Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πόθεν Εσχες" των βουλευτών
  • [02] Κόντρα στη Βουλή για τις ΔΕΚΟ

  • [01] "Πόθεν Εσχες" των βουλευτών

    Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι δηλώσεις "Πόθεν Εσχες" του προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών έχουν ως εξής:

    Κάρολος Παπούλιας - Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δηλώνει εισοδήμα 283.694,79 ευρώ και η σύζυγος του 32.528,96, σύνολο 316.223,75.

    Ακίνητα:

    Έχει στην κατοχή του 2 ακίνητα στην Αθήνα και τρεις οικίες στα Γιάννενα, ενώ η σύζυγος του διαθέτει ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Ψυχικό και ένα κατάστημα στην Αθήνα.

    Δεν διαθέτει κανένα χαρτοφυλάκιο και οι καταθέσεις του ανέρχονται στις 130.005 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

    Έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα 2000 κβ και 1800 κβ.

    Κώστας Καραμανλής πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει συνολικό εισόδημα 121.058,98 ευρώ. (Το 2005 το εισόδημα του ήταν 140.000 μαζί με τη σύζυγο του η οποία για το 2006 δεν δηλώνει εισόδημα, επειδή δεν εργάστηκε).

    Ακίνητα:

    Έχει 1 σπίτι στη Φιλοθέη 222 τμ, 2 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, 70 τμ και 50 τμ, 2 σε Κύθνο, 9 σε Αθήνα 3 στις Σέρρες και 1 στη Μύκονο.

    Το σπίτι της Μυκόνου του το μεταβίβασε η μητέρα του Αλίκη ενώ κληρονόμησε και το σπίτι του πατέρα του Αλέκου στη Φιλοθέη. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει με γονική παροχή την ψιλή κυριότητα του σπιτιού στη Ραφήνα στα δύο παιδιά του.

    Μετοχές

    Το χαρτοφυλάκιο του μαζί με τη σύζυγο του Νατάσα και τη μητέρα του Αλίκη, φτάνει στα 150.708 ευρώ.

    Έχει κάνει εκποίηση ομολόγων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους 142.417,57 δολάρια και Μετοχές της Μέρι Λίντς ύψους 36.814 ευρώ.

    Καταθέσεις

    Σε καταθέσεις έχει 146.015,39 δολάρια και 93.466 ευρώ από κοινού με τη μητέρα του Αλίκη 22.133, 11 με τη σύζυγο του Νατάσα. Eπίσης, 47.629,38 ευρώ, 7.379 δολάρια και 524,75 λίρες Αγγλίας

    Έχει ένα αυτοκίνητο και ένα φουσκωτό σκάφος χωρικότητας 8 ατόμων από κοινού με τη σύζυγο του.

    Γιώργος Παπανδρέου πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγος του Άντα δηλώνουν συνολικό εισόδημα 125.668,63 ευρώ.

    Έχουν από κοινού ένα ακίνητο στην 365 τ.μ στην Νέα Ερυθραία Αθήνας ενώ η Άντα κατέχει δύο ακίνητα στη Πάτρα 378 και 83 τμ.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει καταθέσεις συνολικού ύψους 25.995 ευρώ σε «Εθνική» και «Άλφα Μπανκ» και η σύζυγος του αμοιβαία κεφάλαια στην «Άλφα Μπάνκ ύψους 228.000.

    Διαθέτουν δύο αυτοκίνητα 2000 και 1400 κυβικών

    Αλέκα Παπαρήγα γενική γραμματέας ΚΚΕ

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει:

    Συνολικό εισόδημα 10.398,86 ευρώ, βουλευτική αποζημίωση 83.266, 50 ευρώ, ένα σπίτι στην Αθήνα 90 τμ και καταθέσεις 530 ευρώ.

    Αλέκος Αλαβάνος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τη σύζυγο του, έχουν συνολικά εισοδήματα 179.784,26 ευρώ.

    Από τη βουλευτική αποζημίωση του ύψους 93.266,50 ο κ Αλαβάνος , έδωσε 21.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος του καθώς και 5.000 στην ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι».

