Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβολή ελληνικού τουρισμού
  • [02] Προκήρυξη ΑΣΕΠ για το δημόσιο
  • [03] Φωτιά στον Πάρνωνα

  • [01] Προβολή ελληνικού τουρισμού

    Στην αναβάθμιση των σημείων εισόδου και εξόδου της χώρας έχει προχωρήσει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, για την προώθηση της διαφημιστικής προβολής του ελληνικού τουρισμού.

    Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε, εμπλούτισε δημιουργικά και τον Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας Ακτής Ξαβερίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με σκοπό να φιλοξενηθεί η διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου για τις οικοτουριστικές διαδρομές, οι οποίες έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οικοτουριστικές διαδρομές σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Σαντορίνη, η αρχαία Ολυμπία και η Αλόννησος.

    Η αξιοποίηση του Σταθμού Επιβατών Κρουαζιέρας του ΟΛΠ για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων με θέματα που προάγουν τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού στους διερχόμενους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αποτελεί καθοριστικής σημασίας παρέμβαση, καθώς από το λιμάνι του Πειραιά διέρχονται περισσότεροι από 1,5 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας ετησίως.

    Η πρωτοβουλία αυτή έχει στρατηγικό και συμβολικό χαρακτήρα λόγω της μεγάλης σημασίας που αποδίδει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην διαρκώς αυξανόμενη αγορά της κρουαζιέρας, η οποία προσελκύει περισσότερα από 11 εκατ. τουρίστες το χρόνο.

    [02] Προκήρυξη ΑΣΕΠ για το δημόσιο

    Εκδόθηκε η 6K/2008 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 362/24.7.2008 - Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 973 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα.

    Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες της χώρας.

    Τα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας, καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου 2008.

    Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη: 6Κ/2008.

    [03] Φωτιά στον Πάρνωνα

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18.00 στη θέση Καλλιθέα Λακωνίας, στον Πάρνωνα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαίνεται σε χαράδρα με ελατοδάσος, κοντά στην περιοχή απ΄όπου είχε ξεκινήσει η περσινή μεγάλη πυρκαγιά.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα και αρκετά οχήματα με ενισχυμένα πληρώματα.

    Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί στη Θάσο, σε δασική έκταση ανάμεσα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μαριών και Λιμεναριών.

    Σε δηλώσεις του, ο γενικός Περιφερειακός Διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Χρήστος Ρούφος, ανέφερε ότι τα δύο από τα τρία μέτωπα έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να ελεγχθεί και το τρίτο, εφόσον βοηθήσουν και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Η φωτιά ξέσπασε σε ορεινή, δύσβατη δασική περιοχή και στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της συμμετέχουν δύο αεροσκάφη τύπου "Πετζετέλ", δύο αεροσκάφη τύπου "Καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Συμμετέχουν επίσης και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα: ογδόντα πέντε άνδρες από τους νομούς Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αλεξανδρούπολη και ένα από τη Θεσσαλονίκη.

    Μεγάλη είναι η παρουσία εθελοντών, κατοίκων και τουριστών του νησιού, που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά μέχρι στιγμής έκαψε 500 στρέμματα δασικής και θαμνώδους έκτασης, ενώ οι μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για εμπρησμό από αμέλεια.

    Εξάλλου, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, στη θέση Λακκοσκήτη του Αγίου Όρους.

    Στις προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από δέκα πυροσβέστες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε δύο φορές τηλεφωνικά και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαργαρίτη Τζίμα και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Κορτσάρη, οι οποίοι βρίσκονται σε προσκυνηματική επίσκεψη στις Καρυές.

    Τέλος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε από κεραυνό στις 3 μ.μ. σε δασική έκταση στο Ανω Κοτύλιο του δήμου Γόρτυνος Αρκαδίας.

    Η φωτιά πήρε διαστάσεις και βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχουν καεί 10 στρέμματα δασικής έκτασης.

    Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 August 2008 - 16:30:19 UTC