Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προέχει η Εξεταστική Επιτροπή"
  • [02] "Πρώτα Εξεταστική"
  • [03] Η μεγαλύτερη μπουγάτσα

  • [01] "Προέχει η Εξεταστική Επιτροπή"

    Ανοιχτό παραμένει για το ΠΑΣΟΚ το θέμα Λιάπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μιλά για πολιτικό θέμα και για θέμα ηθικής τάξεως.

    Το θέμα θα είναι ανοιχτό όσο υπάρχει η έννοια της πολιτικής ευθύνης, δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «πολιτική ευθύνη υπάρχει, όπου υπάρχουν σκιές στη σχέση υπουργού με επιχειρηματικά συμφέροντα που διεκδικούν και λαμβάνουν προμήθειες από φορείς που ο ίδιος εποπτεύει».

    Σχολιάζοντας την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον κ. Σιούφα για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι αυτό που προέχει είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας «αδικείται» από την απόφαση της κυβέρνησης να αρνηθεί τη σύστασή της.

    Η επίκληση της Διακομματικής Επιτροπής, από την κυβέρνηση, τόνισε, με ανοιχτό το ζήτημα της Siemens, έχει ως στόχο να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα και να αγοράσει πολιτικό χρόνο. Και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, την οποία έθεσε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Κινήματος στη Διακομματική Επιτροπή, με την έννοια ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα δείξει τη βούλησή της για το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης της Siemens.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε, εξάλλου, τον κ. Ρουσόπουλο για «ρεσιτάλ ανακριβειών» σχετικά με την ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Ειδικότερα δήλωσε ότι ο κ. Ρουσόπουλος την πρώτη ημέρα που τέθηκε το θέμα (3 Ιουλίου) ανάφερε ότι η υπηρεσία μπορεί να κινηθεί μόνο με εισαγγελική παραγγελία, ενώ την επομένη και με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου δήλωνε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά αυτό που ήδη έχει συμβεί.

    Ψεύδος χαρακτήρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και την αναφορά του κ. Ρουσόπουλου ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν μαζί η Εξεταστική Επιτροπή και η έρευνα της Δικαιοσύνης.

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο κ. Χατζηγάκης δεν προΐσταται μιας Δικαιοσύνης η οποία επιτελεί το καθήκον της. Και γι αυτό, πρόσθεσε, έχει πεισθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων, παρακολουθώντας το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση της Siemens.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παπανδρέου στην υπόθεση της Siemens, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι υπάρχει αυτή η προσπάθεια να μπει στο κάδρο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έγιναν προσπάθειες το προηγούμενο διάστημα, τις οποίες «συνεχίζουν ορισμένες εφημερίδες». Εξέφρασε, πάντως, τη βεβαιότητά του ότι αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό.

    Επιστολή Γ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

    Επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιασούο Φουκούντα, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του G8, που πραγματοποιείται αύριο στο Χοκάιντο Τογιάκο της Ιαπωνίας.

    Στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η Σύνοδος ασχολείται με θέματα με τα οποία καταπιάστηκε τις προηγούμενες μέρες η Σοσιαλιστική Διεθνής, στο Συνέδριο της Αθήνας και τα οποία «απαιτούν επείγουσες λύσεις, θαρραλέα παγκόσμια ηγεσία και ένα νέο πλαίσιο δημοκρατικής διακυβέρνησης για την επιβίωση της ανθρωπότητας».

    Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι όπως έχει αποδειχθεί «οι δυνάμεις της αγοράς δεν μπορούν να προστατεύσουν εκατομμύρια ανθρώπους από το να χτυπηθούν από τη φτώχια». Και προσθέτει ότι ο σημερινός πλούτος του κόσμου (σε πρώτες ύλες, γνώση, επιστημονικά μέσα, τεχνολογίες κλπ) είναι αρκετός για ανταποκριθεί στις διατροφικές και ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 10 δισεκατομμύρια ανθρώπων (σήμερα ο πλανήτης κατοικείται από 7 δισεκατομμύρια).

