Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε ο διάλογος για το ασφαλιστικό

  • [01] Αρχισε ο διάλογος για το ασφαλιστικό

    Η πρεμιέρα του διαλόγου για το ασφαλιστικό στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σημαδεύτηκε από τη μη συμμετοχή του ΚΚΕ, την αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και την παραμονή, από πλευράς αντιπολίτευσης, μόνο των βουλευτών του ΛΑΟΣ.

    Η σημερινή συζήτηση δεν έγινε επί της ουσίας αλλά αφορούσε τη διαδικασία του διαλόγου και την ατζέντα των θεμάτων που ανέπτυξαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

    Στην αρχή της συνεδρίασης, ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας έθεσε τη βάση του διαλόγου, που καθορίζεται σε 3 κύκλους.

    Ο Πρώτος κύκλος, θα αφορά την οικονομική πλευρά του ασφαλιστικού συστήματος, όπως τη χρηματοδότηση, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και τον τρόπο καταβολής των οφειλών του κράτους.

    Ο Δεύτερος κύκλος θα αφορά την ενοποίηση των ταμείων και τον διοικητικό εκσυγχρονισμό τους.

    Ο Τρίτος κύκλος θα αφορά ειδικά ζητήματα όπως, τη λίστα των ανθυγιεινών επαγγελμάτων, τις αναπηρικές συντάξεις και την ενίσχυση της μητρότητας.

    Τόσο τα κόμματα όσο και οι κοινωνικοί εταίροι που συμμετείχαν στην διαδικασία συμφώνησαν στη βάση αυτού του διαλόγου τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα της χρηματοδότησης, και το πώς θα καταβληθούν οι οφειλές του κράτους προς τα ταμεία.

    Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του,Θ. Πάγκαλος έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την συμμετοχή του κόμματος του στο διάλογο:

    Να υπάρξει σαφής εικόνα της κατάστασης των ταμείων, αναλογιστική μελέτη και να κατατεθεί συγκεκριμένη και σαφής πρόταση από την κυβέρνηση.

    Τόσο ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας όσο και ο εισηγητής της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισαν προσχηματική την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ λόγω ανυπαρξίας θέσεων, όπως είπαν.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε χαρακτηριστικά ότι "δεν πρέπει κανείς να περιμένει ότι θα λυθεί από αυτή την κυβέρνηση το ασφαλιστικό" προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνος.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος κάλεσε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι και εντός τριμήνου να καταθέσουν ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ασφαλιστικών προβλημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 October 2007 - 10:30:17 UTC