Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Αλαβάνος: "Καμία μετεκλογική συνεργασία"
  • [02] Θ. Ρουσόπουλος: Υλοποιούνται τα μέτρα ενίσχυσης των πυροπαθών

  • [01] Αλ. Αλαβάνος: "Καμία μετεκλογική συνεργασία"

    Στη Θήβα περιόδευσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τους Δημάρχους Οινοφύτων- Σχηματαρίου για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και οικολογικά προβλήματα της περιοχής και επισκέφθηκε το εργοστάσιο SNENDER ELEKTRIK. Επίσης συναντήθηκε με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας και το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

    «Βρεθήκαμε εδώ, στον τυπικά πιο πλούσιο νομό της χώρας μας κι αυτό που συναντήσαμε είναι ακυβερνησία", ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι "υπάρχει πλήρης ακυβερνησία, με την έννοια ότι σ΄ αυτόν το νομό, στον οποίον παράγεται το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, δεν υπάρχει Γραφείο Περιβάλλοντος. Και το κύριο είναι ότι υπάρχει μέσα στον υδροφόρο ορίζοντα εξασθενές χρώμιο, δηλαδή ένας καρκινογόνος παράγοντας, που περνάει από τα λύματα των βιομηχανιών - οι οποίες ουσιαστικά δεν έχουν βιολογικό καθαρισμό -στον Ασωπό ποταμό και μετά στον υδροφόρο ορίζοντα".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι "πρέπει να σταματήσει η ακυβερνησία. Πρέπει να έχουμε ένα δρόμο, όπου η υγεία, η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον θα είναι προτεραιότητες".

    Χθες, ο κ.Αλαβάνος, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των εκλογών, η οποία μεταδόθηκε διακαναλικά, διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τις πυρκαγιές.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει στο καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για την παράταξη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο να προκύψει μετεκλογικά ανίσχυρη κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, στο παρελθόν είδαμε πολύ ισχυρές κυβερνήσεις που έδωσαν φτώχεια και μια πυρπολημένη Ελλάδα.

    Δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διότι έχουμε βρεθεί στην άλλη όχθη και με τους δυο, τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποτελέσει στήριγμα στις πολιτικές που καταδικάζει, ενώ δεν θα ήθελε την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή.

    Επίσης, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε συνεργασία μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων, γιατί, όπως είπε, η εμπειρία στην Ευρώπη έχει δείξει ότι στη συνέχεια οδηγούν και πάλι σε εναλλαγή των δυο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, θέλει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και εκτίμησε ότι μπαίνουμε σε ένα νέο πολιτικό τοπίο μετά τις εκλογές.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα με ποιό ποσοστό θα ήταν ικανοποιημένος ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η παράταξη δεν θέλει να εισπράξει από τη δυσαρέσκεια του κόσμου, πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν εκφράζουν την πραγματικότητα, αλλά εξέφρασε ικανοποίηση για την ανταπόκριση που έχει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο και εξέφρασε την ελπίδα ότι το κόμμα του θα είναι ενισχυμένο στις εκλογές, γιατί ο κόσμος, όπως είπε, θα εκτιμήσει την πολιτική του δράση στα οικολογικά προβλήματα της χώρας.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις "ασύμμετρες απειλές", ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε ότι είδαμε να κατασκευάζονται φωτογραφίες εμπρηστών και εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε άσχημη πορεία.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όλα όσα λέγονται για οργανωμένο σχέδιο, για Αλβανούς, Τούρκους ή άλλους μετανάστες ή για τα Εξάρχεια, αποσταθεροποιούν τη χώρα και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, κάνοντας λόγο για "εκκωφαντική ανικανότητα όταν αναζητά ενόχους στη νεολαία".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να προκύψει πεντακομματική Βουλή μετά τις εκλογές, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι δεν είναι υπέρ μιας πεντακομματικής Βουλής, γιατί, όπως διευκρίνισε, δεν θέλουμε δυνάμεις, όπως το ΛΑΟΣ, που θα δημιουργούσαν κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

    Στην εισήγησή του στη σημερινή συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος παρουσίασε δέκα θέσεις σχετικά με την κρίση που προέκυψε από τις πρόσφατες πυρκαγιές και οι οποίες είναι:

    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί την αμηχανία ή την ενόχληση πολιτών για πολιτικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.

    2. Κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα για την μεταξύ τους αντιπαράθεση για άλλα θέματα, ενώ δεν έβαλαν στην ατζέντα τους το θέμα της προστασίας των δασών.

