Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Ευρωπαϊκή πολιτική για την ακρίβεια
  • [02] "Αυξήσεις μισθών και συντάξεων"

  • [01] Κ.Καραμανλής: Ευρωπαϊκή πολιτική για την ακρίβεια

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών, για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης.

    Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι αυτά τα ζητήματα αφορούν το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καθυστέρησε τα προηγούμενα χρόνια να πάρει πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση κοινών κανόνων και την διαμόρφωση κοινών πολιτικών.

    Σημείωσε ότι η γαλλική προεδρία επικεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της σ' αυτόν τον τομέα, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους το σύμφωνο για τη μετανάστευση, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον τομέα, καθώς "είμαστε μία χώρα η οποία αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της γεωγραφικής της θέσης σε ό,τι αφορά τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης και ιδίως σε θέματα ασύλου, τα οποία είναι πιο έντονα και πιο διαφορετικά για τη χώρα μας απ' ότι για άλλες χώρες της ΕΕ, που βρίσκονται βορειότερα.''

    Ανέφερε, ότι το θέμα το είχε θέσει στο Λουξεμβούργο στην προηγούμενη συνεδρίαση και θα το θέσει και αύριο και με βάση τα όσα συμφώνησε και με τη γαλλίδα ομόλογό του. Ετσι, τώρα η Ελλάδα θα πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει, ώστε στον τομέα αυτό και να έχει ουσιαστικό λόγο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για το θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου και για να συμβάλει η ΕΕ στη δημιουργία των υποδομών που πρέπει να διαμορφωθούν όταν είναι γνωστές οι προβλέψεις ότι το κύμα της παράνομης μετανάστευσης λόγω και των γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή μας θα διογκώνεται.

    Στόχος της Ελλάδας είναι να προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων, είπε ο κ. Παυλόπουλος και τόνισε χαρακτηριστικά "η ιστορία και ο πολιτισμός της επιβάλει να κάνουμε ό,τι πρέπει, ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αναζητούν μία καλύτερη μοίρα να έχουν την τύχη που τους πρέπει, αλλά αυτό είναι μία κοινή προσπάθεια, όλων των χωρών της ΕΕ και σ' αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και στο αυριανό συμβούλιο των υπουργών".

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός δέχθηκε το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

    Το απόγευμα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα παραστεί στην εκδήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ''Ελεύθερου Τύπου'' ''Αγώνες των Ελλήνων'' στο Πολεμικό Μουσείο και αμέσως μετά στην εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ''Δημοτικά τραγούδια. Ιστορία -Παράδοση - Ταυτότητα'' στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος.

    Επιστολή πρωθυπουργού πρόεδρο της ΕΕ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επιστολή με την οποία ζητά την συμπερίληψη του κρίσιμου ζητήματος της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (19-20 Ιουνίου).

    Και προτείνει τρεις άξονες μιας αποτελεσματικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας στην καθημερινότητα των πολιτών, μεταξύ των οποίων "στοχευμένες κοινωνικές μεταβιβάσεις επβ ωφελεία των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων".

    Στην επιστολή του ο Κώστας Καραμανλής τονίζει:

    «Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μια σειρά μεγάλων και παρατεταμένων κλυδωνισμών σε ό,τι αφορά τις τιμές του πετρελαίου, τα βασικά αγαθά και τα τρόφιμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, οι πραγματικές διεθνείς τιμές των τροφίμων έχουν ανέλθει κατά 47,3% κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αυξήσεις των τιμών στα ορυκτά και το πετρέλαιο ανέρχονται σε 39,7% και 46,8% αντιστοίχως. Αυτοί οι εξωγενείς κλυδωνισμοί είναι κοινοί για όλες τις οικονομίες μας και θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα των τιμών, την οικονομική μεγέθυνση και την πρόοδο στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

    Η κοινωνική διάσταση αυτών των εξελίξεων είναι η πλέον πιεστική: οι αυξήσεις στις τιμές επηρεάζουν δυσανάλογα τις πλέον ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Καθώς οι τάσεις που τροφοδοτούν αυτές τις αυξήσεις των τιμών προβλέπεται να επιμείνουν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι Αρχηγοί των Κρατών και των Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσουμε ποια οφείλει να είναι η απάντησή μας, ώστε να μετριάσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτών των εξελίξεων στο επίπεδο ζωής των πολιτών μας.

