Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Καρδίτσα ο Γ. Παπανδρέου

  • [01] Στην Καρδίτσα ο Γ. Παπανδρέου

    Προεκλογική περιοδεία στην Καρδίτσα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

    "Σήμερα μίλησε το Αγρίνιο, μίλησε ο λαός, μίλησε η δημοκρατική πανστρατιά της νίκης, που ξεσηκώνεται σ' ολόκληρη τη χώρα. Οι εκλογές κρίθηκαν. Σε 26 μέρες από σήμερα, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η δεξιά επιστρέφει στη γνωστή της θέση: στην αντιπολίτευση, έρχεται η νέα αλλαγή και από τις 17 του Σεπτέμβρη, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιάνει δουλειά" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά με "οδηγό το ανανεωμένο πρόγραμμά του και τις ιδρυτικές του αξίες για μια Ελλάδα δυνατή, με κοινωνική δικαιοσύνη, σιγουριά, χαμόγελο, προοπτική, ισχυρή θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κύρος στον κόσμο, μια Ελλάδα με εξωστρέφεια και δυναμική".

    "Δεν αποφάσισε ο κ. Καραμανλής τις εκλογές. Η πολιτική του κατέρρευσε, η κυβέρνησή του έπεσε, τώρα πια κανείς δεν τους ακούει και κανείς δεν τους πιστεύει" είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το μόνο σχέδιο της ΝΔ και του κ. Καραμανλή ήταν "πώς να υπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα" και υπογράμμισε ότι "αυτός που μίλησε τότε για επανίδρυση του κράτους βλέπει σήμερα την οργή των πολιτών να φουντώνει από την ανικανότητα, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στην ολιγωρία για την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων".

    "Αυτός που ήρθε τότε με σημαία την πάταξη της διαφθοράς, είναι αυτός που σήμερα σύρεται μέχρι τις εκλογές από το ντόμινο των αποκαλύψεων", είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "αποδείχτηκε ότι και ήξερε και συγκάλυπτε".

    "Στις 13 Αυγούστου πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του πορίσματος που εξέθετε τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Ο μόνος τρόπος για να το σταματήσει ήταν το κλείσιμο της Βουλής γι' αυτό και πήγε σε εκλογές. Στην καθοδική τους πορεία προσπάθησαν να χειραγωγήσουν ακόμα και τη δικαιοσύνη. Δυστυχώς για τη χώρα δικαιωθήκαμε.

    Δικαιωθήκαμε σε ότι λέγαμε από την αρχή για το σκάνδαλο των ομολόγων" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "οι βαλίτσες έχουν ονοματεπώνυμο, έχουν διεύθυνση και μπορούν να τις βρούνε".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε προσωπικές ευθύνες στον κ. Καραμανλή για το "σκάνδαλο των ομολόγων", τόνισε ότι ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε "ηθικό, θεσμικό και πολιτικό χρέος να μιλήσει για το σκάνδαλο" και υπογράμμισε ότι " εάν ο κ. Καραμανλής είχε πάρει τότε άμεσες και καθαρές αποφάσεις, τώρα θα είχε κλείσει πολιτικά το ζήτημα των ομολόγων και η χώρα θα πήγαινε στις εκλογές με διάλογο και αντιπαράθεση για την οικονομία της οικογένειας, την σιγουριά, την παιδεία, το ασφαλιστικό, την δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον".

    Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε στον κ. Καραμανλή ολιγωρία, και προσπάθεια συγκάλυψης προσθέτοντας ότι "ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες ήσαν και είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο".

    Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "αυτός που ήρθε τότε με σημαία μια δήθεν μεταρρύθμιση, αρνήθηκε να ψηφίσει τα τρία νομοσχέδια που μόλις κατέθεσε παρόλο που διέθετε άνετη πλειοψηφία 165 βουλευτών. Αυτός που ζήτησε τότε την ψήφο του ελληνικού λαού για να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, απέτυχε, κορόιδεψε και παρέδωσε το κράτος σε σκοτεινά συμφέροντα".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει σχέδιο για την Ελλάδα και κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν "τι θα γινόταν αν συνέχιζε το καταστροφικό του έργο", κατηγόρησε την ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της και υπογράμμισε ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα πάρει "την λευκή επιταγή που θέλει" επιχειρώντας να υποκλέψει την ψήφο των πολιτών για να θέσει μετά σε εφαρμογή την κρυφή ατζέντα της ΝΔ.

    Αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Καραμανλή, στο Αγρίνιο, στις 12 Δεκεμβρίου 2003, στον Αστακό στις 13 Δεκεμβρίου 2003 και στο Αγρίνιο την 1η Μαρτίου 2004 στις οποίες δεσμεύθηκε να ηγηθεί προσωπικά σε κάθε μάχη για την προώθηση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου στο πλαίσιο της ΕΕ και τον κατηγόρησε ότι "δεν συμμετείχε ποτέ στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες", ενώ και "οι υπουργοί του εγκατέλειψαν την μάχη" με αποτέλεσμα η ελληνική γεωργία να χάσει πάνω από 1,2 δισ. ευρώ καταστρέφοντας τον καπνό, το βαμβάκι, τα ζαχαρότευτλα και τα οπωροκηπευτικά.

    "Διαβεβαίωνε ο κ. Καραμανλής ότι θα ισχύσει το "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" και ότι θα μειώσει το ΦΠΑ και το κόστος του ρεύματος και των καυσίμων. Αλλά ο ΦΠΑ αυξήθηκε στο 19%, η τιμή των καυσίμων 25% και η τιμή ηλεκτρικού ρεύματος 15%" είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ενώ ο κ. Καραμανλής μιλούσε για ανασυγκρότηση και στήριξη του ΕΛΓΑ και καταβολή των αποζημιώσεων μέσα σε ένα τρίμηνο και έντοκα σε περίπτωση καθυστέρησης, "τελικά οι αποζημιώσεις δίνονται μετά από 5-10 μήνες".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, σ' αυτούς που πίστεψαν στο όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου, σε όσους πίστεψαν στον εκσυγχρονισμό της χώρας, στα εκατομμύρια των πολιτών που το εμπιστεύθηκαν το 2004, στους απογοητευμένους από την πολιτική νέους, στους νέους αγρότες, στους εργαζόμενους που νιώθουν ανασφάλεια απέναντι στον ανταγωνισμό, στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, στις μητέρες, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και στους αναποφάσιστους, σε όσους δεν είχαν ζήσει στο παρελθόν τη δεξιά, και σε όσους θυμήθηκαν και πάλι τι σημαίνει δεξιά και τους καλεί να "πάνε μαζί για την νέα αλλαγή".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε προσωπικά την τήρηση μέχρι κεραίας του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας βασικούς του άξονες όπως η δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, ο τερματισμός της ευνοϊκής φορολόγησης του κεφαλαίου και ο τερματισμός της αύξησης των έμμεσων φόρων, η δημιουργία "καλών δουλειών" για όλους τους Έλληνες, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα με ενισχυμένη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση και ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων συντάξεων και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με το 80% του ΚΠΣ να επενδύεται στην περιφέρεια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση της "Συμβολαιακής Γεωργίας", στην διασφάλιση 950 ευρώ σε κάθε ζευγάρι αγροτών και 550 ευρώ για κάθε μεμονωμένο αγρότη και στην προσωπική του δέσμευση για την Παιδεία.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για στήριξη της οικογένειας, προστασία του περιβάλλοντος, νέο ΕΣΥ και αποκέντρωση του κράτους.

    Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι χρειάζονται νέες υποδομές στις οποίες απέδωσε ιδιαίτερη σημασία με την κατασκευή της Ιονίας Οδού και την δημιουργία και επέκταση των συγκοινωνιακών συνδέσεων, την αξιοποίηση του αεροδρομίου στο Άκτιο για "cargo" μεταφορές, ενώ σε ότι αφορά ειδικά το Πλατυγιάλι είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε δρομολογήσει την ανάδειξή του σε ναυτιλιακό κόμβο, σχεδιασμό που η ΝΔ ακύρωσε και θέλει να κάνει "ανθρακική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Πλατυγιάλι", "έναν σχεδιασμό που εμείς θα σταματήσουμε αμέσως και θα επαναφέρουμε το σχέδιο για να γίνει λιμάνι".

