Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υπονομεύετε την κοινωνική συνοχή"
  • [02] "Μέτωπο αντίστασης και πάλης"
  • [03] "Νέα αριστερή διακυβέρνηση"
  • [04] Ημέρα της Μητέρας
  • [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

  • [01] "Υπονομεύετε την κοινωνική συνοχή"

    Την άμεση υιοθέτηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό για την υπερχρέωση των νοικοκυριών από τραπεζικά δάνεια και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη διεθνή οικονομική κατάσταση.

    Η ακρίβεια και το καρτέλ των τραπεζών δημιουργούν «μία ανυπόφορη ομηρία του δανειολήπτη που, προσπαθώντας συνεχώς να ανακυκλώσει τα χρέη του, καταφεύγει σε όλο και μεγαλύτερο δανεισμό» είπε ο κ. Παπανδρέου. Σημείωσε ότι πίσω από τους αριθμούς για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις υπάρχουν άνθρωποι: «Είναι χιλιάδες οι τραγικές ιστορίες οικογενειών που χάνουν τα σπίτια τους, που τους πετάνε στο δρόμο, που οδηγούνται ακόμα και σε διάλυση» είπε ο κ. Παπανδρέου φέροντας ως παράδειγμα την εκδίκαση υπόθεσης για αναίρεση κατάσχεσης σπιτιού πολύτεκνης οικογένειας 70 τμ στη Νίκαια από τράπεζα για χρέος δύο χιλιάδων ευρώ. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου η οικογένεια δανείστηκε 4.700 ευρώ, η μητέρα κατέβαλε περίπου τα μισά χρήματα, αλλά η τράπεζα προχωρά στην κατάσχεση, λόγω του ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα υπόλοιπα. «Αυτό είναι ένα καθεστώς ασυδοσίας, αυθαιρεσίας, που εσείς έχετε επιτρέψει να ανθίσει» είπε ο κ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό, τον οποίο επέκρινε ότι στους μεγαλοοφειλέτες «χαρίζετε» δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις.

    Επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως η αύξηση του ορίου από τα 10 χιλιάδες στα 20 χιλιάδες ευρώ, κάτω από το οποίο η τράπεζα δεν θα επιτρέπεται να κάνει κατάσχεση, είπε ότι είναι ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και η κυβέρνηση: «Περιμένουμε να κάνετε το χρέος σας και όχι απλώς να στηρίζετε τα μεγάλα συμφέροντα, που σας στηρίζουν και σας καθοδηγούν».

    Τέλος, ρώτησε τον πρωθυπουργό έως πότε θα ασχολείται «με το πώς θα εκποιήσετε σε ξένους και με σκανδαλώδη τρόπο δημόσιες επιχειρήσεις, τον ΟΤΕ, τα Λιμάνια, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ αύριο; Έως πότε θα βλέπει ο Έλληνας να εκποιείται η περιουσία του Δημοσίου, αλλά και η δική του ιδιοκτησία και να κερδίζουν οι διάφοροι μεσάζοντες».

    Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    Την αύξηση από 10.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ του ορίου κάτω από το οποίο η τράπεζα δεν θα επιτρέπεται να κάνει κατάσχεση, την απαγόρευση της κατάσχεσης της κύριας κατοικίας, αντί της μοναδικής κατοικίας, που ισχύει σήμερα, την επέκταση και στον εγγυητή της προστασίας από την κύρια κατοικία, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση νόμου που κατέθεση το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από την πολιτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, Λούκα Κατσέλη, τον πολιτικό εκπρόσωπο για την Ανάπτυξη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους Απόστολο Κατσιφάρα και Δημήτρη Κουσελά.

    Η πρόταση προβλέπει ακόμη, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βγαίνει σε πλειστηριασμό ακίνητο σε αξία χαμηλότερη από την αντικειμενική, όσες φορές και αν επαναληφθεί ο πλειστηριασμός (στη ρύθμιση περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς πλειστηριασμοί). Για το ύψος των οφειλών και τα πανωτόκια επεκτείνεται η ρύθμιση που ισχύει σήμερα μόνον για τους αγρότες, και στους δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων, πιστωτικών καρτών και στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ώστε η συνολική οφειλή τους, να μην μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του ύψους του δανείου που έχουν λάβει. Με την πρόταση νόμου καταργείται οριστικά ο ανατοκισμός (πανωτόκια) στις συμβάσεις στεγαστικών δανείων και πιστωτικών καρτών, ενώ προβλέπονται κυρώσεις σε περιπτώσεις μη προσαρμογής.

    Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης την υποχρέωση από μέρους των τραπεζών της μείωσης των κυμαινόμενων επιτοκίων στα δάνεια και τις πιστωτικές συμβάσεις, όταν μειώνεται το επιτόκιο αναφοράς της σύμβασης. Εάν δεν το μειώνουν, τότε οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να αξιώσουν δικαστικώς τη μείωσή του, καθώς και να ζητήσουν αποζημίωση. Επίσης, προβλέπεται η σύσταση επιτροπής από τον υπουργό Ανάπτυξης για την επεξεργασία σχεδίου νόμου για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και την εισαγωγή στο ελληνικό δίκαιο της δυνατότητας σταδιακής απαλλαγής των χρεών σε καταναλωτές που έχουν αποδεδειγμένα μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

    Παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι κινείται στην κατεύθυνση ανακούφισης των νοικοκυριών και γενικότερα της οικονομίας χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των τραπεζών, πρόσθεσε ότι μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα και κάλεσε την κυβέρνηση να την υιοθετήσει στο σύνολο της. Η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι το πρόβλημα της υπερχρέωσης πλήττει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και πρόσθεσε ότι περισσότερα από 30.000 στεγαστικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται στη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί έχουν φθάσει τους 100.000 και κινούνται με αυξητικούς ρυθμούς άνω του 20%, ενώ η αύξηση της χρηματοδότησης των νοικοκυριών από το τραπεζικό σύστημα είναι η δεύτερη υψηλότερη στην ευρωζώνη.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι "από έθνος αποταμίευσης που είμαστε πριν μερικά χρόνια γίναμε έθνος δανειοληπτών", ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προκύπτουν για μεγάλο αριθμό πολιτών από την υπερφορολόγηση, όπως είπε, των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και την εντελώς οριακή αύξηση των μισθών σε συνδυασμό με την ακρίβεια. Αναφερόμενος στον πληθωρισμό είπε ότι δεν είναι μόνον εισαγόμενος, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, αλλά οφείλεται σε δομικές αδυναμίες.

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσει και άλλη πρόταση νόμου για το ζήτημα του υπερδανεισμού και της υπερχρέωσης που θα αφορά θεσμικά ζητήματα όπως τον "Τειρεσία", το ζήτημα της εποπτείας των εμπορικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδος κλπ.

    [02] "Μέτωπο αντίστασης και πάλης"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα συμμετέχει στην 29η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 11 Μαΐου από την πλατεία της Αγ. Παρασκευής.

    Στις 17:00 το απόγευμα, στον χώρο της εκδήλωσης στην Αγ. Παρασκευή, η Αλέκα Παπαρήγα θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Μπροστά στην εντεινόμενη ταξική επίθεση στην εκπαίδευση, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους φοιτητές-σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς να αντιπαραθέσουν ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και πάλης που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή των αντιδραστικών, αντιεκπαιδευτικών νόμων και την επιβολή του καθολικού δικαιώματος σε μια ενιαία και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

    Κυβέρνηση - ΕΕ δεν επιθυμούν μόνο ένα πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί μόνο την κερδοσκοπία του κεφαλαίου, αλλά θα είναι και στρατευμένο υπέρ του κεφαλαίου, θα υπερασπίζεται, και θα προάγει τις καπιταλιστικές αξίες, τα ιδεολογήματα του ιμπεριαλισμού. Πρόκειται για το πανεπιστήμιο, ιδιωτικοποιημένο ή ιδιωτικό, που αντί για επιστημονική μόρφωση - ειδίκευση, θα παρέχει όπως είπε ο υπουργός κατάρτιση «και ανάπτυξη δεξιοτήτων», «θα υπηρετεί την αγορά» και θα «μεταλαμπαδεύει το σκληρό πυρήνα» του καπιταλιστικού πολιτισμού, αναφέρει το ΚΚΕ.

