Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για την Αμυνα
  • [02] Γ.Παπανδρέου: "Νέο μοντέλο ανάπτυξης"
  • [03] Στη Λάρισα η Αλ.Παπαρήγα
  • [04] "Στο δημόσιο ο ΟΤΕ"
  • [05] Εκκληση για το Περιβάλλον
  • [06] Σκληρή μάχη για το χρίσμα

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για την Αμυνα

    Θέματα του υπουργείου Αμυνας θα εξετάσει η Κυβερνητική Επιτροπή που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, στις 11 το πρωί. Νωρίτερα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τους υπουργούς Γ.Αλογοσκούφη, Ντ. Μπακογιάννη και Ευ.Μεϊμαράκη.

    Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

    Σύντομα η επίλυση εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων

    Συνεργασία με τον υπουργό της Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο Σ. Χατζηγάκης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και ο ίδιος τον διαβεβαίωσε ότι όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις θα πάρουν το δρόμο της επίλυσης, ίσως και μέσα στις διακοπές.

    Ο υπουργός απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για την υπόθεση της Siemens, ανέφερε ότι όλες αυτές οι μεγάλες υποθέσεις θα επιταχυνθούν και πρόσθεσε "θα κάνουμε ένα τσουνάμι δικαστικών υποθέσεων, ώστε μέσα στο καλοκαίρι όλες οι αυτές οι μεγάλες υποθέσεις που εκκρεμούν να πάρουν το δρόμο τους".

    Σε άλλη ερώτηση γιατί θα υπάρξει η επιτάχυνση και αν συνδέεται με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Χατζηγάκης ήταν κατηγορηματικά αρνητικός, προσθέτοντας ότι πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να λύσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις υποθέσεις και να εδραιώσουμε την πεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι η Δικαιοσύνη κινείται σωστά, δίκαια και γρήγορα.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την παρέμβασή του για την απόφαση δικαστή σχετικά με βιβλίο που βρισκόταν στις σχολικές βιβλιοθήκες και ζήτησε να αποσυρθεί, ανέφερε ότι ο ίδιος διαπίστωσε ότι πρόκειται για απόφαση της οποίας το σκεπτικό είναι επιεικώς απαράδεκτο και γι'αυτό το λόγο έστειλε έγγραφο στον αρμόδιο επιθεωρητή για να ελέγξει τα πράγματα.

    Ζούμε, πρόσθεσε, σε έναν αιώνα ελευθερίας και δεν είναι επιτρεπτός ο σκοταδισμός κι οι επιθέσεις εναντίον της πνευματικής ιδιοκτησίας. Τέτοια πράγματα είναι απαράδεκτα στις σημερινές ημέρες, πρόσθεσε ο κ. Χατζηγάκης, σημειώνοντας ότι ο καθένας έχει νου και κρίση και μπορεί να κάνει τις επιλογές του, σε σχέση με τα δημιουργήματα του πνεύματος και τα συγγραφικά δημιουργήματα.

    Σε άλλη ερώτηση για το περιστατικό στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ήταν συγκλονιστικό γεγονός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα κι η υπόθεση παίρνει το σωστό δρόμο.

    Ο Σ. Χατζηγάκης ενημέρωσε ακόμη τον πρωθυπουργό για τα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή, τα οποία αφορούν στις οικογενειακές σχέσεις και το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και για άλλες μεταρρυθμιστικές προτάσεις οι οποίες θα πάρουν τη μορφή νομοσχεδίων "στην ώρα τους".

    [02] Γ.Παπανδρέου: "Νέο μοντέλο ανάπτυξης"

    Υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου θα συνεδριάσει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου, η κατάσταση της υγείας του οποίου εξελίσσεται πάρα πολύ καλά, είχε χθες συνεργασία στο Καστρί με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση. Μέρος μάλιστα της συζήτησης έγινε καθ' οδόν, καθώς ο κ. Παπανδρέου έκανε σήμερα τον πρώτο του περίπατο μετά το ατύχημα.

    Μήνυμα Γ.Παπανδρέου για το περιβάλλον

    «Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σε πλανητικό επίπεδο, οι επιπτώσεις αφορούν ολόκληρο τον κόσμο, είναι οικολογικές, οικονομικές και βαθύτατα κοινωνικές και πολιτικές» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου σε μήνυμα του προς το ATHENS SUMMIT 2008 με θέμα «Το παγκόσμιο κλίμα και η ενεργειακή ασφάλεια».

