Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εναλλακτικό σχέδιο"
  • [02] Δηλώσεις Μιχ. Λιάπη

  • [01] "Εναλλακτικό σχέδιο"

    Η βασική πολιτική κατεύθυνση του Συνασπισμού είναι ότι το κόμμα δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος και της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, τόσο με την υπόθεση Ζιμενς, όσο και στο οικονομικό επίπεδο, αλλά μέρος της λύσης και εκεί πρέπει να επικεντρώσει τη δράση του, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, κλείνοντας το απόγευμα τη διήμερη συζήτηση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

    Συνοψίζοντας τη συζήτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μέρος της λύσης των πολύπλευρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα προτάσσοντας και ένα εναλλακτικό σχέδιο. Ένα πρόγραμμα όμως που δεν θα είναι μια απλή θεωρητική επεξεργασία κάποιας ομάδας σοφών, αλλά ένα πρόγραμμα που θα συνταχθεί με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και θα προβλέπει ουσιαστικές και ριζοσπαστικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης και αφού έχουν συλλεγεί και κωδικοποιηθεί οι προτάσεις, θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της.

    Το θέμα του προγράμματος και οι σχέσεις του ΣΥΝ με τα ΜΜΕ αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας συζήτησης στην ΚΠΕ. Ως προς το πρώτο θέμα ο κ. Τσίπρας τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη συμμετοχής, τόσο των οργανώσεων του κόμματος, όσο και των πολιτών, ενώ σημείωσε ότι οι προσδοκίες που κόσμου, ιδιαίτερα μάλιστα οπαδών του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλες και αναμένουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΝ σχεδιάζει την αναβάθμιση της εφημερίδας "Αυγή", του ραδιοφωνικού σταθμού "Κόκκινο" αλλά και την έκδοση νέου εντύπου και την αξιοποίηση του διαδικτύου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι σήμερα καταγράφεται μια πρωτοφανής συσσώρευση ΜΜΕ σε λίγα χέρια και αυτό, όπως είπε, είναι επικίνδυνο. Ο ΣΥΝ, είπε ο κ. Τσίπρας πρέπει να προχωρήσει σε τομές προς την κατεύθυνση αυτή σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και να εισακουσθεί ο λόγος του σε ευρύτερες μάζες και όπως είπε χαρακτηριστικά: "έχουμε αργήσει", αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι σύντομα θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

    [02] Δηλώσεις Μιχ. Λιάπη

    Για ανελέητη επίθεση που δέχεται για ένα ταξίδι που έκανε με το γιο του, μίλησε ο κ. Μιχ. Λιάπης, σε δηλώσεις του το απόγευμα στο υπουργείο Πολιτισμού, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για κέντρα που απεργάζονται τις επιθέσεις αυτές. Τόνισε επίσης ότι δεν παραιτείται όποιος μάχεται για την αλήθεια και διερωτήθηκε "ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεση".

    Αναλυτικά, η δήλωση του Μιχάλη Λιάπη:

    "Όλες αυτές τις μέρες δέχομαι μια ανελέητη επίθεση. Λάσπη κατά κύματα συκοφαντίες χωρίς όρια και αυτό γιατί πήγα με το γιο μου, όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες να δούμε την εθνική μας ομάδα. Ένα ιδιωτικό ταξίδι με δικά μου έξοδα. Μέγα θέμα για ορισμένους. Για μένα μεγάλη υποκρισία. Αυτό είναι το θέμα που απασχολεί τον ελληνικό λαό; Ένα ταξίδι του υπουργού;

    Και συνεχίστηκαν αυτές οι επιθέσεις για κακοδιαχείριση, τάχα, στον ΟΣΕ. Κατέπεσαν όμως όλα και καταρρίφθηκαν. Και σήμερα το άκρον άωτον, κατηγορούμαι και για τον ΟΤΕ, όταν σε όλους ήταν γνωστό ότι δεν είχα καμία ανάμιξη, καμία σχέση στη διοίκηση του οργανισμού. Κανένα λόγο ούτε για τα μικρά ούτε για τα μεγάλα της εταιρίας. Έλεος πια ακόμη και τα πιό ασύστολα ψεύδη έχουν τα όριά τους. Τι συμβαίνει λοιπόν; για ποιό λόγο γίνεται αυτή η επίθεση, η άδικη επίθεση στο πρόσωπό μου;

    Ωσάν να μεταφέρω στις πλάτες μου τις αμαρτίες όλου του κόσμου. Ποιοί κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεση και τι επιδιώκουν. Η επιδίωξής τους είναι μόνο να αποπροσανατολίσουν το λαό να δημιουργήσουν σύγχυση και να αποκρύψουν, να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους. Επιδίωξή τους είναι μόνο να χτυπήσουν τον Λιάπη και να τραυματίσουν την κυβέρνηση και να την πληγώσουν. Μήπως αυτά τα κέντρα έχουν άλλους σχεδιασμούς, απεργάζονται άλλα σχέδια για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα; Και μέχρι που θα φτάσουν; Ποιά ακόμη μέσα θα χρησιμοποιήσουν; Είναι σοβαρά ερωτήματα. Ερωτήματα που πρέπει να απασχολήσουν όλους τους Έλληνες για να δούμε που πάει αυτή η υπόθεση.

    Το ζητάει η ελληνική πολιτεία το ζητάνε όλοι οι Έλληνες πολίτες".

    Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραιτηθεί, ο κ. Λιάπης είπε ότι: "Δεν παραιτείται κάποιος όταν δίνει τη μάχη για την εντιμότητα, την αλήθεια και το δίκιο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 July 2008 - 16:30:14 UTC