Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα του υπ. Ανάπτυξης αύριο στην Κυβερνητική
  • [02] "Πρόταση νόμου για αναγέννηση της Πελοποννήσου"
  • [03] Kαταδίκη της Ευρωσυνθήκης
  • [04] Επίσκεψη Αλ.Τσίπρα στο Αγρίνιο
  • [05] Επιστροφή εκδρομέων

  • [01] Θέματα του υπ. Ανάπτυξης αύριο στην Κυβερνητική

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί, η κυβερνητική επιτροπή για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών είχε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι συζήτησε με τον κ. Καραμανλή για τις αστικές συγκοινωνίες και τις πράσινες μεταφορές, καθώς και για ζητήματα τηλεπικοινωνιών και για την Ολυμπιακή.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος του σχεδίου για τον επανασχεδιασμό των λεωφορειακών γραμμών είναι να καταλήγουν οι γραμμές των λεωφορείων που ξεκινούν από την Δυτική Αθήνα στους σταθμους του μετρό και του ΗΣΑΠ, έτσι ώστε με το ίδιο εισιτήριο να μπορούν οι πολίτες να φθάνουν στο κέντρο εξοικονομώντας το 30% του χρόνου.

    Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα των προμηθειών νέων λεωφορείων, μεταξύ των οποίων και 200, τα οποία θα κινούνται με φυσικό αέριο. "Ετσι η Αθήνα, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, θα είναι η πρώτη πόλη στην Ευρώπη σε αριθμό λεωφορείων, που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο".

    Συζήτηση έγινε, όπως ο ίδιος ανέφερε, και για τις προμήθειες ηλεκτρικών λεωφορείων στο μέλλον, αλλά και για το ζήτημα των ποδηλατοδρόμων. Ο υπουργός κοινοποίησε ότι θα γίνουν δύο μεγάλοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα, ενώ έχουν δεσμευτεί και 15 εκατομύρια ευρώ για ποδηλατοδρόμους σε δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

    Στη συνάντηση πρωθυπουργού και υπουργού Μεταφορών συζητήθηκε και το πρόγραμμα του υπουργείου για τα δίκτυα με οπτικές ίνες νέας γενιάς.

    "Ουσιαστικά πρόκειται για την Εγνατία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επενδύει όχι μόνο χρήματα, αλλά και ελπίδες σ' αυτό το πρόγραμμα, ώστε να βρεθεί στην πρωτοπορία της Ευρώπης στα ζητήματα των τηλεπικοινωνιών.

    Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες, όπως είπε, είναι τεχνικές και εξαιρετικά δύσκολες και γι' αυτό διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης είναι γνωστά συμπληρώνοντας: "θέλουμε να καταλήξουμε σε λύση μέχρι το τέλος του χρόνου και επιμένουμε σε ότι έχουμε πει. Θέλουμε να κρατήσουμε το όνομα, το σήμα της εταιρείας, αλλά θέλουμε να απαλλαγούμε και από τα χρέη".

    Απαντώντας σε ερώτηση για την κρίση στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Χατζηδάκης είπε: "η τελευταία κρίση στο ΠΑΣΟΚ αντανακλά την ευρύτερη κρίση στρατηγικής του κόμματος αυτού, αλλά δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω είναι καθαρά εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ".

    [02] "Πρόταση νόμου για αναγέννηση της Πελοποννήσου"

    "Μοναδικός στόχος, μοναδική μου έγνοια και μοναδική έγνοια όλης της παράταξης είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από ένα άθλιο κατεστημένο συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, που έxoυν, ως προστάτη, τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίοι έχουν κάνει τους Ελληνες τον πιο απαισιόδοξο λαό της ΕΕ, ένα λαό που υποφέρει από την ακρίβεια, την αδιαφάνεια, την αναλγησία και την ασυδοσία", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από την πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη Βάλμη της Ηλείας, ερωτηθείς για τις εξελίξεις σχετικά με τον Κώστα Σημίτη.

    Η Βάλμη ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Παπανδρέου σε Αχαΐα και Ηλεία.

    Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από την Κάτω Αχαΐα έδωσε τα συγχαρητήριά του στην αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν.

