Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Φεβρουάριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Τον Φεβρουάριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος θα προεδρεύσει αύριο στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής της Διεθνούς για μια Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία.

    Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας και ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Γκόρντον Μπράουν (10 Downing Street ).

    Η Επιτροπή για μια Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πραγματοποιεί την πρώτη της συνεδρίαση, λίγες ημέρες πριν από την Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 14 Δεκεμβρίου, με στόχο, μεταξύ άλλων, να συμφωνηθεί ένα κείμενο θέσεων, το οποίο θα υποβληθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

    Τη διαδικασία μιας μεγάλης πολιτικής και οργανωτικής ανανέωσης έθεσε σε εφαρμογή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Μιλώντας στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το 8ο συνέδριο του Κινήματος θα διεξαχθεί στα μέσα του επόμενου Φεβρουαρίου (η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου).

    Παράλληλα το Εθνικό Συμβούλιο μετατρέπεται σε Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή αλλά τον ουσιαστικότερο ρόλο θα διαδραματίσει η Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της προετοιμασίας του συνεδρίου. Στόχος του οποίου θα είναι η πολιτική επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

    Η στελέχωση της Γραμματείας, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα γίνει "με πρόσωπα που εχουν την όρεξη, την ενέργεια, την επαφή με νέες προσεγγίσεις και αντιλήψεις, την απόσταση από την εξουσία και μεγαλύτερη επαφή με το νέο κόσμο".

    Τα βασικά κριτήρια συμμετοχής στη Γραμματεία, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου θα είναι η έντονη παρουσία νέων, κοινωνικών στελεχών, στελεχών που δρουν σε Κινήματα και στην Αυτοδιοίκηση". Στην Γραμματεία δεν θα μετέχουν στελέχη με υπουργική θητεία και θεσμικό ρόλο στο Κοινοβούλιο.

    Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, για τη μεταβατική περίοδο μέχρι το Συνέδριο και τις ανάγκες της καθημερινής πολιτικής παρουσίας του Κινήματος θα συστήσει μία ομάδα πολιτικού συντονισμού στην οποία θα μετέχουν έμπειρα αλλά και νέα στελέχη του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να σεβαστούν απόλυτα τη διαδικασία του εσωτερικού διαλόγου και να αποτραπεί η διγλωσσία προς τα έξω διότι, όπως τόνισε, η διγλωσσία επιφέρει σύγχυση την οποία επιζητούν πολύ για να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ.

    Στην αρχή της συνεδρίασης και με πρόταση του κ. Παπανδρέου το Εθνικό Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην εκλογή της 11ης Νοεμβρίου τόνισε ότι δόθηκε μαζική απάντηση σε όσους ήλπιζαν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, να πτοήσουν τους ψηφοφόρους του, να κάμψουν τη θέλησή του για ρήξεις και ανατροπές και να εμποδίσουν τις αλλαγές και τομές που απαιτεί ο λαός ώστε να αλλάξει το τελματωμένο, αποστεωμένο και αποξενωμένο από τον πολίτη πολιτικό σύστημα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ συγκροτεί ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα με αριστερό προσανατολισμό, ριζοσπαστικό χαρακτήρα, πατριωτικές προτεραιότητες και νέους αναπτυξιακούς στόχους.

    Περιέγραψε με μελανά χρώματα μια κατάσταση αιχμαλωσίας, όπως είπε, πολλών κοινωνικών ομάδων και την κυριαρχία επί της πολιτικής των μεγάλων ή και μικρότερων συμφερόντων, της μιντιοκρατίας, της μετρησιοκρατίας και της μετριοκρατίας. Και τόνισε ότι εάν η Ελλάδα δεν κάνει σύντομα την επανάστασή της θα μπει στο περιθώριο των εξελίξεων.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ορισμένους από τους στόχους μιας νέας εθνικής στρατηγικής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και η οποία όπως τόνισε είναι βασισμένο σ εένα νέο αναπτυξιακό όραμα για τη διαμόρφωση μιας νέας ταυτότητας της Ελλάδας και του Ελληνισμού στη σύγχρονη εποχή.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το μεγάλο μήνυμα που έστειλε ο λαός στις 11 Νοεμβρίου είναι η διατήρηση της ενότητας του Κινήματος μέσα από την ανανέωσή του η οποία θα είναι ανανέωση σε πολιτικές, σε πρακτικές, σε αντιλήψεις, σε δράσεις και σε πρόσωπα. Προϋπόθεση για την υλοποίηση της νέας εθνικής στρατηγικής πρόσθεσε είναι η αλλαγή του κράτους. Δεύτερη προϋπόθεση τόνισε είναι η διαμόρφωση ενός πολιτικού συστήματος που θα διασφαλίσει την αυτονομία της πολιτικής απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, στα εξωθεσμικά κέντρα και τη μιντιοκρατία.

    Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στον αγώνα για την κατάκτηση της πολιτικής αυτονομίας ο οποίος όπως τόνισε θα είναι συνεχής και διαρκής. Και πρόσθεσε ότι μπορεί στις 11 Νοεμβρίου να κερδίθηκε η μάχη απέννατι στι αφεντικά της διαπλοκής που θέλουν να γίνουν και αφεντικά των κομματων και της πολιτικής αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "τελικά θα απελευθερώσουμε την πολιτική από το μαύρο χρήμα και τον βρόγχο της μιντιοκρατίας".

    Το όπλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτόν τον πόλεμο τόνισε ο κ. Παπανδρέου θα είναι η ενότητά του η οποία δεν θα είναι επίπλαστη και επιφανειακή αλλά θα έχει ως βάση την αλήθεια και την προοπτική όπως και τη νέα συλλογικότητα.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όλα τα στελέχη έχουν πολιτική υποχρέωση και να τηρήσουν απαρέγκλιτα τη νέα εντολή που δόθηκε πριν από λίγες μέρες και να υπερασπίσουν ως κόρη οφθαλμού την ψυχική ενότητα του Κινήματος όπως και να διασφαλίσουν την αξιοπιστία της πολιτικής του ταυτότητας και της προγραμματικής του εξαγγελίας.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "σήμανε η ώρα της ευθύνης, η ώρα της ανατροπής με δημιουργικές προτάσεις που θα αποδεικνύουν ότι είμαστε διαφορετικοί, ότι δεν υπάχουν μονόδρομοι και ότι η πολιτική αυτονομία του Κινήματος είναι και η υπέρβαση της κρίσης του".

    Ομιλία Ν. Αθανασάκη

    "Σίγουρα είμαστε σήμερα καλύτερα από εκείνη τη βραδιά της ήττας, που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, γιατί δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Έχουμε απαντήσει στο θέμα της ηγεσίας με μια πρωτόγνωρη διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω όλους όσοι υποστήριξαν αυτή τη διαδικασία τεχνικά, πρακτικά, επιστημονικά, πολιτικά, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους", ανέφερε στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας Νίκος Αθανασάκης.

    Ο Ν.Αθανασάκης είπε ότι " η πορεία μας από δω και πέρα εξαρτάται από μας, από τον καθένα από μας, από τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας", ενώ χαρακτήρισε την περίοδο αυτή "περίοδο σύνθεσης,που δεν είναι ανάγκη να γίνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα,όπως τους δυο μήνες που περάσαμε, αλλά στον προσυνεδριακό μας διάλογο (και) στις συλλογικές μας αποφάσεις".

    "Και μια που αναφέρθηκα στα τηλεοπτικά παράθυρα, θα έλεγα και θα πρότεινα πια να κλείσει ο κύκλος των πολλαπλών παρουσιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε εκπομπές.Αν έχει κάποιος από μας προσκληθεί, μπορεί να ελέγξει αν υπάρχει ένας άλλος σύντροφος.Όποιος σύντροφος έχει προσκληθεί πρώτος μπορεί να προετοιμαστεί καλά και να εκφράσει τις θέσεις μας",ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασάκης, ο οποίος στην συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση του σχεδίου για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

    Το Συνέδριο θα συνέλθει τον Φεβρουάριο στην Αθήνα σε ημερομηνία που θα οριστικοποιήσει η γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Η εκλογή των συνέδρων γίνεται δυο Κυριακές πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

    Συγκροτείται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, στην οποία μετέχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και διευρύνεται με τους συντονιστές των Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών και με αντίστοιχο αριθμό μελών που ορίζονται με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Συγκροτείται Γραμματεία της "ΚΟΕΣ" με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ για κάθε μέλος που μετέχει στο Συνέδριο εκ της ιδιότητάς του, μετέχει στο Συνέδριο και διπλάσιος αριθμός εκλεγμένων Συνέδρων.

    Οι Νομαρχιακές Επιτροπές μετατρέπονται σε Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου. Με απόφαση της Γραμματείας της "ΚΟΕΣ" εντάσσονται στις "ΝΟΕΣ" και άλλα στελέχη από το νομό. Ορίζεται Γραμματεία της "ΝΟΕΣ", ενώ τα μέλη της "ΚΟΕΣ" διατάσσονται σε νομαρχιακό επίπεδο για τον συντονισμό της οργανωτικής προετοιμασίας του Συνεδρίου.

    Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) με απόφασή της κατανέμει το σύνολο των Συνέδρων που εκπροσωπούν τις πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Συνέδριο βάσει του αριθμού των μελών και φίλων κάθε Οργάνωσης μετά από τη διαίρεση του συνόλου των μελών και φίλων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα δυο μήνες πριν από την ημέρα της εκλογής, πριν από την ημέρα εκλογής των αντιπροσώπων. Διαίρεση λοιπόν με τον αριθμό των αιρετών Συνέδρων.

    Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των μελών και φίλων δυο μήνες πριν από την εκλογή των αντιπροσώπων.

    Οσοι διεκδικούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, πρέπει να είναι μέλη οικονομικά τακτοποιημένα και αν αυτό δεν συμβεί τότε θα μετάσχουν στη διαδικασία ως φίλοι μόνο με το δικαίωμα του εκλέγειν.

    Για την διασφάλιση της συμμετοχής των μεταναστών-μελών του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθηθεί η λύση του 2005, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε εκλέξει 120 συνέδρους πέρα από τον αριθμό των υπόλοιπων αιρετών συνέδρων. Η ΕΚΑΠ θα τους κατανείμει ανά έναν τουλάχιστον σε κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή και τους υπόλοιπους αναλογικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Πριν από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου,όπου μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου είπε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανταπεξέλθει στον αγώνα με τα εξωθεσμικά κέντρα που θέλουν να παρεμβαίνουν στις πολιτικές εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι θα έχουν ρόλο στην νέα πορεία, αρκεί όλοι να σεβαστούν την εντολή των πολιτών για μια νέα συλλογικότητα και ενότητα.

    Από την μεριά τους οι κ.κ. Ε. Βενιζέλος και Κ. Σκανδαλίδης συνεχάρησαν τον κ. Παπανδρέου για την επανεκλογή του με τον κ. Βενιζέλο να αναφέρει ότι δεν ήταν απλώς τρείς υποψήφιοι, να υπογραμμίζει ότι όλοι είναι εγγυητές της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και να σημειώνει ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι ευανάγνωστο ένθεν και ένθεν. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επίσης ότι το πρόταγμα για την αυτονομία της πολιτικής είναι ευκρινές, ενώ απαιτεί και το "άνοιγμα" πολλών μετώπων.

    Ο κ. Σκανδαλίδης από την πλευρά του είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει ενωμένα, γρήγορα και με βάση την "εντολή που λάβαμε".

    Συνέντευξη του Πέτρου Ευθυμίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Ο διάλογος με την κυβέρνηση για να έχει αποτελέσματα απαιτεί αμοιβαία καλή πίστη, χωρίς απόπειρες μονομερούς επιβολής απόψεων", δηλώνει ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ. Ευθυμίου τονίζει ότι "μέχρι τώρα, τόσο στην παιδεία, όσο και στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση δεν επεδίωξε διάλογο, παρά μόνο προσχηματικά".

    Η συνέντευξη του Π. Ευθυμίου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ (στη Γιούλη Ζητουνιάτη) έχει ως εξής:

    ΕΡ: Είναι κοινή πεποίθηση ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν επιμένει στη δική του δέσμη προτάσεων;

    ΑΠ: Η παιδεία θα έπρεπε να είναι το κατ' εξοχήν πεδίο εθνικής συνεννόησης. Το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στο διάλογο τελευταίο στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, όταν όλοι είχαν αποχωρήσει, φορείς και κόμματα. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν έγινε ορατή η αυταρχικότητα της κυβέρνησης, η οποία υποτίθεται ότι συντηρούσε έναν διάλογο και την ίδια στιγμή εξέδιδε προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις για θέματα τα οποία ήταν και θέματα διαλόγου. Ετσι, ο κυβερνητικός αυταρχισμός σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα ασυνάρτητο που πήγε να εφαρμοστεί, κατ' ουσίαν διέλυσε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

    ΕΡ:Η διαφωνία σας έγκειται περισσότερο σε θέματα χειρισμού ή προγράμματος;

    ΑΠ:Ο νέος Υπουργός κ. Στυλιανίδης δεν έχει δώσει ακόμη δείγματα γραφής. Αν, όμως, προσπαθήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο παλαιότερα είχα χαρακτηρίσει "κουρελού", γιατί ήταν ασύνδετο και ασυνάρτητο, θα οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο. Αυτή τη στιγμή η μεγαλυτερη προσφορά που έχει να κάνει η κυβέρνηση στην Παιδεία είναι να σταματήσει τη ρητορική περί μεταρρυθμίσεων και να φροντίσει τουλάχιστον να λειτουργήσει το σύστημα που δεν λειτουργεί σε όλες τις βαθμίδες.

