Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εδώ και τώρα όλα στο φως"

  • [01] "Εδώ και τώρα όλα στο φως"

    Σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο θερινό τμήμα της Βουλής επί προτάσεως νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των καταναλωτών από την υπερχρέωση, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στηλίτευσε την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, υποστηρίζοντας ότι «επιδεικνύει αβουλία, ευνοεί την αδιαφάνεια, ή έστω την επιλεκτική τιμωρία».

    «Προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας, όταν νομίζετε πως μπορεί να παίζετε με τους θεσμούς", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: "Παιχνίδι είναι η πρότασή σας για διακομματική επιτροπή για το πολιτικό χρήμα τον Οκτώβριο, όταν η κοινωνία βοά. Όλοι ξέρουμε ότι απλώς θέλετε να αποφύγετε μέχρι νεωτέρας, τις δικές σας ευθύνες. Μέτρα για τη διαφάνεια σάς είχαμε προτείνει. Μπορούσατε εδώ και τέσσερα χρόνια να τα λάβετε για να σταματήσετε την αυθαιρεσία και τη διαφθορά».

    Εξακολουθώντας τη φραστική επίθεσή του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατύπωσε: "Εμείς λέμε και τώρα, «όλα στο φως, διαφάνεια παντού, για όλους και για όλα. Επιμένω και τονίζω: Εμείς θέλουμε και μπορούμε, εσείς αρνείστε. Ζητούμε σύγκληση της Ολομέλειας, Εξεταστική Επιτροπή και παράλληλη ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη λήψη μέτρων προστασίας των θεσμών. Επανεξέταση όλων των εν ενεργεία συμβάσεων του Δημοσίου με την Siemens, αποκλεισμό της εταιρείας μέχρι να επανεξεταστεί η υπόθεση, ενεργοποίηση της Επιτροπής Ζορμπά για το μαύρο πολιτικό χρήμαββ υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Απαντώντας για λογαριασμό της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, χρέωσε στον κ. Παπανδρέου «ανακρίβεια και υποκρισία», υπενθυμίζοντας πως η απαρχή του σκανδάλου και τα μέχρι στιγμή στοιχεία, αφορούν τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ.

    «Μέχρι τώρα ο κ. Παπανδρέου και η αξιωματική αντιπολίτευση, μπορούν να απολογούνται για το παρελθόν τους, αλλά όχι να κατηγορούν κανέναν άλλον», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν η Δικαιοσύνη προχωρά με τέτοιους ρυθμούς, σε τι θα βοηθούσε η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τώρα; Τι θα προλάβαινε να κάνει η Εξεταστική μέσα στο καλοκαίρι, που δεν θα κάνει τον Οκτώβριο; Η πρότασή σας παρουσιάζεται ως πανάκεια, αλλά, είτε είναι πρόταση αμηχανίας, είτε πρόκειται περί προσπάθειας να σταματήσει το έργο της Δικαιοσύνης, γιατί τα μέχρι τώρα στοιχεία παραπέμπουν στις μέρες σας και τους ανθρώπους σας».

    Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι «Εξεταστική Επιτροπή θα συγκροτηθεί, όταν ολοκληρώσει η Δικαιοσύνη το ρόλο της».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2008 - 16:30:14 UTC