Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Η νομιμότητα δεν ξεχωρίζει κανέναν"
  • [02] "Ο ΣΥΡΙΖΑ φορέας εναλλακτικής απάντησης"

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Η νομιμότητα δεν ξεχωρίζει κανέναν"

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια,θα έχει στις 9.30 το πρωί,στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    "Οι έρευνες της δικαιοσύνης συνεχίζονται και δεν προέκυψε ευθύνη πολιτικών προσώπων. Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της", τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη σχετικώς με τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για τις υποκλοπές και τα δομημένα ομολόγα, στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού»

    «Αυταπάτες ας μην έχει κανένας. Τόσο στην περίπτωση των Ζωνιανών ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η νομιμότατα θα είναι ισχυρή. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους, όποιοι κι αν είναι όπου κι αν βρίσκονται», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε πως «εστίες διαφθοράς, εστίες ανομίας, εστίες ανυπακοής στους νόμους δεν γίνονται ανεκτές. Είμαστε μετωπικά αντίθετοι, και αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά στο χθες και στο σήμερα» είπε ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι η βούληση της κυβέρνησης «είναι ξεκάθαρη, είναι ισχυρή, είναι αδιαπραγμάτευτη».

    Νωρίτερα, ο κ. Απ. Κακλαμάνης είχε επικρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι η ίδια σταμάτησε τις εξεταστικές επιτροπές που ζητούσε αλλά και τις καταγγελίες της για «προαγωγούς του δημοσίου βίου». Όταν καταγγέλλετε αυτά «και γίνεστε κυβέρνηση, και σταματάτε εκεί, τί θέλετε να κάνουν οι κτηνοτρόφοι των ορέων του Ψηλορείτη; Αυτοί θα κατοχυρώσουν τις αρχές και τις αξίες μιας σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας;» αναρωτήθηκε ο κ. Κακλαμάνης.

    Ο πρωθυπουργός σχολίασε και την «υπόνοια» που αφήνει η ερώτηση Κακλαμάνη για εκλογές, πριν τη λήξη της επόμενης συνόδου. «Καταλαβαίνω την ανησυχία σας» είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση όμως έχει ισχυρή λαϊκή εντολή», έχει τη δύναμη της, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, είναι αφοσιωμένη στο σχέδιο που συμφωνήσαμε με τους πολίτες για τη νέα τετραετία και στο έργο που οφείλουμε στην πατρίδα. «Και το έργο αυτό ούτε το διαπραγματευόμαστε, ούτε το διακινδυνεύουμε» δήλωσε.

    Όσο για την κριτική ότι η κυβέρνηση δεν συναινεί στη συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών για τις υποκλοπές και τα δομημένα ομόλογα ο κ. Καραμανλής είπε ότι «η έρευνα της Δικαιοσύνης συνεχίζεται, ότι ελέγχονται τα πάντα και ότι ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν προέκυψαν σε καμία περίπτωση». Για τη στάση, δε, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είπε ότι απορρίφθηκαν οι δεκατρείς από τις δεκατέσσερις σχετικές αιτήσεις: «Παριστάνετε ως Αντιπολίτευση τους καταγγέλλοντες για πρακτικές που σας κατέστησαν κατηγορούμενους» είπε ο κ. Καραμανλής.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν γίνονται όταν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες υπουργών αλλά για θέματα μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος. Υποστήριξε επίσης ότι, η υπόθεση για τις υποκλοπές δεν είναι στη δικαιοσύνη αλλά «στο αρχείο», καθώς επίσης ότι ο πρόεδρος της αρμόδιας αρχής για τα ομόλογα κ. Ζορμπάς «επιβεβαίωσε εμμέσως ότι υπάρχει θέμα χρήματος που διακινήθηκε σε συγκεκριμένο κομματικό χώρο».

    Απάντηση σε ερώτηση του Χ.Καστανίδη

    «Ο Προϋπολογισμός του 2008, δεν προβλέπει αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες, ενώ και η νέα φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης θα περιλαμβάνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, απλοποίηση της φορολογίας ακινήτων, φοροαπαλλαγές στην αγορά πρώτης κατοικίας και γονικές παροχές, αναμόρφωση του συστήματος διακίνησης των καυσίμων. Οι κρυφές ατζέντες, τα κρυφά χρέη, τα κρυφά βιβλία, ήταν πρακτικές άλλων εποχών και άλλων κυβερνήσεων».

    Τα παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Χάρη Καστανίδη, περί ενδεχόμενης αύξησης του ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες «παρά τη ρητή προεκλογική διάψευση» και ύπαρξης έτσι, «κρυφής ατζέντας» στην κυβερνητική πολιτική.

