Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Δεν μπορεί να χαθεί ούτε μία μέρα, ούτε ένα λεπτό"
  • [02] Ενταση στο ΠΑΣΟΚ

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Δεν μπορεί να χαθεί ούτε μία μέρα, ούτε ένα λεπτό"

    Συνεργασία με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης, έχει διαδοχικά ο πρωθυπουργός, από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση τόνισε ότι η άμεση προτεραιότητα είναι η κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το οποίο όπως ανέφερε, έχει γίνει σημαντική προεργασία.

    Στόχος είναι όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας "να συνεχιστεί η επιτυχημένη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων ώστε να φτάσουμε το 2010 σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αυτό άλλωστε είναι μια υποχρέωση που έχουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης".

    Δεύτερος στόχος είπε ο κ. Αλογοσκούφης είναι η αξιοποίηση του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο οποίο έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η πρόοδος αυτή όπως ανέφερε, θα συνεχιστεί με το νέο υφυπουργό (σ.σ. Γιάννη Παπαθανασίου).

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι και η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την αξιοποίηση και του Δ' ΚΠΣ με βάση το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς για την περίοδο 2007 -2013. "Είναι μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα μέχρι το 2013 για την ανάπτυξη των υποδομών της ευρυζωνικότητας και των ψηφιακών υπηρεσιών αλά και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια".

    Επίσης ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα επανακατατεθεί στη Βουλή θα είναι εκείνο που αφορά στη φοροδιαφυγή, ενώ όπως τόνισε θα υλοποιηθεί άμεσα και η εξαγγελία για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και για την κατάργηση κάθε φορολογίας στην πρώτη κατοικία.

    Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2008 θα υλοποιηθεί άμεσα και η εξαγγελία για τους τρίτεκνους αλλά και για το μισθολόγιο των αξιωματικών.

    Συνεργασία Καραμανλή με Βουλγαράκη και Καμμένο

    Συνεργασία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργο Βουλγαράκη και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Παναγιώτη Καμμένο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Βουλγαράκης μετά τη συνάντηση τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η ενοποίηση των δύο υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σημειώνοντας πως στόχος είναι ο περιορισμός των αλληλοεπικαλύψεων και των συναρμοδιοτήτων, που πολλές φορές δημιουργούσαν ένα αδιέξοδο και προβλήματα στη γενικότερη πολιτική, που έχει σχέση με τα νησιά και τους προορισμούς.

    Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι έγινε εκτενής συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλη την ατζέντα και των δύο υπουργείων και μπήκαν κάποιες προτεραιότητες με εντολή από τον κ. Καραμανλή να προχωρήσουν πάρα πολύ γρήγορα και να εφαρμοστούν όσα έχουν αναλυθεί από τον πρωθυπουργό πολλές φορές.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα συνεχιστούν τα σχέδια για τον Πειραιά, τη Δραπετσώνα και την ευρύτερη περιοχή, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε εκπληκτική δουλειά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και σε άλλη ερώτηση για την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων σημείωσε ότι αυτό δεν οφείλεται στον κ. Κεφαλογιάννη αλλά στον οργανισμό των δύο υπουργείων, καθώς είχαν αποκοπεί οι αρμοδιότητες από το μεν και από το δε.

    Ο κ. Βουλγαράκης εξήρε και την δουλειά του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη και ανέφερε ότι το απόγευμα θα μεταβεί με τον κ. Καμμένο στη Μυτιλήνη για να παραλάβει και επισήμως το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής.

    Δηλώσεις Κ.Καραμανλή στο Υπουργικό Συμβούλιο

    "Θα παρακολουθώ στενά το έργο όλων των υπουργείων και θα είμαι παρών ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα υπουργεία", τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και επεσήμανε ότι οι υφυπουργοί θα κινούνται αυστηρά στις κατευθύνσεις που ορίζονται από τους υπουργούς.

    Μάλιστα τόνισε, πως δεν γίνονται δημόσιες δηλώσεις υφυπουργών χωρίς συνεννόηση με τους υπουργούς. "Η πολλή τηλεόραση, οι πολλές δηλώσεις, οι πολλές δημόσιες κουβέντες βλάπτουν και βλάπτουν σοβαρά. Χρειάζεται μέτρο και πολλή προσοχή. Εχουμε βέβαια χρέος να υπερασπιζόμαστε και να στηρίζουμε το έργο της κυβέρνησης συντεταγμένα και συλλογικά. Ασυνεννοησίες και προσωπικές στρατηγικές δεν νοούνται, δεν τις δέχονται οι πολίτες, δεν πρόκειται κατά συνέπεια να τις δεχθώ", είπε συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής, ενώ έδωσε εντολή όλα τα υπουργεία να είναι σε διαρκή επαφή με όλους τους βουλευτές της ΝΔ και τα μέλη των διαρκών κοινοβουλευτικών ομάδων. Μάλιστα σημείωσε, πως δεν πρόκειται για σχήμα λόγου ή τυπική διαδικασία "είναι ουσία, θέλω να είναι απόλυτα σαφές στον καθένα, λειτουργούμε και οι 152 ως μια γροθιά απέναντι στα προβλήματα, είπε με έμφαση αναφέροντας ότι αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας και σε αυτή την απαίτηση ,τόνισε, ότι πρέπει η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο ακέραιο.

    [02] Ενταση στο ΠΑΣΟΚ

    "Θέλω να σας μεταφέρω την μεγάλη αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για το περιστατικό που λίγο πριν έλαβε χώρα. Δεν έχει σημασία αν είναι μεμονωμένο περιστατικό, έχει σημασία ότι είναι απαράδεκτο, μας προσβάλλει όλους και θέλω να πω ότι αυτή η πράξη τραμπουκισμού δεν στρέφεται κατά του κ. Βενιζέλου, στρέφεται κατά όλων μας, έτσι το εισπράττουμε και γι' αυτό το λόγο ομόφωνα και ομόθυμα το καταδικάζουμε" δήλώσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης αμέσως μετά την "εκτόξευση" ενός κύπελλου καφέ κατά του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου την στιγμή που προσερχόταν στην Χαριλάου Τρικούπη.

    Για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς "ουδείς αποδοκίμασε τον κ. Βενιζέλο" αλλά και για τις προσπάθειες που έκανε το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να περιφρουρήσει τον χώρο έξω από τα γραφεία του κόμματος έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής του Κινήματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Από την μεριά του ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για την προσπάθεια κάποιων να "επιστρέψουμε στον τραμπουκισμό και τον Μεσαίωνα, ενώ πρέπει να διαφυλάξουμε το ήθος της δημοκρατικής παράταξης και τον πολιτικό πολιτισμό".

    Ο κ. Βενιζέλος έκανε επίσης λόγο για καθοδηγούμενες ενέργειες και επέρριψε ευθύνες σε αυτούς που καθοδηγούν, υποθάλπουν αυτήν την κατάσταση και υπονομεύουν την παράταξη

    "Λυπάμαι. Για κάποιους ανθρώπους θέλω να πώ ότι καταλαβαίνω πως καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

    "Από το μητρώο διαπίστωσα ότι δεν είναι μέλος ,ούτε φίλος του ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης, λίγο αργότερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης του επεισοδίου έχει παρελθόν σε ανάλογες ενέργειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 September 2007 - 10:30:25 UTC