    "Είμαι εδώ και είμαστε εδώ μαζί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ για να συμπαρασταθούμε στην περιοχή που έχει χτυπηθεί σκληρά από τις πυρκαγιές πέρυσι και τους σεισμούς", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση της κυβέρνησης, να κηρύξει τους δυο νομούς σεισμόπληκτες περιοχές στο σύνολό τους, γεγονός που θα διευκολύνει την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια στους κατοίκους.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ''είναι απαράδεκτο να θεωρούμε ότι με ένα φιλοδώρημα όπως το τριχίλιαρο πέρυσι στις πυρκαγιές και το πεντοχίλιαρο φέτος θα επιλύσει το πρόβλημα. Χρειάζεται και σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων και σχέδιο μακρόπνοης ανάπτυξης της περιοχής", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση νόμου για την αναγέννηση της Πελοποννήσου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ πριν τους σεισμούς, επισημαίνοντας ότι με μικρές συμπληρώσεις το σχέδιο αυτό μπορεί να καλύψει και τις τωρινές από τους σεισμούς καταστροφές.

    Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Πάτρα στο υπό εκκένωση νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Βραχνέϊκα και την Κάτω Αχαΐα. Το μεσημέρι επισκέφθηκε τις περιοχές Νησί και Βάλμη στο νομό Ηλείας.

    Εξόρμηση ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

    Ενημερωτική εξόρμηση για το θέμα της ακρίβειας σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ σήμερα και αύριο, οπότε θα μοιράσει φυλλάδια στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν κλιμάκια βουλευτών και στελεχών του Κινήματος τα οποία θα κάνουν εκστρατεία ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Κ.Σημίτης

    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν προσμετράται στη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από απόφαση του Προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, που ήρθε ως αποτέλεσμα της επιστολής του κ.Σημίτη με την οποία εξέφραζε δημοσίως την κατηγορηματική του διαφωνία με τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Συνθήκη της Λισαβόνας.

    Ο Γ. Παπανδρέου έστειλε επιστολή στον Κ.Σημίτη με την οποία του γνωστοποιεί ότι δεν τον υπολογίζει στη συντεταγμένη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, όμως, να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποφεύγοντας να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και να τον θέσει και τυπικά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου προέβη στην ενέργεια αυτή (της μη αποστολής επιστολής στον κ.Σιούφα) σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά του κ. Σημίτη και την κοινή πορεία τους στις κυβερνήσεις 1996-2004.

    Στην επιστολή του ο κ.Παπανδρέου αναφέρει επίσης ότι οι απόψεις του κ. Σημίτη θα αξιολογούνται πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι εκτιμά ιδιαίτερα το έργο που έχει προσφέρει στη χώρα ο κ.Σημίτης και πάντα θυμάται την εποικοδομητική τους συνεργασία.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο κ. Σημίτης έχει αποφασίσει να κινείται έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα. Είναι κάτι που, όπως αναφέρει στην επιστολή του, μπορεί να το κατανοήσει αλλά δεν μπορεί να το δεχθεί.

    Αναφορικά με το θιγόμενο στην χθεσινή επιστολή του κ. Σημίτη, θέμα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η απάντηση σε αυτό έχει δοθεί πριν ο πρώην πρωθυπουργός συντάξει την επιστολή του, καθώς έχουν ληφθεί αποφάσεις από το συνέδριο και το Πολιτικό Συμβούλιο, οι οποίες είναι καθαρές και ενισχύουν τη δημοκρατία στη χώρα.

    Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει επίσης ότι εξέλαβε τη δημοσιοποίηση της επιστολής από τον κ. Σημίτη ως έμπρακτη άρνησή του να συνταχθεί με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει ως αδικαιολόγητη πολιτική πράξη.

    Αναφέρει ακόμη ότι η πρωτοβουλία του κ.Σημίτη δημιουργεί ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και στόχευση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και σύγχυση και αποπροσανατολισμό σε μια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την ακρίβεια, πλήττεται από την ανομία, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου με ευθύνη της ΝΔ.

    Ερωτηματικά,επίσης,τονίζει ο κ. Παπανδρέου, δημιουργούνται τη στιγμή που ο λαός στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα αποτελεί μια νέα ελπίδα και είναι αποφασισμένο να νικήσει και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, την ισότητα,την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

    Η απάντηση του κ. Σημίτη

    Ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απαντώντας στην επιστολή του κ. Παπανδρέου τόνισε ότι διατηρεί το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του και να πράττει αυτό που του επιβάλλει η συνείδησή του και κρίνει ότι είναι καλό για τη χώρα.