    Επικαλούμενος ο κ. Καστανίδης τη ραγδαία αύξηση των τιμών στην αγορά πετρελαίου, την οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις της στην Ευρώπη, αλλά και την απόρριψη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των στοιχείων για αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 25%, θεώρησε βέβαιο ''ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει σύντομα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα.''

    «Η συζήτηση για τον ΦΠΑ, προέκυψε ως πρώτο θέμα μετά τις εκλογές, εξ αιτίας της παρέμβασης του Χοακίμ Αλμούνια, ο οποίος με επίσημες δηλώσεις του αμφισβητούσε τη δυνατότητα του Προϋπολογισμού να υλοποιηθεί στο σκέλος των εσόδων (?) Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ. Η κυβέρνηση υπεκφεύγει και δεν απαντά ευθέως, εάν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, όχι μόνον για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και για το σύνολο της θητείας της» ανέφερε ο κ. Καστανίδης.

    «Είναι προφανές ότι για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει τα ελλείμματα με έμμεσους φόρους που συνεπάγεται έκρηξη τιμών και νέο γύρο κερδοσκοπίας» παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Αν τα μέτρα αυτά θα είναι η αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες - τότε θα έχουμε υπέρμετρη επιβάρυνση των φτωχών Ελλήνων, ακόμα και των μεσαίων εισοδημάτων. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει τέτοιο παράτολμο εγχείρημα σε βάρος του ελληνικού λαού και δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ» κατέληξε.

    «Η οικονομία στηρίζεται σε στέρεες βάσεις και πραγματικές προσδοκίες» απάντησε ο πρωθυπουργός. «Παρά τα επίπεδα ρεκόρ στις τιμές των καυσίμων, το σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης συνεχίζεται στους άξονες που έχουμε καθορίσει: Αμεση προτεραιότητα η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στα καύσιμα, με περαιτέρω ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, αυστηρότερο έλεγχο των ελεγχόντων, αλλά και σύμπραξη όλων των κοινωνικών εταίρων, όλων των πολιτών, αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, απλοποίηση της φορολογίας στα ακίνητα, αποφυγή της φορολογίας περιουσίας, εξυγίανση των ΔΕΚΟ, νέο σύστημα προμηθειών στο ΕΣΥ, μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της χώρας, επέκταση των συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου».

    «Ό,τι είπαμε προεκλογικά, εφαρμόζεται και μετεκλογικά» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

    Απάντηση σε ερώτηση του Φ.Κουβέλη

    «Οι εικόνες με τις καταλήψεις στα σχολεία δεν είναι εικόνες προόδου αλλά βαθύτατα συντηρητικές πρακτικές», τόνισε ο πρωθυπουργός, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής απεύθυνε έκκληση προς όλους, κόμματα, εκπαιδευτικούς φορείς , γονείς και μαθητές να συμβάλουν στην εκτόνωση της κατάστασης και στο διάλογο για αναβάθμιση της παιδείας ώστε να βρεθούν λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν.

    Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης, υπογράμμισε ότι τις καταλήψεις δεν τις υποκινεί κανείς, παρά μόνο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο χώρο της παιδείας.

    «Το δικαίωμα στη γνώση δεν μπορεί να παρεμποδίζεται από κανένα. Τα παιδιά δεν έχουν περιθώρια για χαμένες ώρες, για χαμένα μαθήματα. Τα παιδιά είναι ανάγκη να γυρίσουν στα σχολεία τους. Όλοι έχουμε ευθύνες απέναντι τους», επεσήμανε ο πρωθυπουργός ενώ σημείωσε:

    ''Οι εικόνες με τις αλυσίδες και τα λουκέτα στις πόρτες των σχολείων δεν είναι ούτε προοδευτικές, ούτε δημοκρατικές. Είναι βαθύτατα συντηρητικές εικόνες που αποκαλύπτουν πρακτικές ενάντια στη γνώση, στη πρόοδο και είναι πρακτικές των λίγων σε βάρος των πολλών που δεν μπορεί να συνεχίζονται».

    «Όλοι θέλουμε ανοικτά σχολεία. Τις καταλήψεις κανένας δεν υποκινεί. Υποκινούνται μόνο από τα ίδια μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση και αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές», αντέτεινε ο κ. Κουβέλης. Ταυτόχρονα, απαρίθμησε σειρά προβλημάτων, που όπως είπε, υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας δίνοντας έμφαση στην ανεπάρκεια των σχολικών κτιρίων, στις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού αλλά και στις άθλιες συνθήκες υγιεινής που υπάρχουν σε ορισμένα από αυτά.

