Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Αλαβάνος: «Να στηριχτούν τα Ταμεία»

  • [01] Α.Αλαβάνος: «Να στηριχτούν τα Ταμεία»

    Στην πορεία προς το συνέδριό του, ο ΣΥΝ συζητά και προτάσεις για την ηγετική διάρθρωση, ήταν η απάντηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου, στην ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου.

    Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι υπάρχουν ευοίωνες προϋποθέσεις στην πορεία του ΣΥΝ προς το συνέδριο και πρόσθεσε ότι στην πορεία αυτή το κόμμα αρχίζει να συζητά και προτάσεις για την ηγετική διάρθρωση.Θα πάμε τολμηρά μπροστά και πιο κοντά στην κοινωνία και τη νέα γενιά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, ο Α.Αλαβάνος θέλει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, τόνισε ότι δικαιώθηκε η στάση του κόμματος να μη μετάσχει στο διάλογο και πρόσθεσε ότι αυτός δεν είναι διάλογος, αλλά ο ιστός της αράχνης, στον οποίο δεν πρέπει να συλληφθούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει αυτός ο επικίνδυνος δρόμος της κυβέρνησης, να στηριχθούν τα αποθεματικά των ταμείων, να καταργηθούν οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να στηριχθούν και να βελτιωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των χαμηλόμισθων και των γυναικών, ενώ όσον αφορά τις συντάξεις των δικαστικων και των βουλευτών είπε ότι αποτελεί πρόκληση προς την κοινωνία να γίνεται συζήτηση για αυξήσεις στις συντάξεις των βουλευτών, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για να μην περάσουν.

    Αναφερόμενος στην τροπολογία για την Alpha Bank επί της οποίας αναμένεται να γίνει ονομαστική ψηφοφορία αύριο στη Βουλή, ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη αύριο η κυβέρνηση να μειοψηφίσει, αλλά για να γίνει αυτό κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ, "αν έχουν στοιχειώδη εντιμότητα και ειλικρίνεια" να καταψηφίσουν την τροπολογία.

    Τέλος αναφερόμενος στον ΟΤΕ, ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για πολιτική ακραίας εγκατάλειψης και ιδιωτικοποίησης, καθώς, όπως είπε, κανείς δεν γνωρίζει ποιό είναι ακριβώς το ποσοστό που κατέχει ο εμίρης του Ντουμπάϊ και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε κοινές ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για τη συμμετοχή του στο δεύτερο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Πράγα, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα η έκκληση της Πράγας που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, την ανάγκη να γίνουν δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη για τη μεταρρυθμιστική συνθήκη της ΕΕ και προτείνεται να υπάρξει μια νέα συνθήκη για το περιβάλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 November 2007 - 13:30:21 UTC