    Η ομιλία του υπουργού, στην εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου του αμερικανικού πανεπιστημίου Γέηλ, Ρίτσαρντ Λέβιν,αποκαλύπτει τη δέσμευση - επιδίωξη της κυβέρνησης να εφαρμοστεί πλήρως και με κάθε τίμημα ο «νόμος - πλαίσιο», να βαθύνει και να ολοκληρώσει την αντιδραστική αναπροσαρμογή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να υλοποιήσει πλήρως τις κατευθύνσεις των αποφάσεων της Μπολόνια και της Λισσαβόνας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και ο νέος νόμος, που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας για τα μεταπτυχιακά στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, υπερτονίζοντας τις δυναμικές διαθέσεις του για την επιβολή των ιδιωτικών πανεπιστημίων, σαν μέσο αποτελεσματικότερης πειθάρχησης του «προβληματικού» δημόσιου πανεπιστήμιου στους κανόνες και τα «ιδεώδη» της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό σάλπισε επίθεση ενάντια σε όποιον αντιστέκεται ή δεν υποστηρίζει ενεργητικά την ολοσχερή παράδοση της παιδείας στην καπιταλιστική κερδοσκοπία και τη βαρβαρότητα του μονοπωλιακού ανταγωνισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] "Νέα αριστερή διακυβέρνηση"

    Εντονες επικρίσεις κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

    Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του είπε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση, η χρεοκοπία του καζινοκαπιταλισμού, δεν είναι πια μια μύχια προσδοκία κάποιων γραφικών αριστερών/μαρξιστών οικονομολόγων, αλλά αποτελεί μια αναντίρρητη πραγματικότητα για την οποία ανεξάρτητα από την ερμηνεία που δίνει ο καθένας, ομολογείται πια από όλους και εκτίμησε ότι >.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε, ο κ. Καραμανλής >.

    Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, >.

    Επικρίσεις διατύπωσε ο κ. Τσίπρας και για την ακριβεια κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι >.

    Για τον ΟΤΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι αυτή η πώληση πρέπει να ακυρωθεί >.

    Στόχος του ΣΥΝ, είπε ο κ. Τσίπρας , είναι ότι εμείς παλεύουμε για μια νέα πλειοψηφία που θα οδηγήσει τον τόπο σε μια νέα αριστερή διακυβέρνηση. Και αριστερή διακυβέρνηση μεταξύ άλλων σημαίνει ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, ανάκτηση του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου ελέγχου στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και σους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα του ΟΤΕ.

    Αλαβάνος για τον ΟΤΕ

    Εντονα αντέδρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επειδή ο πρωθυπουργός, στον οποίο απευθυνόταν ερώτηση για τη συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και DΕUTCHE TELECOM, δεν απάντησε ο ίδιος αλλά άφησε τον κ Αλογοσκούφη να το κάνει, υποστηρίζοντας ότι ''προτίμησε να δραπετεύσει από ενοχές γιατί πρόκειται για μια αποικιοκρατικής αντίληψης συμφωνία''.

    «Πρέπει να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Ένας ντήλερ είναι. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πουλάει. Και είναι επικίνδυνη γιατί πουλάει ένα οργανισμό που είχε πέρσι κέρδη 600 εκ ευρώ όταν η γερμανική εταιρία που τον αγοράζει είχε 554 εκ ευρώ» τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

    Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , αφού ζήτησε να ανακτηθεί σταδιακά ο έλεγχος του ΟΤΕ με την αγορά του 51% από το ελληνικό δημόσιο, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτή τη κίνηση, μίλησε για «ποινικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και που θα αναζητηθούν διότι υπάρχει ένα σκοτεινό δωμάτιο που μεσάζοντες παίξανε βρώμικο ρόλο».

    «Όσα είπατε κ υπουργέ είναι παραμύθια, γιατί δεν δώσατε καμιά απάντηση, γιατί παραδώσατε τον ΟΤΕ χωρίς καμία εγγύηση», κατέληξε ο κ Αλαβάνος.

    [04] Ημέρα της Μητέρας

    Δεύτερη Κυριακή του Μάη σήμερα και οι περισσότερες χώρες του κόσμου γιορτάζουν μια γιορτή αλλιώτικη από τις άλλες. Μια γιορτή που μας θυμίζει πώς ήρθαμε στον κόσμο. Μια γιορτή φόρο τιμής σ' εκείνη που μας έφερε στη ζωή, που μας έδωσε πνοή και αποτελεί το κέντρο του δικού μας κόσμου, αλλά και εμείς του δικού της.

    Η Γιορτή της Μητέρας, παγκόσμια γιορτή, έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Στην αρχαιότητα ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της, η Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και όλων των ολύμπιων θεών και που ήταν η θεά της γονιμότητας.