    Είναι σημαντικό οι πολιτικές που θα αναλάβουμε ως απάντηση να μην διαστρέφουν τις οικονομίες μας και να μην εκθέτουν σε περαιτέρω κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη, την σταθερότητα και την απασχόληση. Οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε μια απάντηση που θα συνδυάζει τρία στοιχεία:

    Πρώτον, περαιτέρω βελτίωση του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας της αγοράς αγαθών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Δεύτερον, στοχευμένες κοινωνικές μεταβιβάσεις επβ ωφελεία των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.

    Τρίτον, καλύτερο παγκόσμιο συντονισμό με τους εμπορικούς μας εταίρους για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του παγκόσμιου πληθωρισμού.

    Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αυτά τα στοιχεία κατά το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ένα σύνολο προτάσεων και επιλογών πολιτικής από την Επιτροπή θα είναι απαραίτητο για μια τέτοια συζήτηση.

    Οι πολίτες μας δικαίως προσδοκούν από εμάς να καταλήξουμε σε μια αποτελεσματική απάντηση σβ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ελπίζω ότι το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα μας δώσει τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε στις γενικές αρχές που θα συνθέτουν μια τέτοια απάντηση».

    Προχωράει η μεταρρύθμιση στην Παιδεία

    Υπό τον προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή με αντικείμενο θέματα Παιδείας.

    Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι με την ολοκλήρωση των δημοκρατικών διαδικασιών στα περισσότερα ΑΕΙ ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της μεταρρύθμισης και πρόσθεσε ότι σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκε ο δεύτερος κύκλος.

    Ο Ευ.Στυλιανίδης ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για το νομοσχέδιο που προωθείται για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

    "Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και, μετά από αξιολόγηση, επιτρέπει τη δημιουργία μεταπτυχιακών τμημάτων και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, ενθαρρύνει τη συνεργασία τους με ξένα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανοίγουν μεταπτυχιακά προγράμματα και στο εξωτερικό".

    Κάτι τέτοιο, είπε ο κ.Στυλιανίδης, αποθαρρύνει τη συνεργασία των ξένων ιδρυμάτων με κέντρα ελευθέρων σπουδών, την ίδια στιγμή που ενισχύεται η συνεργασία τους με έγκριτα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

    Θεωρώ ότι μπαίνουμε σε μία νέα εποχή ποιότητας, στην οποία η κυβέρνηση επενδύει και οργανώνει καλύτερα τους μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών σε όλη τη χώρα για να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στη νέα γενιά, είπε.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν ανοίγει η πόρτα για συμμετοχή και ιδιωτών σε αυτά τα προγράμματα, ο κ.Στυλιανίδης τόνισε ότι "υπάρχει η δυνατότητα τριπλής χρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων με ευρωπαϊκούς πόρους, κρατικούς πόρους ή και δίδακτρα. Είναι επιλογή κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος αν θα τα εφαρμόσει ή όχι. Βεβαίως, οι χορηγίες γίνονται αποδεκτές και σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο ενδυναμώνεται είναι η συνεργασία των Ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας καθώς και η εξωστρέφειά τους".

    Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια, ο κ.Στυλιανίδης είπε ότι η δημοκρατία επιβλήθηκε και στην πράξη, καθώς στα 13,5 ΤΕΙ από τα 14 της χώρας έχουμε εκλεγμένες διοικήσεις. Επίσης οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, όπως ανέφερε, με επιτυχία, παρά τις βιαιοπραγίες στα δύο από τα τρία πανεπιστήμια.

