Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίο Euro

  • [01] Αντίο Euro

    Η εθνική ομάδα της Ελλάδας αποκλείστηκε από τη συνέχεια της τελικής φάσης του Euro 2008, καθώς ηττήθηκε και στον δεύτερο αγώνα της στον Δ΄ όμιλο, αυτή τη φορά από τη Ρωσία με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ζιριάνοφ στο 33ο λεπτό. Πλέον, μετά και τη νίκη της Ισπανίας επί της Σουηδίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει ούτε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Τη δεύτερη θέση του ομίλου θα διεκδικήσουν οι Σουηδία και Ρωσία.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε ένα σχήμα με σαφώς επιθετικότερες βλέψεις, καθώς την εθνική δεν την εξυπηρετούσε ούτε η ισοπαλία. Έτσι, σε σχέση με τον αγώνα κατά της Σουηδίας ο ¶ντζας έδωσε τη θέση του στον Αμανατίδη προκειμένου η διάταξη να μετατραπεί σε 4-3-3. Ακόμη, στην κορυφή της ελληνικής επίθεσης ο Λυμπερόπουλος είχε πάρει τη θέση του Γκέκα, με τον Χαριστέα να τον πλαισώνει από δεξιά και τον άσο της ¶ϊντραχτ Φρανκφούρτης να είναι το αριστερό "βέλος" στα πλευρά της ρωσικής άμυνας. Στην άμυνα ξεκίνησαν οι "συνήθεις τέσσερις", ενώ στη μεσαία γραμμή ο Πατσατζόγλου αντικατέστησε τον Καραγκούνη.

    Στην απέναντι πλευρά, ο Γκούους Χίντινκ είχε δύο αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα της πρεμιέρας εναντίον της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός τεχνικός άφησε εκτός ενδεκάδας τους Σιρόκοφ και Σίτσεφ, τους οποίους αντικατέστησε με τους Ιγκνάσεβιτς και Τορμπίνσκι. Ο σχηματισμός ήταν 4-5-1, με τους Ανιούκοφ (δεξιά), Ζίρκοφ (αριστερά), Κολόντιν και Ιγκνάσεβιτς (στόπερ) στην άμυνα, τον Σέμακ αμυντικό χαφ, τον Τορμπίνσκι δεξί και τον Μπιλιαλεντίνοφ αριστερό μέσο, τους Σέμσοφ και Ζιριάνοφ κεντρικούς μέσους και τον Παβλιουτσένκο "καθαρόαιμο" προωθημένο.

    Αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Αμανατίδης μόλις και δεν πρόλαβε ένα λάθος γύρισμα προς τον Ακινφέεφ κι ένα (αρκετά) άστοχο σουτ του Μπιλιαλεντίνοφ στο 11΄, ο Νικοπολίδης έκανε μια εξαιρετική απόκρουση στο τεχνικό πλασέ του Παβλιουτσένκο (14΄), στην πρώτη αληθινή ευκαιρία του αώνα, για να σουτάρει επικίνδυνα αλλά εκτός τέρματος ο Ζίρκοφ στο εκτελεσθέν κόρνερ.

    Στο 20΄ ο Σεμσόφ έθεσε σε κίνδυνο την εστία της ομάδας του, καθώς στο φάουλ του Μπασινά και την πρώτη κεφαλιά του Χαριστέα έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ακινφέεφ. Στο 33ο λεπτό οι Ρώσοι προηγήθαηκαν με ένα γκολ-"δώρο" της ελληνικής άμυνας, καθώς στη σέντρα του Ζίρκοφ από αριστερά ο Νικοπολίδης κυνήγησε επιπόλαια τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι αλλά άφησε τον Σέμακ να τη γυρίσει, και από κοντά ο Ζιριάνοφ έκανε το 1-0. Στο 39ο λεπτό ο Σεϊταρίδης αντικαταστάθηκε από τον Καραγκούνη, καθώς λίγο πριν φάνηκε να τραυματίζεται σε μια διεκδίκηση της μπάλας, και δεξί μπακ πέρασε ο Πατσατζόγλου.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Στο 46΄ ο Χαριστέας ολιγόρησε και έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία καθώς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ακινφέεφ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ζιριάνοφ υποχρέωσε τον Νικοπολίδη να πλονζάρει για να μαζέψει τη μπάλα. Στο 52΄ ο Παβλιουτσένκο πέρασε εντυπωσιακά τον Κυργιάκο και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχύων, ενώ δύο λεπτά αργότερα το πολύ δυνατό σουτ του Καραγκούνη απέκρουσε ο Ακινφέεφ και στο 55΄ ο Μπασνινάς σπατάλησε νέα ευκαιρία, σουτάροντας ψηλά λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 57΄ στη σέντρα του Ζίρκοφ από αριστερά, ο Παβλιουτσένκο πάτησε τη μπάλα στον επερχόμενο Μπιλιαλεντίνοφ, που σούταρε διαγώνια αλλά άστοχα.

    Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γκέκας αντικατέστησε τον Λυμπερόπουλο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν ανοίξει τον ρυθμό και το παιχνίδι είχε αποκτήσει ταχύτητα. Στο 68΄ ο Ακινφέεφ απέκρουσε την κεφαλιά του Χαριστέα. Η ελληνική ομάδα προσπαθούσε πολύ για την ισοφάριση, καθώς είχε επιβάλλει τον ρυθμό της πιέζοντας από ψηλά, και στο 71΄ νέο σουτ του Καραγκούνη έφυγε λίγο άουτ. Ενα πολύ επικίνδυνο φάουλ του Ζίρκοφ στο 83΄ πέρασε μόλις άουτ και στο 86΄ ο δεύτερος βοηθός, ο Ιταλός Καλκάνιο, ακύρωσε κανονικό γκολ του Χαριστέα υποδεικνύοντας οφ σάιντ τον Γκέκα, σε μια φάση που έκρινε το μέλλον της εθνικής ομάδας στη διοργάνωση. Το ματς τελείωσε με μια χαμένη ευκαιρία του Παβλιοτσένκο, στις καθυστερήσεις.

    Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

    Κίτρινες: Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος - Σαένκο, Τορμπίνσκι

    ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (40΄ Καραγκούνης), Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Πατσατζόγλου, Μπασινάς, Κατσουράνης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος (61΄ Γκέκας), Αμανατίδης (79΄ Γιαννακόπουλος).

    ΡΩΣΙΑ (Γκούους Χίντινκ): Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Ζίρκοφ (87΄ Β. Μπερεζούτσκι), Κολόντιν, Ιγκνάσεβιτς, Τορμπίνσκι, Μπιλιαλεντίνοφ (70΄ Σαένκο), Ζιριάνοφ, Σεμσόφ, Σέμακ, Παβλιουτσένκο.

    Σουηδία-Ισπανία 1-2

    Στον άλλο αγώνα του ομίλου της εθνικής μας, η Ισπανία νίκησε 2-1 τη Σουηδία με γκολ του Νταβίντ Βίγια στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και -ουσιαστικά- προκρίθηκε στους «8» του EURO 2008. Το ματς έγινε στο «Τίβολι Νόι» του Ινσμπρουκ στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, όπου μετέχει και η Ελλάδα. Το σκορ άνοιξε για τους Ιβηρες ο Φερνάντο Τόρες στο 15΄, ενώ ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ισοφάρισε στο 34΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 June 2008 - 22:31:15 UTC