    Στο μήνυμα του, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου εγκαλεί την κυβέρνηση "ότι πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ οι όποιες υποσχέσεις της Ν.Δ διαψεύδονται από τον ΟΗΕ, ο οποίος απέβαλλε την χώρα από το Πρωτόκολλο του Κιότο".

    Κανένας δεν είναι αθώος για τα δεινά που φέρνει στην ανθρωπότητα ένα τυφλό και άδικο μοντέλο ανάπτυξης» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας τις προτάσεις των σοσιαλιστών για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, την «πράσινη οικονομία», και μια σχεδιασμένη πολιτική προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    [03] Στη Λάρισα η Αλ.Παπαρήγα

    Σε πολιτική συγκέντρωση στη Λάρισα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πορείας του ΚΚΕ στο λαό, θα μιλήσει το βράδυ η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Το μεσημέρι, η κ.Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

    ΚΚΕ για τον ΟΤΕ

    Είναι ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», ότι μπορεί να υπάρξει συνδιοίκηση, ασφαλιστικές δικλείδες ή έλεγχος του δημοσίου στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ που να λειτουργεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του.

    Καλεί τους εργαζόμενους "να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν συνολικά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και την απελευθέρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών που προωθεί η ΕΕ με την υπογραφή των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μόνο έτσι το «όχι» στο ξεπούλημα του ΟΤΕ θα έχει αντίκρισμα και αποτέλεσμα. Καμιά μετοχή του ΟΤΕ δεν πρέπει να βρίσκεται ούτε στο ελληνικό ούτε στο ξένο κεφάλαιο. Καμιά δράση του κεφαλαίου στις τηλεπικοινωνίες".

    "Η πάλη για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα στις τηλεπικοινωνίες αποτελεί την μόνη απάντηση, τη μόνη λύση που συμφέρει όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα", καταλήγει το ΚΚΕ.

    [04] "Στο δημόσιο ο ΟΤΕ"

    Περιοδεία στο Ηράκλειο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του περιβάλλοντος παρουσίασαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης Αλέκος Αλαβάνος και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος Βαγγέλης Αποστόλου.

    Όπως τόνισε ο κ.Αλαβάνος,για τη διάσωση των δασών και την προστασία του περιβάλλοντος, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς επίσης να ολοκληρωθεί η σύνταξη του κτηματολογίου και του δασολογίου, να υπάρξει αύξηση των κονδυλίων για την ενίσχυση και την οργάνωση των εθνικών δρυμών και να ληφθούν μια σειρά από προωθημένα μέτρα, όπως η κατάργηση των οικοδομικών συνεταιρισμών για την προστασία των δασών.

    Ο κ.Αλαβάνος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον "πάτο του βαρελιού", σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η χώρας μας είναι η πρώτη που ονοματίστηκε από τον ΟΗΕ γιατί δεν διαθέτει το μηχανισμό για να ανταποκριθεί στην εφαρμογή της συμφωνίας του Κιότο. Είπε ακόμη ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με Έλληνα επίτροπο, η χώρα μας παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ίδιο θέμα, ενώ σημείωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην Ελλάδα για την λειτουργία χωματερών.

    Από την πλευρά του, ο Β.Αποστόλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος πάρα τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.

    Παράλληλα παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός της πολιτικής δασοπροστασίας, η εγκατάσταση συστημάτων εντοπισμού έναρξης των πυρκαγιών, η οργάνωση της έγκαιρης επέμβασης, η ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι η συστράτευση όλων όσοι εμπλέκονται στη δασοπροστασία.

    Για την αποτελεσματική λύση του προβλήματος της δασοπροστασίας είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας, η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων για τις καμένες περιοχές, η ενίσχυση και προώθηση του εθελοντισμού, η απόσυρση και κατάργηση των "δασοκτόνων" νόμων και προτάσεων και η σαφής οριοθέτηση και απόλυτη προστασία του δασικού χαρακτήρα εδαφών.

    Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε κι ο δασοπυροσβέστης Βασίλης Γαρέφαλλος, ο οποίος συμμετείχε στην κατάσβεση των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια, όπου σκοτώθηκαν πέντε συνάδελφοί του και ο ίδιος τραυματίστηκε. Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι "ο Βασίλης επέζησε με εμφανή τα σημάδια της πυρκαγιάς, ωστόσο το κράτος για την αυτοθυσία του ίδιου και των συντρόφων του δεν έλαβε κανένα μέτρο. Δεν αποζημίωσε τον ίδιο και τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά ούτε και του εξασφάλισε μια δουλειά στο δημόσιο για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένεια του".