    "Δεν πρόκειται να αρνηθώ τις ελευθερίες και να λέω τη γνώμη μου και να μπορώ να επισημαίνω στην παράταξή μου πότε τα πράγματα πάνε καλά και πότε όχι" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης.

    Σχετικά με την διαφωνία του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συνθήκη της Λισαβόνας ο κ. Σημίτης τονίζει ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από το Ευρωπαϊκό σύνταγμα και ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αντιμετωπίζει τη συνθήκη της Λισαβόνας ως μία από τις συνήθεις συνθήκες.

    Ο κ. Σημίτης επισημαίνει επίσης στον κ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μετά το 2004, ενώ το ποσοστό και η απήχησή του στους ψηφοφόρους έχουν μειωθεί δραστικά.

    Δήλωση Γ.Παπανδρέου για το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία

    «Δεν περνάνε στα κρυφά οι μεγάλες αποφάσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας το απορριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας που έγινε στην Ιρλανδία.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι αντί να προσπαθήσουν να πείσουν τους λαούς της Ευρώπης, προτίμησαν να αποφύγουν τον σχετικό κόπο. Και πρόσθεσε ότι οι ηγεσίες έχουν καθήκον «να πείθουν και όχι να κρύβονται».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνεται της περαιτέρω ευρωπαϊκής ενοποίησης, τονίζει, όμως, ότι αυτή δεν πρόκειται να προχωρήσει αν δεν πεισθούν οι λαοί. Διότι, όπως αναφέρει, «ενημέρωση, διάλογος και γνώση, δίνουν τη δυναμική του ΝΑΙ».

    Αναφέρει επίσης ότι «χωρίς ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο και ενημέρωση, για άλλη μια φορά, η Ευρώπη πέφτει θύμα μιας πολιτικής πρακτικής που φοβάται το λαό».

    [03] Kαταδίκη της Ευρωσυνθήκης

    "Χθες (προχθές) ζήσαμε μια μεγάλη μέρα με το "όχι" των Ιρλανδών εργατών, αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων της χώρας αυτής. Είναι μια νίκη ενός λαού που δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση για να υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα του υπέρ του "ΝΑΙ" και κατά του "όχι", τόνισε σε σημερινή δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι μετά το ιρλανδικό> δημιουργούνται προϋποθέσεις εφόσον γίνουν ή γίνονταν δημοψηφίσματα, σε όλη την ΕΕ το "όχι" να είναι πλειοψηφικό σε μερικές χώρες, και πάντως πάρα πολύ ισχυρό, ισχυρότερο από ποτέ.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι "οι ευρωπαίοι ηγέτες, η Κομισιόν, οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλδημοκράτες και εκείνοι που συμβιβάζονται με την ΕΕ θα προσπαθήσουν να βρουν παράθυρο για να αντεπιτεθούν και σημείωσε ότι η καλύτερη επαγρύπνηση είναι ο ελληνικός λαός να πανηγυρίσει αυτό το "όχι", να διεκδικήσει δημοψήφισμα, να μετατρέψει το δημοψήφισμα σε μια καταδίκη της Ευρωσυνθήκης και των επιλογών της ΕΕ που πλήττουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Να απαντήσει και στα απαράδεκτα λόγια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί "ευρωφοβικών" και "συντηρητικών".

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η μάχη των ευρωεκλογών πρέπει να μετατραπεί σε μία μάχη καταδίκης της ΕΕ και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει "να κερδίσουμε χρόνο. Να κάνουμε βήματα. Να κατακτήσουμε προγεφυρώματα, γιατί τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα. Είμαστε αισιόδοξοι, δικαιώνεται το ΚΚΕ για το θάρρος του να πάει κόντρα στο ρεύμα".

    Για το φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ

    Η γραμματέας του ΚΚΕ και ο γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης μίλησαν για το φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου στα Ιλίσια το οποίο είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια από την ίδρυση ΚΝΕ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές, η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε αν οι εργαζόμενοι θα δεχθούν ως αυτονόητη εξέλιξη τις 65 ώρες εργασίας την εβδομάδα και χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ως εφαλτήριο μάχης.

    Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το ΚΚΕ να μην έχει πρωταγωνιστικό αντιπολιτευτικό ρόλο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ το απασχολεί πώς σκέφτονται οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε ότι το κόμμα της δεν μεταχειρίζεται την αντιπολίτευση για εκλογικούς σκοπούς και σημείωσε, ότι το ΚΚΕ επιδιώκει η λαϊκή πείρα και δυσφορία να αντιστοιχεί με την ψήφο του λαού, γιατί όπως είπε, σήμερα δεν υπάρχει τέτοια αντιστοιχία.

    Υπάρχουν ωστόσο πρόσθεσε, πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν τη σκέψη των εργαζομένων και τόνισε ότι αν η ερώτηση ήταν αν το ΚΚΕ αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η απάντηση θα ήταν θετική.

    Απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη, η γραμματέας του ΚΚΕ τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται, όταν ο υπουργός λέει ότι ο νόμος - πλαίσιο εφαρμόζεται και με τη βοήθεια των κομμάτων.

    "Δεν δεχόμαστε τα ευχαριστώ του", δήλωσε η γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι όσο εξαρτάται από εμάς θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Για το ίδιο θέμα η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπήρξε εκβιασμός εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας για διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτοτέλεια των ΑΕΙ όπου υπάρχει το κεφάλαιο, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία της στην πρόθεση της κυβέρνησης για αποδέσμευση του Λυκείου από τις πανελλήνιες εξετάσεις, γιατί όπως είπε, αυτό μπορεί να αλλάξει τη μορφή αλλά δεν θα αντιμετωπίσει την ουσία των προβλημάτων.

    Αναφερόμενη στο φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ η κ. Παπαρήγα είπε, ότι σήμερα είμαστε ώριμοι και οπλισμένοι με γνώση, πίστη, ενθουσιασμό και πείρα και προέβλεψε ότι το 34ο φεστιβάλ θα καταγραφεί ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα αυτής της περιόδου.

    Ο γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, είπε ότι θα πραγματοποιηθεί η πιο μεγάλη εξόρμηση της ΚΝΕ στη νεολαία, ενόψει του φεστιβάλ και τόνισε ότι στόχος είναι το φεστιβάλ να ξεπεράσει σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο, ενώ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

    [04] Επίσκεψη Αλ.Τσίπρα στο Αγρίνιο

    Το Αγρίνιο επισκέπτεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α.Τσίπρας. Ο κ.Τσίπρας θα επισκεφθεί το μεσημέρι το νοσοκομείο Αγρινίου και θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους.Μια ώρα αργότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Καινούριο και το βράδυ θα μιλήσει στο Αγρίνιο,στην πλατεία Δημοκρατίας.

    Χθές ο κ.Τσίπρας, παρέστη σε εκδήλωση στην Αρτα, για την 63η επέτειο από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

    Δήλωση για την Ευρωπαϊκή Συνθήκη

    "Η απόρριψη της μεταρρυθμιστικής συνθήκης από τον Ιρλανδικό λαό δείχνει ότι το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης ή θα είναι δημοκρατικό και κοινωνικό ή δεν θα υπάρχει", τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι καμιά πολιτική διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη δίχως δημοκρατική νομιμοποίηση.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα οφείλει να πάρει το μήνυμα και να προσφύγει στην ετυμηγορία των λαών της Ευρώπης αποφασίζοντας δημοψήφισμα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου οι λαοί της Ευρώπης να αποφασίζουν για το μέλλον της Ευρώπης.

    [05] Επιστροφή εκδρομέων

    Έκτακτα μέτρα για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου θα λάβει σήμερα από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ η τροχαία. Μεταξύ των μέτρων είναι η παρουσία τροχονόμων σε βασικούς κόμβους των εθνικών οδών και των μεγάλων λεωφόρων της Αττικής, καθώς και η απαγόρευση κίνησης στο βασικό οδικό δίκτυο της χώρας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από τις 16:00 έως τις 23:00.

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα υπερβούν τα 5 μποφόρ. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα βόρεια.

    Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας, η φετινή έξοδος του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ήταν αυξημένη κατά 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Ειδικότερα, μόνο την Παρασκευή, εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα 141.000 αυτοκίνητα, ενώ την αντίστοιχη μέρα πέρσι, είχε καταγραφεί έξοδος 110.000.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 June 2008 - 6:30:36 UTC