Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις ακίνητης περιουσίας
  • [02] Ζήτημα τιμής

  • [01] Δηλώσεις ακίνητης περιουσίας

    Ανοιχτά για το κοινό εως τις 9 το βράδυ θα είναι τα κεντρικά γραφεία του Κτηματολογίου στο Μέτρο του Συντάγματος στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Παλαιο Φάληρο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ, για την εξυπηρέτηση του κοινού λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

    Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης χθες πρώτη ημέρα της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων. Οι περισσότεροι ζητούσαν πληροφορίες και έντυπα, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που πήγαν προετοιμασμένοι και υπέβαλαν τις δηλώσεις τους.

    Μικροουρές σχηματίστηκαν στο κεντρικό γραφείο Κτηματογράφησης του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί στο σταθμό του μετρό στην πλατεία Συντάγματος.

    Ο πρόεδρος της "Κτηματολόγιο ΑΕ" Χρήστος Γούλας, που κατέθεσε συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος τη δική του δήλωση για το ακίνητό του, δήλωσε ότι ''υπήρξε μια προσέλευση που δεν περιμέναμε. Είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας, τα πράγματα θα βελτιωθούν μην ξεχνάτε ,πρόσθεσε, ότι και την πρώτη μέρα λειτουργίας του αεροδρομίου υπήρχαν κάποια προβλήματα που βελτιώθηκαν τις επόμενες''.

    Ο κ. Γούλας απέδωσε εν μέρει τις ουρές και στο ότι δεν κατέστη δυνατόν να λειτουργήσει,λόγω κτηριακών προβλημάτων, το γραφείο Κτηματογράφησης στην Ευριπίδου, που είναι από τα έξι που έχουν ιδρυθεί στην Αθήνα. Το γραφείο στην Ευριπίδου, όπως είπε, θα είναι έτοιμο σε πέντε-έξι μέρες.

    Ο κ. Γούλας εξήγησε ότι η κτηματογράφηση δεν γίνεται από την "Κτηματολόγιο ΑΕ" αλλά από αναδόχους οι οποίοι έχουν προκύψει από διεθνή διαγωνισμό. Εμείς απλώς τους παρέχουμε τους χώρους μέσα στους οποίους εργάζονται. Η όλη οργάνωση αυτή ανήκει στους αναδόχους και ελέγχεται από εμάς από τα εποπτικά μας γραφεία.

    Ο πρόεδρος της "Κτηματολόγιο ΑΕ" τόνισε επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα, γιατί σηματοδοτεί την έναρξη των νέων προγραμμάτων και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών τους οποίους και προέτρεψε να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

    Τα προγράμματα που ξεκίνησαν σήμερα αφορούν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες νομών. Εχουν συσταθεί 76 γραφεία κτηματογράφησης που εξυπηρετούν 107 περιοχές. Οπως διευκρινίστηκε το πιστοποιητικό μεταγραφής υποβάλεται μόνο εφόσον υπάρχει.

    Διευκρινίζεται επίσης ότι σε ακίνητα που είναι ενιαία, π.χ. μονοκατοικίες δεν υποβάλλεται χωριστή δήλωση για γκαράζ και αποθήκες. Αυτό συμβαίνει μόνο στις πολυκατοικίες, αν έχουν αγοραστεί από ιδιοκτήτη διαμερίσματος, γκαράζ και αποθήκες.

    Διευκρινήσεις

    Οπως ανακοινώθηκε, σε κάθε Γραφείο Κτηματογράφησης:

    1. Διατίθενται (δωρεάν) τα απαραίτητα έγγραφα (έντυπο της δήλωσης του Ν.2308/1995, έντυπο πληρωμής παγίου τέλους κτηματογράφησης) και οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους

    2. Παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης, τις προθεσμίες, τον υπολογισμό του παγίου τέλους κτηματογράφησης και τη συμπλήρωση των εντύπων

