Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η υποδοχή του Νέου 'Ετους
  • [02] "Με υπευθυνότητα η ασφαλιστική μεταρρύθμιση"
  • [03] Στο Παιδικό Χωριό SOS ο Γ.Παπανδρέου
  • [04] Νέα αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά

  • [01] Η υποδοχή του Νέου 'Ετους

    Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, σε όλη τη χώρα. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, οι Όναρ και οι Μπλε πρωταγωνιστούν στην γιορτή του Δήμου Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Κοτζιά. Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την υποδοχή του νέου χρόνου θα ξεκινήσουν στις 10.30μμ. Ακριβώς τα μεσάνυχτα, πυροτεχνήματα θα φωτίσουν την πλατεία Κοτζιά και τον Λυκαβηττό.

    Στη Μαρίνα της Ζέας θα υποδεχτούν το 2008 οι Πειραιώτες, με μουσικές από όλο τον κόσμο, events και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα προσφέρουν στιγμές χαράς και διασκέδασης ενώ μια σειρά από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό του Πειραιά.

    Ένα μεγάλο καζάνι με ρακί θα στηθεί την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου, θα ξεκινήσουν στις 6μμ με κρητικά τραγούδια και χορούς από παραδοσιακά συγκροτήματα.

    Ο Παλιός Χρόνος, ως παππούλης ασπρομάλλης, θα αποχαιρετίσει τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου Λασιθίου αλλά και τους επισκέπτες του μέσα από μία βαρκούλα, η οποία θα ξεκινήσει τη συμβολική διαδρομή της χρονιάς που πέρασε από τη λίμνη και θα χαθεί στ΄ανοιχτά του Λιμανιού της πόλης.

    Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Τα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

    Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων ''Ο Άγιος Κωνσταντίνος'' και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα επισκεφθούν τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

    Tα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς θα ψάλει στον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

    Στη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα ψάλουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς το Τμήμα του Χορωδιακού Μουσικοχορευτικού Ομίλου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και η Πολιτιστική Ομάδα των Απανταχού Καστελλοριζίων.

    Χειμωνιάτικο ποδαρικό θα κάνει το 2008

    Χειμωνιάτικο ποδαρικό θα κάνει το 2008, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος.

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο εθνικά δίκτυα. Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών και η αστυνόμευση με περιπολικά και ελικόπτερα είναι αυξημένη ιδιαίτερα στα επικίνδυνα σημεία. Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όχι μόνο στο εθνικό δίκτυο αλλά και στο επαρχιακό και στις πόλεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις μέρες των Χριστουγέννων σημειώθηκαν 19 τροχαία δυστυχήματα με 25 νεκρούς. Από αυτά μόνο τα 2 σχετίζονται με την έξοδο.

    [02] "Με υπευθυνότητα η ασφαλιστική μεταρρύθμιση"

    Τη διαβεβαίωση οτι η κυβέρνηση στο θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης προχωρά κανονικά με βάση το σχεδιασμό της, με σύνεση και υπευθυνότητα, έδωσε η υπουργός Απασχόλησης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού και οι δεσμεύσεις απέναντι στους Ελληνες πολίτες είναι η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η ανταποδοτικότητα και η βιωσιμότητα, υπογράμμισε η κ.Φ.Πάλλη-Πετραλιά.

    Το πρώτο νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή, μετά τις γιορτές είναι αυτό του εκλογικού νόμου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Στο Παιδικό Χωριό SOS ο Γ.Παπανδρέου

    Το παιδικό χωριό SOS στη Βάρη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τη σύζυγό του Αντα και συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ντίνο Βρεττό, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκε στο χωριό ο δήμαρχος Βάρης, Παναγιώτης Καπετανέας και τον ξενάγησε το μέλος του ΔΣ Σεμίραμις Μαυροπούλου.

    Ο κ.Παπανδρέου έπαιξε με τα παιδιά που φιλοξενούνται και τους μοίρασε δώρα, μεταξύ των οποίων ήταν και ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τις ανάγκες της κοινότητας.

    Τα παιδιά με τη σειρά τους χάρισαν στον κ.Παπανδρέου μία ζωγραφιά που τη ζωγράφισαν όλα μαζί, κι ένα βιβλίο με τον τίτλο το "Χωριό της χαράς".

    Προσφωνώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κ.Μαυροπούλου, τον ενημέρωσε για το σκοπό ύπαρξης της κοινότητας, η οποία λειτουργεί ως "υποκατάστατο οικογένειας" για παιδιά που για διάφορους κοινωνικούς λόγους έπρεπε να απομακρυνθούν από το σπίτι τους.

    Η κ.Μαυροπούλου είπε, ότι μέχρι τώρα, έχουν "περάσει" από τα παιδικά χωριά SOS της Βάρης του Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης και τις δύο στέγες νέων για τους εφήβους, στη Θεσσαλονίκη και το Παλαιό Φάληρο περίπου 250 παιδιά, ενώ ο σταθερός αριθμός των παιδιών του χωριού της Βάρης είναι γύρω στα 68 άτομα.

    Την ανατροφή των παιδιών αναλαμβάνουν μητέρες που μένουν μέσα στην κοινότητα και όπως είπε η κ.Μαυροπούλου, πολλά από τα παιδιά αυτά σπουδάζουν σε πανεπιστήμια και τεχνικές σχολές, ή ορισμένα από αυτά ασκούν μεταπτυχιακά ή διδάσκουν στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με όσα είπε η κ.Μαυροπούλου η λειτουργία των κοινοτήτων στηρίζεται από δωρεές, κληροδοτήματα και συνδρομές, ενώ τόνισε ότι τα έσοδα που προσφέρει το υπουργείο Πρόνοιας στο χωριό είναι μόνο 3.000 ευρώ ετησίως.

    Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού συνεχάρη τους πάντες για το έργο που προσφέρουν είπε, ότι παρ΄ότι αυτές τις μέρες συνηθίζεται να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, εν τούτοις η αλληλεγγύη πρέπει να εκδηλώνεται συνεχώς και η πολιτεία να στηρίζει ολόπλευρα αυτές τις προσπάθειες.

    Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με αγάπη, ώστε να μπορούν κι αυτά με τη σειρά τους να προσφέρουν αγάπη στις επόμενες γενιές, κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Συνέντευξη Πάνου Μπεγλίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η εξωτερική πολιτική αποτελεί «το μεγάλο ασθενή» της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή, δηλώνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτική και άμυνας του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

    Ο Π. Μπεγλίτης καταλογίζει στην κυβέρνηση στροφή σε μια «παρωχημένη αντίληψη ατλαντισμού» και εγκατάλειψη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της εξωτερικής πολιτικής.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός την Άγκυρα, θεωρεί ότι μιά τέτοια επίσκεψη "για να είναι αποτελεσματική για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, απαιτεί καλή και προσεκτική προετοιμασία καθώς και σχεδιασμό και δεν μπορεί να γίνει για επικοινωνιακούς λόγους".

    Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τονίζει ότι «η λύση της σύνθετης ονομασίας στο πλαίσιο μιας διπλής ονομασίας δεν είναι αποδεκτή» και «δεν συνιστά έντιμο και λογικό συμβιβασμό».

    [04] Νέα αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά

    Στα χέρια της Αστυνομίας είναι από χθες τα οκτώ φερόμενα μέλη της συμμορίας που έκλεβε ΑΤΜ και επίσης "χτυπούσε" τράπεζες και χρηματαποστολές.

    Με μια καλά συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετείχαν δικαστικοί λειτουργοί και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, οι φερόμενοι δράστες εντοπίστηκαν.

    Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Στυλιανός Σύρος παρουσίασε την όλη επιχείρηση. Προσήχθησαν συνολικά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και η γυναίκα του φερόμενου ως εγκεφάλου, ο ρόλος της οποίας εξετάζεται. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση ναρκωτικών. Από τη σπείρα των οκτώ για τους οποίους η Αστυνομία έχει στοιχεία για τη συμμετοχή τους, διέφυγε μόνο ένας, εκμεταλλευόμενος τη μικροσυμπλοκή συγγενών και φίλων του με αστυνομικούς.

    Στις 6 χθες το απόγευμα, "κατόπιν μεσολάβησης μελών της οικογένειάς του, παραδόθηκε σε αξιωματικούς της Α. Δ. Ρεθύμνης και προσάγεται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου το άτομο που τις πρωινές ώρες είχε διαφύγει την προσαγωγή, όταν κατά τη διάρκεια νομότυπης αστυνομικής έρευνας στην οικία του στα Ζωνιανά Ρεθύμνης η αστυνομική δύναμη που επιχειρούσε δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση συγγενικών του προσώπων".

    Από τους οκτώ της συμμορίας, οι επτά είναι από τα Ζωνιανά και ο όγδοος διαμένει στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε.

    Η επιχείρηση περιελάμβανε δέκα κατ' οίκον έρευνες, ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις: δύο άτομα συνελήφθησαν στα Ζωνιανά για αντίσταση και απείθεια κατά της αρχής και ένα άτομο συνελήφθη στο Φόδελε για παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Απ' όλους τους προσαχθέντες η Αστυνομία θα λάβει αποτυπώματα και γενετικό υλικό, προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, αλλά και η τυχόν συμμετοχή τους στη φονική ενέδρα έξω από τα Ζωνιανά στις 5 Νοεμβρίου, οπότε και τραυματίστηκαν τρεις ειδικοί φρουροί.

    Ο απολογισμός

    Μέχρι σήμερα, οι συλλήψεις σε Χανιά, Μυλοπόταμο και Ηράκλειο είναι τουλάχιστον 77, 20 στα Ζωνιανά, άλλες 5 στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, 18 στη Μεσαρά, 5 μέσα στην πόλη του Ηρακλείου και 8 στα Χανιά.

    Από τους περίπου 60 συλληφθέντες, οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

    Δύο συλληφθέντες είναι νεαρά ξαδέρφια από τα Ζωνιανά που κατηγορούνται για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Άλλοι δύο, είναι επίσης συγγενείς από τα Ζωνιανά, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν χρήματα που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Οι άλλοι τέσσερις είναι από το κύκλωμα των εκβιαστών της Μεσαράς - όπως και οι τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

    Σε ό,τι αφορά τα κατασχεθέντα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, βρέθηκαν εντός και εκτός του οικισμού Ζωνιανών. Πρόκειται για τουλάχιστον 240 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, 350 δενδρύλλια εκριζωμένα και μη, 2,5 κιλά κοκαΐνης, 142 όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, -5.000 φυσίγγια, καθώς και 110 αυτοκίνητα και δίκυκλα, στην πλειοψηφία τους καμένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 December 2007 - 7:30:22 UTC