Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: "Να αναδειχθεί η μάχη των ιδεών"
  • [02] Γ. Καρατζαφέρης: "Να χτυπηθεί η ακρίβεια"

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: "Να αναδειχθεί η μάχη των ιδεών"

    "Χρειάζεται να αναδειχτεί η μάχη των ιδεών σε όλα τα μείζονα θέματα όπως η οικονομία και το ασφαλιστικό" τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην δευτερολογία της στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων. Η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε ουσιαστικές προγραμματικές δηλώσεις αλλά ήταν γενικόλογες και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν.

    Στην χθεσινή της ομιλία η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ «θα συνεχίσει να πολιτεύεται με την ίδια πολιτική που πολιτεύεται πάντα και που δεν την καθορίζουν τα αποτελέσματα της κάλπης, μια πολιτική που είναι υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και κατά του μεγάλου κεφαλαίου».

    Η γγ του ΚΚΕ μίλησε στη συνέχεια για «ασυμβίβαστη πολιτική» και πρόσθεσε ότι το κόμμα της δεν αλλάζει τη στάση του ούτε απέναντι στη πολιτική της ΝΔ γιατί είναι διαμετρικά αντίθετο με τη πολιτική της, αλλά ούτε και σε σχέση με τα άλλα κόμματα γιατί, όπως είπε δεν συντρέχει κανένας λόγος.

    «Δεν συμφωνούμε με τεχνητά αθροίσματα, θεωρούμε υποβολιμαία την κριτική που δεχθήκαμε προεκλογικά, η πολιτική μας δεν θα γίνει στα τηλεπαράθυρα αλλά με θέσεις, γιατί σε καμιά περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει να εντυπωσιάσουμε αλλά να συμβάλουμε ώστε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να μην είναι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα», υπογράμμισε η κα Παπαρήγα.

    Απαντώντας στον πρωθυπουργό για αλλαγή του εκλογικού νόμου, η κ Παπαρήγα εξέφρασε την αντίρρηση της υποστηρίζοντας ότι «θα είναι χειρότερος. Εμείς παραμένουμε στο πάγιο αίτημα της απλής αναλογικής. Δεν είναι βέβαια πανάκεια ούτε η απλή αναλογική, αλλά θεωρούμε ότι πρέπει το κύριο βάρος να δοθεί ώστε να γίνει χάρτινο εμπόδιο που θα επιβάλει ανατροπές» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ακόμα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι θα ενταθούν τα κυβερνητικά αντιλαϊκά μέτρα ενάντια στους εργαζομένους ενώ αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είπε ότι «δεν είναι ούτε καν ασπιρίνες».

    Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική, τόνισε ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης θα φέρει την Ελλάδα στη θέση να είναι ο αδύνατος κρίκος της Νοτιανατολικής Ευρώπης, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής και της Ρωσίας για το ποιος θα προωθήσει τα δικά του συμφέροντα, ενώ πρόσθεσε και ότι «ο δρόμος αυτός θα είναι αιματηρός».

    Αναφερόμενη στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ανέφερε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι να υπάρχει πάντα το βέτο αλλά, σημείωσε ότι «τα μεγάλα λόγια που λέγονται πέφτουν, όχι γιατί μια κυβέρνηση αθετεί την υπόσχεση της αλλά γιατί δεν μπορεί να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων».

    [02] Γ. Καρατζαφέρης: "Να χτυπηθεί η ακρίβεια"

    Να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να χτυπηθεί η ακρίβεια, την οποία εκτινάσει η υπερτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης στην δευτερολογία του στη Βουλή. Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ακόμα την ανάγκη για περισσότερες διεκδικήσεις της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες και αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Ολυμπιακής.

    Στην πρωτομιλία του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άσκησε κριτική για την «στείρα εξωτερική πολιτική» που εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση.

    «Εμείς είμαστε αντίθετοι με το σχέδιο Ανάν που κάποιοι πολύ εύκολα το υιοθέτησαν. Αν σας άκουγαν δεν θα υπήρχε σήμερα Κύπρος. Ακούμε χρόνια τώρα πως η "Κύπρος είναι μακριά": Είναι μακριά για τα F-16, αλλά όχι για τον Κίμωνα που πήγε με τριήρεις να την ελευθερώσει από τους Πέρσες. Στηρίξατε την επανεκλογή Ερντογάν, πήγατε όμως να στηρίξετε τον Τάσο Παπαδόπουλο;», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, που τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως: «Υπάρχει η παγκοσμιοποίηση, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι αντίθετοι σβ αυτήν. Εμείς είμαστε αντίθετοι» και πως «δεν υπάρχει ανατολή και δύση, ούτε αριστερά και δεξιά. Ποιος είναι αριστερός σήμερα; Ο Μπλερ, ή ο Αθνάρ που πήγαν εθελοντές στον πόλεμο του Αμερικανού ενάντια στο Ιράκ;»

    Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι «η πολιτική του Σόρος νικά κατά κράτος την πολιτική του σωρού» και πρότεινε στην κυβέρνηση να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία, «για να μπορέσετε αυτό που λέτε να γίνει πιστευτό: Γιατί το βέτο δεν έχει γίνει πιστευτό, ούτε στην Ελλάδα, ούτε εκεί».

    «Στις πόσες παραβιάσεις εναερίου χώρου θα αντιδράσουμε; Πότε θα αντιδράσουμε στα ναρκωτικά; Οι χρήστες είναι τραυματίες ενός ακήρυχτου πολέμου της Νέας Τάξης Πραγμάτων, γιβ αυτό χρειάζονται προστασία τα νέα παιδιά και για να πάει ένα παιδί στον ΟΚΑΝΑ θέλει 6 χρόνια. Στα πόσα πρόστιμα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα αντιδράσουμε; Πότε θα τα βάλετε με τους νταβατζήδες; Πότε θα αντιδράσετε στη διαφθορά; Στην υπογεννητικότητα;» είπε ακόμα ο κ. Καρατζαφέρης που συμπλήρωσε:

    «Στα πόσα εκατομμύρια καμένα στρέμματα θα αντιδράσουμε; Είπατε ότι κάποιος βάζει τις πυρκαγιές; Ποιος το κάνει αυτό; Μήπως ο ίδιος που έκανε τις υποκλοπές; Υπέκλεπταν το δικό σας τηλέφωνο κε Πρωθυπουργέ και δεν έχει πάει κανείς φυλακή. Είστε έτοιμος να τα βάλετε με τα καρτέλ; Με των πετρελαιοειδών;»

    «Είναι κλέφτες οι τραπεζίτες κε Πρωθυπουργέ και πρέπει να στείλετε τον εισαγγελέα να κάνει έλεγχο. Ποιος έχει υπογράψει με Τράπεζα και πλήρωσε όσα έπρεπε; Δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην είναι όμηρος πιστωτικής τράπεζας. Προτάσεις έχετε για το ασφαλιστικό; Δική μας πρόταση, είναι από τα 60 και πάνω, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 4 ημέρες».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε και στο αποσυρθέν βιβλίο της Ιστορίας της Στβ Δημοτικού, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου περί «συμπόρευσης του Πρωθυπουργού με την ακροδεξιά»:

    «Ακούσατε την κραυγή του λαού και όχι της ακροδεξιάς. Όλος ο λαός ήταν αντίθετος, δικά σας στελέχη ήταν αντίθετα κι εσείς ο ίδιος ακόμα. Μαζί με τον κ. Τζέμ έχετε υπογράψει αυτό το μνημόνιο για τα βιβλία της ιστορίας. Δεν ξέρω εάν ήταν η βραδιά που χορέψατε το ζεϊμπέκικο. Άλλο βιβλίο της 3ης Γυμνασίου τα βάζει με τον Α. Παπανδρέου και την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια?»

    Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε τέλος ειδική μνεία στην «Ολυμπιακή», λέγοντας πως «όλα γίνονται για την AEGEAN», για τους ανταγωνιστές της εταιρείας που εξυπηρετούνται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    - Οι αναφορές του προέδρου του ΛΑΟΣ σε ονόματα συγκεκριμένων επιχειρηματιών που έχουν σχέση με τις αερομεταφορές, προκάλεσαν σύντομο σχόλιο του Προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα, ο οποίος εξέφρασε την αντίρρησή του «στη χρήση ονομάτων μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, την ώρα που δεν υπάρχει δυνατότητα προστασίας τους. Χωρίς αυτό να περιορίζει την ελευθερία του λόγου, είναι θέμα να είμαστε κι εμείς συνεπείς απέναντι σβ αυτούς που δεν μπορούν να απαντήσουν σβ αυτήν την αίθουσα».

    «Αφήστε να κάνει ο καθένας τη δουλειά του όπως πιστεύει. Λογοκρισία, δεν υπήρξε, δεν θα υπάρξει, και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ποτέ» απάντησε ο Γ. Καρατζαφέρης.

    «Δεν μίλησα για λογοκρισία. Είναι θέμα αρχής και για όλους μας, για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους» ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 September 2007 - 18:30:20 UTC