Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο και βιώσιμο".
  • [02] Αύριο θα παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο και βιώσιμο".

    "Στα ταμεία τα οποία επισκέφθηκα σήμερα και από τα οποία εξαρτώνται κοντά 6,5 εκατομμύρια ασφαλιζόμενοι και εργαζόμενοι, διαπίστωσα, δυστυχώς, την τραγική εγκατάλειψη, από πλευράς της κυβέρνησης, των ασφαλιστικών ταμείων και τη συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να συγκαλύψει μεγάλα ελλείμματα και τα μεγάλα προβλήματα, που η ίδια έχει δημιουργήσει στα ταμεία αυτά", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος από το πρωί επισκέφθηκε το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι τα προβλήματα αυτά "αναγκάζουν εύρωστα ταμεία να ρευστοποιούν ακόμη και περιουσίες τους για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, να πληρώσουν τις συντάξεις των ασφαλισμένων".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι "δεσμεύτηκα και διαβεβαίωσα τις διοικήσεις και τους κοινωνικούς εταίρους ότι θα σκύψω με αίσθημα ευθύνης πάνω στο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, αμέσως μετά τις εκλογές. Δεσμεύομαι, εγγυώμαι και εγγυόμαστε ένα ασφαλιστικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά βιώσιμο, ένα σύστημα στο οποίο θα υπάρξει ενισχυμένη κρατική ενίσχυση στην τριμερή χρηματοδότησή του".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι στο σύστημα "θα διπλασιάσουμε τους συμμετέχοντες στο ΕΚΑΣ, αλλάζοντας και βελτιώνοντας τα κριτήρια για τη συμμετοχή σ' αυτό, θα ενισχυθούν οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των μεσαίων στρωμάτων που αισθάνονται ιδιαίτερη ανασφάλεια, ενώ θα υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για το ελάχιστο των 550 ευρώ για τον αγρότη τον μεμονωμένο και των 950 ευρώ για το ζευγάρι".

    Το προεκλογικό πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου

    Ο Γιώργος Παπανδρέου από αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιήσει ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο, την Καρδίτσα, τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

    Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση στην Λάρισα, το δε επόμενο τριήμερο θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα ακολουθήσει το τυπικό πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου,θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη.

    [02] Αύριο θα παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ

    Τις υποψηφιότητες των Μανώλη Γλέζου στη Μεσσηνία, της Νάντιας Βαλαβάνη στο Ηράκλειο της Κρήτης και του Γιάννη Μπανιά ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σε σημερινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

    Ο κ. Αλαβάνος έπλεξε το εγκώμιο των υποψηφίων, ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στο Μανώλη Γλέζο και τη Νάνια Βαλαβάνη, οι οποίοι, όπως είπε, αρνήθηκαν να θέσουν υποψηφιότητα σε περιφέρειες όπου θα ήταν πιο εύκολη η εκλογή τους και προτίμησαν τις περιφέρειες της επαρχίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επικρίσεις που διατύπωσε χθες η κ. Παπαρήγα κατά του Συνασπισμού (τον χαρακτήρισε ασυνεπή) ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει σταθερός προς την κατεύθυνση ενότητας της Αριστεράς και όπως είπε αντίπαλος είναι ο δικομματισμός και οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν επιβεβαιώνει πληροφορίες ότι επίκειται η ανακοίνωση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΗΚΚΙ, ο κ. Αλαβάνος άφησε να εννοηθεί ότι υφίσταται τέτοιο θέμα και ότι κατά την αυριανή συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστούν ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα γνωστοποιηθεί και το θέμα της συνεργασίας.

    Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε παρέμβασή του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει επικοινωνιακή πολιτική, αλλά πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και παράλληλα θα αναδείξει την δράση του κόμματος τα 3,5 χρόνια που πέρασαν.

    Συνεδριάζει αύριο η ΚΠΕ του ΣΥΝ

    Συνεδριάζει αύριο το απόγευμα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο με θέμα "την εκλογική επιτυχία του ΣΥΝ", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου και εισήγηση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντή.

    Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν οι Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Νωρίτερα αύριο ο Αλέκος Αλαβάνος θα δώσει συνέντευξη σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΗΚΚΙ στους εκλογικούς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υποψήφιος και στο νομό Σερρών ο Α.Αλαβάνος

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέκος Αλαβάνος θα έχει σήμερα συναντήσεις και θα κάνει στις 13.00 το μεσημέρι, δηλώσεις για τις υποψηφιότητες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υποψήφιος βουλευτής και στο νομό Σερρών, εκτός από το Ηράκλειο της Κρήτης, θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στις 8.30μ.μ. στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

    Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε χθές τις Σέρρες και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε επισήμανε πως επέλεξε το Ηράκλειο και τις Σέρρες για να δώσει έμφαση στην περιφέρεια και να ενισχύσει ποσοτικά και ποιοτικά την παρουσία του ΣΥΝ στις συγκεκριμένες περιοχές.

    Σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, παρατήρησε: «Δυστυχώς πρωθυπουργός αυτής της χώρας δεν είναι ο κ. Καραμανλής αλλά ο κ. Λούλης. Μας κυβερνούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά κάνουν ένα μεγάλο λάθος γιατί βλέπουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και όχι τις δυνάμεις της Αριστεράς. Η κυβέρνηση πηγαίνει στις εκλογές με τη συνταγματική αναθεώρηση νεκρή, με τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων της στο καλάθι των αχρήστων».

    Οσον αφορά στην προεκλογική αντιπαράθεση Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου σχολίασε: «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Οι μεγάλες μάχες πάνω σε πολιτικά ζητήματα έγιναν ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον Συνασπισμό».

    Αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της παρουσίας της Αριστεράς, στην αναγκαιότητα ένωσης των δυνάμεων της και απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΝ από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημειώνοντας: «Σε αυτές τις εκλογές αντίπαλος μας είναι οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αν το ΚΚΕ επιλέγει ως αντίπαλό του το Συνασπισμό είναι σε ένα επίπεδο που δεν θα είμαστε παρόντες».

    Πρόσθεσε πως «δεν ανήκουμε στη συντεχνία των μικρών κομμάτων και δεν έχουμε σχέση με το κόμμα των 12 θεών του κ. Καρατζαφέρη, ούτε με τους 12 Αποστόλους του κ. Παπαθεμελή. Επιδίωξη του Συνασπισμού είναι η σαφής ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να πετύχουμε μία κοινοβουλευτική δύναμη που θα ανταποκρίνεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν οι δυνάμεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Ο Συνασπισμός αποτελεί ελπίδα για τη νέα γενιά είναι το αδιέξοδο μιας επαναλαμβανόμενης και στείρας δικομματικής εναλλαγής».

    Για το νομό Σερρών είπε ότι είναι «ευλογημένος», αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως η υψηλή ανεργία των νέων, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

    Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Αλαβάνος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πρώτη Σερρών.

    Σε ερώτηση γιατί επέλεξε την Πρώτη που είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή απάντησε ότι βρίσκεται στην περιοχή του Παγγαίου όπου ανθίζει η Αριστερά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2007 - 12:30:19 UTC