Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επετειακές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσεις για τη στήριξη των Ταμείων
  • [03] Επιστρέφει αύριο ο αρχιεπίσκοπος

  • [01] Επετειακές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να παραστεί στις τριήμερες εκδηλώσεις, για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση το πρωί της Κυριακής.

    Την Παρασκευή το πρωί θα παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ το πόγευμα θα επισκεφθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του Προέδρου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

    Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν σήμερα το πρωί με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

    Με αφορμή τις εκδηλώσεις θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κίνηση των οχημάτων.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσεις για τη στήριξη των Ταμείων

    Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος και οι Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Θεωνάς, μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κηρύσσοντας παράλληλα, την έναρξη πολιτικής καμπάνιας για την προώθηση των προτάσεων αυτών με δημόσιες συγκεντρώσεις, ομιλίες και διανομή έντυπου υλικού.

    «Η ελληνική κοινωνία είναι υπό καθεστώς ασφαλιστικής τρομοκρατίας κι εμείς αρνούμαστε να μπούμε σ΄ έναν διάλογο με προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Θα εξακολουθήσουμε να βομβαρδίζουμε τη Βουλή και την κοινωνία με σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που στοχεύουν στη στήριξη ταμείων, χωρίς να υπονομευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.

    Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκαν από τους Δ. Στρατούλη και Γ. Θεωνά, προσανατολίζονται σε πέντε άξονες:

  • Στην επαναθέσπιση της υποχρεωτικής τριμερούς χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης για το σύνολο των ασφαλισμένων και της διμερούς για τους αυτοαπασχολούμενους.

  • Στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών με βάση κριτήρια ασφαλούς και εγγυημένης απόδοσης.

  • Στην είσπραξη φόρων που διαφεύγουν ή υποκλέπτονται με την πλήρη μηχανοργάνωση των ταμείων για την άμεση βεβαίωση και είσπραξη των εισφορών, την ενίσχυση με προσωπικό, μέσα και πόρους των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων, την κατάργηση των χαριστικών ρυθμίσεων για τους κακοπληρωτές εργοδότες κ.ά.

  • Στην αποπληρωμή των χρεών τόσο του κράτους όσο και των ιδιωτών προς την κοινωνική ασφάλιση και

  • Στη θέσπιση ειδικού αποθεματικού κοινωνικής ασφάλισης, που θα λειτουργεί με τη μορφή ειδικού ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης και το οποίο θα «ανοίξει» μετά το 2025 για να στηρίξει τους νέους ασφαλισμένους.

    Πόρους για το συγκεκριμένο ταμείο, σύμφωνα με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, η φορολόγηση μερισμάτων και άλλων κινητών αξιών, η αύξηση της ειδικής φορολογίας που επιβάλλεται στις συναλλαγές μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το 50% των προστίμων που επιβάλλονται για φοροδιαφυγή στους φορολογικούς ελέγχους των επιχειρήσεων, τμήμα της ισχύουσας φορολογίας επί των τσιγάρων και η φορολόγηση των εισοδημάτων, που προέρχονται από την περιουσία της Εκκλησίας.

    «Με τις συγκεκριμένες προτάσεις υπολογίζουμε ότι στα επόμενα 50 χρόνια, θα έχουν συγκεντρωθεί περί τα 150 δισ. ευρώ, ποσό ικανό να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση», είπε ο κ. Στρατούλης.

    Επερώτηση με τις προτάσεις του κόμματος κατατέθηκε ήδη στη Βουλή μαζί με έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συστρατευθούν στην προώθηση των θέσεών του. Το ΚΚΕ αρνήθηκε ήδη την πρόταση, ενώ η απάντηση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας.

    «Ζητήσαμε κοινή δράση στα πλαίσια μιας κοινοβουλευτικής δραστηριότητας. Μία άρνηση και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ -διότι στήριξη μεμονωμένων βουλευτών και συνδικαλιστικών φορέων έχουμε- δεν συνεπάγεται και ακύρωση του κοινωνικού αγώνα», διευκρίνισε ο κ. Αλαβάνος.

    [03] Επιστρέφει αύριο ο αρχιεπίσκοπος

    Tην Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, στη 1.30 το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Οπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, η θεραπευτική αγωγή η οποία θα ακολουθηθεί θα γίνει στην Αθήνα, όπου επιστρέφει μετά απο υπόδειξη των θεραπόντων ιατρών του.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε δείπνο τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του οποίου ευχαρίστησε τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα του όλο αυτό τον καιρό της σκληρής δοκιμασίας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του

    "Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και τη δύναμη που μου δίνετε", τόνισε ο κ. Χριστόδουλος, απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους, σημειώνοντας ιδιαίτερα τη συμπαράσταση και την στήριξη που έχει από το θεράποντα γιατρό του Ανδρέα Τζάκη, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα Ανδρέα Ψυχάρη και τους στενούς του συνεργάτες, όπως το Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο, τον πρωτοσύγκελλο, πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό και τον αρχιδιάκονο Άνθιμο. "Είστε ένα κομμάτι της καρδιάς μου", τους είπε με δάκρυα στα μάτια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 October 2007 - 6:30:21 UTC