Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

  • [01] Καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

    Νέες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν σήμερα στη δυτική Καλιφόρνια, που έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πυρκαγιών, από τις οποίες τουλάχιστον μία είναι εγκληματικής προέλευσης, που έχουν προκαλέσει ένα νεκρό, έχουν καταστρέψει δεκάδες κτίρια και έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Σε όλο το νότιο τμήμα της πολιτείας, από τα βόρεια του Λος Άντζελες έως τα μεξικανικά σύνορα, χιλιάδες πυροσβέστες βρίσκονταν στο πόδι από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί για να προσπαθήσουν να αντιπετωπίσουν αποτελεσματικά δέκα πυρκαγιές μεγάλης έκτασης, που έχουν καταστρέψει συνολικά 25.000 εκτάρια γης, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου, οι πυροσβέστες μάχονται εναντίον των πολύ ισχυρών ανέμων, που δημιουργούν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις σε μια περιοχή όπου έχει βρέξει πολύ λίγο από τον Μάρτιο.

    Μια από τις πλέον εντυπωσιακές φωτιές, εντοπίζεται ανατολικά του Σαν Ντιέγκο πολύ κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, και προκάλεσε χθες το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 17, ανάμεσά τους και τεσσάρων πυροσβεστών.

    Σήμερα το πρωί, η φωτιά κατέστρεψε 8.000 εκτάρια και απειλούσε "εκατοντάδες κτίρια" σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Υπηρεσίας της Καλιφόρνιας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    Πιο βόρεια, οι 36.000 κάτοικοι της πόλης Ραμόνα, σε απόσταση περίπου 50 χλμ βορειοανατολικά του Σαν Ντιέγκο, εγκατέλειπαν σήμερα τις εστίες τους λόγω μιας άλλης πυρκαγιάς που ενώθηκε με ένα γειτονικό μέτωπο φωτιάς σήμερα το πρωί και έχει προκαλέσει την καταστροφή 4000 εκταρίων γης στη ζώνη αυτή.

    Στην κομητεία του Οράγκη, ανάμεσα στο Σαν Ντιέγκο και το Λος Άντζελες, μια φωτιά που καλύπτει επιφάνεια 1600 εκταρίων συνεχίζει να κατακαίει προς την πόλη του Ιρβάιν. Οι αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό, καθώς τρεις εστίες εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2007 - 18:30:16 UTC