Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών
  • [02] Η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί ο κ. Καραμανλής θα έχει συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, ενώ στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παύλοπουλο.

    Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και τις μαθητικές παρελάσεις στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει οποιουσδήποτε στόχους θέσει όσο φιλόδοξοι κι αν είναι, επειδή διαθέτει ατελείωτες δυνατότητες, αρκεί να αφήσει πίσω φίλαυτες πρακτικές και μίζερες συμπεριφορές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει να ζήσει ειρηνικά σ΄αυτό το διεθνές περιβάλλον και στην αδιαλλαξία αντιπαραθέτει τον διάλογο, με δηλώσεις του, αμέσως μετά τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.

    Στην παρέλαση πήραν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα στρατιωτικά και πολιτικά τμήματα και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτές, πρόξενοι ξένων χωρών και άλλοι.

    Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε:

    "Μέρες σαν τη σημερινή αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο να σκεφτούμε τι κατάφερε ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός. Αυτό μας εμπνέει, μας διαπερνάει μια αύρα αισιοδοξίας ότι αυτός ο τόπος, αυτή η χώρα, αυτός ο λαός, έχει ατέλειωτες δυνατότητες, αρκεί να αφήσουμε πίσω φίλαυτες πρακτικές, μίζερες συμπεριφορές, να αντλήσουμε παραδείγματα από αυτόν τον αγώνα, αυτών των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την λευτεριά και την ανεξαρτησία μας. Η σημερινή μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση έδειξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυητής της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Είναι εγγυητές της ασφάλειας των συνόρων και της ηρεμίας, της εσωτερικής, του λαού μας. Δεν μας μένει παρά, εμπνεόμενοι από τους αγώνες αυτών που έδωσαν και τη ζωή τους για να ζούμε εμείς καλύτερα, να αποδυθούμε σε μια δημιουργική νέα εποχή. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους όσο φιλόδοξοι κι αν είναι και είμαι αισιόδοξος ότι όλοι μαζί μπορούμε να τους πετύχουμε".

    [02] Η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

    Στη Μέση Ανατολή βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να προεδρεύσει στη Σύνοδο της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το Μεσανατολικό. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα, στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ) και αύριο, στα Παλαιστινιακά Εδάφη (Ραμάλα).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: "Η συγκεκριμένη Σύνοδος πραγματοποιείται αυτήν την χρονική στιγμή, ώστε η Σοσιαλιστική Διεθνής να συμβάλλει στις έντονες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα ενόψει της κρίσιμης διεθνούς Ειρηνευτικής Διάσκεψης για το Μεσανατολικό, στην Αννάπολι των Η.Π.Α. Όπως είναι γνωστό, στα μέσα Νοεμβρίου θα συνέλθει Ειρηνευτική Διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή με τη συμμετοχή Ισραηλινών και Παλαιστινίων, διεθνών Οργανισμών και πολλών χωρών από την Ευρώπη, τον αραβικό κόσμο και άλλες περιοχές, οι οποίες διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Μεσανατολικού. Το μήνυμα της συνάντησης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα είναι η ενθάρρυνση όλων των εμπλεκομένων πλευρών να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στο πρόβλημα αυτό".

    Στις εργασίες της Επιτροπής θα συμμετάσχουν, από το Ισραήλ ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ, πρώην πρωθυπουργός και σημερινός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος και από την Παλαιστινιακή πλευρά, αντιπροσωπεία της Φατάχ. Επίσης, θα συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους, πολλά σοσιαλιστικά κόμματα από την Ευρώπη καθώς και κόμματα από αραβικές χώρες όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο.