    3. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς τις εκλογές με το μέτωπο ψηλά, γιατί μίλησε έγκαιρα, από το Μάιο του 2007, για τους κινδύνους από πυρκαγιές, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι απών και δεν απάντησε στην επιστολή των δέκα σημείων για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων εκλογικά για τις πυρκαγιές, όπως και τον κ. Παπανδρέου, ενώ επέκρινε και την αρνητική στάση του ΚΚΕ.

    4. Είναι, είπε, μεγάλες οι ευθύνες της ΝΔ, αλλά και του πρωθυπουργού που διατηρεί στη θέση του τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Β.Πολύδωρα.

    Οι ευθύνες της κυβέρνησης, είπε, είναι στα άκρα, γιατί πέρα από τις ευθύνες για τις πυρκαγιές, ποτέ άλλοτε δεν έγινε, όπως σημείωσε, τέτοια επιχείρηση εξαγοράς ψηφοφόρων. Αντί η κυβέρνηση να δημαγωγεί και να εξαγοράζει ψήφους, έπρεπε να φωνάξει τα κόμματα για συνεννόηση, ποτέ δεν έγινε τέτοια βρώμικη επιχείρηση σε εκλογές, είπε ο κ. Αλαβάνος.

    5. Επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως είπε, δημιούργησε το βασίλειο των αυθαιρέτων, γιατί η χώρα δεν έχει Δασολόγιο και γιατί ψήφισε νόμους που κάθε άλλο παρά προστάτευαν τα δάση.

    6. Ο Αλέκος Αλαβάνος εκτίμησε ότι ο δικομματισμός έφθασε στα όριά του και στο εξής πρέπει να μπουν νέες προτεραιότητες, έξω από τον άγριο καπιταλισμό, να γίνουν επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και να μειωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

    7. Υπάρχει, τόνισε, κοινωνική αδικία που προκύπτει από την πολιτική των κομμάτων εξουσίας, πολιτική από την οποία πλήττεται ιδιαίτερα η νέα γενιά.

    8. Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί οι πολίτες και ιδιαίτερα η νέα γενιά αφυπνίζονται και γεννιούνται νέα κινήματα που είναι ελπίδα για το μέλλον.

    9. Υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα του δικομματισμού και ότι πάμε σε εκλογές, όπου οι πολίτες θα αρνηθούν αυτό το σύστημα διακυβέρνησης, και τέλος

    10. Ζήτησε να τιμωρηθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για αυτή την κατάσταση, παράλληλα δε τόνισε ότι υπάρχει ελπίδα που προκύπτει από το περιβαλλοντικό κίνημα, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν τη στάση του αυτή.

    Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του συνδυασμού, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρώην Γραμματέας του ΚΚΕ εσωτ. Γιάννης Μπανιάς, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Γραμματέας του ΣΥΝ Νίκος Χουντής.

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής:

    1. ΜΠΑΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου, Πολιτικός Μηχανικός

    2. ΡΙΝΑΛΝΤΙ ΡΟΔΟΛΦΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΡΟΥΝΤΙ) του Γουλιέλμου, Γραφικές Τέχνες

    3. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Γεωργίου, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

    4. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη, Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΕΡΤ

    5. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Σπυρίδωνα, Πρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Καταναλωτών

    6. ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Νικολάου, Δημοσιογράφος

    7. ΡΙΣΜΑΟΥΪ ΝΑΕΛΑ του Χάννα, Βιολόγος Βιοχημικός

    8. ΜΠΕΛΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γρηγορίου, Δικηγόρος

    9. ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου, δημοσιογράφος

    10. ΡΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΛΚΗΣ) του Κωνσταντίνου, Καθηγητής Πανεπιστημίου

    11. ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Διονυσίου, Νομικός- Ιδ. Υπάλληλος

    12. ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

    [02] Θ. Ρουσόπουλος: Υλοποιούνται τα μέτρα ενίσχυσης των πυροπαθών

    Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθούν με ελικόπτερο αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μπαρόζο φτάνει στις 02.00 τα ξημερώματα στην Αθήνα και θα επισκεφθεί αύριο τις πληγείσες περιοχές για να έχει προσωπική άποψη για τις καταστροφές που έγιναν, όπως δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε πως στην Αγροτική Τράπεζα σήμερα υποβλήθηκαν 4.202 δηλώσεις και δόθηκε το ποσό των 15,6 εκ. ευρώ, ενώ συνολικά στην Αγροτική Τράπεζα έχουν υποβάλλει αίτηση 13.919 πολίτες και έχει δοθεί το ποσό των 51,2 εκ. ευρώ. Στην Εθνική υπέβαλαν σήμερα 2.320 πολίτες αίτηση και δόθηκε το ποσό των 8,9 εκ. ευρώ, ενώ συνολικά έχουν υποβάλει αίτηση στην Εθνική 9.160 πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει 33,1 εκ. ευρώ . Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπέβαλαν σήμερα 2.361 πολίτες αίτηση και πήραν 8,4 εκ. ευρώ, ενώ συνολικά έχουν υποβάλει 6.365 πολίτες αίτηση και έχουν πάρει 23,1 εκ. ευρώ. Συνολικά ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι έχουν κατατεθεί 29.444 αιτήσεις και έχει δοθεί το ποσό των 107,5 εκ. ευρώ.

    Ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε πως το επίδομα μπορούν να το πάρουν οι πυρόπληκτοι από όλες τις τράπεζες και πως συνολικά περίπου 30.000 συνάνθρωποί μας έχουν λάβει περίπου 130 εκ. ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι 8.023 αγρότες σε όλη τη χώρα έχουν πάρει αποζημιώσεις παραπάνω από 13 εκ. ευρώ . Επίσης ανέφερε ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός έστειλε εγκύκλιο που αφορά την αποστολή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών. Επίσης ανέφερε πως ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ηλείας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους ασυνείδητους που προσπάθησαν να πάρουν παραπάνω από μια φορές το επίδομα των πυρόπληκτων και πως συνεχίζεται η διασταύρωση των στοιχείων μέσω διατραπεζικού συστήματος.

    Συγκεκριμένα ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως σήμερα έγιναν 50 προσαγωγές και μία σύλληψη και πως από τις χθεσινές προσαγωγές και συλλήψεις υπάρχουν 3 καταδίκες με 3,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Επιπλέον τόνισε πως με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών όσοι από λάθος πήραν παραπάνω χρήματα έχουν τη δυνατότητα να τα επιστρέψουν από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου υποβάλλοντας σχετική αίτηση στις τράπεζες. Μάλιστα ανέφερε ότι στην Εθνική Τράπεζα υπήρξαν περίπου 50 τέτοιες επιστροφές χρημάτων και επισήμανε πως μετά τις 7 Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν στο ακέραιο οι συνέπειες του νόμου.

    Μετά τη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Ιταλό ομόλογό της, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι η ελληνική πρωτοβουλία για ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας για φυσικές καταστροφές βρίσκει θετική αποδοχή, αφού και η Ιταλία πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη σ' αυτά τα ζητήματα. Τα επόμενα βήματα πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος θα γίνουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες όπου η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον Πορτογάλο και τον Ισπανό ομόλογό της και με άλλους ομολόγους της και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Επιπρόσθετα ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ευχαριστούν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για την προσφορά αλληλεγγύης τους αφού από το υστέρημά τους έδωσαν 80.000 δολλάρια για τους πυρόπληκτους . Επίσης συμπλήρωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν με 1,2 εκατ. δολάρια, η κινεζική κυβέρνηση με 1 εκ. δολάρια, ενώ ευχαρίστησε και τη ρωσική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Πούτιν .

    Επίσης ανέφερε πως κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε 34 χωριά, ενώ με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών παρέχεται δωρεάν μετακίνηση μέσω του ΚΤΕΛ στους πυρόπληκτους και έχουν εκδοθεί αντίγραφα αδειών οδήγησης που κάηκαν. Για τη γραμμή 1555 ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι έχει δεχθεί 115.936 κλήσεις εκ των οποίων οι 91.589 αφορούν προσφορές πολιτών και οι 24.347 αφορούν πληροφόρηση για τα μέτρα της κυβέρνησης.

    Επίσης πρόσθεσε πως έχει "ανέβει" και ειδική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση www.1555.gr . Επιπλέον είπε πως με εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι γενικοί γραμματείς περιφερειών εκδίδουν απαγορευτικές διατάξεις για κυνήγι στις πληγείσες περοχές, ενώ τόνισε πως απαγορεύεται και η βοσκή των ζώων αφού κάθε πυρόπληκτη περιοχή κηρύσσεται αναδασωτέα. Επίσης ανέφερε πως υπήρξαν τηλεγραφήματα συμπαράστασης από τους πρωθυπουργούς του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, της Νορβηγίας, της Ρουμανίας, του Λιβάνου, του Πακιστάν, της Σιγκαπούρης, της Ιαπωνίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Λετονίας.