    Έχει 3 ακίνητα στη Τήνο καθώς και το 12% συμμετοχή σε ένα ξενοδοχείο, 2 στην Αθήνα, 5 στα Χανιά 1 στο Ηράκλειο και 1 στις Βρυξέλλες.

    Έχει χαρτοφυλάκιο σε 9 εταιρίες:

    970 μετοχές στην «Γιούρομπανκ», 1.027 «Άλφα Μπανκ», 1.750 «Βιοχάλκο», 234 «Εμπορική» 600 «Επιχειρήσεις Αττική» 3.750 «Μινωϊκές Γραμμές», 320 «Τιτάν» και 399 «Ιντεραμέρικαν»

    Καταθέσεις ύψους 474.380,00 ευρώ.

    Μαζί με τη σύζυγο του δύο αυτοκίνητα ενώ ένα τρίτο 1400 κ.ε το χάρισε στο σύλλογο Ρακοσυλλεκτών «Ερμής»

    Γιώργος Καρατζαφέρης πρόεδρος ΛΑΟΣ

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει: Συνολικό εισόδημα 92.733,06 ευρώ. Καταθέσεις 5.500 ευρώ και 5.000 λίρες Αγγλίας ενώ η σύζυγος του 18.000 ευρώ.

    Έχει συνολικά 24 σπίτια σε Αθήνα, Αρκαδία, Κόρινθο, Κατερίνη, Φθιώτιδα καθώς και 12 οικόπεδα εκ των οποίων τα μισά ανήκουν στη σύζυγο του.

    Επίσης, έχει στην κατοχή του 2 αυτοκίνητα, 4.600 και 3.700 κυβικών

    [02] Κόντρα στη Βουλή για τις ΔΕΚΟ

    «Το καθεστώς προστασίας που έχουμε στον ιδιωτικό τομέα είναι επαρκές - από τα καλύτερα στην Ε.Ε.. Αυτό το καθεστώς που είναι καλό στον ιδιωτικό τομέα, είναι καλό και τις ΔΕΚΟ» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τους νεοεισερχόμενους στις ΔΕΚΟ.

    «Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή, για να διασφαλίσουμε ότι στη χώρα μας θα διασφαλιστεί και η πτωτική τάση της ανεργίας. Με την πολιτική που εφαρμόσαμε, η ανάπτυξη συνοδεύτηκε με μείωση της ανεργίας. Αυτήν την πολιτική είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, γιατί η ανεργία είναι η πρώτη μορφή κοινωνικής αδικίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Προηγουμένως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επέκριναν την επίμαχη τροπολογία, για την οποία ζητήθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα.

    «Αν θέλει η κυβέρνηση, ας ελέγξει τους διοικητές που δίνουν αυξήσεις υπό τη μορφή του bonus και των πλαστών υπερωριών» παρατήρησε ο Ε. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) και συμπλήρωσε: «Χτυπήστε τα προνόμια, χτυπήστε τα κυκλώματα, συγκρουστείτε με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλάξτε τις διοικήσεις. Όμως εσείς δήθεν θέλετε να δείξετε πυγμή. Πού; Στον άνεργο, τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο που θέλει να βρει το μέλλον του?»

    «Η αντεργατική τροπολογία, δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας που ξεκινά από το Μάαστριχτ και τις αποφάσεις της Λισαβόνας» παρατήρησε ο Α. Σκυλάκος (ΚΚΕ). «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως προνόμιο ο κοινωνικός ρόλος των ΔΕΚΟ. Σ' αυτό όμως, έχουν ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συμπίεση του εργατικού κόστους στο όνομα του ανταγωνισμού, είναι στη λογική της Ε.Ε.» πρόσθεσε.

    Το μέτρο για τις ΔΕΚΟ, δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ, τόνισε ο Ν. Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ). «Η κυβέρνηση, δεν πείστηκε από κανένα επιχείρημα δικό μας, αλλά ούτε από τους δικούς της βουλευτές και υπουργούς ακόμα που δεν στήριξαν την διάταξη. Δεν άκουσε, ούτε τα επιχειρήματα της ΔΑΚΕ και του κ. Πουπάκη. Θα πειστεί όμως από το μεγάλο κύμα αντίδρασης που θα υπάρξει. Θα υποστεί οδυνηρή έκπληξη ο κ. υπουργός κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ» ανέφερε ο βουλευτής.

    Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος παρατήρησε πως «τώρα δεν θα έχουμε μόνον πάλη των τάξεων, αλλά και πάλη των εργαζομένων στον ίδιο φορέα».

    «Γιατί δεν έχετε μια ενιαία πολιτική για όλους τους εργαζόμενους; Να πείτε, ότι για ίδια εργασία στο Δημόσιο θα δίνετε τα ίδια λεφτά. Δεν μπορεί ο μισθός του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι 62% μεγαλύτερος εκείνου του διοικητή των ΗΠΑ. Μήπως δεν χρειάζονται αυξήσεις ο δικαστικός, ο γιατρός, ο δάσκαλος, οι αστυνομικοί, οι πιλότοι;» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης τους είπε πως δεν μπορεί να έχουν ελευθερία του λόγου: «Ο κ. Μανόλης αντικαταστάθηκε από έναν βουλευτή μιας χρήσεως. Αυτή είναι η δυνατότητα που παρέχει η πολιτική της αγέλης, του μαντριού. Αυτή δεν είναι πολιτική βουλευόμενου ανθρώπου».

    Από τη ΝΔ, ο Ιορδάνης Ταμτζής, υπενθύμισε χαρακτηριστικά, πως επί ΠΑΣΟΚ «ούτε έξω από τις ΔΕΚΟ δεν πέρναγες αν δεν ήσουν βαμμένος πράσινος», ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε πως «ο λαός έχει κουραστεί να πληρώνει υπέρογκους μισθούς στις ΔΕΚΟ για υπηρεσίες που δεν αντιστοιχούν στα χρήματα αυτά». Ο Σταύρος Κελέτσης σημείωσε πως «σε μία επιχείρηση που καθημερινά βουλιάζει, οι εργαζόμενοι οφείλουν να συμμετέχουν στη διάσωσή της», ενώ η Φ. Πατριανάκου, σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι, όταν σύρονται πίσω από συνδικαλιστικές ηγεσίες με παράλογες διεκδικήσεις». Η Ν. Ράγιου, όπως και ο Χ. Σταϊκούρας αναγνώρισαν την ανάγκη «να μπει ένα τέλος στη συσσώρευση των χρεών».

    Ψηφίστηκαν οι αυξήσεις των δικαστικών

    Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου στο όποιο έχει συμπεριληφθεί η τροπολογία για τους δικαστικούς, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι αυτή είναι αποτέλεσμα «πολύ εποικοδομητικής συζήτησης της κυβέρνησης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

    Από την πλευρά της η αντιπολίτευση αντέδρασε. Για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος, παρατήρησε πως το κόμμα του «δεν μπορεί να ψηφίσει μια τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, που συμπιέζεται ανάμεσα στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου της Δικαιοσύνης και την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ και που έρχεται ως αντιπερισπασμός για τα όσα ειπώθηκαν για τον κ. Ζορμπά και τις εισαγγελικές αρχές».

    Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έκριναν πως δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ο κίνδυνος να συμπαρασύρουν οι αυξήσεις στους δικαστικούς, τους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών. Ο Α. Σκυλάκος (ΚΚΕ), δήλωσε πως πρόκειται να καταψηφίσει την τροπολογία «διότι προκαλεί», ενώ ο Ν. Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ) έκρινε πως η κυβέρνηση «χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη με τακτική μαστίγιου και καρότου» και δεσμεύτηκε «κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπράξει οιαδήποτε αύξηση αποφασιστεί από δικαστήριο». Από πλευράς ΛΑΟΣ, ο Αθ. Πλεύρης χρέωσε την ευθύνη άστοχων χειρισμών στο υπουργείο Οικονομικών, που, όπως είπε, «πρώτο ενέκρινε αυξήσεις σε προέδρους ανεξαρτήτων αρχών».

    Η τροπολογία για τα μισθολογικά των δικαστικών, ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 July 2008 - 10:30:19 UTC