Καραμανλή». Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Καραμανλής, ο οποίος δήλωνε ότι θα νοικοκύρευε την οικονομία δεν μπορεί να κλείσει τον φετινό προϋπολογισμό ούτε να συντάξει καινούργιο. Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής κρύβει άγρια μέτρα φορολόγησης, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

    Μίλησε ακόμη για ανικανότητα της κυβέρνησης, και για διάλυση του κρατικού μηχανισμού «όπως αποδείχθηκε στις πυρκαγιές». Επίσης είπε ότι ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να ψηφίσει τρία νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση του πριν από λίγες ημέρες, παρότι διέθετε άνετη πλειοψηφία 165 βουλευτών: Αποτελεί πολιτική ύβρη και πολιτικό εμπαιγμό να ζητά από το λαό να ψηφίσει ξανά τις ψεύτικες υποσχέσεις του 2004 ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΝΔ φεύγει ντροπιασμένη και πανικόβλητη, καθώς πρόδωσε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Κρύβουν και κρύβονται πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για «νέες φοβερές αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων».

    Κατά τον κ. Παπανδρέου, η ΝΔ κρύβει το πρόγραμμά της και ζητάει λευκή επιταγή: Έχει κρυφό σχέδιο αλλά δεν έχει πρόγραμμα, και γι' αυτό, δεν θα πάρει λευκή επιταγή. Δεν θα κάνει ακόμα πλουσιότερους τους πλούσιους και φτωχότερους τους φτωχούς.

    Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τον όρο «γαλάζια παιδιά» τονίζοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει γαλάζιο παιδί, αλλά νέος με αξιοπρέπεια. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι είναι εκείνος, που χωρίζει τους νέους σε γαλάζιους, πράσινους, κόκκινους κλπ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό και με αφορμή της πρόσφατες πυρκαγιές, κατηγορώντας τον για περιβαλλοντική καταστροφή με την ανακίνηση της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος: «Δεν πρόκειται να υπάρξει η συνταγματική αναθεώρηση που ονειρεύεται ο κ. Καραμανλής, και δεν θα αλλάξει το άρθρο 24» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Σχολιάζοντας την αυτοκριτική του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής «δεν ξέρει από αυτοκριτική και ασκείται στην υποκριτική». Φτάνει πια η κοροϊδία και η ανικανότητα τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες αλλά και σε κάθε κατηγορία πολιτών χωριστά. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στους αναποφάσιστους και σε εκείνους που πιστεύουν στην εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση και θέλησαν το 2004 να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό καθώς και σε εκείνους που ζήτησαν περισσότερη διαφάνεια και είδαν -όπως είπε- τη διαφθορά να μεγαλώνει.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εκτεταμένη αναφορά στο πρόγραμμα του κινήματος, το οποίο χαρακτήρισε ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, και που περιλαμβάνει δεσμεύσεις και λύσεις, ενώ ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη να εγγυηθεί την εφαρμογή του μέχρι την τελευταία του λέξη.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος με εργαλείο ένα καινούργιο και δίκαιο φορολογικό σύστημα με το οποίο θα τερματιστεί η ευνοϊκή φορολόγηση του κεφαλαίου σε σχέση με την φορολόγηση της εργασίας. Θα μπει τέλος στην αύξηση των έμμεσων φόρων συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Μιλώντας για τα θέματα της διαφάνειας, ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε προσωπική δέσμευση να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια παντού και για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επιβληθεί ο έλεγχος και η λογοδοσία όλων των υπουργών.

    Αναφερόμενος στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η συγκρότησή τους και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ενωμένο τη μεγάλη μάχη διότι τα στελέχη του μπορούν και «βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ». Επισήμανε μάλιστα ότι έγινε η μεγαλύτερη ανανέωση από ποτέ, ότι στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνονται περισσότεροι νέοι από κάθε άλλη φορά, όπως και ότι καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που είχε ποτέ το ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτιά του.

    Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει σκληρή αλλά νικηφόρα μάχη και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει απέναντί της έναν «ανίκητο αντίπαλο που είναι η αλήθεια», που δεν κρύβεται πια και που ξέρουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες . Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν πολώνει την κοινωνία, αντίθετα ενώνει την Ελλάδα, και είναι ο κ. Καραμανλής που κρύβει και συγκαλύπτει τις αλήθειες μέσα από την πόλωση.

    Δηλώσεις Αθανασάκη για συγκρότηση ψηφοδελτίων

    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορούσε να αναγορεύσει τη σύνταξη του κρατικού προϋπολογισμού σε εθνικό θέμα και να προσφύγει σε εκλογές, τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, εισηγούμενος τους καταλόγους των υποψηφίων βουλευτών του κινήματος. "Πάλι καλά - πρόσθεσε - που δεν ανήγαγε σε εθνικό θέμα την επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας να διατηρηθεί στην εξουσία", ενώ πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην κυβέρνηση μέσα στο ψέμα και στην αναξιοπιστία και μέσα σ' αυτά αποχωρεί από την κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος στη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι όλα έγιναν μέσα στο συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο και έκανε λόγο για πρωτόγνωρες διαδικασίες για το πολιτικό μας σύστημα, ιδίως σε ότι αφορά σε κόμματα εξουσίας για τη συγκρότηση των συνδυασμών. Η ανάθεση σε ένα εκλεγμένο όργανο από το εθνικό Συμβούλιο της ανάδειξης των υποψηφίων δεν ήταν κάτι αυτονόητο, τόνισε, καθώς όπως ανέφερε στη συνέχεια δεν έλειψαν οι δυσκολίες.

