Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοντά στα 128 δολ. το πετρέλαιο
  • [02] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

  • [01] Κοντά στα 128 δολ. το πετρέλαιο

    Συνεχίζεται το ράλι της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με το αργό να ξεπερνά - σήμερα το απόγευμα- τα 127 δολάρια και να αγγίζει τα 128, το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, αμέσως μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Goldman Sachs των αναθεωρημένων προβλέψεών της για άυξηση της μέσης τιμής του "μαύρου χρυσού".

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού είχε ανέλθει το απόγευμα στα 127,70 δολ. το βαρέλι, σε μικρή απόσταση από την τιμή - ρεκόρ των 127,82 δολαρίων, που σημείωσε λίγο νωρίτερα.

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, συμβολαίου παράδοσης Μαΐου, είχε αυξηθεί 3,53 δολάρια και είχε ανέλθει στα 126,16 δολ. το βαρέλι.

    H Goldman Sachs - η επενδυτική τράπεζα με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στις αγορές ενέργειας - αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το πως θα διαμορφωθεί η μέση τιμή του πετρελαίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2008, εκτιμώντας ότι αυτή θα είναι 141 δολάρια το βαρέλι από 107 δολάρια, που ήταν η προηγούμενή της πρόβλεψη.

    "Θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη ιστορία είναι πως η Goldman Sachs αύξησε τις προβλέψεις της για τη μέση τιμή του πετρελαίου στο δεύτερο μισό του έτους... Αυτό προκαλεί την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά περίπου 3 δολάρια σήμερα",σημείωσε ο David Katz της εταιρείας συμβούλων Matrix Asset Advisors.

    [02] Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

    Και δεύτερη οργάνωση διεκδικεί την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.

    Πρόκειται για την πρωτοεμφανιζόμενη "Συμμορία Συνείδησης", η οποία απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, το μεσημέρι, σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

    Στο μήνυμα αναφέρονται οι λόγοι της επίθεσης και διευκρινίζεται ότι οι βομβιστές έφυγαν από τον τόπο του συμβάντος, όχι επειδή φοβήθηκαν τους πυροβολισμούς του αστυνομικού φρουρού, αλλά επειδή έτσι προέβλεπε το σχέδιο, που είχαν καταστρώσει.

    Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα και ότι το τηλεφώνημα, που είχε γίνει το πρωΐ, με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη "Φλόγα", ήταν φάρσα.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περίπου 15 άτομα που έφθασαν στο σημείο με δίκυκλα αφού άφησαν τα μεταφορικά τους μέσα σε μικρή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα, πλησίασαν μέσα από ένα παρκάκι και πέταξαν αρχικά βόμβα μολότοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για εκφοβισμό. Ωστόσο οι δράστες δεν πτοήθηκαν και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια εναντίον των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα έξω από το τμήμα.

    Από τις φωτιές καταστράφηκαν πέντε περιπολικά και έπαθαν ζημιές άλλα δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας με συμβατικούς αριθμούς κυκλοφορίας, ενώ οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

    Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν δεν έχει συλληφθεί κανείς. Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε επί τόπου εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

    Νωρίτερα, άγνωστος τηλεφώνησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Φλόγα" και απείλησε ότι εντός 24ωρου θα ακολουθήσει κι άλλο χτύπημα χωρίς να διευκρινίσει το στόχο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φυλακισμένους αντιεξουσιαστές.

    Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 May 2008 - 16:30:27 UTC