Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στόχος η εφαρμογή του νόμου και της τάξης στο διηνεκές»
  • [02] Περιοδεία Α.Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη

  • [01] «Στόχος η εφαρμογή του νόμου και της τάξης στο διηνεκές»

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ.Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ καθώς και για την προσπάθεια που γίνεται στην Κρήτη και κυρίως στα Ζωνιανά, να αποκατασταθεί πλήρως η τάξη και ο νόμος, όπως είπε.

    Ο κ.Παυλόπουλος ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις στα Ζωνιανά πηγαίνουν πολύ καλά και η όλη προσπάθεια, θα εξελιχθεί έτσι, ώστε στο διηνεκές να υπάρχει πάντοτε η εφαρμογή του νόμου χωρίς να παρατηρούνται τα φαινόμενα που υπήρχαν στο παρελθόν.

    Ο κ.Παυλόπουλος, ερωτηθείς για πόσο διάστημα θα παραμείνουν στα Ζωνιανά οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησε "για όσο χρειαστεί", ενώ σε άλλη ερώτηση για τα θεσμικά μέτρα και τί περιλαμβάνουν ανέφερε "τα θεσμικά θέματα τα βλέπετε και αφορούν γενικά την εγκατάσταση των αρχών εκεί που πρέπει και από εκεί και πέρα αφορά στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστούν όπου αλλού υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις ώστε να μην επανεμφανιστούν στο μέλλον".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον επίορκο αστυνομικό, ο κ.Παυλόπουλος είπε "για όποιο συμβάν στο χώρο της αστυνομίας υπάρχει άμεσα η έναρξη της αντίστοιχης έρευνας. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, κανένα θέμα να αφεθεί χωρίς να εξεταστεί".

    Επανέλαβε ότι η προσπάθεια θα έχει μόνιμη βάση και θεσμική, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται απλώς και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, ή για να λυθεί πρόσκαιρα ένα πρόβλημα.

    Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ακόμη ότι οι προσπάθειες γίνονται με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων και με ξεκάθαρη την πεποίθηση ότι αυτό που συμβαίνει στην περιοχή αφορά ορισμένους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Δεν αφορά, διευκρίνισε, τον κρητικό λαό στο σύνολό του.

    Ο κ.Παυλόπουλος, συμπλήρωσε ακόμη ότι η όλη προσπάθεια γίνεται για να μην εκμεταλλεύονται ορισμένοι την κατάσταση που υπήρχε στο παρελθόν για να κάνουν έκνομες ενέργειες.

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ.Παυλόπουλος είπε ότι στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, ιδίως για την οικονομική στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο κ.Κακλαμάνης με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ.Αλογοσκούφη και στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν.

    [02] Περιοδεία Α.Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη

    Τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος περιοδεύει στο νομό.

    Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, συζήτησαν κυρίως για περιβαλλοντικά προβλήματα στο νομό Θεσσαλονίκης, όπως είναι η λίμνη Κορώνεια, οι εγκαταστάσεις της πρώην επιχείρησης «ΔΙΑΝΑ», ο Αξιός ποταμός, οι υδατοκαλλιέργειες κ.α.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μέλημα είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η ενεργοποίηση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Με αφορμή και το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια επισήμανε στο νομάρχη την ανάγκη να ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για κοινές δράσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ σε θέματα που έχουν σχέση με την προστασία οικοσυστημάτων, ιδιαίτερα του Αξιού ποταμού και όπου υπάρχουν μορφές συνεργασίας και προγράμματα που έχουν «παγώσει».

    Ο κ. Ψωμιάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι γνωστές και σεβαστές οι ευαισθησίες του κ. Αλαβάνου, χαρακτήρισε θετική την παρουσία του στη Νομαρχία και σημείωσε πως μπορεί να γίνει παράδειγμα για μίμηση και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις απόψεις του για τον πρόεδρο του ΣΥΝ απάντησε: «Οποιεσδήποτε διαφορές να έχεις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι απέναντι σε θέματα για τα οποία και εσύ αγωνίζεσαι. Εγώ κράτησα μόνο τα θετικά από τη συνάντηση και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα».

    Ο κ.Αλαβάνος είχε επίσης συναντήσεις με με τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Εχεδώρου, από τους οποίους ενημερώθηκε για την ανάπλαση των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, καθώς και με τον Δήμαρχο Χαλάστρας και τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης του Αξιού ποταμού στον Δήμο.

    Στις 7.30 μ.μ. ο κ. Αλαβάνος θα μιλήσει σε εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμικά παρών στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις», μαζί με τους Γιάννη Θεωνά και Ρούντι Ρινάλντι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2007 - 13:30:30 UTC