    Πιστεύω, κατέληξε ο υπουργός, ότι ο νόμος πλαίσιο πια εφαρμόζεται στην πράξη και αυτό θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

    Γ. Βουλγαράκης για ΟΛΠ

    Στα 4 δισ. 350.000.000 ευρώ ανέρχεται το τίμημα για την παραχώρηση που προσφέρουν οι εταιρίες, οι οποίες συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση του εμπορευματικού σταθμού του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βουλγαράκης, μετά από ενημέρωση του πρωθυπουργού και της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    Ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές και σημείωσε ότι το τίμημα αυτό είναι εφτά φορές παραπάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του ΟΛΠ και σε ετήσια απόδοση 17 φορές περισσότερο από τα ετήσια κέρδη του οργανισμού.

    Το επόμενο διάστημα όπως είπε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και τον επόμενο μήνα θα προχωρήσει και η διαδικασία για τον ΟΛΘ.

    Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η κυβερνητική πολιτική και πως έγινε ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για να γίνει η Ελλάδα στρατηγικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της ακρίβειας, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια οποία σταδιακά φέρνει αποτελέσματα, ενώ σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα σημείωσε ότι μετά την έκκλησή του και τη δημόσια διαβούλευση υπάρχουν καρποί αφού σημαντικοί παίκτες στον τομέα αυτό ανακοίνωσαν ότι δεν θα κάνουν αυξήσεις και παγώνουν τις τιμές.

    Τη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην τόνωση και ενίσχυση της οικονομίας επισήμανε και ο πρωθυπουργός σε χαιρετισμό που απηύθυνε το απόγευμα της Δευτέρας, εγκαινιάζοντας την 21η Διεθνή Ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», στο εκθεσιακό κέντρο στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

    Στόχος είναι να προσελκύσουμε ιδιωτικά κεφάλαια και σύγχρονη τεχνογνωσία. Στόχος είναι να γίνουν τα λιμάνια μας κέντρο μεταφόρτωσης στη Ν.Α. Ευρώπη. Να γίνει η Ελλάδα γέφυρα Ανατολής και Δύσης, σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο, κόμβος διεθνούς εμπορίου» τόνισε ο κ.Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συνεισφορά της ναυτιλίας, η οποία μαζί με τον τουρισμό είναι, όπως είπε, οι πιο εξωστρεφείς κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.

    «Φέρνουν συνάλλαγμα, γεφυρώνουν το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενδυναμώνουν την Οικονομία μας και ωφελούν ολόκληρη την κοινωνία» είπε ο κ.Καραμανλής.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός διαχειρίζεται το 17% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, το 20% του παγκόσμιου στόλου σε μεταφορά ξηρού φορτίου και το 23% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων και τόνισε ότι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισρέει στη χώρα μας αυξάνεται συνεχώς, και από τα 14 δισ. ευρώ το 2006 έφτασε στα 17 δισ. ευρώ το 2007.

    Αύριο στις 11.00 το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο, ένώ στις 12.30 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Στις 18.30 θα μεταβεί σε ειδική εκδήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του "Ελεύθερου Τύπου" στο Πολεμικό Μουσείο.

    ΟΛΠ - Ανοίχτηκαν οι δύο οικονομικές προσφορές

    Πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή διαγωνισμού, παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων εταιρειών, η αποσφράγιση των φακέλων τεχνικής και οικονομικής προσφοράς, για το διαγωνισμό παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

    To συνολικό αντάλλαγμα, περιλαμβανομένων προκαταβολής και ενοικίων, το οποίο προσέφεραν οι δύο υποψήφιοι για 35 έτη, ανέρχεται σε:

    - 4.305 εκατ. ευρώ για την Cosco Pacific ltd, εκ του οποίου ποσοστό 79% εγγυημένο, πλέον επενδύσεων ύψους 620εκ. ευρώ

    - 4.063 εκατ. ευρώ για την ένωση των εταιρειών HPH ltd, HPI sarl, Alapis AEBE & ΛΥ? ΑΕ, εκ του οποίου ποσοστό 75% εγγυημένο, πλέον επενδύσεων ύψους 354εκ. ευρώ.

    Η Επιτροπή διαγωνισμού, σε επόμενες συνεδριάσεις, θα εξετάσει περαιτέρω τις προσφορές και θα συντάξει πρακτικό, το οποίο θα υποβληθεί στο ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ, οι διαδικασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε συμφωνία τόσο με το αρχικό χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, όσο και με τις δεσμεύσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ.Βουλγαράκη, εντός του τρέχοντος μηνός.

