Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες βολές Παπαρήγα κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

  • [01] Νέες βολές Παπαρήγα κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

    Το ΚΚΕ στη μάχη των εκλογών έχει διαμορφώσει μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων που αποτελούν κριτήριο ψήφου, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι αντίθετα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχωρίσει δύο τρία θέματα και προσπαθούν να τα αναδείξουν ως αντικείμενο ψήφου. Η κ. Παπαρήγα μιλώντας σε κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας τόνισε ότι ο μεν Γιώργος Παπανδρέου ασχολείται με το υπαρκτό όπως είπε σκάνδαλο των ομολόγων, με το γαλάζιο κράτος και τις προσλήψεις, ο δε πρωθυπουργός βάζει άλλα θέματα όπως ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης. "Αυτό τον συμφέρει να προβάλλει", επισήμανε η κ. Παπαρήγα θέτοντας το ερώτημα τι έχει να κερδίσει ο μισθοσυντήρητος από τη συνεργασία του Έλληνα με τον ρώσο επιχειρηματία στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

    Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία μιλάει για ανάπτυξη εννοεί αυτά που συμφέρουν την πλουτοκρατία ενώ το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε δεν λέει τίποτα για τις ιδιωτικοποιήσεις και περιορίζεται στα ομόλογα.

    Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι κυρίως τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία δεν μιλάει κανείς γιατί όπως είπε τότε θα φανεί τι ζητούν αυτοί που τα δύο μεγάλα κόμματα ονομάζουν στρατηγικούς εταίρους και θα εκτεθούν ξένες κυβερνήσεις. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να συνδράμουν στη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στο Κοσσυφοπέδιο με επιπτώσεις στην Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα σημειωθούν εξελίξεις σε κυπριακό, Αιγαίο και Παλαιστινιακό για τα οποία όμως όπως τόνισε τα δύο μεγάλα κόμματα δεν λένε τίποτα.

    Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε στη συνέχεια ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αναδειχθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών και η κάλπη να βγάλει τα δύο μεγάλα κόμματα χαμηλά. Για την πολυκομματική βουλή είπε ότι αυτό είναι καλό αλλά δεν είναι το ζητούμενο, καθώς τα πολλά μικρά κόμματα δεν σημαίνει ότι είναι και προοδευτικά, τονίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί με τα σημερινά δεδομένα να εκφράσει τη δυσαρέσκεια των μισθοσυντήρητων. Για τον ΣΥΝ είπε ότι έχει δοκιμαστεί σε θέσεις εξουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον κατηγόρησε ότι δεν δίστασε να συστρατευθεί με τα μεγάλα κόμματα στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων. Αναφερόμενη στο ΛΑΟΣ είπε ότι είναι ένα αντιδραστικό κόμμα και πέρα από το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια δεν λέει τίποτα άλλο. Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι πολλοί προσπάθησαν να δελεάσουν το ΚΚΕ αλλά αυτό τόνισε είναι καλά θωρακισμένο αν και όπως συμπλήρωσε έχει αδυναμίες και ελλείψεις.

    Νωρίτερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ περιόδευσε σε καταστήματα της περιοχής.

    «Μάχη ενάντια στο δικομματισμό»

    «Το ΚΚΕ θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό ότι έχει δυναμώσει η πεποίθηση ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν διαφορές. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που δίνει με εντιμότητα τη μάχη εναντίον και των δυο και δεν μπαίνει στη λογική να κλείνει το μάτι στον έναν από τους δύο».

    Τη δήλωση έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση αν "η αυξημένη απογοήτευση που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις από τους πολίτες, σε ότι αφορά την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, θα καταγραφεί τελικά στο εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ".

    Η κα Παπαρήγα περιόδευσε στο ξενοδοχείο Νόβοτελ και σε δηλώσεις της ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά "θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να διεκδικούν αποτελεσματικά το δίκιο τους, όταν αναγνωρίσουν μια αλήθεια που μόνο το ΚΚΕ διακηρύσσει: πως ό,τι παράγεται και προσφέρεται σε αυτό τον τόπο είναι αποκλειστικά προϊόν της εργασίας των ίδιων των εργαζομένων".

    Στο μεταξύ, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη συνεργασία του ΣΥΝ με το ΔΗΚΚΙ στις εκλογές αναφέρει πως "τελικά η ηγεσία του ΔΗΚΚΙ με δική της ευθύνη υπέκυψε σε δολώματα και πειρασμούς για ανταλλάγματα που, κατά τη γνώμη μας, ακόμα και στην περίπτωση που εξασφαλιστούν, το φέρνουν πολύ κοντά στον κίνδυνο να δώσει προεκλογικά και μετεκλογικά αντιπαροχές σε αντίθεση με βασικές θέσεις που έχει υποστηρίξει και οι οποίες δεν ήταν σύμφωνες με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2007 - 20:30:14 UTC