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις κοινωνικές υποδομές του νομού, στην ανάδειξη των ευαίσθητων οικολογικά περιοχών, στην αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου καθώς και στην κατεύθυνση της μεταποίησης και της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών τουριστικής ανάπτυξης και διαμετακομιστικών διευκολύνσεων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι "η μάχη θα είναι σκληρή, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απέναντί της έναν ανίκητο αντίπαλο: την αλήθεια που αποκαλύπτει και θα αποκαλύψει το ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις της εργασίας και της δημιουργίας, την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εκείνων που αδικήθηκαν, αγνοήθηκαν και περιφρονήθηκαν (και) γι' αυτό η δεξιά θα ηττηθεί και γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει" και κάλεσε για νίκη με μεγάλη πλειοψηφία στη νέα Βουλή.

    Γ. Ραγκούσης: Καταρρέει η προσπάθεια συγκάληψης

    "Η συντεταγμένη προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης Καραμανλή να συγκαλύψει την αλήθεια για το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων καταρρέει", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

    Απαντώντας, εξ άλλου, σε ερώτηση σχετικά με την αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου, στο Αγρίνιο, ότι «οι βαλίτσες έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση»,ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος βασίζονται σε όσα δημοσιοποιήθηκαν ως αποσπάσματα του πορίσματος Ζορμπά.

    Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «αήθεις προσωπικές επιθέσεις» κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δηλώσεις του επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Νίκου Καραχάλιου σε ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό στον οποίο καταλόγισε ότι δεν λέει την αλήθεια όταν μιλάει για πολιτικό πολιτισμό και ήπιο πολιτικό κλίμα. Και πρόσθεσε λέγοντας ότι το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής της ΝΔ είναι αυτό των «απαράδεκτα χαμηλού επιπέδου» δηλώσεων του κ. Καραχάλιου και το «απαράδεκτα ευτελές επίπεδο του πολιτικού του λόγου».

    Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Ραγκούσης, τόνισε ότι καλό θα είναι να περιοριστούν οι δηλώσεις για δημοσκοπήσεις που γίνονται «μεσούντος του καλοκαιριού». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο εκπρόσωπος του Κινήματος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλούς λόγους να χαμογελά, με τα αποτελέσματα που εμφανίζουν οι δύο χθεσινές δημοσκοπήσεις, της GPO και της Metron Analysis, αλλά περισσότερο από τη δημοσκόπηση του Αγρινίου, όπως ονόμασε τη χθεσινή συγκέντρωση στην οποία μίλησε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε και στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, στοιχεία του οποίου δημοσιεύονται στην «Καθημερινή». Τόνισε ότι «οι εισαγωγές αυξάνονται με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από τις εξαγωγές» και ότι το έλλειμμα διευρύνεται, αντί να μειώνεται, όπως μειώνεται και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πρόσθεσε ότι ούτε ο κ. Καραμανλής, ούτε τα σποτάκια της ΝΔ λένε την αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα.

    Σχετικά με την ανεργία,ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «χρησιμοποιήθηκαν γνωστές, κλασικές μέθοδοι στατιστικού μαγειρέματος» και πρόσθεσε ότι «η αλήθεια που ζει ο άνεργος είναι πολύ δυσάρεστη και δεν μπορεί κανένας να την παραποιήσει».

    Ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο,σε μια οφειλόμενη, όπως είπε,απάντηση, σχετικά με τη δήλωση του κ. Ευ. Αντώναρου ότι «από το περασμένο Σαββατοκύριακο,έχει σταματήσει η προβολή διαφημιστικών προγραμμάτων,που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, παρουσιάζοντας στοιχεία της Media Services, υπήρξε κρατική διαφήμιση όχι μόνο το Σάββατο της προκήρυξης των εκλογών, αλλά και τις δύο επόμενες μέρες.

    Εξ άλλου, ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην αντικατάσταση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα, την οποία, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί «αναγκαία και επιβεβλημένη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2007 - 14:30:24 UTC