Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

  • [01] Οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έβαλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, καθώς ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ αναρτήθηκαν στα λύκεια όλης της χώρας οι ονομαστικοί κατάλογοι με τους επιτυχόντες.

    Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων ειδικά στο νομό Ηλείας -όπως ανακοίνωσε το υπουργείο- εκτός από τα σχολεία, θα αναρτηθούν και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο και στο πρώτο γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα, προκειμένου να τα πληροφορούνται τα παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τα λύκειά τους.

    Επίσης, στην Αρκαδία, εκτός από τα λύκεια, θα συγκεντρωθούν με ευθύνη του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεγαλόπολη και θα γνωστοποιηθούν με την ευθύνη του στα παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του τα αποτελέσματα των βάσεων.

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, τα αποτελέσματα αναρτώνται και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, από όπου με τον κωδικό τους θα μπορούν να τα πληροφορούνται οι υποψήφιοι όπως επίσης και από τον τετραψήφιο αριθμό 1564.

    Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε ιδιαίτερα εντυπωσιακή την αύξηση των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής αγωγής και δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και στα τμήματα ανθρωπιστικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

    Αξιόλογες είναι οι αυξήσεις που παρατηρούνται στις θετικές σχολές (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία) της γεωπονικές επιστήμες, στις επιστήμες οικονομίας, διοίκησης, πληροφορικής, μηχανικών, καθώς και στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Τις μικρότερες αυξήσεις παρουσιάζουν οι επιστήμες της υγείας με τις ιατρικές σχολές να σημειώνουν άνοδο 50 μορίων κατά μέσο όρο.

    Σε γενικές γραμμές οι αυξήσεις των βάσεων είναι μικρότερες σε τμήματα μεγάλων αστικών κέντρων και μεγαλύτερες σε εκείνα των περιφερειακών ΑΕΙ.

    Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στο τμήμα παιδαγωγών νηπιαγωγών δυτικής Μακεδονίας που έχει αυξηθεί κατά 1.699 μόρια σε σχέση με την περσινή τους βάση. Στις αρχιτεκτονικές σχολές η άνοδος άγγιξε τα 500 μόρια, στις νομικές κατά μέσο όρο επίσης τα 500 μόρια, ενώ στα παιδαγωγικά τμήματα η άνοδος ξεπέρασε τα 1.000 μόρια.

    Φέτος ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι επέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο ανήλθε σε 99.873, από αυτούς εισήχθησαν 65.941. Στους επιτυχόντες πρέπει να προσμετρηθούν και οι 4.560 επιτυχόντες στα ΤΕΙ από τα ΤΕΕ. Οι κενές θέσεις συνολικά ανέρχονται συνολικά σε 13.006, κατά 5.000 λιγότερες από πέρυσι. Σε επίπεδο πανεπιστημίων οι κενές θέσεις εντοπίζονται στη γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική φιλολογία, καθώς σε σχολές μουσικών σπουδών.

    Ως γενικό συμπέρασμα προκύπτει ότι φέτος εισήχθησαν στα ελληνικά ΑΕΙ 5.109 περισσότεροι υποψήφιοι από πέρυσι ενώ αυξήθηκε θεαματικά και το ποσοστό επιτυχίας σε 69,59% από 53,90% που ήταν πέρσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 August 2007 - 16:30:21 UTC