Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Ισχυρό αντίβαρο το ΚΚΕ
  • [02] Ιστορικό ρεκόρ για πετρέλαιο και ευρώ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Ισχυρό αντίβαρο το ΚΚΕ

    Περιοδεία στο THE MALL ATHENS, πραγματοποίησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα και τους εργαζόμενους στη διεύθυνση και τις υπηρεσίες ασφάλειας και καθαριότητας του «THE MALL ATHENS».

    «Ισχυρό και αταλάντευτο αντίβαρο» θα είναι το ΚΚΕ «απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζουν είτε κερδίσουν είτε χάσουν», όπως δήλωσε η κα Παπαρήγα στη διάρκεια της περιοδείας της. «Η ψήφος στο ΚΚΕ θα μείνει στη θέση της και στις 17 του Σεπτέμβρη και στις 18», τόνισε η γγ του ΚΚΕ σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να αλλάξει στρατόπεδο το ΚΚΕ κάτω από διάφορα προσχήματα. Γι αυτό κι αυτή η ψήφος είναι η καλύτερη επένδυση στους αγώνες που θα έρθουν, μπροστά στη νέα μπόρα που θα έρθει. Υπάρχει ελπίδα ορισμένα πράγματα να τα ματαιώσουμε, να τα δυσκολέψουμε. Υπάρχει ελπίδα να προσβλέπουμε σβ ένα καλύτερο μέλλον».

    Το απόγευμα, η κα Παπαρήγα θα επισκεφθεί το Κέντρο Πρόληψης Εξάρτησης - Αγωγής Υγείας των δήμων Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου «ΑΡΗΞΙΣ» (Σμύρνης 28, Χαϊδάρι). Θ συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων και τους εργαζόμενους στα κέντρα πρόληψης καθώς και με ομάδες που συνεργάζονται με το κέντρο πρόληψης (γονείς, εφήβους, νέους).

    Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές

    Προσκλητήριο στους εργαζόμενους για ένα νέο ξεκίνημα στις 17 Σεπτεμβρίου, απηύθυνε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίο του Άρεως.

    Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι συμβολή για να σηκωθεί ένας πιο ισχυρός κοινωνικοπολιτικός φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

    Αυτό που ενδιαφέρει στις 16 Σεπτέμβρη είναι να νιώθουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δέχθηκαν εκλογικό - πολιτικό χτύπημα, ενώ δυνάμωσε αισθητά ο αντίποδάς τους, το ΚΚΕ, τόνισε η Γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι .

    Μιλώντας για την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το κόμμα της ώστε να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός, δηλαδή η συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας.

    Η πολιτική συμμαχιών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την κάψουμε με πρόχειρες συμμαχίες για καιροσκοπικούς λόγου, είπε η κ. Παπαρήγα υπενθυμίζοντας ότι >.

    Αναφερόμενη αναλυτικά στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων την τελευταία 20ετία και την τακτική τους ενόψει των εκλογών της Κυριακής, η κ. Παπαρήγα είπε ότι >.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν παραπλανητικά τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, ενώ ξέρουν ότι το σύστημα ακόμη έχει τη δύναμη να αναδείξει αντιλαϊκή κυβέρνηση, κυβέρνηση των επιχειρηματιών. Δεν είναι τυχαίο, είπε, ότι αναζητούνται αναχώματα και απλώνονται χέρια συνεργασίας. Το θέμα είναι να μη φοβάται ο λαός να ανοίγει δρόμο. Διαφορετικά θα είναι πάντα στη γωνία, κολλημένος στο τοίχο, ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη.

    Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενώς στις διαφορετικές θέσεις και πολιτικές που ανέπτυξε το ΚΚΕ σε όλα τα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής για να απευθυνθεί ακολούθως στον Συνασπισμό και να υπογραμμίσει ότι >.

    [02] Ιστορικό ρεκόρ για πετρέλαιο και ευρώ

    Υποχωρούν ελαφρά σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας αφού ξεπέρασαν χθες στην Νέα Υόρκη για πρώτη φορά στην ιστορία τα 80 δολάρια το βαρέλι.

    Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε το πρωί κατπα 25 σεντς στα 79,66 δολάρια το βαρέλι από τα 79,91 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη.

    Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε επίσης κατά 6 σεντς στα 77,62 δολάρια το βαρέλι από το χθεσινό κλείσιμο στο Λονδίνο.

    Η τιμή του ελαφρού αργού κατέγραψε χθες ιστορικό ρεκόρ φθάνοντας στα 80,18 δολάρια, παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει κατά 500.000 βαρέλια την ημερήσια παραγωγή του καρτέλ από την 1η Νοεμβρίου. Η αύξηση αυτή αποφασίστηκε για να εκτονωθούν οι φόβοι που εκφράζονται για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης λόγω της ανόδου του κόστους του αργού.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της συμβουλευτικής εταιρίας Petromatrix Ολιβιέ Ζακόμπ, "το αποτέλεσμα της συνόδου του ΟΠΕΚ δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει τις τάσεις σε μια αγορά που αρέσκεται στις ακραίες καταστάσεις".

    Πάντως, ο ΟΠΕΚ χρειαζόταν να ισορροπήσει τις ανησυχίες σχετικά με τα μειούμενα αποθέματα (εν όψει της περιόδου του χειμώνα) με τους φόβους για επιβράδυνση της οικονομίας στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη ζήτηση πετρελαίου.

    Άνοδος-ρεκόρ του ευρώ

    Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

    Την Τετάρτη το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν μεταξύ των 1,3823 - 1,3892 δολαρίων, ενώ η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ - δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,3885.

    Σήμερα, το ευρώ παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις έναντι του δολαρίου. Ειδικότερα, στις 14:15 η ώρα, ενισχυόταν σε ποσοστό 0,01% περίπου και η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου ήταν στα 1,389 δολάρια.

    Η υποχώρηση του δολαρίου αποδίδεται στις προσδοκίες των επενδυτών για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, εξέλιξη η οποία θα κλείσει περαιτέρω την ψαλίδα των επιτοκίων ευρώ- δολαρίου. Οι πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό νόμισμα τις τελευταίες έξι ημέρες, εντάθηκαν μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών, η οποία προέβλεπε μείωση των πωλήσεων κατοικιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2007 - 12:30:26 UTC