    [02] "Αυξήσεις μισθών και συντάξεων"

    Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αύριο κορυφώνουν την πολύμορφη δραστηριότητά τους για τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον και τις επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Στο επίκεντρο της δράσης του ΚΚΕ βρίσκονται τα προβλήματα του νερού, της δασοπροστασίας, των ακτών, των λιμνών, της προστασίας και διεκδίκησης ελεύθερων χώρων, τα οξυμένα προβλήματα των πόλεων.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει αύριο περιοδεία στην έδρα της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδια της ΕΥΔΑΠ και να θέσει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης του νερού, για τη ζωή του λαού.

    Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10:00πμ και θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας και με τους εργαζομένους.

    ΚΚΕ για την ακρίβεια

    "Διακοσμητικά μέτρα" και "εμπαιγμό" χαρακτηρίζει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ασκεί έντονη κριτική εκτός από την κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του για το πρόβλημα της ακρίβειας , το Πολιτικό Γραφείο επισημαίνει ότι η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια δεν είναι προσωρινή, ούτε προέκυψε ξαφνικά και πρόκειται για ένα πλέγμα παραγόντων που τροφοδοτούν τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων από τη μια και από την άλλη τα τεράστια μονοπωλιακά υπερκέρδη των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, που δεσπόζουν σε όλες τις φάσεις της παραγωγής και της εμπορίας.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση του Πολιτικού Γραφείου η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα σειράς αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, που συνειδητά, μεθοδευμένα και με συνέχεια προώθησαν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υλοποιώντας κατευθύνσεις της ΕΕ, με στόχο τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, την αφαίμαξη των μικρομεσαίων στρωμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και χαρακτηρίζει ως "υπόλογους" τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Αναφερόμενο στην κυβερνητική πολιτική, το Πολιτικό Γραφείο τονίζει ότι "τα διακοσμητικά 41 μέτρα της κυβέρνησης είναι εμπαιγμός" και προσθέτει ότι "στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η επιστολή του πρωθυπουργού προς την ΕΕ". Για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αντίγραφο της κριτικής που ασκούσε η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Είναι υποκριτική και ανούσια.

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κριτική που ασκεί είναι αποπροσανατολιστική, αθωώνει την ΕΕ και την πολιτική της. Καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστικός "κρατικός έλεγχος" και παρέμβαση στην καπιταλιστική αγορά υπέρ των λαϊκών συμφερόντων χωρίς αντιπαράθεση με την ΕΕ, χωρίς την κατάργηση των καπιταλιστικών μονοπωλίων.

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ προτείνει:

    - Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.120 κατώτερη σύνταξη, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (80% του βασικού μισθού) για όλο το διάστημα της ανεργίας, υπαλληλική αποζημίωση για όλους.

    - Κατάργηση των διοδίων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, των εισιτηρίων στα εξωτερικά και στα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

    - Άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ.

    - Έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων πρώτα απ' όλα στις παραγωγικές - εμπορικές αλυσίδες που συγκεντρώνουν το βασικό όγκο τους.

    - Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση.

    - Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. Άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια γι' απόκτηση κύριας κατοικίας.

    - Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία.

    - "Πάγωμα" όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι σημερινοί άνεργοι.

    - Πρόγραμμα κρατικής μέριμνας στην υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκής στέγης για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών.

    Χθες, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της για το θέμα της ακρίβειας είχε αναφέρει ότι "το πρόβλημα της ακρίβειας ξεκινάει από την παραγωγή, που είναι μονοπωλημένη και από την εμπορία που επίσης κυριαρχείται από τα μονοπώλια" προσθέτοντας πως το κόμμα της διεκδικεί "πάνω απβ όλα, ως το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, διότι αυτή είναι η μόνη άμυνα και βεβαίως γενικότερα αντιμονοπωλιακά μέτρα, αρνούμενοι να δεχθούμε μια πολιτική που με το ένα χέρι δίνουν κάτι και με το άλλο σού αφαιρούν τριπλάσια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 June 2008 - 10:30:29 UTC