    Σε ερώτηση για το λόγο που επέστρεψε ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος από τις πληγείσες περιοχές στην Αθήνα, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως από την πρώτη στιγμή ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν στις περιοχές που επλήγησαν, πως έχει δουλέψει πρωί μεσημέρι βράδυ και χρειάστηκε να επιστρέψει για εργασίες στο υπουργείο. Μάλιστα είπε πως είναι πιθανόν να ξαναπάει όπως και άλλοι υπουργοί με συντονιστή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σε ερώτηση για το πως σχολιάζει η κυβέρνηση τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για όσους μίλησαν περί ασύμμετρης απειλής, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως η κυβέρνηση εδώ και τρεις τέσσερις ημέρες έχει πάρει θέση και δεν χρειάζεται άλλη νεότερη ερμηνεία ή διευκρίνηση "οι όποιες προσωπικές απόψεις εκφράζονται στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει δεν σημαίνει ότι θα αποτελούν κάθε φορά αντικείμενο σχολιασμού", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης είπε ότι έλλειψη αξιοπρέπειας υπάρχει όταν μια πολιτεία καθυστερεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών . " Σ' αυτή την περίπτωση έγινε το αδύνατο δυνατό για να δείξουμε σεβασμό στους πολίτες", επισήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την κατάσταση ενόψει εκλογών είπε : " Η κυβέρνηση εργάζεται για να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν τους ανθρώπους που επλήγησαν αυτό είναι αλήθεια, η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές ασκεί τα καθήκοντά της και οφείλει να παράσχει βοήθεια στους πολίτες . Είναι κατακριτέο αυτό; Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να αφήσει αβοήθητους τους ανθρώπους έως τις εκλογές".

    Σε ερώτηση αν τα διλήμματα που υπήρχαν πριν από τις πυρκαγιές όπως αυτό για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ισχύουν και τώρα, είπε πως υπάρχουν και επιχειρήματα και χρόνος για πολιτική αντιπαράθεση τονίζοντας πως η κυβέρνηση εργάζεται στο σύνολό της για την κατάσταση των πυροπαθών.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσκόπηση της VPRC που έγινε για το "Σκάι" και σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε 152 έδρες, αφού επανέλαβε πως δεν σχολιάζει δημοσκοπήσεις σημείωσε πως είναι βέβαιο ότι για να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. " Μόνο ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει τον τόπο μπροστά και να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς", υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. Μάλιστα σε ερώτηση αν με 152 βουλευτές μια κυβέρνηση είναι ισχυρή είπε " ας μην αρχίσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί η απάντηση δεν αφορά το συγκεκριμένο αριθμό, δεν σχολιάζω τη μέτρηση, άρα ούτε καν και τον αριθμό των εδρών που με βάση αυτή τη μέτρηση θα έπαιρνε η Νέα Δημοκρατία. Εκανα γενική τοποθέτηση αποσυνδέοντας το ένα θέμα από το άλλο".

    Σε άλλη ερώτηση σχετική με την οικονομική συνδρομή της αμερικανικής κυβέρνησης είπε ότι όπως προκύπτει από ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να παράσχει βοήθεια και γι αυτό εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας. Μάλιστα σημείωσε πως η πρόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησαν συνεννοήσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων προκειμένου να προσδιοριστεί το είδος της προσφορότερης αρωγής. Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως κάθε χώρα όπως και η δική μας, που είναι μικρή σε μέγεθος, με βάση την οικονομία, σε τέτοιες περιπτώσεις σπεύδει να προσφέρει, αναφέροντας ως παράδειγμα το τσουνάμι. " Αυτή η πρακτική αναδεικνύει ότι στο σημερινό κόσμο η αλληλεγγύη είναι ένα ζητούμενο που έχει απάντηση".

    Σε ερώτηση για το αν είναι βέβαιος πως ο Κώστας Καραμανλής θα είναι πρωθυπουργός μετά τις εκλογές είπε πως έχει απαντήσει εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι Ελληνες θα επιλέξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία " θα κριθεί από τους ίδιους σε 15 μέρες από σήμερα", πρόσθεσε, ενώ για το αν θα έχουν επιπτώσεις στην εικόνα της κυβέρνησης οι καταστροφές, είπε πως θα το απαντήσουν αυτό οι πολίτες και πως δεν είναι μόνο οι πληττόμενοι που παρακολουθούν αν η πολιτεία είναι κοντά τους, αλλά πολίτες από όλη τη χώρα.

    Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων για πυρόσβεση παρέπεμψε σε απάντηση στη Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού κ. Φώλια στις 23 Ιουλίου 2007, ενώ σε άλλες ερωτήσεις διευκρίνησε ότι η πολιτεία θα καλύψει πλήρως την επανακατασκευή όσων σπιτιών καταστράφηκαν, αλλά και ό,τι χρειαστεί για τα σπίτια που χρειάζονται επισκευή. Επίσης ανέφερε πως και μετά τις 7 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για τους επιτήδειους που προσπάθησαν να πάρουν παραπάνω επιδόματα.

    Τέλος ανέφερε ότι αύριο η ενημέρωση των Συντακτών θα γίνει στις 13.00.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 August 2007 - 18:30:26 UTC