    Το πρόγραμμα της Συνόδου της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Μέση Ανατολή, στο Τελ Αβίβ και στη Ραμάλα, 29 - 30 Οκτωβρίου 2007, έχει ως εξής:

    Δευτέρα 29 Οκτωβρίου: 9.00 π.μ, Πρώτη συνεδρία (Τελ Αβίβ), 8.00 μ.μ, Παράθεση δείπνου από τους Παλαιστίνιους στην Ραμάλα

    Τρίτη 30 Οκτωβρίου: 10.00 π.μ, Δεύτερη συνεδρία (Ραμάλα), 1.00 μ.μ, Γεύμα εργασίας με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμουντ Αμπάς, 2.30 μ.μ, Συνέχεια της συνεδρίας.

    Ο Γ. Παπανδρέου στα Γιάννενα

    «Καλούμαστε να κάνουμε μεγάλες τομές στη χώρα μας, να φύγουμε από τα αδιέξοδα και την στασιμότητα, να φύγουμε από ένα πολιτικό σύστημα που αδικεί την περιφέρεια, που δημιουργεί ανισότητες, που απογοητεύει δημιουργικές δυνάμεις και βάζει εμπόδια στην πρωτοβουλία, που δημιουργεί εξαρτήσεις πελατειακές», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου από τα Γιάννενα όπου παρακολούθησε την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε στη δήλωσή του ότι πρέπει «να πάμε σε ένα νέο πολιτικό σύστημα και σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που επενδύει στον άνθρωπο, που επενδύει στο περιβάλλον μας, που επενδύει στην παράδοσή μας και την ιστορία, που αναδεικνύει τις αξίες μας και κάνει την Ελλάδα δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο». Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε, γιβ αυτήν αγωνιζόμαστε, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, που το βράδυ του Σαββάτου μίλησε σε συγκέντρωση στην ίδια πόλη.

    Δήλωση Ευ. Βενιζέλου

    «Όσα γίνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αφορούν το σύνολο του ελληνικού λαού», δήλωσε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

    «Στις 11 Νοεμβρίου κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον του τόπου και το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών που δεν θα αργήσουν να έρθουν», είπε και πρόσθεσε: «Επειδή, όμως, η επέτειος είναι εθνική πρέπει να σκεφτούμε εθνικά. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στραμμένο στο μέλλον της πατρίδας. Γι αυτό ας αγωνιζόμαστε, ας αντιστεκόμαστε, ας ελπίζουμε και ας δημιουργούμε. Η 28η Οκτωβρίου στέλνει ένα μήνυμα. Το δικαίωμα στην αισιοδοξία και στη χειραφέτηση».

    Το βράδυ ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών στο Μουσείο Μπενάκη.

    Στη Λαμία ο Κ.Σκανδαλίδης

    Ιδιαίτερα ενωτικός και με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα των εκλογών ήταν ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κώστας Σκανδαλίδης που μίλησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε συγκέντρωση στελεχών στη Λαμία. Ο κ. Σκανδαλίδης ολοκλήρωσε τις περιοδείες του στη Στερεά Ελλάδα, ξεκινώντας το Σάββατο το μεσημέρι από την Εύβοια, συνεχίζοντας το απόγευμα στη Λιβαδειά και κλείνοντας αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Λαμία. Και στις τρεις πόλεις ο κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε με τα κομματικά στελέχη και μίλησε σε συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν.

    «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τις εκλογές είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε μια ρότα που είναι δεδομένη. Η πορεία του δεν εξαρτάται απλά από έναν καπετάνιο, αλλά από το πλήρωμα, από τους κωπηλάτες, από τους αχθοφόρους των ιδεών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκανδαλίδης. Ο κ. Σκανδαλίδης προσδιόρισε τα αίτια της ήττας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όχι σε προσωπικά στοιχεία αλλά κυρίως γιατί «έχασαν οι ιδέες μας», όπως είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Χάσαμε γιατί πολιτικά δεν πείσαμε με τις πρωτοβουλίες μας. Χάσαμε γιατί προγραμματικά δεν ήταν ευκρινείς οι στόχοι μας. Χάσαμε γιατί οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ ήταν το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ του 2004».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 October 2007 - 23:30:20 UTC