Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Νέο συμβόλαιο με το λαό

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Νέο συμβόλαιο με το λαό

    Το Εκλογικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος θα επισκεφθεί, στις 7.00μμ, ο πρόεδρος του Κινήματος, όπου θα συναντηθεί με μέλη και φίλους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

    Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική, αποτελεσματική, ικανή και δημιουργική κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Νίκης της Κοζάνης και θεώρησε συμβολικό το όνομα της πλατείας και προάγγελο του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής.

    Ο Γ.Παπανδρέου επέμεινε στο άνοιγμά του στους ψηφοφόρους με αριστερή καταγωγή, τονίζοντας ότι η νίκη της Κυριακής θα είναι νίκη όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας, της προόδου και της αριστεράς. Επίσης ο κ. Παπανδρέου τοποθέτησε τη Νέα Δημοκρατία μόνη απέναντι σε όλες τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην προεκλογική περίοδο απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους της αριστεράς, κυρίως σε εκείνους που δεν δέχονται διλήμματα του τύπου "τι Πλαστήρας τι Παπάγος", "τι Ανδρέας Παπανδρέου τι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης".

    Οταν τέτοιου είδους διλήμματα έπιασαν, τόνισε ο κ. Παπανδρέου υπήρξε πολύ μεγάλο κόστος για τη χώρα, μεγάλο κόστος για τη δημοκρατία και τους δημοκρατικους θεσμούς. Και χαρακτήρισε ανιστόρητες τις αναφορές των ηγεσιών των κομμάτων της άλλης αριστεράς ότι όλοι είναι ίδιοι. Οι αριστεροί πολίτες, τόνισε, γνωρίζουν πού οδηγούν τον τόπο αυτά τα διλήμματα, τα απέρριψαν στο παρελθόν, τα απορρίπτουν και σήμερα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ότι το ξέσπασμα ελευθερίας και δημοκρατίας του λαού της Κοζάνης δείχνει ότι έχει πάρει την απόφασή του η οποία είναι πανστρατιά και γιορτή της νίκης της νέας αλλαγής.

    Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την εθνική αναγέννηση, την εθνική ομοψυχία, την εθνική αφύπνιση και την ενότητα των Ελλήνων καθώς και το ξαναχτίσιμο όλων όσων έχασε η χώρα και μάλιστα ακόμα καλύτερα από ότι ήταν πριν.

    Απαντώντας σε συνθήματα των συγκεντρωμένων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε τις διαφορές του από τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τη χώρα ο κ. Καραμανλής αναφέροντας και δίνοντας έμφαση στη φράση "δεν θα κρύβομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, θα είμαι πάντα κοντά σας".

    Την Κυριακή, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης και της κρίσιμης ψήφου. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, τόνισε και πρόσθεσε ότι την Κυριακή υπογράφουμε ένα καινούργιο συμβόλαιο με το λαό, βάζουμε τέλος στη μιζέρια και την παρακμή, τέλος σε αυτούς που θέλησαν να μάς γυρίσουν πίσω στο παρελθόν.

    Ο κ. Παπανδρέου έθεσε για πρώτη φορά με σαφή τρόπο τα διλήμματα για τις εκλογές της Κυριακής. Τα δώδεκα διλήμματα είναι:

    1. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ή Δεξιά Συντηρητική Παράταξη;

    2. ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ στην κυβέρνηση;

    3. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία και ανασφάλεια;

    4. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή πισωγύρισμα σε έναν εργασιακό μεσαίωνα;

    5. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή αύξηση του ΦΠΑ στο 21% και έξαρση της ακρίβειας;

    6. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

    7. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ΕΣΥ;

    8. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων;

    9. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή οικολογική καταστροφή με νέες δασοκτόνες τροπολογίες και με «Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια» που θα σκοτώσουν τα νησιά και τις παραλίες μας;

    10.Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ασύδοτος αυταρχισμός με τα ΜΑΤ στους δρόμους και τα δακρυγόνα σε πρώτη ζήτηση;

    11.Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή κομματικό κράτος με «γαλάζιες συνεντεύξεις», συγγενείς και κολλητούς;

    12.Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή καινούργια σκάνδαλα και νέες συγκαλύψεις καινούργιοι κουμπάροι και καινούργια ομόλογα;

    Η απάντηση στα διλήμματα αυτά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι μία και μόνη: κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση της νέας αλλαγής, της σιγουριάς, της ελπίδας και της προοπτικής.

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι κυβέρνηση της κοινωνικής δικαιοσύνης κα της αναδιανομής του πλούτου, της πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, κυβέρνηση της δημοκρατίας, της συμμετοχής και της αποκέντρωσης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Κοζάνης κατηγορώντας τη ΝΔ ότι με την πολιτική της έφερε την περιοχή πολλά βήματα πίσω. Ειδικότερα ανέφερε ότι στο Πανεπιστήμιο δεν λειτουργούν νέα τμήματα. Το ΤΕΙ έχει φέτος 3.000 λιγότερους σπουδαστές, οι κοινωνικές δομές εγκαταλείπονται, τα νοσοκομεία με κλειστές τις μονάδες εντατικής θεραπείας υπολειτουργούν, ενώ χάνονται πολλά χρήματα από το Γ' ΚΠΣ και κόβονται πολλά έργα. Επίσης τόνισε ότι η ΝΔ άφησε αβοήθητους τους αγρότες, τα καπνά εγκαταλείπονται, οι κτηνοτρόφοι είναι απροστάτευτοι.

    Ειδική μνεία έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ η οποία, όπως τόνισε, απαξιώνεται και η ΝΔ την ετοιμάζει για ιδιωτικοποίηση, ενώ όπως είπε τα προβλήματα του περιβάλλοντος επιδεινώνονται καθημερινά και δεν λαμβάνεται καμία απόφαση για τη μείωση των ρύπων καθώς και ότι η ΝΔ συνεχίζει τον εμπαιγμό για τη μετεγκατάσταση οικισμών.

    Η Κοζάνη αξίζει καλύτερα τόνισε ο κ. Παπανδρέου και ανέφερε πέντε προτεραιότητες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή. Πρώτη προτεραιότητα είναι να γίνει η περιοχή ένας πόλος της γνώσης, δεύτερη να δημιουργηθεί ένας αναπτυξιακός πόλος με εξωστρέφεια, τρίτη προτεραιότητα η αγροτική οικονομία στην οποία θα στηριχθεί η ανάπτυξη της περιοχής, τέταρτη η ανάδειξη της ομορφιάς του τόπου με ανάδειξη της πολιτιστικής του παράδοσης και ανάπτυξη του τουρισμού, πέμπτη που θα αποτελεί και τον κυρίαρχο πόλο ανάπτυξης της περιοχής είναι η ενέργεια και το περιβάλλον.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του και την περιοδεία του στη βόρεια Ελλάδα, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά γενικό προσκλητήριο και εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 September 2007 - 4:30:20 UTC