    3. Παραλαμβάνονται η δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

    Η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται αποκλειστικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης είτε από τον ίδιο τον δηλούντα είτε από τρίτο πρόσωπο. Στην περίπτωση που τρίτος καταθέτει τη δήλωση, απαιτείται απλή εξουσιοδότηση (χωρίς θεώρηση του γνησίου της υπογραφής). Στην περίπτωση που τρίτος συμπληρώνει, υπογράφει και καταθέτει τη δήλωση απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

    Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα συστημένης ταχυδρομικής αποστολής μέσω ΕΛΤΑ ή courier στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Στην περίπτωση αυτή πέραν του εντύπου της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων κατά περίπτωση, επισυνάπτονται υποχρεωτικά: α) απλή φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου β) απλή φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο να προκύπτει το ΑΦΜ του δηλούντος (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κλπ.) γ) το αποδεικτικό καταβολής του πάγιου τέλους κτηματογράφησης.

    [02] Ζήτημα τιμής

    Η εθνική ομάδα της Ελλάδας ολοκληρώνει σήμερα τις υποχρεώσεις της στο 13ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με την αναμέτρηση εναντίον της Ισπανίας, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας του Δ΄ ομίλου.

    Μοναδικός στόχος που έχει πλέον απομείνει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι τουλάχιστον η ισοπαλία και ει δυνατόν με γκολ, προκειμένου να μην αποχωρήσει από το Σάλτσμπουργκ με την «επονείδιστη» μηδενική συγκομιδή σε βαθμούς και τέρματα.

    Από την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και αύριο το βράδυ ο Αραγονιές αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες του δεν έχουν παίξει, καθώς και κάποια προβλήματα με τραυματισμούς αντιμετωπίζει αλλά και να δώσει «ανάσες» στη βασική ενδεκάδα, ενόψει της σαφώς δυσκολότερης συνέχειας, επιθυμεί.

    Το ίδιο πάντως θα πράξει και ο Ότο Ρεχάγκελ, καθώς και αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς έχει αλλά και την ευκαιρία για συμμετοχή σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει θα δώσει.

    Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45 (ώρα Ελλάδας) και θα τον διευθύνει ο Άγγλος Χάουαρντ Γουεμπ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντάρεν Καν (1ος) και Μάικλ Μαλάρκ (2ος), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Γάλλος Στεφάν Λανόι.

    Με έπαθλο τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2008 θα αναμετρηθούν στο Ινσμπουργκ, Ρωσία και Σουηδία (21:45), στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του Δ' ομίλου της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη (επί της Ελλάδας) και από μια ήττα (από την Ισπανία) και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο την πρόκριση.

    Η Ρωσία μολονότι δεν θα έχει ποτέ έως τώρα κερδίσει την Σουηδία, θα παλέψει για τη νίκη και την πρόκριση. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Αντρέι Αρσάβιν, ο οποίος εξέτισε τη ποινή των δύο αγωνιστικών, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας, Γκους Χίντινκ, έχει ν' αντιμετωπίσει και πάλι αγωνιστικά προβλήματα.

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Το 3 στα 3 έκανε χθες η Ολλανδία, που επικράτησε και της Ρουμανίας με 2-0, στο «Σταντ ντε Σουίς» της Βέρνης, στον τελευταίο αγώνα της για τον 3ο όμιλο του EURO 2008. Ετσι η ομάδα του Μάρκο Φαν Μπάστεν, που προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σουηδία και Ρωσία στα προημιτελικά. Αντίθετα οι Ρουμάνοι αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά και απολογισμό δύο ισοπαλιών και μιας ήττας. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Χούντελααρ (54΄) και Φαν Πέρσι (87΄).

    Η Ιταλία πήρε, τελικά, την πρόκριση από τον «όμιλο του θανάτου» στους προημιτελικούς του EURO 2008. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» νίκησε 2-0 τη Γαλλία, στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Οι Πίρλο (25΄-πέναλτι) και Ντε Ρόσι (62΄) σημείωσαν τα γκολ των νικητών, ενώ η Γαλλία έπαιζε με 10 παίκτες από το 24΄ λόγω αποβολής του Ερίκ Αμπιντάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 June 2008 - 6:55:59 UTC