Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με σύμμαχο τον καλό καιρό
  • [02] "Όχι" ψήφισαν οι Ιρλανδοί

  • [01] Με σύμμαχο τον καλό καιρό

    Σύμμαχο τον καλό καιρό θα έχουν οι πολίτες που θα εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία με αυξημένα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη -κυρίως στα ορεινά.

    Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι δεν θα δυσκολέψουν τις μετακινήσεις με πλοίο καθώς δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα πέντε μποφόρ.

    Μέτρα της Τροχαίας

    Μεταξύ των μέτρων, η απαγόρευση κίνησης στο βασικό οδικό δίκτυο της χώρας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου την Παρασκευή 13/06 (16:00-22:00) και τη Δευτέρα 16/06 (16:00-23:00). Την Κυριακή 15/06 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

    [02] "Όχι" ψήφισαν οι Ιρλανδοί

    Καταψήφισαν οι Ιρλανδοί τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

    Με ποσοστό ψήφων 53,4% απορρίφθηκε από τους Ιρλανδούς ψηφοφόρους η "Συνθήκη της Λισαβόνας", μετέδωσε η ιρλανδική κρατική τηλεόραση, που πρόσθεσε ότι το ποσοστό του «ναι» είναι 46,6%--μετά από την καταμέτρηση και στις 43 εκλογικές περιφέρειες της Ιρλανδίας.

    Την εκτίμηση ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. που δεν το έχουν ακόμη πράξει -μετά την απόρριψή της σήμερα από την Ιρλανδία- εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Μέχρι σήμερα 18 κράτη-μέλη έχουν ήδη επικυρώσει τη μεταρρυθμιστική Συνθήκη.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Μπράιαν Κάουεν, ο οποίος του μετέφερε την άποψη ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας «δεν είναι νεκρή» και ότι η σημερινή ψήφος δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως ψήφος κατά της Ε.Ε.

    Ο Ζ.Μ. Μπαρόζο, αφού είπε ότι η ευθύνη για την κύρωση της Συνθήκης είναι εθνική υπόθεση σε κάθε ένα από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε., τόνισε ότι υπάρχει κοινή ευθύνη για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που προέκυψε μετά την απόρριψη της Συνθήκης από την Ιρλανδία. Σημείωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα μετά την ανάλυση, την αξιολόγηση αλλά και την ερμηνεία του σημερινού αποτελέσματος από τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Μπ. Κάουαν, όπως επίσης και για το ποιες είναι οι προθέσεις του Δουβλίνου.

    Ερωτηθείς να σχολιάσει εάν υποστηρίζει την ιδέα διενέργειας ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν θέλησε να προχωρήσει σε «εικασίες» για το τι μέλλει γενέσθαι, σημειώνοντας ότι θα πρέπει πρώτα να εξαχθούν τα συμπεράσματα από την ετυμηγορία του ιρλανδικού λαού πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 June 2008 - 22:25:58 UTC