Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων
  • [02] ΣΥΝ: "Αβεβαιότητα για τη νέα γενιά"

  • [01] Προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων

    Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία του Κινήματος συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Mε τους εισηγητές και αναπληρωτές εισηγητές των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί το μεσημέρι ο Γ.Παπανδρέου.

    Νέα καθαρή εντολή ρήξης και νίκης, για να κτίσει ένα ΠΑΣΟΚ λαϊκό, κοινωνικό, ριζοσπαστικό, πατριωτικό και προοδευτικό, ζήτησε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Επισήμανε ότι χρειάζεται ένα ΠΑΣΟΚ αλλαγής και ανατροπής, ένα ΠΑΣΟΚ της δημοκρατίας και της σοσιαλιστικής κεντροαριστεράς.

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «είναι στρατηγικής σημασίας η εδραίωση μιας ζωντανής σχέσης του κόμματος με το λαϊκό κίνημα». Επέμεινε, δε, ιδιαίτερα στην αυτονομία της πολιτικής, την οποία χαρακτήρισε και ως προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η κρίση που σήμερα ζει το πολιτικό σύστημα. Εχθρός της αυτονομίας, τόνισε χαρακτηριστικά, δεν είναι μόνο τα διαπλεκόμενα αλλά και εκείνοι που τα υπηρετούν. Ο τρόπος που ενεπλάκησαν τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα στις εσωτερικές μας διαδικασίες επιβεβαιώνει την ανάγκη δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου των μέσων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι ο δημοκρατικός διάλογος αποτελεί οξυγόνο ζωής και δεν έχουν θέση διχαστικές αντιλήψεις, φιλοσοφίες και προσεγγίσεις. Ποτέ, τόνισε χαρακτηριστικά, δεν υπήρξα οπαδός αποκλεισμών, διαχωρισμών ή διαγραφών και δεν θα επιτρέψω την άδικη διαγραφή συντρόφων αλλά δεν θα επιτρέψω και τη διαγραφή ιδεών, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Άσκησε επίσης οξεία κριτική στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι όσα έλεγε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται ήδη από τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης. Ειδικότερα για το Ασφαλιστικό, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα με συνταγή που οδηγεί στην ανατροπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Τόνισε μάλιστα ότι την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και νέα καταιγίδα έμμεσων φόρων, την ίδια στιγμή, δίνει φοροαπαλλαγή σε υψηλά εισοδήματα.

    Συνεχίζοντας την προεκλογική του δράση ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε χθες το βράδυ σε εκδήλωση για θέματα υγείας και κοινωνικού κράτους. "Ψυχή του ΠΑΣΟΚ είναι το κοινωνικό κράτος και η κοινωνική δικαιοσύνη. Χρειάζεται ένας άλλος σχεδιασμός. Είμαστε κοντά σε νέες εκλογές, λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έχει η κυβέρνηση", τόνισε ο κ. Ευ.Βενιζέλος και άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση Καραμανλή για τη πολιτική της στο τομέα της υγείας. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξει τον κοινωνικό διάλογο "για να μη μας δουλεύει" όπως είπε, "η κυβέρνηση με τους εγκάθετους της".

    Το δίλημμα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωμένο ή διασπασμένο, καθώς η απάντηση σε αυτο έχει δοθεί ιστορικά απο την δεκαετια του '80, αλλά αν "θα βαδίσουμε προς το ΠΑΣΟΚ του χθές ή προς το ΠΑΣΟΚ του αύριο" τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο Αγρίνιο, τονίζοντας ότι "όλοι θέλουμε το μεγάλο, δυνατό, νικηφόρο και πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ".

    Σήμερα και αύριο ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κρήτη.

    Την βεβαιότητά του ότι "το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγεννηθεί" εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στον Πειραιά, στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Φασούλας, ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης και ο υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές Δημήτρης Καρύδης.

    Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για "δραματικές στιγμές τις οποίες ζει το ΠΑΣΟΚ" και εξέφρασε το φόβο του ότι "μπορεί να γίνει περίγελος των αντιπάλων του", ενώ κάλεσε "να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις".

    Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία κτίζει καθεστώς, που ο πολίτης αφήνεται έρμαιο να πληρώσει τα σπασμένα της πολιτικής της και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ούτε την πολυτέλεια, ούτε το χρόνο να τρώει τα σωθικά του. Τόνισε δε, ότι "όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ αλλά χωρίς ταυτότητα ή για ένα μικρό και καθαρό ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική διαδρομή του Κινήματος και την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί όπως θέλει".

    Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι η εκλογή της 11ης Νοεμβρίου πρέπει να θεωρείται σταθμός στην πορεία του ΠΑΣΟΚ και όχι αυτοσκοπός και κάλεσε στη δημιουργία δεσμευτικού πλαισίου στη συνδιάσκεψη, ώστε να διασφαλίζεται η πορεία του Κινήματος.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας και τόνισε ότι αυτά δεν ταυτίζονται με πρόσωπα εξ' ολοκλήρου, αλλά έχουν τις ρίζες τους και στη συνολική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, τόνισε, ότι μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ το ΠΑΣΟΚ έχασε την μεταρρυθμιστική του πνοή, ενώ ο κατήφορος ξεκίνησε από το ασφαλιστικό και μετά.

    Tο ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από διοικητικά μέτρα,τόνισε, αλλά από δομές που θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα αναπαραχθούν φαινόμενα του παρελθόντος και τόνισε, τέλος, ότι τώρα πρέπει να απαντήσουμε "μετά την ΟΝΕ τί;" και τώρα πρέπει να μιλήσουμε για ανασύνταξη της πολιτείας και θέσπιση επιτέλους μιας κοινωνίας με κανόνες για όλους.

    [02] ΣΥΝ: "Αβεβαιότητα για τη νέα γενιά"

    Συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στο νομό Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Χθες ο κ. Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε με αγροτοσυνδικαλιστικούς φορείς.Ο κ. Αλαβάνος, αφού συζήτησε με εκπρόσωπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Συλλόγου κτηνοτρόφων, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της αγροτικής οικονομίας.

    Όπως ανέφερε, η Κρήτη χρειάζεται μια μεγάλη αγροτική επανάσταση. Η κτηνοτροφία και η αμπελουργία μαραζώνουν είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα των επιδοτήσεων, υποστηρίζοντας ότι η μέθοδος των επιδοτήσεων οδήγησε στο "χτίσιμο των πελατειακών σχέσεων" με συνέπειες καταστροφικές και τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της Πολιτείας "πέρα από μικροκομματικές βλέψεις".

    Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος μίλησε για ανάγκη στροφής στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων που θα επιτευχθεί μέσω της στήριξης των αγροτών.

    Ξεκινάμε, είπε, ένα κύκλο συναντήσεων προκειμένου να δώσουμε τις επόμενες εβδομάδες τεκμηριωμένες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το αγροτικό πρόβλημα στην Κρήτη.

    Θα παρέμβουμε, πρόσθεσε, με ερωτήσεις για τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών, καθώς και για τα ζητήματα της αναδιάρθρωσης της σταφίδας με νέες ποικιλίες και τη στήριξη από την Πολιτεία. Θα γίνουν παρεμβάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα ζητήματα των αγροτών, πρόσθεσε.

    ΣΥΝ για το ασφαλιστικό

    "Οι αρνητικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, θα έχουν ως θύματα τους νέους και τις νέες της χώρας μας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσφέρει σήμερα στη νέα γενιά αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ασφαλιστικές, μισθολογικές και εργασιακές διακρίσεις και με τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τής προετοιμάζει ένα πιο ζοφερό μέλλον", δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη νεολαία "σε γενικό ξεσηκωμό, όπως για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για να αποτρέψει την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος της".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2007 - 4:30:29 UTC