    Όπως είπε, τις περισσότερες φορές η Επιτροπή εκλογικού Αγώνα πήρε ομόφωνες αποφάσεις και σε άλλες περιπτώσεις με ευρεία συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, υπήρχε η συνεργασία του Προέδρου έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται λόγος για κοινή πρόταση προέδρου και Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών.

    Αναφερόμενος σε όσους έβαλαν υποψηφιότητα αλλά δεν επελέγησαν για τα ψηφοδέλτια τόνισε ότι "είναι για μας άξιοι σύντροφοι, συμπαραστάτες στον αγώνα μας για τη νίκη" και αναφέρθηκε και στον περιορισμένο αριθμό των υποψηφιοτήτων. Επίσης αναφέρθηκε στην ανανέωση των ψηφοδελτίων για τη συμμετοχή γυναικών. Το 2004 όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, οι νέες υποψηφιότητες κάλυπταν ένα ποσοστό 23% στα ψηφοδέλτια ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 49%. Εάν μάλιστα εξαιρεθούν οι νυν βουλευτές τότε το ποσοστό ανανέωσης φθάνει στο 62,6%.

    Αυξημένο είναι και το ποσοστό των γυναικών το οποίο το 2004 ήταν 14% και σήμερα φτάνει στο 21,5%, ενώ με την εξαίρεση των νυν βουλευτών το ποσοστό φτάνει στο 27,3%.

    Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ζήτησε και πήρε το λόγο ο Μιχάλης Νεονάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για να μη δοθεί η δυνατότητα πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε πάντως ότι θεωρεί άδικο και πολιτικά ανορθόδοξο τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου και αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης διαχειρίζονται το θέμα. Ανέφερε επίσης ότι παρότι έχει δικαιωθεί με αποφάσεις των οργάνων της πολιτείας δεν κατάφερε να πείσει για τη συμμετοχή του, εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

    Κλείνοντας, ο κ. Νεονάκης τόνισε ότι δεν είναι η ώρα να γίνει συζήτηση για ευθύνες και λάθη, αλλά είναι η ώρα να αλλάξει η χώρα σελίδα και να απαλλαγεί από μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

    Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κ. Αρβανιτόπουλου

    «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή του ομιλία υποτίθεται ότι επικαλέστηκε την αλήθεια, όμως την παραποίησε βάναυσα σε μια προσπάθεια να μηδενίσει το έργο της κυβέρνησης και κατέφυγε στην οξύτητα και την πόλωση. Χωρίς καμία αυτοκριτική για τα λάθη και τις παραλήψεις των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε δήλωσή του, με την οποία απαντά στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    «Οι πολίτες, όμως, διαθέτουν και μνήμη και κρίση», σημειώνει στη συνέχεια ο κ. Αρβανιτόπουλος, που καταλήγει αναφέροντας: «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο τη οξύτητας. Θα προχωρήσουμε με ηπιότητα και επιχειρήματα που αντλούμε από το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή».

    [03] Ο κυκλώνας Ντιν έπληξε και την Τζαμάικα

    Ο κυκλώνας Ντιν έπληξε σήμερα τις νότιες ακτές της Τζαμάικα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές στην πρωτεύουσα Κίνγκστον ,να ξεριζωθούν δένδρα και να καταστραφούν στέγες σπιτιών.

    Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα,Πόρτια Σίμσον Μίλερ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις επόμενες 30 ημέρες και παραχώρησε ειδικές εξουσίες στις δυνάμεις ασφαλείας για να για να αποτρέψουν φαινόμενα λεηλασιών στις κατεστραμμένες από τον κυκλώνα περιοχές. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν μάλιστα δύο άτομα που επιχειρούσαν να κλέψουν εγκατατελλειμένα σπίτια και καταστήματα.

    Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους καθώς ο Ντιν συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 230 χιλιομέτρων την ώρα και από κυκλώνα κατηγορίας 4 που είναι σήμερα ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη και να φτάσει στην 5η και ανώτερη βαθμίδα της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

    Εκατόν πενήντα χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει ήδη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις δυτικές ακτές της Τζαμάικα.

    Ο κυκλώνας έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 9 ανθρώπων στην Μαρτινικα,την Αϊτή και την Δομινικανή Δημοκρατία και ήδη περνά νότια των νησιών Καϊμάν και κατευθύνεται προς την χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού.Οι αρχές στο Γιουκατάν έχουν κηρύξει ήδη "πορτοκαλί" συναγερμό ,προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι ο κίνδυνος είναι άμεσος. Ηδη έχει διαταχθεί η απομάκρυνση 90.000 τουριστών από τα θέρετρα Κανκούν και Κοζουμέλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2007 - 8:30:26 UTC