Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο ΟΤΕ να μείνει στον έλεγχο του δημοσίου»

  • [01] «Ο ΟΤΕ να μείνει στον έλεγχο του δημοσίου»

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου συναντάται αυτή την ώρα στο Καστρί με τον γραμματέα του Κινήματος Γ. Ραγκούση, τον Ν. Αθανασάκη και την Κ. Βάρτζελη.

    Ο ΟΤΕ πρέπει να παραμείνει στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, τόνισε και σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις του Οργανισμού στα Βαλκάνια πρέπει να είναι κάτω από ελληνικό έλεγχο και ακόμη ο ΟΤΕ πρέπει να συνεχίσει να είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την ελληνική οικονομία.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε εκ νέου στην κυβέρνηση το ερώτημα αν υιοθετεί τις απόψεις Βουρλούμη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνδιοίκηση στον ΟΤΕ. Τι ακριβώς θα γίνει; Αυτό που λέει ο κ. Βουρλούμης ή αυτό που ακούγεται ως πρόθεση της κυβέρνησης, ρώτησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Ακόμη ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές ενστάσεις στην όλη διαδικασία σχετικά με τον ΟΤΕ και τόνισε ότι ο μεσίτης είναι σεβαστό επάγγελμα, όχι, όμως, όταν λειτουργεί ως διαμεσολαβητής για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

    Σχετικά, εξ άλλου, με την υπόθεση Siemens, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα, καθώς και ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να στραφεί νομικά κατά της εν λόγω εταιρίας για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δημοσίου.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ερώτημα στην κυβέρνηση αν οι "μίζες" οι οποίες φέρονται να έχουν δοθεί από την Siemens σε Έλληνες έχουν επιστρέψει στη χώρα με βάση νόμο της ΝΔ για το ξέπλυμα του "βρώμικου χρήματος".

    Για το θέμα της ακρίβειας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται την ερχόμενη εβδομάδα να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου - σε συνέχεια των πέντε προτάσεων που έκανε ο κ. Παπανδρέου σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια και την υπερχρέωση των καταναλωτών.

    Επίσης ανέφερε ότι σήμερα η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό από το 1998 και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "μας έχει γυρίσει δέκα χρόνια πίσω στο ζήτημα της ακρίβειας".Από τη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ το χρέος των νοικοκυριών έχει υπερδιπλασιαστεί και από τα 40 δισ. ευρώ το 2003, έφθασε σήμερα περίπου στα 100 δισ. ευρώ, είπε.

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζει ότι για την καταπολέμηση της ακρίβειας πρέπει να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια, κάτι που μπορεί να γίνει εφόσον λειτουργήσουν οι νόμοι και ο ανταγωνισμός, αλλά, όπως είπε, δεν υπάρχει σχετική βούληση από την κυβέρνηση. Δεύτερο στοιχείο για την καταπολέμηση της ακρίβειας είναι η ενδυνάμωση του καταναλωτικού κινήματος και τρίτο η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και η ελάφρυνσή τους από τη φορολογία, είπε.

    Γενικότερα για το ζήτημα της οικονομίας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανέρχεται καθημερινά στο ζήτημα αυτό και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου "επιβεβαιώνει τα χειρότερα, τα μαύρα σύννεφα για την ελληνική οικονομία".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε φράση ενός οικονομικού αναλυτή μεγάλης γερμανικής τράπεζας για να περιγράψει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    "Η Ελλάδα είναι το ατύχημα που περιμένουμε να συμβεί",είναι η σχετική φράση και, όπως τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου, το αποτέλεσμα των οικονομικών πολιτικών της ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στον χθεσινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς,τονίζοντας ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι "ζουν σήμερα σε ένα καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με εργασιακή και ασφαλιστική αβεβαιότητα".

    Απαντώντας, εξ άλλου, σε ερώτηση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ο Γ.Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την έκπληξή του, όπως είπε, για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη αποδοκιμάσει επίσημα την ένταση που δημιουργήθηκε χθες. Εξέφρασε δε φόβους ότι η ένταση προκλήθηκε κι από στελέχη μιας τουλάχιστον συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είναι λυπηρό,πρόσθεσε, αντί να ασχολούμαστε με τις σημερινές πολιτικές της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο,να βάζουμε άλλους στόχους.

    Εξ άλλου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι ασκείται από την κυβέρνηση ανισοβαρής πολιτική μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, δήλωσε ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να ασκεί μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική κι όχι να ψάχνει κατά καιρούς για προστάτες, είτε πρόκειται για τις ΗΠΑ, είτε για τη Ρωσία, είτε για οποιονδήποτε άλλον.

    Η εξωτερική πολιτικής της χώρας, πρόσθεσε, πρέπει να καθορίζεται από το γεγονός ότι είμαστε μέλος της ΕΈ και οι όποιες σχέσεις μας με τρίτους πρέπει να περνούν μέσα από αυτή μας την ιδιότητα.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αμφισβήτησε εξ άλλου την ωφέλεια για την Ελλάδα από την πρόσφατη συμφωνία που υπεγράφη στη Μόσχα: Υπήρξε, τόνισε, μια φιλολογία περί στροφής της ρωσικής κυβέρνησης στο ζήτημα των Σκοπίων. Από τις ενδείξεις που έχουμε μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, αυτή η φιλολογία δεν φαίνεται να επαληθεύεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 May 2008 - 16:30:24 UTC