Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υποχρέωση των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται το Περιβάλλον"
  • [02] Αλ.Αλαβανος: "Οχι στις αυξήσεις της ΔΕΗ"
  • [03] Θα μετακομίσει... για να βρεί το ταίρι του

  • [01] "Υποχρέωση των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται το Περιβάλλον"

    Στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού" στη Βουλή, ο κ Κ.Καραμανλής θα απαντήσει σήμερα σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ κ.Σπ.Χαλβατζή για τις αποζημιώσεις σε πλημμυροπαθείς και του βουλευτή του ΣΥΝ κ.Φ.Κουβέλη για τον εκλογικό νόμο.

    Στις 12.00 θα δεχθεί τον αρμόδιο Επίτροπο για την Υγεία της ΕΕ κ. Μ.Κυπριανού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας της Γαλλίας κ.Ερβέ Μορέν και τον κ. Ευ.Μεϊμαράκη.

    Την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την αποτελεσματικότερη περιφρούρηση του δασικού πλούτου της χώρας, ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή χθες στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, ενόψει της αυριανής ορκωμοσίας της Δ'ΕΣΟ.

    Οφείλουμε τώρα να σταματήσουμε την καταστροφή, το περιβάλλον είναι δική μας υπόθεση, αφορά το μέλλον των παιδιών μας, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, εξαίροντας το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσπάθεια να αποκτήσουν οι νέοι πολίτες περιβαλλοντική ευαισθησία.

    Στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της πολιτικής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ώστε η θητεία να γίνει πιο ποιοτική και να μη θεωρείται χαμένος χρόνος, αναφέρθηκε στην προσφώνησή του, ο υπουργός κ.Μεϊμαράκης.

    Ο πρωθυπουργός έλαβε ως δώρα από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έναν εξάντα, ένα τηλεσκόπιο και αντίγραφο του μητρώου του, γιατί οπως είπε και ο ίδιος πριν από 30 χρόνια, είχε υπηρετήσει και αυτός στο Πολεμικό Ναυτικό.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Γούσης.

    Οι 908 νέοι ναύτες είναι η πρώτη σειρά κληρωτών που αποκτά γνώσεις πυρασφάλειας.

    Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την προσεχή Πέμπτη

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή θα συνεδριάζει το πρωί της προσεχούς Πέμπτης η ΚΟ του κόμματος με θέμα ημερήσιας διάταξης «προοπτικές και προκλήσεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

    Στη συνεδρίαση εκλήθησαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις των φορέων που εκπροσωπούν οι κ.κ. Παναγόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παπασπύρος Σπύρος, Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ασημακόπουλος Δημήτριος, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δασκαλόπουλος Δημήτριος, Πρόεδρος του ΣΕΒ, Αρμενάκης Δημήτριος, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Κασσιμάτης Γεώργιος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Καραμίχας Τζανέτος, Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

    Εισηγήσεις θα κάνουν οι κ.κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης, Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και Χρήστος Φώλιας, Υπουργός Ανάπτυξης.

    Τις εργασίες της συνεδρίασης θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    [02] Αλ.Αλαβανος: "Οχι στις αυξήσεις της ΔΕΗ"

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος, μεταβαίνει στην Πράγα για το 2ο Συνέδριο του Κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά», το οποίο θα διεξαχθεί στις 23-25 Νοεμβρίου.

    Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο γραμματέας της ΚΠΕ Ν.Χουντής, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και στελέχη από τμήματα και τομείς δουλειάς του ΣΥΝ.

    Σημειώνεται ότι το Συνέδριο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και ο Συνασπισμός είχε οργανώσει το 1ο Συνέδριο του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 2005, ως ένα από τα ιδρυτικά του μέλη.

    Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Δικτύου Γυναικών του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά».

    "Κάτω τα χέρια από τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αρκετά ακριβά πληρώνει σήμερα ο καταναλωτής και ειδικά από τα φτωχότερα στρώματα, μέσα σε συνθήκες τεράστιας ακρίβειας και εξαιρετικά χαμηλών μισθών και συντάξεων" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    Ο κ.Αλαβάνος ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ενεργειακά ζητήματα, η κατάσταση της ΔΕΗ και τα τιμολόγια. Σημείωσε ότι οι ανατιμήσεις που προτείνονται από τη διοίκηση της ΔΕΗ δεν είναι αποτέλεσμα του ακριβού πετρελαίου "το οποίο έχει μια πολύ μικρή συμβολή στην ενεργειακή παραγωγή της χώρας μας" αλλά το γεγονός ότι η ΔΕΗ αγοράζει ρεύμα ακριβότερα απ' ό,τι υποχρεώνεται να το πουλήσει, ενώ παράλληλα η εταιρία αποκλείεται από τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.