    Επισημαίνει ότι αυτό που λείπει δεν είναι οι πόροι αλλά η πολιτική βούληση για «να προωθηθούν πιο δίκαια και βιώσιμα αναπτυξιακά μοντέλα. Και προσθέτει ότι μια αποτυχία σε αυτό «θα είναι μοιραία για το μέλλον όλου του πλανήτη».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις κλιματικές αλλαγές, τονίζοντας ότι «έχουμε μόνο 10-15 χρόνια, για να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα και να αποφευχθούν οι οδυνηρές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. «Στην πραγματικότητα», τονίζει, «απειλείται με εξαφάνιση ο πολιτισμός μας όπως τον γνωρίζουμε».

    Αναφέρει επίσης ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής έθεσε ως ακρογωνιαίο λίθο μιας νέας συμφωνίας, για την κλιματική αλλαγή, μετά το πρωτόκολλο του Κιότο, να μην ανέβει η θερμοκρασία στον πλανήτη πάνω από δύο βαθμούς Κελσίου.

    Για την επίτευξη αυτού του στόχου, τονίζει ο κ. Παπανδρέου, «είναι αναγκαία μια άνευ προηγουμένου συλλογική προσπάθεια όλων των κρατών του κόσμου».

    Αναφέρει επίσης ότι «η παγκόσμια ατζέντα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορεί και πρέπει να συνδεθεί με μεγαλύτερες προσπάθειες για τη μείωση της φτώχιας και των φραγμών στο εμπόριο».

    [02] "Πρώτα Εξεταστική"

    «Διακομματική Επιτροπή, μετά τρεις μήνες, για τον Αόριστο Μέλλοντα της χρηματοδότησης των κομμάτων μπορεί να έχει νόημα μόνο ως συνέχεια Εξεταστικής Επιτροπής, εδώ και τώρα, για τον Ενεστώτα και τον Παρατατικό των παρανόμων χρηματοδοτήσεων από επιχειρήσεις σε κόμματα και πρόσωπα, που έχουν ασκήσει κυβερνητική εξουσία», τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Αλαβάνος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για Διακομματική Επιτροπή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

    Χωρίς αυτή τη σύνδεση, υπογραμμίζει ο κ. Αλαβάνος, η κοινοβουλευτική ενέργεια που προτείνει ο πρωθυπουργός αποτελεί, δυστυχώς, υπεκφυγή, συγκάλυψη και κοροϊδία.

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς επαναλαμβάνει το αίτημά της για την κατεπείγουσα σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο SIEMENS στα πλαίσια της επιτάχυνσης και ουσιαστικοποίησης των δικαστικών, οικονομικών και άλλων ελέγχων, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: "μετά από αυτά και μόνον τότε μια Διακομματική Επιτροπή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων μπορεί να λειτουργήσει και να παρουσιαστεί στους πολίτες ως μια ειλικρινής και αξιόπιστη πρωτοβουλία της Βουλής".

    [03] Η μεγαλύτερη μπουγάτσα

    Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ του Γκίνες κέρδισε η μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου, μήκους 19 μέτρων και 97 εκατοστών, πλάτους 60 εκατοστών και βάρους 182 κιλών και 200 γραμμαρίων, που παρασκευάστηκε στις Σέρρες.

    Με ειδικό έγγραφο, το οποίο απέστειλε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, Άρη Δρογαλά, το Ινστιτούτο Ρεκόρ Γκίνες, πιστοποίησε σήμερα την μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου.

    Η μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου παρασκευάστηκε από Σερραίους, στο 1ο Φεστιβάλ Μπουγάτσας, που διοργανώθηκε την 1η Ιουνίου, στις Σέρρες και ψήθηκε σε ειδικά κατασκευασμένο φούρνο, 20 μέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2008 - 18:30:15 UTC