    Για τον ΟΤΕ

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΟΤΕ, ο Α.Αλαβάνος είπε ότι "να σταματήσει, έστω την τελευταία στιγμή, αυτή η κωμική και τραγική ιστορία. Κωμική για την κυβέρνηση που πουλάει τον ΟΤΕ σε κλάσμα του αντιτίμου που έσωσε η Cosmote για να αγοράσει την "Γερμανός"".

    Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και ζητάει ο ΟΤΕ να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να καταργηθεί ο νόμος του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε, όπως είπε, την πώληση του ΟΤΕ.

    Για το περιστατικό στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

    Σχολιάζοντας το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού λεωφορείου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ο Α. Αλαβάνος, αφού εξέφρασε τη λύπη του είπε ότι "υπάρχουν προβλήματα στοιχειώδους αποτελεσματικότητας στις δυνάμεις δημόσιας τάξης", ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να ρίξει το βάρος της αστυνομίας στην πάταξη του εγκλήματος και την προστασία των πολιτών, δεσμεύει τις δυνάμεις για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών.

    [05] Εκκληση για το Περιβάλλον

    Η προστασία του περιβάλλοντος και η ενεργειακή ασφάλεια είναι το θέμα του Συνεδρίου Athens Summit 2008 που διεξάγεται στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο με την Διακήρυξη των Αθηνών, μέσω της οποίας οι χώρες που θα υπογράψουν θα δεσμεύονται για ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και προώθηση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

    "Το περιβάλλον δεν είναι μια προτεραιότητα. Είναι η πρώτη προτεραιότητα" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας κηρύσσοντας την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου.

    "Η όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι τέτοια που απαιτεί την ανάγκη να αναληφθούν συντονισμένες προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο" ανέφερε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε ότι αφού φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού πρέπει να αναλάβουμε δράσεις για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Σημείωσε ότι υπάρχουν θεσμικές δυσχέρειες σε διεθνές επίπεδο γιατί τα δειλά βήματα δεν είναι επαρκή. "Το πιό επικίνδυνο όμως αυτή τη στιγμή θα ήταν ο εφησυχασμός μας" τόνισε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι έχουν γίνει και βήματα στην σωστή κατεύθυνση. Το Κιότο είναι μια θετική πρωτοβουλία, ανέφερε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε ότι το ίδιο είναι και η αυτοδέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% μέχρι το 2020 και η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο εθνικό επίπεδο, είπε, επείγει η νομοθεσία που θα εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η θεσμική αυτονομία στην περιβαλλοντική πολιτική.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπούλιας στις περυσινές μεγάλες πυρκαγιές. "Η περσινή οικολογική καταστροφή ήταν τρομακτική" ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι "είναι μεγάλη η ευθύνη του μηχανισμού πρόληψης για να μην επαναληφθεί. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το περσινό καλοκαίρι να μην επαναληφθεί, τα περσινά θύματα να είναι τα τελευταία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

    Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι οφείλουμε να αλλάξουμε την ιδεολογία μας απέναντι στο περιβάλλον και ότι δεν χωρεί ελαστικότητα ούτε από τους κρατικούς φορείς ούτε από τους πολίτες.

    Ομιλία Κ.Καραμανλή

    "Η Ελλάδα θα τηρήσει στο έπακρον τις συγκεκριμένες και μετρήσιμες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και για την ένταξη των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας", ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο συνέδριο.

    Η πρόκληση για κάθε χώρα είναι διπλή ανέφερε ο πρωθυπουργός. Από τη μία πλευρά η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και από την άλλη η μείωση στην συμβολή του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην πολιτική για την ενεργειακή ασφάλεια που ακολουθεί η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι είναι η ενεργειακή διπλωματία ανοιχτών οριζόντων που αναδεικνύει τη χώρα σε διεθνή ενεργειακό κόμβο.

    Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε τις συμφωνίες για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας, την πρόσφατη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου "South Stream", την υπογραφή για την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στην παγκόσμια αγορά υδρογονανθράκων. Με τις δράσεις αυτές, τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα πετυχαίνει την ουσιαστική γεωπολιτική της αναβάθμιση ως σταυροδρόμι ανάμεσα στις χώρες παραγωγούς στην ανατολή και το νότο και τις χώρες καταναλωτές της Ευρώπης. Πετυχαίνει επίσης την διασφάλιση επαρκούς ενέργειας για τα χρόνια που έρχονται και την ασφάλεια του ενεργειακού της εφοδιασμού καθώς και την εμπέδωση του ρόλου της ως αξιόπιστου διαμετακομιστικού κέντρου.

    Ο δρόμος για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων περνά από την σταδιακή απεξάρτηση των οικονομιών από το ακριβό και ρυπογόνο πετρέλαιο, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι περνά επίσης από την περιστολή της ενεργειακής σπατάλης και την μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, με την εφαρμογή αυστηρών προδιαγραφών με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας και με την εκπαίδευση όλων και κυρίως της νέας γενιάς πάνω στα θέματα περιβάλλοντος. Περνά ακόμη, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός από την ολοένα και μεγαλύτερη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς επίσης και από την εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας κάθε χώρας. Ειδικότερα για τις πολιτικές που ακολουθεί η χώρα μας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με το οποίο ο κάθε πολίτης, η κάθε επιχείρηση, ο κάθε οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης θα γνωρίζει τι μπορεί να κάνει που και πως.

    "Είναι ένα πολύτιμο απαραίτητο εργαλείο ώστε να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικά υψηλό ενεργειακό δυναμικό που διαθέτει η χώρα, κυρίως σε ότι αφορά την αιολική και ηλιακή ενέργεια αλλά και την υδροηλεκτρική, την βιομάζα, τα βιοαέρια, την γεωθερμία" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Παρέμβαση Χρ.Φώλια και Γ.Σουφλιά

    Στην ενεργειακή πολιτική της χώρας μας, που εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια.

    "Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για θέματα περιβάλλοντος τελευταία, έχει χαθεί το μέτρο και περισσεύουν οι υπερβολές" ανέφερε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή και απαντώντας έτσι στις επικρίσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα για την μη τήρηση από τη χώρα μας του πρωτοκόλλου του Κιότο.

    Η Ελλάδα στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Κιότο έχει αναλάβει ορισμένες υποχρεώσεις ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ήδη είμαστε μέσα στο στόχο που μας έχει τεθεί και διαβεβαίωσε ότι θα είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. "Η Ελλάδα κάνει σημαντικές προσπάθειες στην διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου" ανέφερε ο κ. Σουφλιάς και υπογράμμισε ότι "προχωρήσαμε σε μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου την περίοδο 2008-2012 κατά 16,6% για 140 βιομηχανίες".

    Τέλος, ανέφερε ότι η εθνική ενεργειακή στρατηγική εξασφαλίζει τρεις στόχους την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της χώρας, την διατήρηση του ενεργειακού κόστους σε ανεκτά επίπεδα και την μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος.

    [06] Σκληρή μάχη για το χρίσμα

    Οι διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπάρακ Ομπάμα, αναμετρώνται σήμερα σε δύο προκριματικές εκλογές που διεξάγονται στην Ιντιάνα και τη Βόρεια Καρολίνα.

    Στις προκριματικές της Ιντιάνα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι περίπου 4,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι της Πολιτείας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις άλλες Πολιτείες όπου ψηφίζουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο Δημοκρατικό Κόμμα. Στην περίπτωση αυτή, αποφασιστικό ρόλο μπορεί να παίξουν οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ή οι ανεξάρτητοι.

    Στη Βόρεια Καρολίνα, αντιθέτως, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι Δημοκρατικοί (περίπου 2,6 εκατομμύρια) και οι ανεξάρτητοι (περίπου 1,2 εκατομμύρια).

    Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των προκριματικών, κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν πρόκειται να εκλέξει αρκετούς αντιπροσώπους ώστε να εξασφαλίσει το χρίσμα. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Ομπάμα στη Βόρεια Καρολίνα και στην Κλίντον στην Ιντιάνα.

    Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει η ανεξάρτητη ιστοσελίδα RealClearPolitics, ο Ομπάμα διαθέτει 1.747 αντιπροσώπους έναντι 1.608 για την Κλίντον ενώ απαιτούνται 2.025 για να πάρει κάποιος το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος. Στις σημερινές εκλογές εκλέγονται 72 αντιπρόσωποι στην Ιντιάνα και 115 στη Βόρεια Καρολίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 2008 - 14:04:37 UTC