    ΕΡ:Ούτε στο ασφαλιστικό προβλέπεται περιθώρια συναίνεσης των δύο μεγάλων κόμματων;

    ΑΠ:Στο ασφαλιστικό όλα τα άλλοθι της κυβέρνησης έχουν καταρριφθεί. Είναι πια τέσσερα χρόνια στην εξουσία κι είναι αδιανόητο να ζητά απο τα κόμματα και τους φορείς διάλογο για το ασφαλιστικό, χωρίς να υπάρχει κυβερνητική θέση. Δηλαδή, να μετατρέπεται η Βουλή και οι φορείς σε ένα είδος λέσχης συζητήσεων ακαδημαϊκού περιεχομένου. Και ενώ έως τώρα υπάρχει δήθεν διάλογος για το ασφαλιστικό, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αναλαμβάνει και νομοθετικές πρωτοβουλίες στο ασφαλιστικό στην κατεύθυνση περιστολής των δικαιωμάτων. Είναι φανερό ότι υπάρχει κατ' ουσίαν σκοπιμότητα κατάρρευσης του ασφαλιστικού, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί. Η πολιτική της ΝΔ αποσκοπεί σε μια χαμηλή για όλους, προνοιακού χαρακτήρα, σύνταξη και απο εκεί και πέρα ιδιωτική ασφάλιση για τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του.

    ΕΡ:Στην αλλαγή του εκλογικού νόμου μπορεί να βρεθείτε πιο κοντά με τη ΝΔ;

    ΑΠ:Ο εκλογικός νόμος κρύβει μία σκοπιμότητα απο την πλευρά της ΝΔ, μικροκομματικού χαρακτήρα. Η πρότασή μας είναι να πιάσουμε τον εκλογικό νόμο ως κομμάτι του πολιτικού συστήματος και αυτό είναι το νόημα του λεγόμενου "γερμανικού μοντέλου", με τις αναγκαίες προσαρμογές.

    ΕΡ: Στο οποίο συμφωνούν και κάποιοι απο τη ΝΔ...

    ΑΠ:Πολλοί απο τη ΝΔ έχουν εκφράσει κατά καιρούς συμφωνία, αλλά ήταν και μία επιδίωξη του Κώστα Σημίτη το 2003 που δεν ολοκληρώθηκε, δεν πήρε μορφή στον τότε εκλογικό νόμο.

    ΕΡ: Πως αντιμετωπίζετε μιά ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήδη το πρότεινε σε τρία θέματα;

    ΑΠ: Η συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς είναι σταθερή επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και κατά καιρούς έχουμε τονίσει τις δύο προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν: Απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ισχύει ο ηγεμονισμός, να συμπεριφέρεται δηλαδή ως ηγεμονική δύναμη και απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σεβαστό το ΠΑΣΟΚ ως αριστερή δύναμη, αριστερά της πράξης και της ευθύνης. Θα έπρεπε, όμως, όλη η αντίληψη του διαλόγου να στηρίζεται σε μία λογική προγραμματικής βάσης, πέρα απο την αναγκαία σύμπραξη στο Κοινοβούλιο, που υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις στο διάστημα 2004-2007. Είναι θέμα που νομίζω ότι καμμία αριστερή δύναμη δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει.

    ΕΡ:Πώς θα αξιοποιηθούν οι περίπου 800.000 ψηφοφόροι της περασμένης Κυριακής. Θα κληθούν απλώς να ξαναψηφίσουν μετά απο κάποια χρόνια;

    ΑΠ: Αυτό που επιχειρούμε τώρα, είναι αυτή τη δυναμική της έκφρασης των 800.000 ψηφοφόρων να την μετατρέψουμε σε διαρκή δυναμική μέσα στο Κίνημά μας. Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου "να ξαναγυρίσουμε και ενόψει της πορείας προς το Συνέδριο στη φρεσκάδα της αυτοργάνωσης του 1974", δηλαδή να ζητάμε απο τον κόσμο, που προσήλθε με τέτοια ωριμότητα και ευθύνη στην κάλπη, να συνεχίσει να αναζωογονεί και να ανανεώνει τις λειτουργίες του ΠΑΣΟΚ, ελπίζω ότι θα βρει ανταπόκριση και στους νέους ψηφοφόρους μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 November 2007 - 5:30:32 UTC