    «Οι λύσεις δεν βρίσκονται στην αδράνεια», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός ενώ αναφερόμενος στην Ανώτατη Εκπαίδευση, έκανε λόγο για «ένα βασικό όχημα της χώρας προς το μέλλον με ένα ποιοτικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο που πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να δυναμώσει και να αναγεννηθεί»

    « Η Αναθεωρητική Βουλή δίνει την ευκαιρία σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με ευθύνη και κανείς, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι ανταποκρίνεται στο χρέος του, δραπετεύοντας από την απόφαση για την Παιδεία του μέλλοντος», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [02] "Ο ΣΥΡΙΖΑ φορέας εναλλακτικής απάντησης"

    "Νομίζει κανείς ότι είναι στην Ελλάδα, και μάλιστα στον τόπο που έχει το υψηλότερο Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα ανά κάτοικο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό Αφγανιστάν και ένα περιβαλλοντικό Γκουαντανάμο", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στα Οινόφυτα και τον Ασωπό ποταμό.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι "η κάθε βιομηχανία κάνει ό,τι της γουστάρει, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος και πρόσθεσε ότι τα τοξικά και ρυπογόνα απόβλητα μπορεί να τα ρίχνει όπου θέλει, στον Ασωπό, στον υδροφόρο ορίζοντα και να τα ρίχνει μέσα στο νερό, το οποίο πίνουν τα μωρά στο σπίτι τους".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα όπως:

    "-Να υπάρχει ασφαλές νερό για όλους τους κατοίκους. Που σημαίνει στην πραγματικότητα ότι όλος ο τόπος πρέπει να μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρις ότου στο δίκτυο περάσει, με άμεσα μέτρα, καθαρό νερό και μετά συνδεθεί με τα δίκτυα της ΕΥΔΑΠ, τα οποία δεν είναι μακριά από δω.

    -Πρέπει να σταματήσει αυτή η συνεχιζόμενη παραγωγή ρύπανσης, που σημαίνει ότι πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι άδειες λειτουργίας των βιομηχανιών που παράγουν εξασθενές χρώμιο ή άλλα τοξικά υλικά αλλά και των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν το νερό, το οποίο ήδη έχει μολυνθεί και περιέχει αυτά τα καρκινογόνα στοιχεία".

    Ζητάμε από την κυβέρνηση, είπε ο κ. Αλαβάνος, "στο όνομα της προστασίας των καταναλωτών όλης της χώρας, να δώσει τον κατάλογο των βιομηχανιών τροφίμων που χρησιμοποιούν νερά από τον υδροφόρο ορίζοντα των Οινοφύτων. Να λειτουργήσουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Να μην υπάρξει δισταγμός, αν χρειάζεται, να μην δοθεί άδεια. Και, επίσης, πιστεύουμε ότι τα κονδύλια που θα υπάρξουν από τα πρόστιμα, τα οποία ήδη έχουν επιβληθεί ή θα επιβληθούν, να χρησιμοποιηθούν κυρίως για την περιοχή, να υπάρξει έλεγχος της υγείας των κατοίκων, να υπάρξουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της περιοχής".

    Συνέντευξη Π.Λαφαζάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ταχεία φθορά της κυβέρνησης και συνέχιση της έντασης στο ΠΑΣΟΚ, διαβλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

    Ο κ.Λαφαζάνης εκτιμά ότι σε αυτό το νέο πλαίσιο, το κόμμα του έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως ο κατεξοχήν φορέας μιάς προοδευτικής εναλλακτικής απάντησης στην πορεία της χώρας, ενώ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και τα δύο μεγάλα κόμματα θα υποστούν περαιτέρω φθορά.

    ΕΡ:Το κυβερνητικό κόμμα είναι αντιμέτωπο με ένα κύμα επικρίσεων από στελέχη του, ενώ το ΠΑΣΟΚ, μετά από ένα μεγάλο διάστημα έντονων αντιπαραθέσεων, οδηγείται στην εκλογή προέδρου. Ποιες είναι οι πολιτικές προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε αυτό το σκηνικό;

    ΑΠ: Το κύριο πρόβλημα για την κυβέρνηση δεν είναι τόσο οι όποιες επικρίσεις από ορισμένους βουλευτές της πλειοψηφίας, όσο η ογκούμενη - και μετά τις εκλογές - κοινωνική αντίθεση απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του με την εκλογή Προέδρου, η οποία μπορεί να συνεχισθεί και ίσως να ενταθεί. Στο βάθος αυτών των προβλημάτων, στο κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό, βρίσκονται τα αδιέξοδα των νεοφιλελεύθερων - αντικοινωνικών επιλογών και της δικομματικής συναίνεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο έχει τη δυνατότητα με την ουσιαστική του αντιπολίτευση, τις θέσεις και τις προτάσεις του, να αναδειχθεί ως ο κατεξοχήν φορέας μιας προοδευτικής εναλλακτικής απάντησης για την πορεία της χώρας. Νομίζω ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.