    Τον 17ο αιώνα, η Γιορτή της Μητέρας, συναντάται στη Μεγάλη Βρετανία ως "Mothering Sunday". Αυτή η μέρα γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή της Παναγίας και όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους.

    Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907-1908 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

    Με το πέρασμα των χρόνων η Γιορτή της Μητέρας έχασε τον παραδοσιακό της χαρακτήρα και το νόημα με το οποίο ξεκίνησε. Και από μια γιορτή που καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η έννοια της μητρότητας μετατράπηκε σε μια εμπορική και διαφημιστική γιορτή, εξυπηρετώντας τα καταναλωτικά ένστικτα των ανθρώπων.

    Έτσι τα συμβολικά λουλούδια των πρώτων χρόνων της γιορτής έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες, ενώ οι σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ προωθούν τα τελευταία χρόνια και άλλα δώρα μικρής, αλλά και μεγαλύτερης χρηματικής αξίας.

    Εκδηλώσεις στην Αθήνα

    Ο δήμος Αθηναίων αφιερώνει στη Γιορτή της Μητέρα τον γύρο της Αθήνας.Έτσι περισσότεροι από 20.000 Αθηναίες και Αθηναίοι θα συμμετέχουν στον 25ο γύρο της Αθήνας, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ το εναρκτήριο λάκτισμα θα δώσει ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης.

    Παράλληλα το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών με σύνθημα "Όλος ο κόσμος μια γιορτή για σένα μανούλα", διοργανώνει εορταστική εκδήλωση στην Τεχνόπολη. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΘΗΝΑ 9,84 FM και της Τεχνόπολις θα περιλαμβάνει:

    Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Μανούλα, mama, mammy" (αίθουσα Δ10, "Κωστής Παλαμάς"). Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν 1850 έργα παιδιών των παιδικών σταθμών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, αφιερωμένα στη μητέρα.

    Παραμύθια, θεατρικά δρώμενα και κινητικά παιχνίδια (αίθουσα αμφιθεάτρου 9,84). Διάσημες μητέρες και γιαγιάδες ηθοποιοί, καθώς και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες (η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο γνωστός παραμυθάς Νίκος Πιλάβιος, η Μαριάννα Τόλη και ο Θωμάς Κινδύνης με το θεατρικό του σχήμα), θα διαβάσουν παραμύθια. Θα ακολουθήσουν θεατρικά δρώμενα και κινητικά παιχνίδια με τη συμμετοχή των παιδιών.

    Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν εργαστήρι πηλού, εργαστήρι κατασκευής κάρτας και κοσμημάτων για τη μητέρα, εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και φυσικής αγωγής.

    Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα συγκεκριμένα εργαστήρια στον αύλειο χώρο της Τεχνόπολις όπου θα υπάρχουν μπαλονοκατασκευές και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, ενώ σε όλες τις μητέρες θα μοιραστούν γλαστράκια με λουλούδια.

    Εκδηλώσεις τιμής προς τις μητέρες όλου του κόσμου διοργανώνουν κι άλλοι δήμοι τόσο στην Αττική όσο και σ' άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν σήμερα στην Αθήνα, λόγο της διεξαγωγής του 25ου Γύρου της Αθήνας αλλά και της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης.

    Η πορεία ειρήνης θα ξεκινήσει στις 8:30 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματιστεί στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

    Από τις 8 το πρωί οι τροχονόμοι δεν θα επιτρέπουν την κίνηση των οχημάτων τμηματικά κατά μήκος της διαδρομής: Μαραθώνας, λεωφ. Μαραθώνος, οδός Φειδιππίδου, λεωφόρος Μεσογείων, λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, πλατεία Συντάγματος.

    O 25oς Γύρος της Αθήνας που διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) είναι αφιερωμένος στη μητέρα.

    Η εκκίνηση για τις διαδρομές των 8 και 3,5 χιλιομέτρων θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 10 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και η εκκίνηση στην Πλατεία Συντάγματος για τη διαδρομή των επτακοσίων μέτρων που θα διανύσουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο τερματισμός για όλες τις διαδρομές θα γίνει στο Ζάππειο.

    Η μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι δωρεάν κατά τις ώρες διεξαγωγής (7.00-14.00) του Γύρου, με την επίδειξη της κάρτας συμμετοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 May 2008 - 4:30:31 UTC