Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου

  • [01] Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου

    Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Τα στοιχεία δεν είναι ευχάριστα, ούτε για την ελευθερία του Τύπου, ούτε για τους λειτουργούς του. Το 2007 συνελήφθησαν 875 δημοσιογράφοι, σκοτώθηκαν 95 και φυλακίστηκαν 127.

    Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ενωση Εφημερίδων (WAN) διενεργεί μια καμπάνια για την προώθηση της ελευθερίας του Τύπου σε όλο τον πλανήτη. Φέτος, στο επίκεντρο βρίσκεται η δημοσιογραφία στην Κίνα.

    Η Κίνα βρίσκεται τα τελευταία 9 χρόνια πρώτη στον κατάλογο των 24 χωρών που φυλακίζουν δημοσιογράφους. Ακολουθούν η Κούβα, η Ερυθραία, το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων φυλάκισης χωρίς απαγγελία κατηγοριών σημειώθηκε πέρσι και στις ΗΠΑ.

    Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

    «Η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου βρίσκει το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει την πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο η ελευθεροτυπία», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

    «Φαινόμενα όπως οι δολοφονίες δημοσιογράφων ή οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους κατά την άσκηση του έργου τους, οι απόπειρες λογοκρισίας και ελέγχου της ενημέρωσης αλλά και οι προσπάθειες περιστολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων υπηρετούν όλα ένα και μόνο δόλιο σκοπό: τον περιορισμό του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και, συνακόλουθα, τον περιορισμό της ίδιας της δημοκρατίας.

    Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, σε πνεύμα ενότητας με όλους τους συναδέλφους τους διεθνώς, θα αντισταθούν σθεναρά, όπως πάντοτε έκαναν, σε όλες αυτές τις επιθέσεις, και θα συνεχίσουν να αποδεικνύουν καθημερινά με το έργο τους ότι θεωρούν ύψιστο αγαθό την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την πληροφόρηση και την τήρηση της δεοντολογίας, καθώς και να επαληθεύουν εμπράκτως ότι η ελευθεροτυπία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 May 2008 - 8:30:26 UTC