    ΕΡ: Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι κατά τη δεύτερη θητεία του θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές, διατυπώνονται επιφυλάξεις από πολλές πλευρές. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης;

    ΑΠ: Η κυβέρνηση σχεδόν από την επομένη των εκλογών, γνωρίζει μια ταχεία φθορά. Το φαινόμενο είναι μάλλον πρωτοφανές για μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Κ.Καραμανλής, ενώ έλεγε ευχάριστα πράγματα κατά την προεκλογική περίοδο, μετεκλογικά, τόσο με τον προϋπολογισμό όσο και με το θέμα του ασφαλιστικού, για να μην αναφερθώ σε πολλά άλλα, εμφάνισε μια εικόνα φοροεπιδρομής και κατεδάφισης ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί, πλέον, ότι οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» αποβλέπουν στο να ενισχύσουν τη θέση του μεγάλου κεφαλαίου και να συρρικνώσουν, μέχρι εκμηδένισης, δικαιώματα και κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας. Έχω την αίσθηση ότι στο νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και μετά από τις εκλογές, τέτοιου είδους «μεταρρυθμίσεις» δύσκολα θα περάσουν, γιατί συναντούν πολύ μεγάλες κοινωνικές αντιστάσεις.

    ΕΡ: Πιστεύετε ότι είναι αναπόφευκτη νέα προσφυγή στις κάλπες;

    ΑΠ: Νομίζω ότι γενικά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Είναι προφανές, όμως, ότι η κυβέρνηση για να κάνει, με κάποιο πρόσχημα, γρήγορα εκλογές πρέπει να έχει κάποια σιγουριά ότι θα αποσπάσει ένα μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό από εκείνο της 16ης Σεπτέμβρη, διότι αλλιώς θα απωλέσει και τη σημερινή ισχνή αυτοδυναμία της. Αυτή, όμως, είναι μια δυσκολία η οποία μπορεί να αποδειχθεί ανυπέρβλητη και να ματαιώσει κάθε σκέψη για γρήγορη προσφυγή στις κάλπες. Ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι ότι δεν αρκούν οι πρόωρες εκλογές, χρειάζονται ταυτόχρονα και ψήφοι. Η δική μου αίσθηση είναι ότι σε περίπτωση νέων εκλογών, τόσο η κυβερνητική παράταξη, όσο και το ΠΑΣΟΚ, το πιθανότερο είναι να πάνε ακόμα χειρότερα από τις πρόσφατες εκλογές.

    ΕΡ: Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια έντονη αντιπαράθεση με το ΛΑ.Ο.Σ. Ποια τα αίτιά της και πως κρίνετε την έως τώρα πορεία του κόμματος αυτού στη Βουλή δεδομένου ότι προεκλογικά ο κ. Α. Αλαβάνος είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή;

    ΑΠ: Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα που μετεωρίζεται αλλοπρόσαλλα στις πιο ετερόκλητες κατευθύνσεις. Πιστεύω, όμως, ότι επί της ουσίας δεν έχει κρίσιμες διαφωνίες με την κυβερνητική πολιτική. Αντίθετα, αυτό που αποκομίζω από τη Βουλή και τις θέσεις του ΛΑΟΣ, είναι ότι στα οικονομικά θέματα, τουλάχιστον, κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με τις κυβερνητικές επιλογές. Από τη μία ρηχός και επιλεκτικός «αντιαμερικανισμός» και επιφανειακή «αντιπαγκοσμιοποιητική» ρητορεία και από την άλλη υποστήριξη της «οικονομίας της αγοράς» και της «επιχειρηματικής πρωτοβουλίας». Έχω την εντύπωση ότι το ΛΑΟΣ λειτουργεί συμπληρωματικά στην κυβερνητική πολιτική και επιχειρεί να εμφανισθεί ως «απαραίτητη» και «χρήσιμη» δύναμη για την ακόμα πιο συντηρητική μετατόπισή της στο γνωστό τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 November 2007 - 7:30:15 UTC