    Ο καταναλωτής "πληρώνει την ανικανότητα της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσουν σε επενδύσεις, να μπουν δυναμικά στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα μπορέσουν να ιδιωτικοποιήσουν την επιχείρηση" είπε ο κ.Αλαβάνος και κατέληξε:

    "Στις 12 Δεκέμβρη, στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση που αναμένεται να διαπεράσει όλη την Ελλάδα, επίκεντρο θα είναι το ασφαλιστικό αλλά θα είναι και η μάχη ενάντια στην ακρίβεια για τη στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, όπως είναι η ΔΕΗ".

    [03] Θα μετακομίσει... για να βρεί το ταίρι του

    Ο διάσημος μικρός πολικός αρκούδος Κνουτ που ζει στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι του για να βρει αλλού το ταίρι του, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου.

    Παρότι οι πολικές αρκούδες είναι αρκετά ατομίστριες, ο Κνουτ θα πρέπει να βρεθεί με άλλες αρκούδες πιο κοντά στην ηλικία του για να βρει το ταίρι του, μόλις συμπληρώσει την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών, καθώς οι πιθανοί θηλυκοί σύντροφοί του στο Βερολίνο είναι αρκετά μεγάλης ηλικίας για να προσέξουν ερωτικά ... τον έφηβο Κνουτ.

    "Αν ο Κνουτ ήταν μαζί με μια μεγάλη θηλυκή αρκούδα, αυτή δεν θα τού έδειχνε κανένα ενδιαφέρον", είπε η εκπρόσωπος του ζωολογικού πάρκου.

    Καθώς πλησιάζει η 5η Δεκεμβρίου που ο Κνουτ θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια, η εκπρόσωπος είπε ότι ο πιο διάσημος ένοικος του πάρκου, θα παραμείνει γι άλλον ένα χρόνο στο Βερολίνο και μετά ίσως μεταφερθεί σε άλλο ζωολογικό κήπο στην ανατολική Γερμανία. "Δεν μπορώ να πω σήμερα με σιγουριά ότι θα μεταφερθεί σε άλλο ζωολογικό κήπο, ωστόσο είναι πιθανό", τόνισε επισημαίνοντας ότι αρκετά ζωολογικά πάρκα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Κνουτ.

    Στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου ζουν πέντε πολικές αρκούδες, μεταξύ τους ο Λαρς, πατέρας του Κνουτ. Το ζωολογικό πάρκο Friedrichsfelde στην πρώην κομμουνιστική ανατολική Γερμανία έχει μόλις δυο πολικές αρκούδες, μεταξύ τους την ώριμη ηλικιακά αρσενική, Τρολ.

    Ο Κνουτ έγινε διάσημος μόλις η μητέρα του Τόσκα τον εγκατέλειψε αμέσως μετά τη γέννησή του. Μικρούλης καθώς ήταν ανατράφηκε με μπιμπερόν από έναν φύλακα του πάρκου. Μόλις μεγάλωσε και αποχωρίστηκε σταδιακά από τη φροντίδα του φύλακα, εκπρόσωπος του ζωολογικού πάρκου είχε αναφέρει ότι "πολύ πιθανά αργά ή γρήγορα ο Κνουτ θα φύγει από το Βερολίνο για να βρει συντρόφους της ηλικίας του".

    Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν επισκεφθεί έως τα τέλη του 2007 τον Κνουτ, καταγράφοντας 20% αύξηση των επισκεπτών στο πάρκο σε σχέση με πέρυσι.

    Η σκληρή μοίρα για τον Κνουτ από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε και η χαριτωμένη παρουσία του, τού εξασφάλισαν διεθνή φήμη αλλά με εμπορική επιτυχία στο ζωολογικό κήπο που τον φιλοξενεί. Το όνομα "Κνουτ" με τη φιγούρα του έγινε σήμα κατατεθέν σε μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως DVD, βιβλίο, μπλουζάκια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 November 2007 - 5:30:40 UTC